Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
723
8.7.08 21:37

Ali - kdybys to chtěla postavit takhle, jako že ti jde o to, že to nezvládáš a ne o penízky, byla by na to celkem logická odpověď - druhé dítko můžeš dát na celý měsíc do jeslí a máš o starost míň. :wink: Jen ty penízky by tím pádem ještě ubyly - poplatek za jesle. :D :D V jiných zemích jsou na tom hůř, takže buďme rády za to, co máme. :wink:

Holky, sice jsem psala, že sem půjdu až po dovče, ale dnes jsme byli na návštěvě u kamarádky, s kterou tam jedeme a povedla se nám fotečka, kterou sem prostě MUSÍM dát. :oops: :lol: :lol: Pro upřesnění - na fotce její Tomášek, nikoliv náš Luky, je mi jasný, že to nemusíte poznat. :wink:
http://www.kucerkovi.estranky.cz/…file/292.jpg /> http://www.kucerkovi.estranky.cz/…original/292

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3639
9.7.08 14:08

Holky ja vas vubec nestiham..... :oops:

je to najednou nejakej frmol…

Alino, co je s Oren? komunikujete? ja mohu v podstate kdykoliv, preferuji v tydnu, protoze o vikendech vetsinou neco mame
tak co treba nekdy pristi tyden???

fotky jsou uuuuuzasnnyyyyy…teda Helli, jak uz si umi chlapa chytnout co?

vse nej k druhym narozeninam…to to uteklo co, nam se prehoupnou prazdniny a jsme tam tez…nocnikujete?

teda z toho pribehu se mi chce brecet, uz jsem neco takoveho cetla na dvojcatech…ty jo pritom si clovek rekne cisarsky rez, v dnesni dobe......ach jo je to strasne smutne

holky, poctive jsem vas docetla, ale nevim vubec nic.....deti jsou krasny a sikovny a vysmaty

mejte se zatim krasne a ja letim, neb mi to tu vstava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
10.7.08 11:15

Ahojky,

Ivusko , mam k tobe par dotazu ohledne fotoalba. Asi ti nevadi, ze se po tobe opicim? :-) Ze ne? A to jsem natolik lina neco vymyslet sama, ze jsem to podstate okopcila, akorat dala nase fotky :-) Puvodne jsem chtela „ukrast“ i popisky, ale to bych musela hodne opravovat , navic jsem neprisla na to, jak se to tam napise (umim jen nazev jednotlive stranky fotoalba), tak budeme to mit bez popisek. (navic to chci odvezt pribuznym, kterym cestina by moc nerikala). Ten program jsem si stahla zkusebni verzi zadarmo (na 30 dni), tak nejak podrobne ho nastudovat nemam zatim cas.
A ptat se chci v jakem fotmatu jsi to dala vytisknout a jak svazala? (at nemusim vymyslet sama). Kolik to zhruba stalo a jestli byly v poradku okraje, nic se neurizlo? A pri svazovani s tim nebyl problem?
A jeste, jak casto na fotkach mas hvezdicky, ci jene podobne efekty,tak ty nejsou se Zoneru Photo rintu, ze ne? Nebo jsme je tam nenasla :-(
Co priprava na narozky, uz je v plnem proudu? Nas to ceka za mesic a vubec nevim co s tim. Mozna jsem to vse mohla napsat do SZ, ale uz pisu sem, tak treba ty technicke detaily holky preskocily.

Sabri , v pondeli mozna odjedeme na tyden na Ukrajinu, ale neni to jisty. Pokud neodjedeme, tak se domluvime na nejaky vsedni den, mne to take vic vyhovuje v tydnu, o vikendu mame rodinne vylety.

Heli , krasna fotecka, a pekny zenich :lol:

Chci se zeptat zda se da kase nejak varit, my pouzivame kupovane instantni, a mne to prijde uz ted trochu drahe 70 Kc za 300 g ryze.

Zatim ahoj.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
10.7.08 11:50

Ali , písla jsem Ti SZ …
JInak kupované kaše my už nejíme, holky je už tak 3-4 měsíce nechtějí. Dělám jim ale místo toho kaši z ovesných vloček (jemné, nebo normální namočit a trochu mixnout) a ovoce, někdy přidám jogurt. A to mi baští ale taky ne furt, střídám jim to s chlebem se sýrem,nebo Lučinou…
Myslím,že kaše by šla uvařit normálně z kravského mléka (rýžová,pohanková,krupicová),ale to až po roce … Jinak bez mlíka to klidně uvařit můžeš a přidat třeba ten jogurt místo mlíka…
Helli , teda to si budete muset NIKI pěkně hlídat,jestli takhle bude pokračovat :lol: :lol: :lol: Má nádherné vlásky, princeznička :huban: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
10.7.08 22:12

Míšo31, teď jsem četla na netu článek o teplický porodnici, že tam krátce po sobě zemřeli dvě rodičky, jedna bude určitě tvá kamarádka, je to hrozný, to není fakt normální. http://www.novinky.cz/…rodicky.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
10.7.08 22:40

Pitrsko,jj,to je ona,ta má kamarádka,dříve se to neprovalilo,ptž nemocnice měla přísné uembargo,a rodina nechtěla nic vynést dokud nebude jisté zavinění lékaře..je to hrozný.a svést to na to,že byly obě starší,a kvůli dvojčatům,přece to,že rodila dvojky neznamená,že byl důvod jí proříznout močový měchýř,zašít jí a pak se jen divit,proč kolabuje a upadá do komatu,proč má zástavu..prostě to posrali s prominutím,to je všechno.
Holky,dneska nemám moc náladu nějak reagovat,zítra je pohřeb,v poledne,třeba si vzpomenete a zapálíte svíčku,v její památku,i když jste jí neznaly..M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
13.7.08 14:01

Ahoj holčiny!

Jen jsem chtěla písnout,že máme po oslavě 1.narozenin, ufff, ale bylo to moc povedené, jen jsem nějak nestíhala fotit,ale něco jsem z fotek poskládala …
http://img2.rajce.idnes.cz/…ozky3upr.jpg /> Více v albíčku. Měli jsme jen malou oslavu, 6 dětí a 8 dospělých, ale bylo to prima,děti si vyhráli,my jsme i stihli pokecat,pojedlo se popilo… Holky z dárků se mi zdálo nic moc neměly,hráli si hned s tím chodítkem,ale chodit se s ním ještě bojí,asi že jim to ujede,nejsou si ještě jisté v kramflecích,líbila se jim ta hrací knížka s říkankama,pak taky papíry,ve kt. byly dárky zabalené a mašle … No nic už jsou vzhůrur … tak zdravím všechny a omlouvám se,že tentokrát nereaguji…pááááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
14.7.08 15:04

Ahojky holky,
mimořádně dnes všichni spí, tak snad budu mít chvilku Vám taky něco napsat.
V červnu, když ještě bylo hezky jsme stihli dovču a dětem se moc líbila. My s manžou bysme potřebovali ještě jednu pro nás dva na zotavení… :D
Ale jinak si nemůžeme stěžovat.
Akorát těsně před dovčou začlo Viky bolet ouško, tak jsme ještě byli na ušním no a výsledkem je, že jdeme na začátku srpna do nemocnice na vyndání nosní mandle. Doufám, že tohle jí aspoň pomůže. Na ušním jsme byli každý měsíc a už jí 3× píchali, tak doufám, že to bylo naposledy. Tohle je snad nejhorší nemoc co znám. Ještě nevím, kdo půjde s Viky do nemocnice a kdo bude doma s prckama, ale to necháme asi až na poslední chvíli.

Holky musím se pochlubit, že se nám včera Zuzanka sama poprvé rozešla bez opory. Už sice pár dní chodí mezi náma, ale včera u babičky na návštěvě se najednou uprostřed pokoje postavila a šla asi 4 m ke gauči bez jediného zaváhání. Všichni jsme na ní koukali jak blázni a tleskali a tak to zkoušela pořád a pořád. No ale jinak, když potřebuje, tak jde pořád po 4. Po 2 jí to nemotivuje. Jenom když všichni tleskáme. :D
Honzík zatím zkouší stoupat a stát sám bez opory a už to i pár sekund dovede, ale on se bojí a jak je vystreslej, tak si radši sedne. Když o tom párkrát nevěděl, že stojí, tak vydržel i minutu, ale s ním to asi bude na dýl.......

