Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Zuziko, z toho pupíku si nic nedělej
, já měla celou dobu taky klid a po tom 30.tt to začalo taky praskat, ikdyž jsem to mazala poctivě každý den a nejen jednou. Nemám to moc, ale už je to tam
Ale až budou špunti na světě, uvidíš, že nějaký popraskaný pupík ti bude úplně fuk
Vím o čem mluvím.
ahoj holky, vy jste se teda rozjely!!!!!
vitam Pitrsku, aspon se zas neco dozvime…
my dnes byli na te kontrole na porodnici, deti jsou vedle sebe hlavou dolu (a ja si furt myslela ze jedno dole a druhe nahore) takze aspon vim, ze kopou obe ![]()
pry nemam cist zadne betynky a tak… ale Kaju Marika ![]()
a pak si me tam nejake sestricky ze skoly merili, ze delaji nejakou praci do skoly ![]()
a deti mi nezvazili, pry je tam tolerance 0,5 kg!!!! a ze velikost je dobra!
Zuziko, a jak budu rodit asi zalezi na konkretni situaci potom, kdy mi praskne voda, jak budou deti natocene a tak… takze zatim nevim…
ale na kurzu rikali ze bud budou bolesti hned (pri spontalnim porodu) nebo az potom (jizva po cisari) takze si pry clovek nevybere…
takze to budu muset asi prezit! ![]()
a 4.1. jdu na dalsi kontrolu, takze uvidime…
holky, me se zda ze mam docela male prsa, tak doufam ze tam bude pak mleko
tak se vsechny opatrujte! a vydrzet!!!!! ![]()
a jeste jsem vam vsem chtela poprat klidne svatky a hlavne at je u vsech vsechno v poradku!!!!!
Ahoj holky,
já taky tento víkend asi popraskala kolem pupku… Už jsem si myslela, že i tohle těhotenství ustojím bez stijí, ale ty tlaky teď u dvojčat jsou fakt šílené.
Míšo,
s bolestma si asi fakt nevybereme, ty se proste budou muset vydržet, ale u klasiky jimi trávíš celé hodiny společně se strachem, abys měla sílu obě děti rychle vytlačit a aby se narodily v pořádku. Pokud už máš tsvou jistotu, že oba drobečci jsou OK, tak i bolesti se snášejí lépe. Snad.
Ahoj holky,
nějak jsem poslední dobou unavená, do toho vánoce, dárky a doma nemám vůbec nic hotovo.
Dneska jsem si vyzvedla ušité vložky do zavinovaček a povlečení do postýlek-koupila jsem si pěknou flanelovou látku.
Tak si myslím, že „až na kočárek“ snad mám vše. Radši na to ani nemyslím… Také mám jen jednu kapsu na nošení, tak musíme pořídit ještě jednu. Jestli kočárek opravdu ¨bude později než děti, tak ať jsme alespoň nějak mobilní…
Nějak to na mě padlo, že je to za pár… a tak si říkám, že už asi ani nevím, jak to bude v lednu. Na kontrolu jdu 3. 1., tak počítám ještě 2. 1 s tím, že půjdu do práce. Prý mě pak už doktor pošle do poradny do Motola aby si mě převzali…
Pupík mi zatím drží bez žádného popraskání, ale jak to tu sleduji, nevyhnu se tomu. Ti dva naši špunti se tam pěkně melou
Hlavně ať jsou fit ![]()
Holky, co všechno do porodnice? Máte někdo seznam?Mám tak nějak představu, ale pořádně nad to zasednu až mezi svátky, kdy na to budu mít klid a čas.
Tak se všechny držte, ať jste FIT a pohlaďte prcky
dobrou
Ahoj těhulky i maminy,
musela jsem se na vás zase po delší době juknout, jak tu válčíte. Zkoukla jsem pár stránek zpátky a zjistila, že jste všechny ještě „celé“ a v pohodě. To je super!!!
