Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A nebo, pokud se Ti hubnout nechce, tak si najdi nějakou sobě rovnou paní. Třeba bude dobře vařit..Hubení lidi prý zas bývají nervóznější než plnoštíhlý protože nemají nervy obalený tukem (to jsem slyšela)
Šaškárna, která stála někoho život a navíc úplně zbytečně. Takto zahynul Puškin, protože si myslel, že takto se zbaví parohů… nezbavil.. ![]()
To je to - já nepotřebuju paní co umí vařit. To umím sám - a dobře!
Dělím ženy na princezny a selky. (dle postavy) - ale nechtěj mě ani princezny, ani selky.
K mezinárodním svazkům nemám důvěru. Jiná mentalita. (Pominu ČeskoSlovensko). Možná tak s Američankou bych si rozuměl, ale jako na potvoru žádnou neznám.
Při Puškinovi nestálo štěstí. Ale i o tom byly souboje.
Příspěvek upraven 10.06.16 v 21:27
@IdealMan píše:
To je to - já nepotřebuju paní co umí vařit. To umím sám - a dobře!Dělím ženy na princezny a selky. (dle postavy) - ale nechtěj mě ani princezny, ani selky.
K mezinárodním svazkům nemám důvěru. Jiná mentalita. (Pominu ČeskoSlovensko). Možná tak s Američankou bych si rozuměl, ale jako na potvoru žádnou neznám.
Ženská není žádný mimozemšťan a když jsem si ji dokázal najít i já, známý mimoň, zas tak velká enigma to nebude.
@IdealMan chlape, vzpamatuj se, jinak tě vážně žádná chtít nebude! ![]()
@IdealMan píše:
Imponovalo by vám milé dámy kdyby dva soci v lásce šli kvůli vám do souboje? Nemyslím tím nutně že si dají jak se říká po tlame ale skutečný souboj, jako za starých dobrých časů devatenáctého věku. Dvě zbraně, dva muži, dvacet kroků a střílet tak dlouho dokud jeden nepadne. Takhle kvůli své ženě skončil slavný básník Puškin - a já to pokládám za nejčestnější způsob smrti. Jak by se vám tedy líbilo, kdyby kvůli vaší lásce a náklonnosti po sobě muži stříleli v čestném souboji? Příjde vám to romantické, jako dámám v devatenáctém století, nebo vás to spíše děsí? Planoucí polední slunce, ruce na revolveru, dvacet kroků a jasný výsledek - na konci zůstane stát jen jeden… Zkrátka - jak se říkalo - umře v botách…Samozřejmě, nikdo nezaručuje že přežije ten kterého milujete víc - ale může být větší důkaz lásky, než jaký složil Puškin své ženě?
ne neimponovalo by mi to… co budu mít z něčí smrti?
@IdealMan na to abys našel ženu stačí mnohdy trocha sebereflexe. Vzdycháš nad tím, jak ženy chtějí jen boháče, hezouny a alfa samce a ani ti není trapné sám hledat pouze,,krasavice,, (,,A já se snažím „lovit“ hezké slečny,,) Fňukáš tady, jak jsou ženy povrchní a ty nejsi?
Zamysli se, co můžeš ženě nabídnout a nemyslím tím rozhodně finance a ani vzhled.
Já si taky ve svých 27 letech začínám uvědomovat, že musím ve svém životě hodně věcí změnit. Ujasnit si co vlastně chci, začít se mít ráda, a spravit vztah s mužem, který mě miluje a já si musela v hlavě probrat spoustu věcí. A jak tady přičítám některé životní příběhy ať veselé či smutné, říkám si, žijeme jen jednou, nač se trápit. Tě deprese a smutku v mém životě bylo více než dost a snad mám čas vše ještě spravit a chci to spravit. Mít práci, partnera, děti…a tobě přeji totéž.
@IdealMan píše:
To je to - já nepotřebuju paní co umí vařit. To umím sám - a dobře!Dělím ženy na princezny a selky. (dle postavy) - ale nechtěj mě ani princezny, ani selky.
Při Puškinovi nestálo štěstí. Ale i o tom byly souboje.
Příspěvek upraven 10.06.16 v 21:27
Hele a napadlo te treba, ze zenska nechce nekoho jen tak, protoze on nikoho jineho nemuze mit tak vezme ji? Predstav si ze je daleko cenejsi kdyz ten chlap jich muze mit 10 a chce zrovna tuhle a ne jinou… Prenastav se, najdi si kamosky, bav se a nebud furt ublizenej… ono se to poda.
Ach přátelství mezi opačným pohlavím… Znám, mám.
Ale chtělo by to kamarádku s benefitama… hned by bylo veselejc ![]()
ale tam moc mě žádná přece jen ráda nemá.
Puškin, souboje:
Holt je jiná doba, tehdy to dámám přišlo romantické.
Ale jak zpívají Zelenáči Mirka Hoffmana
„Pryč jsou časy soubojů.“
Zkrátka dneska je už jiná mentalita a dámám souboje nepříjdou romantické.
Ne nadarmo jsou všechny balady o nešťastných láskách z devatenáctého věku.
A já byl svého času velký baladik!
Ostatně dneska už se taky lidi nevěší po tom co si přečtou Goetha jako tehdy.
Vůbec v tom devatenáctým století dělali lidi různý skopičiny.
Příspěvek upraven 10.06.16 v 21:49
Jinak, co se soubojů týče, je omyl, že se tím řešily převážně spory o ženy. Ještě ve středověku byl tzv. „Ordál“ běžnou součástí právního řádu, kterou se řešily i určité majetkové spory, případně to byla i určitá forma krevní msty. Ještě v 19. stol. se soubojem řešila např. urážka mezi důstojníky v Rak-Uh armádě (součást armádních předpisů)atp. Takže názor, že za většinou soubojů stály nějaké romantické pohnutky je jen omyl.
@IdealMan píše:
To je jedno ale udělal to a bylo to kvůli ženě. Mě to příjde skvělé - když jste měli dobrou mušku a právo první rány poslali jste svého soka na Boot Hill - tak se říkalo hřbitovům kam se pohřbívali pistolníci. No a pokud jste měli smolu a na Boot Hillu jste skončili sami, nemuseli jste se už dál trápit kvůli zlomenýmu srdci a nešťastný lásce - protože jste to měli za sebou (a třeba se ještě ta dotyčná s tím kdo vás zastřelil rozešla). Souboje dneska patří už jen do romantických morytárů a historie.
Tohle mne docela pobavilo:
Jestliže byla žalobkyní vdova, která byla stejně urozená jako žalovaný, mělo k souboji dojít,
avšak za specifických podmínek, kdy muž musel stát po pás v jámě (tzv. souboj v jámě): „pakliby
vdova koho sobě rovného v urození pohnala z hlavy mužovy neb kterého svého přietele: má tiem řádem
proti pohnanému jíti, jako muž. A když sě s ním bude bíti, tehdy ten pohnaný má v dole vykopaném
státi až po pás s mečem a se štítem velikým, a v tom dole obraceti sě, jakž móže, a brániti sě jí.
A ona má také býti s mečem a se štítem v šranciech v okráhlých k tomu připravených. A on z dolu,
ani ona ze šraňkóv nemá vyníti, dokudžby jeden druhého nepřemohl. Pakliby z nich který vyšel, tenby
své právo ztratil“.^^[81] Žena byla tedy v souboji zvýhodněna tím, že její soupeř musel stát po pás
v jámě. Stejně tak se mohla bít dívka, které bylo alespoň 18 let.
![]()
zdroj: Diplomová práce Ordál soubojem
No jasně - kvůli svýmu egu - ale kvůli manželce taky ![]()
Ta urážka mezi důstojníky mohla být právě i o ženu.
Ordálové soudy samo znám.
Ale já tady měl na mysli právě to devatenácté století, Blood Wild West a Puškina.
I když ani na tom západě to nebylo o vždy o ženské. Je fakt že se tím řešilo lecos a patřilo to k bontonu té doby.
Taková Cyrila z Cintry co žila v době Karla IV. by mohla o soubojích vykládat. Četli jste historický román Zaklínač? To je přesně o ní.