Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Bramburecek: ahoj. no co sa tyka tej druhej fazi tak si myslim ze je zbytocne stresujuce to drzat 5-5. nieje pravda ze cim viac takto dni striedas tak tym je to lepsie. ja myslim ze psychika je najdolezitejsia.ak ta je zla tak sa zle aj hubne! dukan povedal ze zistil ze 5-5 dni je dost drsne pre niektore povahy tak to dal obden. a myslim ze tak je to aj lepsie. nieje to taky sok pre telo a hlavne ked mas ten bielkovinovi den tak dospalovavas energiu z tej zeleniny z predosleho dna. ja to robim obden. a niekedy ked to nevide ako napr. teraz ze som isla na sk za mamkou tak som mala 4 dni zeleninu. a schudla som aj tak. a to som sa doslova prepchavala! a teraz zas pojdem obden.rob to tak ako sa citis ze hlavne psychicky zvladnes. ja som zacinala na 90-tich ale som dost vysoka a po mesiaci a tyzdni mam 9 kil dolu. a neriesila som kolko dni a ze teraz v ziadnom pripade nemozem a tak. ked som mala chut ukrutnu v bielkovinovych dnoch tak som si dala trosicku zeleniny.ale len malinko. povedzme po ranu. taaaakze hlavne klud, nestresovat. si sikovna zvladnes to. ![]()
Ahoj,
chtěla jsem se vás holky zeptat,
všechny tu uvádíte shozená kila, ale přece jen ruku na srdce, s mnozstvim dostupnych informací snad vetsina z vás ví, že shozená kila se nemusí rovnat lepší postavě, resp. se nemusí rovnat schozeným centimetrům v pase, bocích atd.
Nemusím snad ani říkat že velmir ychlé hubnutí znamená úbytek svalů, a ne tuků. proto moc nechápuproč se všechny pořád jen vážíte a žádná z vás neuvede vaše míry v centimetrech. Váha je samozrejme približný ukazatel změny také, ale cm jsou podle mě spolehlivější.
Budu ráda, když sem teda někdo napíše i porovnání svých úbytků v centimetrech ![]()
Díky.
@capucine:
ahoj. no keby si si precitala trosku viac dozadu tak babi tam pisu o centimetroch. co sa tyka toho, ze ked sa rychlo hubne tak idu prec aj svaly tak v tejto diete ani nie! dukan pisal ze preto je tato dieta- to jest ako bielkovinova defakto- najzdravsia atd. ako ine diety, lebo tym ze papas bielkoviny tak udrzuje svaly a chudne sa dokonca lahsie do partii, pri ktorych je u inych dietach problem. treba si kupit knizku a tam to bude podrobnejsie popisane. no ale podme na tie centimetre. vazim sa dost casto, ale centimetre si meriam kazdy mesiac. ale ked mi stagnovala vaha, tak aby som nebola sklamana a mala inspiraciu tak som sa zmerala v centimetroch a mala som o tri centimetre z pasa dolu a boky prsia tiez docela dost. hlavne mam pocit ze sa cm stracaju rovnomerne! a zacina mi vidiet svalstvo ako tuk ide dolu
. a pri tom mojom malom sa ani necudujem chiii. takze ano cm si myslim ze su dost dolezite ale ked sa niekto tu vazi povedzme kazdy treti den, tak to vidi presnejsie a hlavne casto. kdezto na cm kazdy treti den rozdiel moc nepoznas. aspon si myslim.tak to preto. aby boli babi inspirovanejsie
.
Ahoj holky, tak po měsíci a kousku mám dole 10kg a to jsem teď měla týden kdy jsem zavařovala marmelády a ochutnávala
Váha stála, ale důležité je že nešla nahoru. Od včera už zase hezkých 0,5kg dole.
Jinak co se týká úbytku cm tak u mne je úbýtek porovnatelný s kg. Kalhoty jsem začínala na 46 hoodne težce zapnuté a ted mám v pohodě 44. Porovnávám jen podle oblečení které mi už pár let leží doma va skříni a jednou týdně se do něho zkouším nasoukat. Při každém zkoušení kalhoty dostanu o kousek nahoru.
Dále pokračuji na košilích, které už i zapnu. Takže podle mne (a i manžela) je úbýtek rovnoměrný. Pohybu mám stejně jako předtím, akorát teď mám mnohem víc energie a lepší náladu.
Tak já jdu do toho taky. Hezky se to čte a závidím všem, kdo už mají nějaké to kilo dole. Jen mi prosím někdo napište jestli si nějaké to vínečko taky dáte. Je hezké léto a sedět na zahrádce jen u sodovky se mi nějak nechce???
Jdu na nákup a začnu. Dnes vážím 76kg tak dám 10 dní 1 fázi a uvidím.
@lvanka píše:
Tak já jdu do toho taky. Hezky se to čte a závidím všem, kdo už mají nějaké to kilo dole. Jen mi prosím někdo napište jestli si nějaké to vínečko taky dáte. Je hezké léto a sedět na zahrádce jen u sodovky se mi nějak nechce???
Jdu na nákup a začnu. Dnes vážím 76kg tak dám 10 dní 1 fázi a uvidím.
Vínko piju skoro celou dobu dukanky, teda hlavně střik, nebo někdy i suchý sekt. Od 16. dubna mám dole 16 kilo, takže to funguje i přes víno, ale kdybych se ho vzdala, tak to možná půjde rychleji. Být přes léto jenom na vodě a lehké Cole mě taky nebaví. ![]()
Děkuji za tu úžasnou zprávu, že mohu konzumovat vínečko, hned je mi lépe. Dnes jsem nakoupila otruby a dala se do pečení. Vše co jsem zatím upekla tak je moc dobré. Ta slovenská kuchařka je fanj i manželovi to chutnalo. Našla jsem na internetu i ty shirataki nudle a objednala je. Doufám, že mi budou chutnat. Zítra jedeme na návštěvu na celý den, tak nevím jak to zvládnu, ale pokusím se ráno upést nějaký chlebíček a masičko co budeme grilovat tak si vezmu k tomu. Máte nějakou zkušenost co si udělat při té 1 fázi za nějaké zobání při večerním posezení???
@Livanka: nooo urob si normalne sunkove chipsi alebo chipsi z krabich tyciniek
. je to v tej slovenskej kucharke. to das na kocky nakrajanu sunku do mikrovlnky na 4 minuty. je to fakt dobre. alebo odrolujes krabie tycinky urobis tenke platky, das na peciaci papier a pecies. ale neviem kolko lebo ja mam plynovu trubu a ja to nikdy nevychitam. az ked budu tvrdsie a chrumkave
. tak a drzim ti peste.ja si obcas tiez vypijem. potom na druhy den mam hned o kilo menej ale na dalsi den mi to vystupne nie len o kilo ale aj kludne o dve. ale ja obcas dala aj tvrde. ono si myslim ze to zadrzuje vodu preto sa to nesmie.ale inak to aj tak ide dolu. no striktne by som to dodrzovala aspon mesiac a potom zacala z vinkom. len tak pre istotu aby sa to telo poriadne precistilo.
Asi se k Vám přidám, ženský. Je to někdo, kdo taky začíná? Potřebuju shodit tak 20 kg.
Jak pečete ten chleba v mikrovlnce? Máte tam nějaký speciální program „pečení“ nebo jako kdybyste to ohřívaly?
@Lenik: specialny program nie. normalne do mikrovlny dam. ja tam dam ale len jednu lyzicku otrub, vajicko, dve lyzicky tvarohu a jednu lyzicku bielkovinoveho prasku. takto si totiz tym padom mozem urobit viac chlebikov a nemusim byt odkazana len na otruby. no a dochutim si ho bud kminom alebo provensalskymi bilinkami a fakt mnamka
.
Alebo ked uz vypotrebujem davku otrub co mam na den tak dam dve lyzicky bielkovinoveho prasku. a tak to robim zo vsetkym
Ahoj nová dukanko, já taky začínám a potřebuji nějaké to kilo dát dolu. Budu ráda, když to zkusíme spolu. Už jsem o dukanově dietě toho přečetla moc, něco jsem i upekla podle té slovenské kuchařky, která je úžasná. Zatím mi vše chutnalo, ale vždycky to 2 dny vařím a stravuji se podle té 1 fázi a pak to zase poruším. Potřebuji k sobě taky někoho, kdo bude hubnout se mnou. Nikomu to už neříkám, že držím nějakou úžasnou dietu, protože něco zhubnu, ale pak to zase naberu a mám pocit, že se mi už ostatní smějou. Chtěla bych o tom mezi kamarády nemluvit, a přece jen to dokázat, ale nějak mi to samotné nejde. Půjdeme do toho spolu??? Budu moc ráda. Chtěla jsem zítra začít, jak jsi na tom ty???
Zítra se tu ukážu asi kolem 9 hod. ráno. Když budeš mít čas tak to probereme. Tak zatím Ivana
@Livanka píše:
Ahoj nová dukanko, já taky začínám a potřebuji nějaké to kilo dát dolu. Budu ráda, když to zkusíme spolu. Už jsem o dukanově dietě toho přečetla moc, něco jsem i upekla podle té slovenské kuchařky, která je úžasná. Zatím mi vše chutnalo, ale vždycky to 2 dny vařím a stravuji se podle té 1 fázi a pak to zase poruším. Potřebuji k sobě taky někoho, kdo bude hubnout se mnou. Nikomu to už neříkám, že držím nějakou úžasnou dietu, protože něco zhubnu, ale pak to zase naberu a mám pocit, že se mi už ostatní smějou. Chtěla bych o tom mezi kamarády nemluvit, a přece jen to dokázat, ale nějak mi to samotné nejde. Půjdeme do toho spolu??? Budu moc ráda. Chtěla jsem zítra začít, jak jsi na tom ty???
Zítra se tu ukážu asi kolem 9 hod. ráno. Když budeš mít čas tak to probereme. Tak zatím Ivana
Ahoj Livanko,
mám to stejně jako Ty. Už jsem tisíckrát s něčím začínala, například s dělenou stravou. Ale všechno mi vydrží jen chvíli a pak je to zas o ničem. Přijedu k rodičům a mamka napeče koláče. Já jí řeknu, že nesmím, protože držím dietu. A za dva týdny přijedu a už je žeru. Takhle to fakt nejde.
Dnes začít nemůžu, protože nemám otruby. U nás je nemají, tak musím v týdnu zajet do města. Vidím to na příští týden, ne na tento. Není to výmluva, ale prostě chci mít všechno připravené doma, abych hladová nečuměla do lednice a tam nebylo nic, co zrovna můžu. Takže od pondělí příštího týdne?
Jak je to se sojovým masem a tofu? Můžu při 1. fázi?
Ahojte holky už jak dlouho sleduji tuto diskuzi, od 1.7.2013 držím dukanku a k dnešnímu dni mám 6 kilo dole. Jsem až nadmíru spokojená s touto dietkou. Vůbec nemám chuťe a ani hlady netrpím.
Pokud někdo opravdu neustále bojuje s kily navíc, tak doporučuji tuto dietku.