Fotky našich dětí na Facebooku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lebambule
25.12.19 13:57
@VVVZ píše:
Tak kdyby dal někdo na Facebook fotku myho dítěte, tak mu okamžitě řeknu, ať to smaže. Kdyby to nesmazal, fotku bych nahlásila Facebooku, pokud by ani to nezabralo, obrátila bych se na policii. Já sama fotku svého dítěte nikam nedávám natož aby jí někdo jiný někde vystavoval. To ani náhodou.

Vtip je v tom, ze je asi blahove si myslet, ze mas internet pod kontrolou a ze se nemůže stat, ze by nekde byla fotka tvého dítěte, o které nevíš. A nikdy se nedozvíš 🤷‍♀️

• Citovat
  • Upravit
9504
25.12.19 14:39

@Caboverde Já jsem se právě ptala, jestli vám primárně vadí to, že tu fotka tam dala zrovna švagrová bez vašeho souhlasu-což mi tak připadá, nebo opravdu to, že by tam někde prostě byla fotka vašeho dítěte. Tomu se totiž podle mě zabránit úplně nedá.
Já jsem měla stejný názor, nenechlala jsem malou fotit ani v porodnici, neviděla jsem důvod, proč by měla bý někde v novinách, i když jenom pod iniciálami, taky jsem se chytla se švagrem, když tam dal její fotku, společně s jejich dítětem, nikdy jsem nikam její fotky necpala. Jenomže časem malá začala sportovat, závodit, a najednou byly její fotky všude, na veřejných stránkách všech oddílů v republice, našla jsem i její videa z různých závodů. Prostě jsem pochopila, že nejdůlležitější je s dítětem o tom mluvit, vysvětlit jí, aby přemýšlela, až si sama bude někde lepit svoje fotky někam na IG nebo FB. A hlavně aby věděla, že je to všechno anonymní, že pod profilem malý fotky se může skrývat starý oplzlý úchyl, aby nikdy nekomunikovala virtuálně s někým, koho nezná, aby nikdy nepřistoupila na setkání s kýmkoliv cizím. Tohle se snad ovlivnit dá, ale to, že si ji někde-kdekoliv vyfotí nějaký magor, tomu se zabránit nedá, i kdybyste se nevimjak snažily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caboverde
25.12.19 15:17

@renap Nejsem zakladatelka, žádnou švagrovou nemám! Jsem pouhý účastník diskuse, klidně se zeptejte @admina.

• Citovat
  • Upravit
4380
25.12.19 15:24
@VVVZ píše:
Tak kdyby dal někdo na Facebook fotku myho dítěte, tak mu okamžitě řeknu, ať to smaže. Kdyby to nesmazal, fotku bych nahlásila Facebooku, pokud by ani to nezabralo, obrátila bych se na policii. Já sama fotku svého dítěte nikam nedávám natož aby jí někdo jiný někde vystavoval. To ani náhodou.
:mrgreen: :mrgreen: to mě pobavilo…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9504
25.12.19 15:35

@Caboverde já vim, že nejsi zakladatelka, ale máš na to stejný názor jako ona, ještě vyhrocenější bych řekla. Proto jsem zmínila tebe, když jsi začala i s tím právníkem. Připadalo mi to přehnaný, no. Nikdy nemůžeš dítě ochránit, aby si ho někdo někde nevyhlídl, nevyfotil a nějaká fotka z oslavy na profilu příbuzné to dítě neohrozí. Nějaký úchyl si ji může vyfotit kdekoliv, třeba na ulici, veřejné akci, dovolené. Tomu prostě nezabráníš. Mně připadá, že tady z principu vadí to, že to tam dala švagrová, než to, že by vadila veřejně vylepená fotka někde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
25.12.19 15:42

Me by to vadilo. Nesnasim socialni site, deti taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
25.12.19 16:00

Já jsem příbuzné poprosila, aby nedávali nikam na socky ani moje fotky.
U dětí bych byla fakt nekompromisní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
25.12.19 16:08

A neda se FB pozadat, aby stahl fotky i proti jeji vuli?

Jinak, asi bych ji nedovolila fotit moje deti, kdyz neni schopna respektovat normalni zadost, at nedava na FB fotky mych deti. Ne svych, ale mojich. Kurna co to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
25.12.19 16:34

@Kaileee A copak tě na tom pobavilo? Kdyby někdo zneužíval fotky tvých dětí tak na koho jiného než policii by ses obrátila? Lidi nemají soudnost a nemají právo vystavovat fotky cizích děti… A je nutné s tím něco dělat, protože takových „psychousu“ co si tohle dovoluji je hodně a nic nedělat a čekat se založeným rukama… To není nic pro mě. Takže jestli je ti k smíchu, že bych v případě nutnosti oslovila policii, tak je tady asi něco špatně… Já bych nikdy nedovila aby si někdo vystavoval fotky mého dítěte bez mého svolení…a pokud by na mou žádost o stažení takových fotek nezareagoval, šla bych na policii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
25.12.19 16:46

@lebambule no tak samozřejmě že se nedá kontrolovat všechno, ale například to, že někdo z okolí, koho znáš, ty fotky vystaví… Tak s tím se něco dělat může a taky bych dělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
25.12.19 16:56
@VVVZ píše:
@lebambule no tak samozřejmě že se nedá kontrolovat všechno, ale například to, že někdo z okolí, koho znáš, ty fotky vystaví… Tak s tím se něco dělat může a taky bych dělala…

Proto je nejlepší takové hysterické matky nemít mezi přáteli na Facebooku nebo si tam nastavit, že taková osoba určité fotky nevidí.

• Citovat
  • Upravit
56334
25.12.19 17:30
@lucenka píše:
Proto je nejlepší takové hysterické matky nemít mezi přáteli na Facebooku nebo si tam nastavit, že taková osoba určité fotky nevidí.

Takze si delat co chci? to je dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
25.12.19 18:32

@lucenka Takže ty vystavujes fotky cizích děti koukám… Víš že bez souhlasu rodičů je to trestný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
25.12.19 18:38
@VVVZ píše:
@lucenka Takže ty vystavujes fotky cizích děti koukám… Víš že bez souhlasu rodičů je to trestný?

A já někde píšu, že vystavuju fotky cizích dětí? 8o teda klidně mám na Facebooku fotky z oslav narozenin, Mikuláše apod. Naštěstí nemám kolem sebe praštěné matky, kterým by to vadilo.

• Citovat
  • Upravit
392
25.12.19 18:43

@lucenkaty ty máš dost teda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat