Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky fotky deti ani svoje nedáváma normalne bych je nahlásila fb je smaze a když nepomůže domluva tak bych prostě všechny hlásila až ji to přestane bavit
@Anonymní píše:
Ne, nejde o to kdo to tam dal ale ani ja si je tam nedavam, opravdu to nemam rada a ona tam dala asi 10 fotek a na kazde jsou nase deti.Ona ma jeste ke vsemu profil verejny a proste nelibi se mi to.
Tak to já bych to s ní řešila a dost ostře.
Fotky mých dětí si tam prostě dávat nebude, řešit to s ní anebo nahlásit FB, že to nejsou její děti.
To je děs, jak jsou některé ženské blbé a ještě má veřejný profil… ![]()
Tak já třeba na fb občas synovu fotku dám (oblečenou a nijak kontroverzní, např. z výletu), mám to nastavené jen pro přátele a myslím, že i kdyby to někdo cizí viděl, nic si na tom nevezme.
Spíš si hlídám to oznamování lokalit atd.
ALE- pokud si to rodiče nepřejí, nemá nikdo jiný právo dávat si fotky jejich dětí na fb, i když si může myslet, že na tom nic není. I s mojí kamarádkou se vždycky domlouváme, co a jestli kdo dá na fb, v životě bych bez souhlasu rodiče nedala cizí dítě na fb.
Blbý je, pokud to otci dítěte nevadí a sestře to třeba dovolí… Taky se ptám kámošky a ne jejího manžela ![]()
@Lady.Nata To také nechápu, já ani manžel žádné fotky na žádné sociální sítě nedáváme, a sakra by mi vadilo, kdyby takto někdo vystavoval naše dítě. Řešila bych to okamžitou konzultací s právníkem. My naštěstí v rodině, ani mezi přáteli, žádné idioty, kteří by nerespektovali soukromí druhých lidí, nemáme.
@Berry77 Nebudou svoje fotky vystavovat nikde, pokud je povedeš alespoň k základům bezpečného chování na internetu. Jaj, tady chybí mediální gramotnost jako prase ![]()
@Caboverde píše:
@Berry77 Nebudou svoje fotky vystavovat nikde, pokud je povedeš alespoň k základům bezpečného chování na internetu. Jaj, tady chybí mediální gramotnost jako prase
Tak budou na fotkách školy, oslav apod. Šílet z toho, že někdo zveřejní fotku dítěte mi přijde dost mimo.
@Caboverde píše:
@Lady.Nata To také nechápu, já ani manžel žádné fotky na žádné sociální sítě nedáváme, a sakra by mi vadilo, kdyby takto někdo vystavoval naše dítě. Řešila bych to okamžitou konzultací s právníkem. My naštěstí v rodině, ani mezi přáteli, žádné idioty, kteří by nerespektovali soukromí druhých lidí, nemáme.
S právníkem
![]()
@lucenka píše:
Tak budou na fotkách školy, oslav apod. Šílet z toho, že někdo zveřejní fotku dítěte mi přijde dost mimo.
Třeba ze skolky z besídky… Obcas ni přijde, ze jak dřív bylo všechno jedno, tak ted je zas opačná hysterie. Nevim, s největší pravděpodobností nase děti nikoho jinyho nezajímají a u soukromeho profilu bych to neresila, pokud se bavíme o normálních fotkach. Veřejný profil je trochu horší. Ja fb uz dávno nemam, ale v té době teda ještě takhle lidi nesileli. Ja mam rada své soukromí, nedavala bych na fb deti ani sebe, ale určitě bych nevolala pravnikovi, kdyby se oblicej mého dítěte nekde objevil. Co fotky z konce školního roku ze skolky treba? Nebojíte se, co s nimi delaji ostatní rodiče?
Ja bych pro jistotu davala dítěti na hlavu pytel, kdyz jde z domu. ![]()
@lucenka Mně ne a dítě mám v domácím vzdělávání, takže školská zařízení vystavující fotky na svém webu, jdou jaksi mimo naši rodinu. A souhlas ke zveřejňování bych nedala.
@lebambule píše:
Třeba ze skolky z besídky… Obcas ni přijde, ze jak dřív bylo všechno jedno, tak ted je zas opačná hysterie. Nevim, s největší pravděpodobností nase děti nikoho jinyho nezajímají a u soukromeho profilu bych to neresila, pokud se bavíme o normálních fotkach. Veřejný profil je trochu horší. Ja fb uz dávno nemam, ale v té době teda ještě takhle lidi nesileli. Ja mam rada své soukromí, nedavala bych na fb deti ani sebe, ale určitě bych nevolala pravnikovi, kdyby se oblicej mého dítěte nekde objevil. Co fotky z konce školního roku ze skolky treba? Nebojíte se, co s nimi delaji ostatní rodiče?Ja bych pro jistotu davala dítěti na hlavu pytel, kdyz jde z domu.
Nemám dítě v žádném školském zařízení, takže hysterčíš a předvádíš se zcela zbytečně. Pytel na hlavu nedávám, ale mám různé zkušenosti na jejichž základě jsme jako rodiče velmi obezřetní.
@Caboverde píše:
@lucenka Mně ne a dítě mám v domácím vzdělávání, takže školská zařízení vystavující fotky na svém webu, jdou jaksi mimo naši rodinu. A souhlas ke zveřejňování bych nedala.
Chudák dítě.. takže když by se na nějaké akci děti fotily, tak tvýmu by to učitelka musela neustále zakazovat
tak snad ti dítě v tom domácím vzdělávání vydrží až do maturity. jo a vyfotit tě může kdokoliv na veřejném prostoru
takže klidně někde mohou být vaše fotky.
@Caboverde mně se taky nelíbí to cpani fotek děti na fb a instagram, ještě víc divný mi připadají ty fotky těhotných brich a pocuranych testů, připadá mi to jako nemoc dnešní doby, prezentovat všude to rádoby rodinný štěstí. Takže to nedělám, na fb nemám nic, ale ten tvůj přístup mi přijde už extrémní. To dítě i když ho učíš doma, tak nikam na žádný veřejný akce, mezi děti nepřijde. Pořád přeci nemůže být izolovaný doma. A kdyby třeba spirtivalo, nebo dělalo nějaký umění-třeba hrálo divadlo, nějaký koncerty třeba, to by ti taky vadilo? Až tak, že bys mu to nedovolila? Fakt mě to zajímá.
@lucenka Moje dítě si vůbec neber do úst, vzhledem k tomu, že jej neznáš, a neznáš ani naši rodinu. Mám dítě s velmi specifickým postižením, které o fotky z veřejných akcí samo nestojí.
@Caboverde píše:
@lucenka Moje dítě si vůbec neber do úst, vzhledem k tomu, že jej neznáš, a neznáš ani naši rodinu. Mám dítě s velmi specifickým postižením, které o fotky z veřejných akcí samo nestojí.
Nějaká vzteklá? Že by Vánoce u vás neprobíhaly podle plánu a potřebuješ si schladit žáhu? Radši si dej skleničku vína a cukroví, bude ti líp ![]()