Dukanova dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75888
6.3.14 12:08

@rehe Včera jsem se bavila s dcerou (cca 164/64) o Dukanovi a najmě o pomalých úbytcích váhy a byla jsem moudrá jak kniha. Vykládám důležitě: - No vem si, že by ses třeba ráno probudila a měla o 5 kilo míň! To by ti nebylo divný?? A dítě mně zas postavilo na zem: - Vůbec! Já bych měla radost a šla bych si ještě schrupnout!..Takže asi tolik ke tvým váhovým úbytkům. Počkej, pak ti to zas bude týden stát a budeš tu fňukat. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
6.3.14 12:09

Ahoj holky já držím taky dukanovou dietu za týden jsem zhubla 2,5 kg. Pak už to šlo pomaleji za dva měsíce jsem zhubla celkem 6,5 kg. Ale nedržím to moc poctivě upravuji si to podle sebe… Bílkoviny jsou na prvním místě + ta zelenina, ale občas si dám i přílohu.
Myslím si že nejdůležitější je vydržet těch 14 dnů jen na bílkovinách a pak už jen pomalu přidávat. Mně se hned zmenšil žaludek a taky snížili chutě takže jsem teď už v klidu a občas i zhřeším a kila jdou pořád dolů… sice pomalu ale jdou, myslím si lepší než drastická dieta ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75888
6.3.14 12:15

@Helen77 Já novinky.cz čtu vždycky před usnutím v posteli… tam máš pořád nějaký takovýhle poplašný články od amerických nebo anglických vědců. Tuhle tam bylo, proč nemáme pít alkohol při dietě, jejich zdůvodnění jsem sice moc nepochopila, ale říkali taky že ne, tak se teda se sebezapřením ovládám. Nojo, když život obecně je poměrně nezdravá záležitost a už jsem se tak nějak smířila s tím, že ve finále nejspíš umřu. :think: Tyhle zdravotní „jistoty“ jedou taky vcelku ve vlnách, byly časy - dobře, v minulém století, kdy se kouření doporučovalo jako lék. Už my jsme zažily boom rostlinných pokrmových tuků jako strašně zdravých na srdce a oběhový systém, teď se zas tvrdí opak… mlíko ano, hodně, mlíko vůbec, hlení.., zeleniny co nejvíc - a když mně přijímali na chirdě s kamenolomem ve žlučníku a já bědovala, že přitom žiju tak zdravě a kde se mi tam ty šutry vzaly, optal se mně primář, kde beru tu jistotu o prospěšnosti zeleniny. :mrgreen: Tak já myslím životospráva tak nějak se selským rozumem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
6.3.14 12:17

@sirikit musím souhlasit apropo ten článek jsem také četla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75888
6.3.14 12:21
@Helen77 píše:
@sirikit musím souhlasit apropo ten článek jsem také četla :mrgreen:

A pochopilas ho? Já si ho teda četla "pomalu a třikrát :mrgreen: :mrgreen: " a nepobrala jsem to ani jednou. Jak jako tělo neví, jestli má ve stravě bílkoviny nebo sacharidy a kam si má co uložit? To by třeba u Dukana vůbec nemělo vadit, když mám ve stravě sacharidů minimum! A my tu myslely, že alkohol nám naváže vodu a tím pádem se nám váha zastaví, oni naopak tvrdí, že alkohol dehydruje a tím mi vyplaví nějaké minerály. Ale to by mi naopak měla váha skočit dolů, ne? Když budu chvíli dehydrovaná? Zkrátka pochopila jsem z toho zas jen nepopulární skutečnost, že moje odmašťovna trvá. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75888
6.3.14 12:49

:lol: Teď jsem málem kvůli Dukanovi platila pokutu!! Zastavila jsem na náměstí, že jenom rychle zaběhnu za kámoškou do práce.. a jak na smrt jsem si zapomněla dát za okno parkovačky. Již za hodinu :think: se vrátím a no jistě, za stěračem pozdrav od měšťáků. Už jsem musela do krámu, tak jim volám, ať si mně přijedou zpokutovat na pracoviště a fakt že jo. Řehtali jsme se tu půl hodiny, nejdřív mi to ohodnotili na 10 000,–, já smlouvala jak v Tikrítu na tržišti, byla jsem ochotna vydat jim stovku. Oni, že stovku za každý kolo a já s veškerou rozhodností tvrdila, že mám jednokolové vozidlo. :andel: Jeden pán do mně kéroval, druhej něco dlouze sčítal pod sebe… no drama. A může za to Dukan, protože celou dobu svého poklesku jsem kámošce vysvětlovala principy diety a holedbala se svými váhovými úbytky. - Policie to nakonec odbyla domluvou a nevzala si za to ani lízátko, takže to s korupcí v český společnosti ještě nebude tak drsný. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
6.3.14 12:50

