Fotky našich dětí na Facebooku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15055
26.12.19 18:55
@lucenka píše:
Tak ono už to na tom fb stejně je :* jenom to sdílím z profilu pořadatele ;)

Vám narozeniny dělá pořadatel? :) Prosím tě, klidně sdílej i soulož s manželem, ale nepiš sto a jedna důvodů, proč to sdílet musíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.12.19 18:59
@Kfětoslava píše:
Vám narozeniny dělá pořadatel? :) Prosím tě, klidně sdílej i soulož s manželem, ale nepiš sto a jedna důvodů, proč to sdílet musíš.

Narozeniny ne, ty organizuju já, ale bylo to ve veřejném prostoru, kde nás klidně mohl někdo nafotit a následně to zveřejnit. Ale třeba Mikuláše máme organizovaného, stejně tak Velikonoce.

• Citovat
  • Upravit
2900
26.12.19 19:24

Fascinuje mě, kolik lidí tu považuje za úplně normální sdílet fotky. Už před asi 10 lety natočili sérii Seznam se bezpečně, od té doby jsem viděla další dokumenty o internetové bezpečnosti, rozhovory s policisty, kteří se zaměřují na chytání pedofilů, četla, jak si „ti zlí“ vybírají své oběti… Dávat fotky dětí na internet je pitomost. Ať si to kdo chce jak chce okecává, vždy se dají fotky sdílet s rodinou neveřejně, mimo sociální sítě. A výmluvy typu že by to bylo časově delší… Nafotím chytrým mobilem a pak hromadně pošlu příbuzným, rychlovka. Vůbec nic vystavovat na sítě nemusím.
Kdo se o tuto problematiku zajímá, tak fotky na internet nedá.
Je rozdíl jít na akci typu Muzejní noc a školní akci. Muzejní noc je jednou za rok, zatímco školní akce - ejhle, to už víte, kam dítě chodí do školy, to je velmi cenná informace! Školy si musí nechat podepsat od rodičů papír, co všechno o dětech smí zveřejnit, k čemu fotky dítěte použít, jestli mohou být jen hromadné fotky, nebo mohou zveřejnit i fotku se samotným dítětem a jeho jménem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.12.19 19:32
@Melpel píše:
Fascinuje mě, kolik lidí tu považuje za úplně normální sdílet fotky. Už před asi 10 lety natočili sérii Seznam se bezpečně, od té doby jsem viděla další dokumenty o internetové bezpečnosti, rozhovory s policisty, kteří se zaměřují na chytání pedofilů, četla, jak si „ti zlí“ vybírají své oběti… Dávat fotky dětí na internet je pitomost. Ať si to kdo chce jak chce okecává, vždy se dají fotky sdílet s rodinou neveřejně, mimo sociální sítě. A výmluvy typu že by to bylo časově delší… Nafotím chytrým mobilem a pak hromadně pošlu příbuzným, rychlovka. Vůbec nic vystavovat na sítě nemusím.
Kdo se o tuto problematiku zajímá, tak fotky na internet nedá.
Je rozdíl jít na akci typu Muzejní noc a školní akci. Muzejní noc je jednou za rok, zatímco školní akce - ejhle, to už víte, kam dítě chodí do školy, to je velmi cenná informace! Školy si musí nechat podepsat od rodičů papír, co všechno o dětech smí zveřejnit, k čemu fotky dítěte použít, jestli mohou být jen hromadné fotky, nebo mohou zveřejnit i fotku se samotným dítětem a jeho jménem…

Jsem fakt ráda, že žiju v zemi, kde takové nesmysly nemusíme podepisovat a škola může s klidným svědomím vysílat dětská představení živě na YouTube. Jo a už vidím pedofila, jak projíždí soukromé profily a hledá, jestli ho někdo nemá otevřený a náhodou tam nedává fotky dítěte :D to je snazší čekat u školy a dítě sledovat.

• Citovat
  • Upravit
2900
26.12.19 20:00

@lucenka Ano, chápu, máš svou pravdu. A kdyby ti kdokoli tvrdil, že se mýlíš, stejně budeš mít svou pravdu.
Já viděla/četla rozhovory s policisty, kteří se zaměřují na odhalování pedofilů lákajících své oběti přes internet. Některým pedofilům stačí stahovat si právě ty soukromé=rodinné fotky sdílené veřejně. Právě že to dělají, právě že vyhledávají. Nejsnazší je hledat fotoalba z dovolených, tam bývá plno nahých malých dětí. A nad těmito fotkami se pak ukájejí. Na rajčeti byly takových fotoalb mraky. Policisté říkali, kolik stovek fotek měli pedofilové doma na počítači uložených. Ale jasně - ty jsi takového pedofila neviděla, tak určitě takový neexistuje, že? I když policisté, kteří se na toto specializují, tvrdí něco jiného. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.12.19 20:08
@Melpel píše:
@lucenka Ano, chápu, máš svou pravdu. A kdyby ti kdokoli tvrdil, že se mýlíš, stejně budeš mít svou pravdu.
Já viděla/četla rozhovory s policisty, kteří se zaměřují na odhalování pedofilů lákajících své oběti přes internet. Některým pedofilům stačí stahovat si právě ty soukromé=rodinné fotky sdílené veřejně. Právě že to dělají, právě že vyhledávají. Nejsnazší je hledat fotoalba z dovolených, tam bývá plno nahých malých dětí. A nad těmito fotkami se pak ukájejí. Na rajčeti byly takových fotoalb mraky. Policisté říkali, kolik stovek fotek měli pedofilové doma na počítači uložených. Ale jasně - ty jsi takového pedofila neviděla, tak určitě takový neexistuje, že? I když policisté, kteří se na toto specializují, tvrdí něco jiného. :roll:

Tak nedávám na net fotky nahého dítěte. A pokud si stáhne fotku oblečeného dítěte, tak si takovou fotku může klidně udělat i před školou. To bych dítě musela vozit všude v nějaké ochranné bublině.

• Citovat
  • Upravit
2900
26.12.19 20:10

@lucenka Nechápeš to. A možná ani chápat nechceš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.12.19 20:11
@Melpel píše:
@lucenka Nechápeš to. A možná ani chápat nechceš…

Chápu že to.jen narážím na to, že když pedofil bude chtít fotku tvého dítěte, tak si najde způsob, jak si ji obstarat i bez toho aniž by ji někdo dal na facebook

• Citovat
  • Upravit
2900
26.12.19 20:21

@lucenka Nechápeš.
Když pedofil projíždí internet, hledá fotky, snadno dostupné fotky. Proces je opačný. Možná existují výjimky, ale primárně jdou pedofilové nejsnazší cestou - veřejně sdílené fotky, případně děti v jejich blízkém okolí, které běžně potkávají a se kterými mohou snadno navázat vztah (vedoucí v kroužcích, rodinní známí apod.).
A stále se tu bavíme o eliminování zcela zbytečného rizikového chování. Tím, že rodiče vystavují na internet mraky fotek, si zahrávají s ohněm. Ano, nemusí se nic stát. Ale taky může. Protože díky té spoustě fotek pedofilové o své potenciální oběti ví mnoho informací, které dokážou využít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.12.19 20:23
@Melpel píše:
@lucenka Nechápeš.
Když pedofil projíždí internet, hledá fotky, snadno dostupné fotky. Proces je opačný. Možná existují výjimky, ale primárně jdou pedofilové nejsnazší cestou - veřejně sdílené fotky, případně děti v jejich blízkém okolí, které běžně potkávají a se kterými mohou snadno navázat vztah (vedoucí v kroužcích, rodinní známí apod.).
A stále se tu bavíme o eliminování zcela zbytečného rizikového chování. Tím, že rodiče vystavují na internet mraky fotek, si zahrávají s ohněm. Ano, nemusí se nic stát. Ale taky může. Protože díky té spoustě fotek pedofilové o své potenciální oběti ví mnoho informací, které dokážou využít.

Tak víc informací se o nich dozví jako vedoucí toho kroužku, učitel apod. ;) Takže zavřeme dítě doma, aby ho nikdo náhodou nezahlédl :palec:

• Citovat
  • Upravit
2900
26.12.19 20:31

@lucenka Nechápeš a budeš reagovat nesmyslným plácáním. Jde o eliminování zbytečného rizika. Zbytečným rizikem je vystavovat fotky na internet. Je to asi na stejné úrovni, jako chodit na zelenou, dodržovat při jízdě autem správnou rychlost, bezpečně manipulovat s ohněm či pyrotechnikou a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.12.19 20:40
@Melpel píše:
@lucenka Nechápeš a budeš reagovat nesmyslným plácáním. Jde o eliminování zbytečného rizika. Zbytečným rizikem je vystavovat fotky na internet. Je to asi na stejné úrovni, jako chodit na zelenou, dodržovat při jízdě autem správnou rychlost, bezpečně manipulovat s ohněm či pyrotechnikou a podobně.

Tak ale zbytečné riziko jsou přeci i ty kroužky, škola, chození ven.

• Citovat
  • Upravit
2900
26.12.19 20:44

@lucenka A vlastně i vyjít ven z domu je zbytečné riziko, ne? Může nám na hlavu spadnout květináč. Raději vůbec nic nedělat, nikam nechodit a tak, že?
Zkrátka jak jsem psala - máš svou pravdu a vše si podle ní uzpůsobíš. Všichni ostatní to vidí špatně, jen ty to vidíš správně, že? Ne, nemá to cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.12.19 20:50
@Melpel píše:
@lucenka A vlastně i vyjít ven z domu je zbytečné riziko, ne? Může nám na hlavu spadnout květináč. Raději vůbec nic nedělat, nikam nechodit a tak, že?
Zkrátka jak jsem psala - máš svou pravdu a vše si podle ní uzpůsobíš. Všichni ostatní to vidí špatně, jen ty to vidíš správně, že? Ne, nemá to cenu.

Vždyť jsem to psala, že by bylo nejlepší se zavřít doma l, aby dítě někdo náhodou nezahlédl. Přijde mi prostě ujetý ho takhle přehnaně chránit. Stejně si zřídí svůj profil na nějaké síti a bude si tamta chvíli dávat, co chce.

• Citovat
  • Upravit
lebambule
26.12.19 20:58

Nejbezpečnější je děti nemít :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky