Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@g.sandova Nemá žádné sociální sítě, nemá k nim kladný vztah a nepotřebuje je ani z profesního hlediska. Já takový extrémista nejsem, mám prázdné profily bez osobních informací, které využívám kupříkladu k tomu, abych dohledala inspiraci k různým výtvarným činnostem. Dále jsem, i díky nim, v kontaktu s rodiči, kteří vzdělávají svoje děti podobně jako my dceru.
@renap Kam bych zase nešla? Do muzea klidně, na hromadné akce nikoliv, vzhledem k tomu, že jsou pro dceru zbytečně stresující. Ani my nemáme potřebu se jich účastnit.
@Caboverde píše:
@renap Kam bych zase nešla? Do muzea klidně, na hromadné akce nikoliv, vzhledem k tomu, že jsou pro dceru zbytečně stresující. Ani my nemáme potřebu se jich účastnit.
Takže najednou by ti nevadilo, že fotky, videa tvého dítěte může mít k dispozici kdokoliv? ![]()
@Caboverde já mám taky fcbk a občas tam fotky děti z dálky. Dávám tam sebe i psy. Děti ale sporadicky a ne zblízka.
Odmítla jsem nechat děti fotit v porodnici a nedala jsem souhlas nechat zverejnovat fotj syna že školy. Mám k tomu své důvody.
@lucenka píše:
Takže najednou by ti nevadilo, že fotky, videa tvého dítěte může mít k dispozici kdokoliv?
Pořád nechápeš, že je rozdíl dítě v hromadě dalších lidí a dítětem s konkrétně uvedenou rodinou, případně jménem atd.
@vokishka píše:
Pořád nechápeš, že je rozdíl dítě v hromadě dalších lidí a dítětem s konkrétně uvedenou rodinou, případně jménem atd.
Popravdě pokud si dá na Facebook někdo fotku nějakého svého dětského příbuzného, tak o tom dítěti zjistím zhruba stejné informace jako z té hromadné akce… Takže jeho vzhled a kde bylo. Na tom Facebooku rozdíl dělají popisky a ty nevyužívá každý.
Muzeum jsem uvedla jako příklad z toho důvodu, že má podobnou oznamovací povinnost každý, kdo má v plánu pořizovat jakékoli záznamy, a je pak na každém, aby si vyhodnotil, zda je ochoten se účastnit. Máme tady GDPR. Příbuzná zakladatelky si mohla podobnou informaci vytisknout na A4 a vylepit na dveře, a zakladatelka by se pak mohla sama rozhodnout, jestli se účastnit chce, či nikoliv. Je to sice absurdní, ale celou situaci by to značně zjednodušilo.
@lucenka píše:
Takže najednou by ti nevadilo, že fotky, videa tvého dítěte může mít k dispozici kdokoliv?
Bože můj, vrať se do Vietnamu, do muzeí chodíme pravidelně, a nikde jsem nic o radikálním zákazu nepsala. Byla tady uvedená situace, ve které figuruje příbuzná, bez respektu k čemukoliv. Na takovou bych šla s právníkem okamžitě. Na hromadné akce nechodíme kvůli oslabené imunitě, a kvůli tomu, že to nemáme nikdo rád. Kamkoliv jdeme raději v klidu, ideálně ve všední dny dopoledne.
@Caboverde píše:
Bože můj, vrať se do Vietnamu, do muzeí chodíme pravidelně, a nikde jsem nic o radikálním zákazu nepsala. Byla tady uvedená situace, ve které figuruje příbuzná, bez respektu k čemukoliv. Na takovou bych šla s právníkem okamžitě. Na hromadné akce nechodíme kvůli oslabené imunitě, a kvůli tomu, že to nemáme nikdo rád. Kamkoliv jdeme raději v klidu, ideálně ve všední dny dopoledne.
Už to zase nějak tečou nervy
takovouhle nepříjemnou příbuznou bych fakt mít nechtěla. A o svém dítěti tu píšeš dost. Ale kdyby někdo zveřejnil jeho fotku bez jména, tak bys na něj poslala právníky. Máš v tý bezpečnosti na netu nějaký guláš.
Zrovna Facebook a tamní způsob sdílení je spíš retro pro lidi 40+ než nějaká budoucnost, se kterou se musí všichni smířit ![]()
@lucenka Příbuzné určitě nejsme, tak se hoď do pohody, a nauč se respektovat zákony země, ze které pocházíš, a do které se zcela jistě i pravidelně vracíš.
@Caboverde píše:
@lucenka Příbuzné určitě nejsme, tak se hoď do pohody, a nauč se respektovat zákony země, ze které pocházíš, a do které se zcela jistě i pravidelně vracíš.
Nemusíš mít strach o to, jestli dodržuji zákony. Naštěstí kolem sebe nemám nikoho, jako jsi ty a vyšiloval kvůli fotce.
@lucenka píše:
Už to zase nějak tečou nervytakovouhle nepříjemnou příbuznou bych fakt mít nechtěla. A o svém dítěti tu píšeš dost. Ale kdyby někdo zveřejnil jeho fotku bez jména, tak bys na něj poslala právníky. Máš v tý bezpečnosti na netu nějaký guláš.
Ja bych nechtela pribuznou, co nekam frka fotky mych deti. Facebook nema nikdo v rodine.