Finance v partnerství bez dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1090
12.7.26 22:19

Platila bych všechny poplatky napůl, ale hypo a zařízení do bytu bych neplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
12.7.26 22:21
@K73 píše: Více
Tvůj přístup mi přijde fajn a normální. Mám to podobně. U něj bych to vnímala jako varování. Nemám ráda lidi, co neumí být trochu velkorysí a všechno rozpočítávají do koruny. U mužů je to pro mě totálně asexuální.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
12.7.26 22:22

Podle mě ho prostě štve, že on cáluje hypotéku a ty bydlíš zadarmo :nevim: Tak z tebe chce vytáhnout aspoň něco jako nájem, ne že by ty prachy potřeboval, ale když platí on, tak chce, abys musela taky. Já se úplně nedokážu rozhodnout, jestli je to fér, nebo ne, ale pokud by tak urputně trval na dvou tisících a řešil peníze i v jiných situacích, jak píšeš, asi by mě tím trošku odpuzoval :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7028
12.7.26 22:22

Nevím, no.. Kdyby to byl Tvůj byt, budou tu ženské do Tebe horem dolem hučet, ať kouká chlap přihodit to „něco navíc“, že u Tebe žije zadarmo, bla bla bla.
Na jednu stranu by mne požadavek „nájmu“ trochu zaskočil, ale když to vezmu čistě racionálně.. není na tom nic špatného a ta částka je adekvátní, nízká.
Každopádně máte větší problém - komunikace, schopnost se dohodnout.. Nebude to nejspíš klapat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K73
29
12.7.26 22:24
@Janee19 píše: Více

Můj problém to tak úplně není.. když to napíšu blbě, tak jsem se i z tohoto důvodu zdráhala se k němu nastěhovat.. ale on to dlouho chtěl, abych k němu šla.. neříkám, že jsem nechtěla bydlet společně, ale od začátku věděl, že budu dojíždět větší kus do práce a že se mi to úplně nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
12.7.26 22:28

​Nevidím na těch 2000 Kč nic špatného. V nájmu bys platila daleko více! Přijde mi, že spolu neumíte komunikovat, a upřímně nevím, proč jste si tohle neřekli narovinu hned na začátku.
Kdyby to byl tvůj byt, tak bych chtěla vidět jak by si po něm nic nechtela. Kór když vidím že sama zakládas diskuzi kvůli 2000 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
12.7.26 22:29
@Michelle_M píše: Více

Mě by přišlo ještě v rozumných mezích, kdyby chtěl k energiím třeba přispět na opravu něčeho v bytě, co se jejich bydlením opotřebilo, třeba nové vodovodní baterie, nebo tak něco. Ale že on platí hypo - no však to také platí za svůj majetek, ze kterého ona nemá majetkově nic. Předpokládám, že část nemovitosti na ni nenapíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
12.7.26 22:29

@K73 si svéprávná? Chtěla si tam, tak tam si.
Já, bych asi nechtěla někoho kdo dělá takové drama kvůli 2000 Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
12.7.26 22:30

@rmot a? Vždyť jsou spolu krátce. V nájmu žila zadarmo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2771
12.7.26 22:32
@rmot píše: Více

Presne tak. Jak jsem psala v prvním prispevku, taky jsem tehda jeste po příteli nechtela, aby mi přispíval na muj uver na bydleni. Jak pises, je to muj byt a proc by na nej mel on platit…v prvním z mých vážných vztahu po me chtěl bývalý pulku na hypotéku, ted zpětně vidim jaky to byl ko***, ze tohle po me chtěl, pak jsme se rozesli a co jsem z toho měla? Dobrý pocit, ze jsem mu přispěla na jeho dluh? Super no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K73
29
12.7.26 22:33
@Zvedava1 píše: Více

Právě, že nestálo. V tuto chvíli jsem na tom s výdajema úplně stejně jako když jsem byla v nájmu. To co jsem zaplatila na nájmu navíc, o to méně jsem projezdila. Měla jsem nájem fakt za hubičku a popravdě se mi to nechtělo pouštět.
Byt byl zařízený, jen se dokupovala šatní skříň a komoda. A něco málo šlo z mého bývalého bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7028
12.7.26 22:43

Chápu, ale to jste si neřekli na začátku? Úplně normálně, jak to je… Proč to řešíte až teď?
Jo, je to blbý, že projezdíš, ztratíš i víc času.. Sestěhování většinou znamená nějaké kompromisy.
2000 je částka nízká, rozumná, je to v podstatě „nájem“. Bydlíš u něho zadarmo. Jasně, každá bychom chtěla velkorysého chlapa, ale on asi zase tak moc není. Navíc vyděláváš víc než on. Aby bydlel, platí. Nevidí nic divného na tom, že přispěješ.
Tohle je složité :-( Jak dlouho spolu jste? Kolik Vám je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K73
29
12.7.26 22:44
@Hanča1234 píše: Více

V nájmu jsem neplatila daleko více. A už jsem mu sama řekla, že kdyby mi tohle řekl hned zezačátku, tak bych svůj bývalý byt ani nepustila. Diskuze není založena kvůli 2 tis., ale kvůli tomu, že jsem chtěla vědět názor ostatních z hlediska budoucího života. Pokud se tu většina shodne, že jeho požadavek je oprávněný a že to má takto nastavených více žen/mužů, tak mu ty 2 tis. s klidem začnu posílat. Protože i já se můžu mýlit a je normální platit partnerovi něco jako nájem nebo opotřebení bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2771
12.7.26 22:47

Ono, co je normalni pro většinu, nemusi vyhovovat tobe. Zalezi na tobe, jestli tohle alceptujes. Pokud se ti to zdá divne, dej na sebe, nikdo tady s tvým partnerem v domacnosti nežije ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
12.7.26 22:49

S takovým chlapem bych v životě nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie