Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@K73 píše: Více
Tak to si zakládáš na slušné trable. „Moje práce, má naklizeno.. starám se o něho..“
Ok, ok, ale pak ti ten druhý tohle všechno musí přirozeně kompenzovat.
Narovinu s ním promluv a řekni mu, jak to máš a co od něho čekáš.
Nemusíš mit vykat. A ano, brala jsi to jako protisluzbu. Ty budeš uklízet, a on se o tebe postará finančně.
@Lojzísek píše: Více
A proč by musel? Ona něco nalajnuje, a on s tím musí automaticky souhlasit? To, ze ona chce okolo něho skákat je její věc. Ale automaticky to neznamená, že tam je rovnítko "ja uklízím, ty platíš ". Jejich oboustranná komunikace je tristní.
@Zvedava1 píše: Více
Souhlasím, takhle jsem to nemyslela. Tohle všechno si měli vyjasnit na začátku.. Stěhovali se k sobě cca po půl roce vztahu, v podstatě se neznali, neumí spolu komunikovat a logicky to nefunguje. Každý z nich něco očekává a dohromady to nejde. Ona chce být hospodyně a uklízečka a od něho očekává finanční velkorysost. Jak to má on, čert ví, každopádně chce, aby k režii něco přihodila. Požadavek půlky hypo mi přijde doslova nehorázný.
Já třeba doma taky dělám skoro všechno, ale.. Manžel mi zase poskytuje jiný komfort, takže jsme oba spokojeni.
Já to beru jako standard, ne jako protislužbu. Já to dělám ráda, ne s vidinou toho, že se o mě finančně postará. Stará se finančně o svůj byt/hypotéku, vše ostatní si obstarám sama.
Nezlob se na mě, ale tohle je v dnešní době úchylnost.
@normalni zena Na začátku jsme nastavili nějaká pravidla, ona ví, že bych je nevzal
To není nalajnované ode mě, jako že bych mu zakazovala uklízet a chtěla za to po něm, aby platil😂 😂 jemu to vyhovuje a vyžaduje to, aby bylo uvařeno a uklizeno.. jen jsem psala, že mě to nevadí a nedělá mi to problém.
Wau, tak to aby chlapec dostal metál, že vysaje nebo dokonce zajde na menší nákup, viď? ![]()
Představ si, kdyby bydlel sám, musel by se o domácnost starat komplet a ne jen sem tam ![]()
Jedna taková, co to měla taky jako standard a potěšení, vedle diskutuje. Má 3 haranty, chlap nehne brvou, nechutný hladovec k tomu. Vždyť je to přeci takhle v pořádku - žena se stará, vaří, uklízí a těší ji to. Pár let to takhle dělej a budeš ve stejné zádeli jako dotyčná. Vyřízená, uštvaná otrokyně, která se s chlapem denně dohaduje, že to potřebuje jinak… a změna nepřijde. Jaký si to uděláš…
Vzhledem k tomu, že jsi ten příspěvěk, na který jsem reagovala, upravila, tak „no comment“
Takže ty bys přispívala svou prací, která má taky hodnotu, a ne malou. V tom případě bych i já považovala platbu navíc za neodůvodněnou.
Vyžaduje uvařeno a uklizeno plus peníze navíc?
Tak to je fakt špatný. Jedno nebo druhé. ![]()
@KKubula píše: Více
Ok, ale o těch očekáváních je třeba majitele bytu informovat, případně nastavení upravit k oboustranné spokojenosti.