Strasti kolem porodu (bolesti, klystýr … ) dopředu neřešte!! To všechno tak rychle uteče a díky těm úžasným broučkům všechno špatný zasunete hluboko do paměti. Aspoň já to tak mám určitě. Zvládly to ostatní, vy to zvládnete na 100% taky, jste přece holky šikovný!!! ![]()
Pitrsko , zdravím tě! Koukám, že máme skoro stejně staré děti. Můžu se tě zeptat, co s nima všechno děláš? Řekla bych, že já pořád dokola to samý, až mám někdy pocit, jestli to není málo. Když se bavím s jinýma mamina (s jedním miminkem samozřejmě), připadá mi, že je to všude stejný,ale i tak… Naši broučkové (pokud zrovna nespí) jsou nejvíc na hrací dece na bříšku, hrajou si s nějakou hračkou a hlavně LUkášek se snaží plazit, což mu moc nejde. Nohy by chtěly,ale ruce nestíhají, takže to vypadá tak, že se otočí na bříško, začne se tam plácat jak kapr na suchu, po chvíli začne hekat a vztekat se, tak ho otočím na záda a za pár min. znovu.
Pak si hrají s hrazdičkou, občas je nosím třeba k zrcadlu neboj jen tak po bytě a ukazuju věci, někdy jim povídám pohádky a když je chci udržet v klidu třeba při vaření, tak se jim pokouším zpívat. Hrozně se tomu smějou,manža tvrdí, že se smějou mně.
Dřív jsem jim pouštěla hrací kolotoč, ale to už je nebaví. Takže to je asi všechno.
Ještě jsem Vám sem chtěla vložit fotečku s vánočním přáním,ale nějak se mi to nedaří, grrrrr…
Tak alespoň takhle:
Všem krásné Vánoce plné pohodičky! Těhulky, užívejte si posledních dnů klidu a maminy, vy zase těch svých drobečků, vždyť nám tak rychle rostou!!!!
Helli
Ahoj Helli, když jsem četla cos psala o pinďatech, co s nima děláš, připadalo mi to, jako bys napsala můj denní režim s nima
. Je to úplně stejné. Nejvíc tráví na hrací dece s hrací hrazdičnou nebo na bříšku a jen zkoumají nové věci a chrastítka, takže zatím moc jiných věcí s nima nedělám.Taky s tím lezením to zatím ty ruce také nestíhají, tak jsou pak oba vzteklý a skončí stejně na zádech. Ale musím říct, zlatá hrazdička, s tou si fakt vyhrajou nejvíc.
Jinak všem taky krásné svátky a těhulky, užívejte volna, protože až se narodí pinďata, bude to pěkný kolotoč a jak už tady zaznělo, nic neřeště, ňáký bolesti a tak ty věci před porodem, fakt je, že až budou na světě ty dva malý drobečkové, rychle zapomenete na ty špatné věci. Papa zatím.
Ahoj holky,
včera jsem nestihla napsat a taky mi bylo dost špatně - zase… No tedy už je veliká vyjímka, když je mi pár minut dobře.
Ještě než vám všem popřeju krásné Vánoce jsem chtěla napsat ke kontrole: včera UTZ - málo plodové vody, na spodní hranici… poloha - jedna hlavičkou dolů, druhá obráceně. Veliké skoro stejně - jedna hodně napapaná, druhá ne - takže veliký rozdíl v obvodu bříška.
Váha kolem 1,7 Kg… ještě málo… musíme papat a přibírat.
V poradně jsem měla náhradního DR. má prý doma dvě holčičky dvojčátka… tak asi věděl o čem mluví…
Zatím si mě tam nenechali, ale musela jsem přemlouvat, že budu hodná a jenom a jenom hajat!!
Také mi dopručil: hodně papkat, aby holky pořádně přibrali - s blížícím se předčasným porodem prý je nutné mít váhu… nad 2 kg nutně a ideálně aspoň prý 2,5
No a taky mi doporučil když je mi večer špatně… nevím, jak u vás… ale já to mám večer nejhorší - mimi se melou jak šílené, tlaky dole v břiše, tlaky v zádech… tvrdé břicho jak kámen, šílená únava, ale spát nejde… tak mi doporučil si dávat večer těsně před spaním sprchu… udělala jsem to večer, sprchovala jsem se asi půl hodiny… krása, paráda, boží… ale jen ve sprše… jen jsem vylezla a hupla do postele… zase mi bylo špatně… no žába nejsem… ale ta sprcha uvnitř byla fakt úžasná!!
Takže hajám, papám a nic víc…
Ve čtvrtek jdu na Monitor!! Poprvé… vůbec nevím co to je?? To je něco jako UTZ??
Tak holky… krásné Vánoce s bříškama, nebo s drobečkama..!!! Hodně pohody, pohodlí a zdravíčka. Užijte si je jak to bude ve vašich silách… já budu asi hajat v obýváku a koukat na pohádky!!
Jo a radit… manžovi kam jakou ozdobičku na stromečku.
Tak krásný a veselý… papá zase po nich. Napíšu zase v úterý nebo ve středu.
Ahoj Oren, jestli jdeš na monitor, tím míní zřejmě CTG, tam ti budou natáčet srdíčka miminek, také to snímá stahy dělohy a pohyby miminek, je to úžasné, slyšet tlukot těch malých drobečků. Já teda toho mám dost, protože jsem 3,5 měsíce ležela v nemocnici a natáčeli mě každý den
, po čase už mi to lezlo na bednu, protože tam ležíš půl hodiny, někdy déle a někdy se stälo, že sestřičky na mě zapomněly
a já měla záznam dlouhý jako z archívu, ale poprvé to bylo pro mě také úžasné ![]()
ahoj holky,
nam teda vcera pousteli srdicka jen na utz, ale bila o 106!
monitor (to je jak na tebe pripnou ty draty?) jsme videli pri prohlidce porodnice…
ja furt nevim kolik ty nase deti vazi, nikdo mi to nikdy nerekne i kdyz se zeptam… tak doufam ze prosperujem, bricho tomu odpovida ![]()
Helli, ahoooooj, urcite jsi vzorna maminka a mas vsechno v poradku, tak ty drobky pozdravuj!
mejte se krasne, papa
jojo, daj ti pásy se sondami na břicho a dráty vedou k CTG a tam jede papír, kde vidíš jakou rychlostí bijou srdíčka, jak pracuje děloha a pohyby tvých drobečků ![]()
Pitrsko , koukám, že jsme na tom byly dost podobně - já v nemocnici strávila 2 měsíce + 2 týdny s dětma na JIP. Můžu se zeptat, v jakém týdnu jsi nakonec rodila? Zřejmě jsi to tu už psala, ale (přiznávám dobrovolně), nechce se mi to hledat.
Naši broučkové byli hrozně nedočkavý a vykoukli na svět nakonec už v 34.týdnu.
Já teď konečně dobalila dárky, huráá! Chybí mi jen manžílkovo, ty musím zítra, až ho vyženu vyvenčit se s kočárkem.
A taky se vám musím pochlubit, dostali jsme dneska od tchýně naprosto výstavní vánočku a k tomu ještě krabici cukroví! Jo, není to špatný mít dvojčátka… ![]()
Dobrou!!!
Holky,
manžel poprvé dnes večer popadl foťák a povedly se mu fotky působící tak bizardně a monstrózně
, že se s vámi tady o ně musím podělit, jelikož sdílíte stejný osud a jistě i podobná velebřicha…
Takže: stojící, sedící, ležící nespící.....
![]()

Dobrou noc
to je krasne bricho!
ja mam taky takove, ale zas nevim jak se to sem vklada… tak moment ![]()