Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka Vánoce naprosto v pořádku, já se spíš vesele bavím nad stádovostí a mainstreamem zdejších uživatelek.
@Caboverde píše:
@renap Na veřejné akce představ si běžně chodíme a fotky si pořizujeme vlastní.
A na veřejné akci tě může ale vyfotit kdokoliv a zveřejnit kdekoliv.
@Caboverde proč útočiš, já to myslela tak, že prostě když někam jdeš, tak se prostě může stát že vás někdo vyfotí. Třeba příklad, rozsvícení vánočního stromku, byli jsme tam a pak jsem svoje dítě viděla na fotce na stránkách města, i na stránkách ZUŠ, to by ti taky vadilo a řešila bys to s právníkem?
@renap Milovník monstrózních akcí nejsem, takže na rozsvěcování vánočního stromku bychom nešli. Stejně tak jako bychom nešli do jakéhokoliv muzea, když je vstup v rámci Muzejní noci zdarma, to raději ve všední den dopoledne, když je klid a všude menší množství lidí, a člověk si vše lépe prohlédne. Žijeme v Praze, dceru si kupříkladu, když byla menší, v rámci jedné akce kdosi fotil, ale před se zeptal, a měl můj souhlas. Teď jsme byli kupříkladu na Vánočních trzích, a nejsem si vědoma toho, že by si nás kdokoliv fotil.
@renap píše:
@Caboverde proč útočiš, já to myslela tak, že prostě když někam jdeš, tak se prostě může stát že vás někdo vyfotí. Třeba příklad, rozsvícení vánočního stromku, byli jsme tam a pak jsem svoje dítě viděla na fotce na stránkách města, i na stránkách ZUŠ, to by ti taky vadilo a řešila bys to s právníkem?
To je trochu rozdíl, anonymní dítě v davu a dítě spojené se jménem, případně i kde bydlí, kam jezdí atd.
@renap Jo a neřešila bych to s právníkem, nejsem blázen. Řešila bych to s právníkem v případě, který tu byl popsán. Tedy když to někdo dělá na just a ví, že s tím nesouhlasíš, viz příbuzná, která nerespektuje zakladatelku diskuse.
@Caboverde píše:
@renap Jo a neřešila bych to s právníkem, nejsem blázen. Řešila bych to s právníkem v případě, který tu byl popsán. Tedy když to někdo dělá na just a ví, že s tím nesouhlasíš, viz příbuzná, která nerespektuje zakladatelku diskuse.
Ty musíš být v rodině velmi oblíbená. Babička si smí dítě vyfotit a ukázat pak fotku kamarádkám? Nebo tvé dítě nesmí nikdo vidět?
A pokud mi bude dítě chodit do školského záření, tak si třídní fotku může normálně pořídit, rodiče ať si s ní doma třeba vytřou zadek. Na webu lze obličej konkrétního dítěte rozostřit. Vyjadřovala jsem se ke konkrétní situaci, kterou tady uvedla zakladatelka.
@lucenka Mám pouze tchána, se kterým mám velice blízký vztah, a jsem s ním i přes velkou vzdálenost v každodenním kontaktu. On je těžký introvert, který nemá potřebu svoje soukromí kdekoliv prezentovat.
@vokishka Chybí tu jakékoli povědomí o mediální gramotnosti, jak to mnohdy končí víme. Dámám doporučuji dokument Víta Klusáka, který půjde na jaře do kin. Tímto je pro mne diskuse dále nezajímavá.
@Caboverde píše:
@vokishka Chybí tu jakékoli povědomí o mediální gramotnosti, jak to mnohdy končí víme. Dámám doporučuji dokument Víta Klusáka, který půjde na jaře do kin. Tímto je pro mne diskuse dále nezajímavá.
Možná by bylo lepší, kdybys přestala být úplně paranoidní. Prospěješ tím všem. Popravdě jsem ráda, že kolem nemám žádnou takovou hysterku a lidí normálně posílají třeba po WhatsAppu hromadně fotky rodičům všech zúčastněných dětí a nikdo neřeší, co kdo pak s tou fotkou udělá. Ve škole se fotky a videa dětí běžně dávají na web školy, na YouTube
@lucenka Ještě ti napíšu jednu věc, tchán dostává fotky denně, a kupodivu nemá potřebu si je nijak archivovat, takže je po prohlédnutí maže. Tvůj styl přemýšlení vůbec nekoresponduje s tím, jak fungují věci u nás v rodině, takže jsou na nás těžko aplikovatelné. Každý žije jinak, a každý rodič má povinnost chránit svoje dítě. Odvyprávěla jsem tady problém zakladatelky manželovi, a tomu uniká smysl toho, proč má někdo potřebu se stýkat s někým, kdo ho nemá rád, a koho evidentně nemá rád ani on sám. A proč tomu všemu vystavují navíc i dítě.
@Caboverde píše:
@lucenka Ještě ti napíšu jednu věc, tchán dostává fotky denně, a kupodivu nemá potřebu si je nijak archivovat, takže je po prohlédnutí maže. Tvůj styl přemýšlení vůbec nekoresponduje s tím, jak fungují věci u nás v rodině, takže jsou na nás těžko aplikovatelné. Každý žije jinak, a každý rodič má povinnost chránit svoje dítě. Odvyprávěla jsem tady problém zakladatelky manželovi, a tomu uniká smysl toho, proč má někdo potřebu se stýkat s někým, kdo ho nemá rád, a koho evidentně nemá rád ani on sám. A proč tomu všemu vystavují navíc i dítě.
Tak mně třeba chování tvého tchána přijde ujetý. U nás v rodině se lidi rádi podívají na starší fotky. Takže nechápu jejich mazání. Jo a jestli je posíláš po emailu, WhatsApp apod tak se ti k těm fotkám taky může dostat kdokoliv ![]()
@renap Na veřejné akce představ si běžně chodíme a fotky si pořizujeme vlastní.