Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj všem s pevnou vůlí:) Dnes jsem se po pár letech rozhodla opět držet Dukonovu dietu a při znovu přečtení stránek o dukanově dietě jsem zmatená, někde píší, že tvrdý sýr 20procent tuku se může již v první fázi a o stránku dál píší, že ve třetí fázi je povolen 40g tvrdého sýru, a z toho mi vyplývá, že dřív povolen nebyl. Mohu poprosit o radu? děkuji:)
@dukanka91 Ahoj, vítám tě
My Dukanky sýr prostě nejíme, v 1F naprosto žádný a v dalších F někdo do 3% tuku někdo do 5% tuku. Doporučuji přečíst si historii této diskuze, tam se o sýru dozvíš všechno, hodně jsme o něm tak před 14ti dny diskutovaly ![]()
@sirikit Tak se tu zase smíchy zalykám, ty jsi tedy případ
Už se pejsáka nemohu dočkat, ale bude venku a to od začátku, manžel nepovolí ani náhodou, takže jsem připravená spát v boudě. Radši bych tedy westíka domů, strašně se mi líbí, ale máme kocoura a ten by se picnul
a druhý by byl manžel…také picnutý ![]()
@Evka 1 Ahoj, už jsem tě postrádala. Také nemám čas tu trávit moc času, ale jednou za den to dám, tak jsi mi tu nějak chyběla. Váhu držíš, jsi šikulka
, já a Bibi ti dýcháme na záda, jsme také šikulky. Myslela jsem, že jsi šla do 3F?
@Evka 1 Ahoj, taky jsem myslela, že už jsi ve 3. f. Já jsem v ní od pátku a měla jsem tam být už mnohem dřív, nechápu, čeho jsem se tak bála. Váha mi jde zatím dolů, takže maximální spokojenost ![]()
@Bibiana1 Já se jí strašně bojím, tedy myslím té 3F
Ale strašně se těším na brambory, někdo ale zase píše, že se nesmí? Stále jsem to moc nepochopila. Písneš mi co a jak ![]()
@rehe Jakože malýho ovčáka kocour přežije, jo? My máme taky kocoura teda venkovního, a westy dva. Takže občas na něj pořádají přátelské hony, ale většinou jsou velicí kamarádi, kocour se o holky laškovně otírá a prostě smečka vespolek. Když byla naše Keruška malá (a Whiskey s mladými na druhým konci republiky),dávala jsem ji k dědovi „do školky“,když jsme byli všichni v práci. A pod tátovo odborným vedením (chodí o berlích) se Kerouš naučil vzorově p o m a l o u č k u chodit na vodítku na procházky, dávat pac kterou tlapkou se mu řekne, na dotaz „jak hajají malí pejsci?“ - se svalí na bok a pak na záda, všecky packy ve vzduchu, sedni lehni je samozřejmost, - a podobný tríčky. Tuhle už jsem myslela, že tátu popadla stařecká demence: pásli s holkama máminy slepice a já slyším přes plot: Keruško, zavolej kocoura! Jak zavoláš na kocoura…?!" Jdu se tam kouknout, jestli není třeba zavolat odbornou pomoc - a hele, Kerouš seděl pozorně před tátou a na vyzvání „volal kocoura“ takovým jakoby štěkozavytím. Banda komediantů. Takže v tomhle já žiju. ![]()
@rehe píše:
@Bibiana1 Já se jí strašně bojím, tedy myslím té 3FAle strašně se těším na brambory, někdo ale zase píše, že se nesmí? Stále jsem to moc nepochopila. Písneš mi co a jak
Kup si taky knihu! Jedu odpoledne do civilizace, stavím se pro ni k Demlovi a jestli nebudou mít, večer objednám. Jsemť žena činu! ![]()
@sirikit Jéééé, tak to máte tedy fakt veselo, to mi chybí. Bez Kuki je u nás smutno. Kocour je domácí mazlíček, ven nechodí a nemazlí se, je to stejný zmetek arogantní jako páníček. Venku mám další dvě kočky, ty se mazlí a s nimi tam byla Kuki.
Jo dneska se zase budu válet u grilování, papat kuřátko a popíjet ledový čajík (myslím si stále, že je to víno). Budu na tebe i ostatní Dukanky myslet. ![]()
@rehe Brambory mám ze všech příloh nejraději, ale zatím si na ně nechám zajít chuť. Jako nejvhodnější přílohu D doporušuje těstoviny ze semolimy, kuskus, bulgur, rýži natural - vše v množství 220 g uvařeného, brambory jako méně vhodné a 120 g vařených. 3. fázi si dle zhozených kil x 10 rozdělíš na polovinu / za 10 zhozených kil 100 dnů 3. f., kterou rozdělíš na 50 a 50 dnů
/. V 1. polovině můžeš 1 přílohu za týden, ve 2. pol. 2 přílohy. Denně můžeš ovoce mimo banán, hrozny, dále 2 krajíčky celozrnného chleba, doporučuje se denně 40 g tvrdého sýru. A 1 x zatýden hostinu, tzn. vícechodové jídlo včetně dezertu. Příloha a hostina nemá následovat ve dny po sobě. 1 den v týdnu doživotně čistě bílkovinný. Tak nějak ve zkratce. Já jsem si to lehce upravila a jedu pomaleji.
@sirikit píše:
Kup si taky knihu! Jedu odpoledne do civilizace, stavím se pro ni k Demlovi a jestli nebudou mít, večer objednám. Jsemť žena činu!
@sirikit
@Evka 1 Me to taky takhle skace sem tam…jak zase zaradim VZ tak cekam nastup o kilo nahoru.
@Bibiana1 Moc díky, už to chápu lépe, knihu koupím také. A když mám hostinu tak mohu brambory? Po alkoholu je to fakt jediné jídlo, které mi hodně chybí ![]()
@Bibiana1 To by chtelo, aby ji nekdo nskenoval a dal na ulozto…rada bych to mela v elektronicke podobe. Nemam rada preplnenou knihovnu…uz ted to nemam kam davat…:-(((