@sirikit ano, když se tělo dehydruje, tak zadržuje veškerou vodu a to je právě ono otékání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
6.3.14 12:52

Mírné pití znamená zhruba 1,5 až dvě deci vína u žen a tři až čtyři deci u mužů.

Jak to tedy je? Může si člověk, který se rozhodl zhubnout a dodržuje zdravou životosprávu, dopřát skleničku alkoholu?

Může si dát své oblíbené víno, nebo dokonce sáhnout po půllitru piva?

Vína s mírou…
U vína je účinek alkoholu umocněn přítomností mnoha antioxidantů, zejména resveratrolu, který zabraňuje vzniku krevních sraženin (odborně se nazývají tromby) a zároveň zvyšuje pružnost cév.

Při hubnutí je ovšem nutno počítat s energetickou hodnotou vína, která je 280-290 kilojoulů na deci bílého vína a 270-320 kilojoulů na deci červeného vína. Vyhýbat byste se měli především sektům, protože i ty takzvaně suché mají vyšší obsah cukru.

V poslední době se na trhu objevuje dealkoholizované víno. Zachovává si pozitivní vlastnosti vína, ale má jen třetinu energetické hodnoty srovnatelného vína alkoholického… piva jen trochu…
V pivu se nacházejí látky, které zvyšují chuť k jídlu, a proto je pití zlatavého moku u lidí se sklonem k nadváze nevhodné. Energetická hodnota piva je 134-215 kilojoulů na deci a nevýhodný je zejména jeho velmi vysoký glykemický index, který způsobuje zvýšené ukládání tuku zejména v oblasti břicha.

Máte-li nezvladatelnou chuť na pivo, zkuste se spokojit s třetinkou, na klasický půllitr při redukční dietě musíte zapomenout… a tvrdý alkohol vůbec ne
Další alkoholické nápoje, jakými jsou sladké likéry, dezertní vína nebo destiláty, byste při hubnutí měli rovněž raději vynechat. Jejich energetická hodnota je velmi vysoká. Deci těchto nápojů dodá tělu průměrně tisíc kilojoulů, což je při redukční dietě celá pětina celodenního příjmu.

Zdroj: http://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75888
6.3.14 12:52

@Helen77 A jo.. Tak já myslela, že je to přesně naopak - že když jsem dehydrovaná, mám vody málo. Míň, než před požitím. To je fuk, prostě do třetí fáze nepiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
6.3.14 13:01
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
6.3.14 13:01

@sirikit a poslední :-) a už dost o alkoholu : Zavodňujte organismus

Nezapomínejte, že se lidský organismus obsahuje z největší části vodu. Když tato položka klesá, poznáte to přinejmenším díky bolestem hlavy. Alkohol váže vodu, a proto nesmíte zapomínat na její doplňování. Ideální jsou čistá voda, neslazené minerálky a čaj. Pokud se Vám do obsahu žaludku podaří vmáčknout těsně před usnutím půl litru tekutiny, neměli byste mít ráno zase takové problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
6.3.14 13:06

Holky, když jsme u pitnýho režimu. Kolik vypijete vody a jak často běháte na záchod? Já dám tak 3 litry a běhám skoro každou půlhodinu 8o Není to moc často?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3742
6.3.14 13:11

Holky, dehydratace je odvodnění organismu, což znamená, že ztrácíte vodu. Alkohol primárně dehydratuje, ale jak se pak odbourává, tak na sebe neopak vodu navazuje a proto ji zadržujeme a váha nám jde nahoru. Takže přírustky po alkoholu jsou převážně voda, ale protože alkohol obsahuje cukry, tak nám porušuje ketozu a to je příčinou nehubnutí, ev. přibírání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3742
6.3.14 13:12

@Helen77 Vypiju taky kolem těch 3 l na den a běhám úplně stejně jak Ty. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
6.3.14 13:13

@Bibiana1 přesně tak. A hlavně jsou to prázdné cukry /energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková