Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@jasmin3 Jinak jsem zpetne koukala ze si se tu ptala na kako bez tuku. Zajdi do zdrave vyzivy. Tam jsem ho kupovala ja. Je uplne bez tuku. ![]()
@lucieahmed : ahoj holky, jukám sem na vás, už dukanku držím od března. Na chuť na sladké je výborná palačinka z bílkovinného prášku z DM, 1 vajíčko, lžíce vody a ten prášek a nalít těsto na jen slabě vymazanou pánev olejem a do toho tvaroh se sladidlem, nebo i kakaem, nebo dukannutela. ![]()
@lucieahmed: no vies mne ide hlavne o to ze mam chute na kekse.ani nie na cokoladu, bombony a tak ale doslova na kekse. radsej nebudem pisat ake lebo by ma tu ukrizovali ze robim chut
.
@Erri Drzis ji od brezna a kolik jsi zhubla? Po tom prasku se musim podivat. Ja ziju ve Svycarsku, ale nakupovat jezdime do Nemecka. Tady DM neni. Co vsechno se z toho prasku da delat? V te kucharce od dukana z tady toho prasku moc nemaji. ![]()
@jasmin3 To je hrozny kdyz mas chut primo jen na neco. V ty dukanove kucharce je docela dost receptu na sladke, ale skoro do vseho davaji kukuricny skrob. Ale ten je pouze pripustny. Nemelo by se ho jist moc. Co mi chutna jsou snehove pusinky. A to je 3 bilky, 6 zarovnanych lzic sladila v prasku ( ja davam jen pet a je to dost), 2 lzicky odtucneneho kaka. Nejdriv ty bilky vyslehas, potom pridas cukr a kakao a znova slehas. Predehrat trouby na 150 a pect 15 - 20 minut. Akorat pozor drobet se na plechu roztecou, tak je davej vic od sebe. Jo a sundavat z peciciho papiru az po vychladnuti. Kdyz jsou teple tak se tak jako by mackaji.
Hezké ráno, holky!!!
@jasmin3 : Díky za zprávu, odpovím sem, aby to viděly i jiné holčiny. Je to prášek Sportness z DM, je to proteinový prášek, buď je vanilkový, nebo čokoládový nebo natura. Z těch sladkých se dají dělat ty palačinky a z toho natura rohlík. Ten ale moc nedělám, jen ty palačinky, ty jsou výborné. Ten prášek stojí okolo 1Kč.
Holky, držím dukanku od března, zhubla jsem zatím jen 6,5kg, ale nejsem poctivá Dukanka
, mám hodně společenských akcí, kde normálně jíst musím a na dovolené jsem dukanku úplně vypustila.Jedu ze 72kg a chtěla bych tak 63kg, ale znám holčinu, co začala hubnout ve stejnou dobu se mnou, ta to dodržuje opravdu poctivě, ale jede z velké váhy 118kg a dnes má už dole 38kg. Opravdu, nekecám, to je ukázková Dukanka a fakt je to dietka super.
Zahušťování? Ve 2.fázi tím škrobem, ale musí být kukuřičný, nebo otrubama.Toho škrobu se může 1lžíce denně a to na zahuštění stačí.
Holky, tak ať se vám daří a kila padají dolů!!!Hezký den!!! ![]()
@Erri: ale ja prave tym skrobom nechcem. otruby su zdrave dve lyzicky. ale ked si s nimi zahustim alebo si s nimi nieco urobim tak hold uz inu pochutinu nespravim. a su jedla v ktorych to musi byt a nechce sa mi premyslat ci to jedlo urobit alebo to!
. tak preto sa pytam ci sa aj naaahodou tym bielkovinovym praskom neda zahustovat. napriklad nejaka polievka alebo keby som si chcela spravit rajsku a zahustit ju vies? proste namiesto muky. no co sa tyka kamosky tak to teda cumim. za tak kratky cas a tak vela? tak to by ma zaujimalo ako to drzi. ja mala 90 teraz mam 85,3kg. z predvcerajska na vcerajsok mi klesla o kilo a zo vcerajska na dnes zaz kilo hore.tak si myslim ze to bola voda lebo som chodila strasne casto na wc. no a dukanku drzim od tohto mesiaca 12-teho.ja by chcela za tri mesiace mat 65. no jak mi stuplo to kilo tak je to negativna inspiracia a je mi z toho dost smutno.
. hrozne mi chyba pecivo. keby sa dalo bez tych otrub aby som ho mohla vela.ale z tych otrub jeden maly chlebicek to je fak malo
. tak proste ja uz neviem ako to vyriesit a ten mozog si oklamat. a kupila som si aj tie cestoviny. no to je nieco.ja kukam ze aka mala jedna poricia a ono to maju byt dve. to je strasne. a konzistencne su jak z gumi. ale po takom case co som nemala cestoviny aj to staci. len si myslim ze je to prehnane drahe.uz nevedia na com nahrabat.
@jasmin3 : ahojky, ty schirataki těstoviny mi také nechutnají a jsou fakt drahé. Já vím, je to v něčem těžké, ale zvykneš si. Mně ani už pečivo nechybí, to z otrub mi chutná, chybí mi ovoce. Já zahušťuju jen škrobem, nevím, zda by to tím práškem šlo, možná ano a hlavně by ti to přidalo bílkoviny. Vždyť jsi zhubla za 14dní dost, tak nebuď smutná!!!Myslím, že ti pojede ještě tak 10 kilčo dolů rychle a pak těch druhých 10 už bude horší a hlavně se nelekej stagnace, je to normální. Možná je lepší se vážit 1× za týden. Dám ti sem stránky s receptíkama : http://www.janakozmalova.blog.sk/
@Erri Hned jsem se taky podivala na tu stranku co jsi sem dala a prvni co me zaujalo byly korabaciky. Mnam. Ale ja jsem nevedela ze se muze od druhe faze Mozarela light. Ja jsem si myslela ze i ta je dost tucna.
@lucieahmed :ahojky, já si kupuju v Lidlu tavený sýr Linessa, ten má jen 5% a včera jsem si poprvé koupila v tescu sýr Svačinka, je buď bylinkový, nebo s paprikou a jsou moooc dobré. Jinak také můžem cotage light.
@Erri: zlatinko fakt ti moc dakujem za ten odkaz a typy co sem davas. hned sa mi dycha lepsie. tie recepty su supeeeeer. nechapem preco na niektorych dukanovskych strankach nieje na ne odkaz. hned nejake vyskusam. teda ale nevedela som existuje tak odlahceny taveny syr. fakt si slniecko. dakujem este raz a mocinkyyyyyyyyyyyyyyy ![]()
@Erri: a prosim ta ako citam tie recepty tak niecomu nechapem. jak mam urobit kvasok ked tam ide cukor? a ona tam aj v jednom recepte napisala cukor. no a stale tam spomina cestoviny penne a nejake stihle cestoviny. co to je a kde to zozeniem? a mozem to vobec? diky zlati
@Erri: este ta poprosim napisala by si mi recept na ten rohlik z toho proteinoveho prasku??? diky
@jasmin3 : já všechny recepty ani nečetla, ale cukrem se vždy myslí umělá sladidla nebo stevie, já sladím stevií a i si kupuju sypkou do pečení. Těstovinama se myslí schirataki, u vás na Slovensku se prý seženou lépe, ale na netu je seženeš určitě, je i rýže schirataki, je to z nějakého indického kořene a má to O kalorií. Pak jsou štíhlé nudle, ty se vyrábí z vaječných bílků a u nás to koupím v tescu nebo někdy i v globusu a to je chutnější jako příloha. Ty schirataki jsou jako když jíš nic a malinko po otevření jsou cítit rybinou. Obojí je ale docela drahé na to, že je jich tam málo.
Ten rohlík z DM prášku jdu najít receptík a písnu. ![]()
Pečený rohlík z prášku z DM :
Proteinový rohlík, klasická velikost obyč. rohlíku
4 PL čistého natura proteinu, špetka soli, 1 vejce, 2čl suš. droždí, trošku vlažného mléka, nechám hodinu vykynout a pak péct na 200 st. 10 min, pak na 160 st. dopéct cca 5 min.