Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Espiro Magic?
Přidejte zkušenost s Espiro MagicTaky mám kočár necelý měsíc..a párkrát se mi to taky stalo
, navíc to kolečko příšerně vrže
, jsem z toho na palici, jak nějaká 20ti letá herka
. Zkoušeli jsme promazat, ale nepomihlo. Zkusíme to ještě jednou, ale do reklamace se mi nechce…pochopila bych to po půl roce, ale po měsíci a to s ním zdaleka nejezdím denně!!!
Mi se stalo 2× že zavrzalo, ale pak to přešlo…tak snad ti taky přejde…
Ahoj Dášenko,
já musím říct, že jsem s ním dohromady taky spokojená, ikdyž mi občas blbne ta brzda, hlavně třeba v buse, když potřebuju rychle odbrzdit a začít vystupovat, tak na ní šlapu a nic, nepovolí, jakoby pruží
, snad je to ale vadný kus a opraví mi to, zatím jsem nereklamovala, nemám náhradu
. Na chodníku mi to ale neudělá. Říkám si, jestli to není tím, že se to trošku prohýbá, malej už má 14 kg, tak nevím, věřím že s menším dítětem to bude v pohodě. Nevím, co budu dělat, až bude malýmu dva, tři roky. zatím je mu rok a půl a má 90 cm a 14 kg, už se do něj skoro nevejde, když spí, musí mít malinko zalomenou hlavu, ale spí v kočáře už opravdu vyjímečně, takže to neřeším. Rádabych si ho schovala na druhé, ale nevím, zda takovou váhu zvládne, zda ho neodvaříme. Nutno dodat, co se rovnováhy týče, pakliže se ti dítě vykloní (už ho neuvazuju přes ramena, ale jen za boky) z kočáru a dozadu, musím kočár držet, jak má ta přední kolečka u sebe, tak se má tendenci převracet. Ovšem u menších dětí bych se toho vůbec nebála. ![]()
Trošku mi tam chybí, že se vzadu nedá rozepnout boudička, nebo odepnout zadní díl, když je vedro, aby to dítku luftovalo, ale clona se zachovala. Dají se ale otevřít boční sucháče, kterýme se bouda chytá k opěrce, tak aspon neco.
A poslední, protáčejí se mi ta protiskluzová madla, nezůstávají mi na místě, ale rotují, pak nesedí v těch výřezech, protože nejsou souměrná. To je jen detail.
Trošku se zapíchávají kamínky do koleček, protože jsou měkká, ale zase nerachtají, takže něco za něco.. V obchodákách na hladké podlaze se ale vůbec nezasekávají, jako se mi stalo u jiných kočárů.
Aby nebyla jen samá negativa
:
Opravdu se s ním výborně jede. Polohování zádíček je na takový pásek s přeskou, ale jde to velice dobře a rychle uvolnit a stáhnout zpět. Do košíku se pak nedá dostat, ale to asi u většiny golfek. Dobře rozmyslet, co vyndat, než dítě uložíme. Má super kapsu na boudičce, kterou hodně využívám. Musím říct, že kočárek krásně houpe a pruží, to se mi na něm moc líbí. Výborně jednoduše se skládá a je parádně skladný. Má super madlo, které se dá odepnout na obou stranách, jen bacha při zacvakávání, aby se tam dítě nedrželo. Stalo se mi, že jsem si přiskřípla kůžičku na ruce ![]()
Potah je lehce omyvatelný vlhkým hadrem, nedrží nečistoty. Trošku je škoda, že pod botičkami na stupátku není třeba našitý kousek gumového potahu, ta látka se dost špiní, nemáte stejný pocit? Tohle řeším hlavně proto, že malý už hodně lítá a má boty od bahna a sám si leze do kočáru. ![]()
Pláštěnka se dá sehnat levná a mám takový tip, mám jí stáhnutou páskem s přezkou pod sedátkem dítěte (je tam velký prostor) ke konstrukci
, takže jí mám všude s sebou a nezábírá mi místo v košíku.
Takže za mě asi tak. Určo bych do něj šla znovu, za tyhle peníze… ![]()
Helpo,
kolečka nám začala vrzat po třech týdnech ježdění, příšerně, a spustilo se to po návštěve pískoviště, asi se písek dostal dovnitř.
Manžel promazal a už to nedělá.
Doporučuju: Odepnout obě kola (sundat), poctivě osprchovat obě části od prachu a pořádně
promazat normální vazelínou. Už si nevrzly. Určitě dělat průběžně, když se projíždí prašným terénem a v zimním období, myslím, že je to i v návodu. ![]()
Já teda nemazala ani jednou
Mám lenivého muže…ten to neudělá a ja sama to neumím…Ale asi se budu muset naučit… Jinak fajn tip s tou pláštěnkou ![]()
Kianga1 Dekuju ti moc za vycerpavajici recenzi
Ja jeste popremyslim, ale asi kazdy kocarek ma svy klady a zapory, ze jo ![]()
Ahoj, díky za radu. Musím říct, když si zpětně vzpomenu, že to vrzání asi taky začalo po ježdění v písku. Dnes jedem k dědovi, tak ho zaúkoluju:-), manžel se k tomu moc nemá
…snad to pomůže…
Hihi, manžel se k tomu taky neměl (to už jsem vrzala asi tejden a mohla jsem se uprosit), tak jsem ho poslala někam s malým
no a večer to bylo ![]()
Broki: Ještě bych doporučila si jí dát do pytlíku, aby nebyla zbytečně zaprášená. Když neseženeš pásek s přeskou, tak třeba kus sucháče přišít koncema k sobě, a tím stáhnout, nebo i zkrátit třeba starý pásek. ![]()
..dobrý nápad!!!ať si to vyzkouší, pacholci…vrzy vrzy vrz, skřípy skřípy
..šup šup…a je raz dva hotovo
![]()
@Kianga1 píše:
Broki: Ještě bych doporučila si jí dát do pytlíku, aby nebyla zbytečně zaprášená. Když neseženeš pásek s přeskou, tak třeba kus sucháče přišít koncema k sobě, a tím stáhnout, nebo i zkrátit třeba starý pásek.
No ono mi se to teď už moc netýká…malý mi pláštěnku zásodně zvedne, hodí za sebe a jede v dešti… Teď jsem naposledy vypadala v buse jak debil, protože kočár totál mokrý a vevnitř děcko jak zmoklá slípka ![]()
@Brokianaa No jo, tak mas akcni dite, no!
Kdyz mu to nevadi, ze je zmoklej ![]()
Mu nevadí nic krom toho když mu omezuju osobní svobodu - to je pak průser
Ale jinak je naprostý pohodář ![]()
@Brokianaa Takze pekny ero, vid?
Poradnej kluk holt
Ja jsem zvedava na toho myho, zatim je mu 6,5 mesice ![]()