Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
Proč bych měla mít dost?
Nazor prastene matky. Syn ted vyhral logickou olympiadu a na foceni na gymplu rekl, ze si nepreje, aby poradatel pouzil jeho fotky. A kupodivu to vzali v pohode. Vsichni nechteji vse vystavovat. Jejich pravo.
@renap píše:
@Caboverde já vim, že nejsi zakladatelka, ale máš na to stejný názor jako ona, ještě vyhrocenější bych řekla. Proto jsem zmínila tebe, když jsi začala i s tím právníkem. Připadalo mi to přehnaný, no. Nikdy nemůžeš dítě ochránit, aby si ho někdo někde nevyhlídl, nevyfotil a nějaká fotka z oslavy na profilu příbuzné to dítě neohrozí. Nějaký úchyl si ji může vyfotit kdekoliv, třeba na ulici, veřejné akci, dovolené. Tomu prostě nezabráníš. Mně připadá, že tady z principu vadí to, že to tam dala švagrová, než to, že by vadila veřejně vylepená fotka někde.
Naše dítě se vzdělává doma kvůli specifické poruše, a většinu času bývá buď se mnou, nebo s manželem, i mimo domov. Nikdo z našich příbuzných, ani přátel, podobné věci nedělá, takže to nehrozí ani v případě, když tráví čas bez přítomnosti nás rodičů. A reakci, kdy jde člověk podat trestní oznámení na PČR, nebo kdy kvůli této situaci kontaktuje právníka, nepovažuji za hysterii, ani nic nestandardního. Naopak je to zdravá, racionální reakce. Není můj problém, že to zdejší uživatelky vnímají jinak. Můj muž je považuje za stádní ovce. Zkušenosti s českými soudy mám, měli jsme v rodině případ, kdy podvodník typu „šmejdů“ připravil staršího člověka o střechu nad hlavou, takže jsem schopná jít podat trestní oznámení, i kontaktovat právníka. Nejsou to prázdná slova. Diskuse už mě dál doopravdy nezajímá. Odpověď jsi dostala víc, než nadstandardní. Pěkný den ![]()
@Caboverde no právě že jsem odpověď nedostala. Žádná z těch matek, které tak pohoršuje rodinná fotka na profilu příbuzné neodpověděla, jestli by jimm tak vadila i fotka jejich dítěte na stránkách třeba sportovního oddílu, jak někde stojí s medailí, nebo na divadelních prknech, na koncertě. Tys mi odpověděla, že tvoje dítě je nějak postižené. že nic nedělá bez vás, to chápu, ale kdyby to bylo zdravé dítě, které by třeba závodně tancovalo, vyhrávalo soutěže, tak bys to taky tak brala, že se nesmí nikde objevit jeho fotka veřejně?
@jkra píše:
Nazor prastene matky. Syn ted vyhral logickou olympiadu a na foceni na gymplu rekl, ze si nepreje, aby poradatel pouzil jeho fotky. A kupodivu to vzali v pohode. Vsichni nechteji vse vystavovat. Jejich pravo.
A není to škoda? Tvůj syn se stydí za to, že něco dokázal?
@renap píše:
@Caboverde no právě že jsem odpověď nedostala. Žádná z těch matek, které tak pohoršuje rodinná fotka na profilu příbuzné neodpověděla, jestli by jimm tak vadila i fotka jejich dítěte na stránkách třeba sportovního oddílu, jak někde stojí s medailí, nebo na divadelních prknech, na koncertě. Tys mi odpověděla, že tvoje dítě je nějak postižené. že nic nedělá bez vás, to chápu, ale kdyby to bylo zdravé dítě, které by třeba závodně tancovalo, vyhrávalo soutěže, tak bys to taky tak brala, že se nesmí nikde objevit jeho fotka veřejně?
Pisu vyse, u nas fotka vadi vitezi. It rodina, zadne socialni site, atd. Slova jako apple, facebook, insta jsou u nas spis k smichu.
@lucenka píše:
A není to škoda? Tvůj syn se stydí za to, že něco dokázal?
Proc by se stydel. Ma svuj nazor jako Ty. Jen opacny.
@jkra píše:
Proc by se stydel. Ma svuj nazor jako Ty. Jen opacny.
Tak mně to přijde divný. Školy se třeba rády pochlubí úspěšnými studenty. Navíc tedy nechápu, proč se nechával fotit, když mu to vadí.
@renap Ale mohlo by se nechat vyfotit, kolektiv mimo školu má mnohem větší smysl, než ten školní. Především pokud jde o navazování skutečných přátelství na celý život. Příbuzná zakladatelky úmyslně provokuje a nerespektuje práva druhých lidí, tudíž se celá situace může, pokud narazí na rodiče našeho typu, obrátit proti ní, protože porušuje zákon.
@Berry77 Manžel je ajťák, já bývalá učitelka, ukotvená v realitě jsem dostatečně. Když dojdou argumenty, přijdou na řadu zcestné útoky.
@lucenka píše:
Tak mně to přijde divný. Školy se třeba rády pochlubí úspěšnými studenty. Navíc tedy nechápu, proč se nechával fotit, když mu to vadí.
Reditel to vzal. Kluk mu vyhrava kde co, tak ho nechtel popudit, tipuju. Rekl, ze jmeno smi pouzit.
@jkra píše:
Reditel to vzal. Kluk mu vyhrava kde co, tak ho nechtel popudit, tipuju. Rekl, ze jmeno smi pouzit.
Tak co jiného tomu řediteli zbývá. Ale popravdě mi to nepřijde jako moc vhodný přístup od tvého syna. Škola ho připravuje, umožňuje mu účast na soutěži a on jim milostivě umožní použít jméno. Působí na mě jako dost zpovykaný rozmazlený dítko.
@Caboverde partner je tak ajtak, žádné soc. site, žádné fotky atp., nikam nedává, nechce, nepotřebuje.
@lucenka píše:
Tak co jiného tomu řediteli zbývá. Ale popravdě mi to nepřijde jako moc vhodný přístup od tvého syna. Škola ho připravuje, umožňuje mu účast na soutěži a on jim milostivě umožní použít jméno. Působí na mě jako dost zpovykaný rozmazlený dítko.
No, nazor. Me prijde dost chytrej. Ono toto melo vybornou dohru, druhy den volali z jiste vysoke ( spoluporadatel) a rekli, ze ho hned berou za 2 roky. Rozmazleny neni, ma svuj nazor. A o umozneni ucasti by ti rekl, ze tam priste nepujde. On byl nemocnej a reditel a matikarka volali, jestli by nemohl prijit:).
Muzeum MHD kupříkladu dostatečně upozorňuje na to, že můžete být po vstupu do jeho prostor nahráváni, a že vstupem do areálu s tímto souhlasíte. Teď před Vánoci si manželem všiml v jednom nejmenovaném obchodním centru akce pro děti, a svou účastí člověk také dával souhlas k tomu, že pořízené materiály mohou být zveřejněny.
Proč bych měla mít dost?