Jinak je s nim už legrace. Teď už hodně napodobují zvířátka nejlepší legrace je pipinka - Zuzanka říká kokoko ááák a Honzík ooooo ááá Strašně se tomu řehní. Zuzanka už zkouší opakovat slova, třeba auto, pupík, ještě a tak. O máma táta bába aděda nemluvím, to zvládají oba, ale tohle jí jde bezvadně. Asi to umí dobře odposlouchat.

Jinak pořád stavíme domeček. Teď jsme uklízeli takovej ten hrubej bordel po nahazování zdí a dělaná sádrokartonů. Teď nás budou čekat koupelny a pak chci aby se začalo upravovat zvenku, aby to najaře trochu vypadalo a né abysme chodili do domu po fošně. Takž snad nám to nějak půjde. Taťku vidíme úplně minimálně, tuhle přišel ze stavby až o půl 12, takže jsem pořád s dětma a je to docela záhul.

Jinak gratulujeme dětem ANETCE a NATÁLCE k zítřejžím prvním narozeninám a LUKÁŠKOVI a NIKOLCE ke druhým narozeninám. Nějak nám ty děti stárnou. Zrovna dneska jsem dala pár malých kousků oblečků kolegyni z práce pro její sestru, které se před měsícem narodily dvojčátka Vendulka a Zuzanka. Nějak jsem se těma věcma nemohla rozloučit a nemohla jsem ani věřit, že už je to tak dávno a že už takový nikdy nebudou.
Holky asi půjdem ještě do čtvrtého. Né hned, ale docela mě to láká...... :D :oops:

Jo a Ivuško , fotečky a koláže moc nádherný. Taky bych tohle chtěla jednou umět. Já jsem ráda, že zvládnu dát fotky sem. :D
Určitě sem taky nějaké dám, ale nejdřív musíme stáhnout fotky z foťáku.
Tak snad brzy.
Mějte se a zatím ahoj.
Nissa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
14.7.08 18:21

Denisko , já se z Tebe zblázním, vy jste teda dobrodruzi s tím 4.mimi! Obdivuju, já už bych ani do 3.nešla, holky mi bohatě stačí, ale je fakt,že mít barák nebo větší byt,tak o tom možná přemýšlím… A GRATULUJEME ZUZANCE K SAMOSTATNÉMU CHOZENÍ! A taky jste šikovný na ty slova, holky pořádně nic moc neříkají,občas máma táta bába ale přijde mi,že ten význam ještě nechápou… A že by něco opakovali,jako slova, to fakt ne…asi je ještě brzy. Ale ani se jim moc nechce do paci paci,to do nich tluču asi 4 měsíce a nic. Umí jen pápá což dělají vždy,když jim něco ukazuju, třeba jak jsou veliký a tak. No asi musíme víc trénovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
15.7.08 10:46

holky, já vám všem tu dovču tak závidím, letos pojedu leta tak víte kam, bohužel no, ale co se dá dělat, ještě že máme aspoň tu zahrádku, jinak bejt v paneláku, tak se asi zcvoknu. Dneska jsme s klukama byli na krvi, vstávali jsme docela brzy, ale bylo to celkem v poho. Udělala jsem fotečku, tak jí přihodím, Románek je stále nerozlučný kamarád s dudlíkem :D jinak máme malý úspěchy s nočníkem, ale fakt malé, kluci jsou fakt lenoši, když jsou nahý, tak si sami dojdou, ale jinak si neřeknou, takže i nějaké nehody už byli. musím končit. tak se mějte a všechny se opatrujte

http://img.mimibazar.cz/…f1174922.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
22.7.08 13:33

Ahoj holčiny,

v sobotu jsme se vrátili z týdenní dovči, konečně jsem to tu dala trochu dokupy a dožehlila haldy prádla, tak vás jdu aspoň krátce pozdravit. :D

Dovolená byla fajn. Byli jsme se známými a jejich klučinou (s tím z líbací fotky s Niki :wink: ) v Říčanech u Prahy. Je to takový komplex zděných chatek, hned vedle hřišťátko, brouzdaliště. Děti si to moc užili. Největší zážitek bylo samozřejmě metro a jezdící schody. No jo, venkovani. :D :D Snažili jsme se neustále vymýšlet program, aby je to bavilo a utahali se. Asi nemusím ani psát, jak to dopadlo - rodiče KO a děti ještě v půl 10 plný energie. :lol: :lol: Manža byl první půlku docela nervní, není na to zvyklý tolik běhat kolem prcků. Teď bysme potřebovali dovolenou jen my sami. :wink: Fotky zatím nemám probraný, až je hodím na net, napíšu. :wink:

Sabri - nočníkujeme docela úspěšně. Hlavně tedy Lukášek, to je fakt šikulka. A hlavně - vzal to hopem. Prostě přesně jak se to píše v knížkách- ze dne na den začal sám chtít na nočník, během 5 dnů byl bez plenky přes den, po dalším týdnu i přes noc. Plenku rezolutně odmítá a spolehlivě si říká, takže už se ho ani neptám. Fakt nás překvapil, ještě o týden dřív nechtěl o nočníku ani slyšet a já byla přesvědčená, že zrovna on bude v plenách do 3 let. Nikča si řekne doma, ale jakmile někam jdeme, zapomíná, tak jí dávám plenu a je jí to jedno, klidně se do ní vyčůrá i vykadí. Asi potřebuje víc času, neřeším to. Myslím, že to musí těm broučkům dozrát v hlavince. Pitrsko - ty si z toho taky nic nedělej. Kluci jsou prý v tomhle většinou pomalejší, náš Luky je asi výjimka. :wink: Hezká fotka!!!

Ivuško - beruškám všechno nej nej k narozeninkám!!!!!! Nádherná koláž!!! Nad tvýma fotkama vždycky jen tiše žasnu a nepřestávám věřit, že to jednou taky zvládnu … :wink:

Ještě abych nezapomněla. Včera jsme byli na očkování,tak jsme si nechali děti zvážit, abysme věděli, kolik mají ve 2 letech. Niki mi udělala obrovskou radost, v roce měla 8,40, 18- ti m měla 9,40 a teď celých 11, jupííí! :D :D Luky 13,30 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
22.7.08 13:58

Helli , vítej zpátky! Tak hlavně že jste si dovču užili :-) a není na škodu, když je manža trochu zapojenej aví, o čem to je, když je v práci. My ted taky dovolenkujeme,ale doma,až začne to hezké počasí,tak budem výletíkovat,zatím máme každý den něco. Děkujeme za pochvalu foteček,baví mě to.
Dnes jsme byli na roční prohlídce+očkování: Anetka 12kg a 75cm a Natálka 11,3kg a 72cm ;-) Tentokrát tam nebyla ta protivná sestra,takže nebyly žádné poznámky o nadváze :-) Ale nepřibírají už teď moc,tak snad se z toho vytáhnou. Včera Anetka hodně ošklivě spadla na hranu TV stolku,bez krve ale móňo pořádný,trochu jsme se báli,jestli nemá nějaký vnitřní zranění,jelikož už 2.noc řvala, Natálka byla naštěstí v pohodě,prostě se vystřídali. Ale plakala tak,že jí něco bolí,ne jak řve Naty,vztekle. Ale Mudr. se na ní mrkla a prý vše OK,tak jsme klidnější. Ještěže jsou ty děti takový gumový!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
22.7.08 20:33

Ahojky holky,tak se zase po jaké době hlásím,nějak je to s těma dětma pořád horší a horší :lol: ,máme docela blbě řešený domeček,jídelna je níž,obývák je nad ní vede tam jeden větší schod a do kuchyně jakbysmet a já nedělám celé dny nic jiného,než že věčně někoho sundavám,protože když lezou dolů sami,tak většinou spadnou a je řev :x ,taky,vtipně,mám jídelnu,obývák a kuchyň průchozí,tudíž nezajistitelnou před jejich nálety,a když už se mi poštěstí něco dělat,tak od toho pořád odbíhám a přenáším,beru časopisy,knížky,věci na vaření…ach jo.
Tohleobdobí je fakt blbý.Ale příští měsíc,až bude mít manžel dovku,tak sem přijede jeho tatínek,je truhlář,a budou dělat střechu na našem altánu na zahradě,tak jsem se s dědou domluvial,aby mi něco vymyslel mezi ten obývák a jídelnu,tak mi vyrobil nádherné zašupovačky dřevěné a prosklené,a ještě takovou jakoby květinovou stěnu,ale nebude na ní nic,dokud nebudou děti dost rozumné,aby s tím neklepaly a neshazovaly nic,take tak za deset let počítám :dance: že si tam nějaké kytky dám.
Domčovi jsem koupila k svátku chodítko,to jak se o něj opírá a tlačí hopřed sebou,tak tady se věčně perou a tahají o něj,asi jsem to měla vzít dvakrát.Jak to děláte vy,kupujete k svátku oběma??Myslím,když má svátek jedenkoupíte i druhému dvojčeti?? Já tedy hračky kupuji jen jednou,ale třeba oblečení beru dvojmo,jako třeba ted pyžamka.
 http://img.fotoalba.centrum.cz/…1_pi9hhu.jpg

Taky vám musím hodit fotku,co se mi povedla minulý týden,to je náš pesan a děti,jak svorně spí v kočárku :wink:
 http://img.fotoalba.centrum.cz/…116385_4.jpg

A ještě poslední,jak se rvou o nové chodítko
http://img.fotoalba.centrum.cz/…116386_4.jpg

Helí dovolená,co to je???Závidím ti,taky bych moc někam jela,ale s tak malými dětmi by to asi byl zatím jen očistec,ale příští rok už jedem 100%.
Pitrsko ,s nočníkem si nedělej hlavu,oni na to přijdou,a dudlík?? Adámek ho taky měl dlouho,a nemá žádné problémy.Já budu muset kluky asi na ně odnaučit,protože jak máme to štěně,to je děs.Minulý týden jsem koupila deset dudlíků,a včera jsem měla už jen dva a to je nikde nenecháváme ležet,kluci dudají jen na spaní,jinak ne,ale ta mrcha si vyleze na stůl,do kočárku,na noční stolek,kamkoli,jen když tam je dudlík.
Včera jsem koupila další dva,že je budu hlídat,jenže jsem vytírala,psa a děti nahnala a zatarasila v ložnici a dudlíky na nočním stolku…asi je vám jasný,jak dopadly.A jak Filípek plakal,když to viděl,on se klepal na dudu,a pes mu ho rozžvejkal.
No,musím jít žehlit,jsem na to celá naklepaná to mi asi věříte co?? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
22.7.08 21:09

Ivuško - ty pády a úrazy jsou hrůza, co? Na dovče s náma byly pár dnů ještě dvě kámošky s holčičkama, ta jedna se v roce dost ošklivě opařila - převrhla na sebe celý hrnek vařícího čaje. Na hrudníčku a ručičce má dost ošklivý jizvy, navíc jí to doktoři zanedbali, tak teď musí každý měsíc na injekce, který jí vpichujou přímo do těch ran, no děsný… Člověk aby měl oči opravdu i na zadku (abych byla slušná :wink: ).

Míšo - cca do roka jsme kupovali většinu hraček 2× nebo alespoň takový ty větší jako je právě to vaše chodítko, aby se neprali. Tyhle mrňouskové nechápou, co je to svátek a proč tedy dostal jeden dárek a druhý nic, takže jim to dáváme najednou a na ten další už nic (mají ho měsíc po sobě). Myslím, že to tak budem praktikovat ještě pár let, než to budou schopný pochopit.
Jinak musím říct, že máš můj obdiv, že k dvojčatům zvládneš (psychicky) ještě psa v bytě. Z toho co popisuješ, bych měla dávno nervy na pochodu. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
22.7.08 21:24

Helli,upřímně,já se sobě taky divím,s tím psem :lol: ,ale jak jsem vám psala,nedávno jsme o jednoho přišli,byla to pro mě strašná rána,a je to pořád dost živý,a mít jiného je takový trochu lék,navíc,máme obr zahradu,i domek dost velký,jen kdyby už tak neplašila,je to štěně divoký,a chce si hrát,tak všechno hryže,no.
Ona z toho vyroste snad :wink:
a jak píšeš o té holčičce opařené,to je hrozný chudinka malinká,taková bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová