Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Menora S těma nohama jsem to nepochopila…
Prosím vysvětlit! ![]()
@BlueFairy píše:
Když se tu tak hádate o náboženství, mám jednu otázkuPokud Adam a Eva byli prvními lidmi stvořenými Bohem, proč teda mají na všech vyobrazeních pupíky???
@Menora píše:
Jenomže toto je právě ta logika věřícího člověka. Pokud si otevřu Bibli SZ, tak vidím, že Bůh je sice milosrdný, ale především ke svému národu, ostatní mají smůlu. Nabádá Izrael je strašlivým činům a Izrael je ve jménu Božím dělá. Končí SZ a přichází NZ a najednou je všechno rádoby jinak, ten zlý Bůh je najednou hodný a vše je v pořádku. Odhlédnu od toho, že v samotném NZ je mnoho nesrovnalostí a chyb. To vše mě jen usvědčuje v tom, že Bůh Koránu i Bůh Bible je tentýž. Protože i Korán má mnoho veršů o úctě k druhým, o lásce k Bohu i lidem a také mnoho protichůdných a zlých. Skoro si začínám být jistá, že Muhammad se inspiroval právě u křesťanů a židů, s kterými žil a tak vznikl Korán. Směs toho, co je na Bibli zlého i dobrého + historických souvislostí během, kterých různé koránské verše vznikaly a jsou na ně navázané.
Taky to vidím podobně
@BlueFairy Pupíky bych pochopila, přece se píše, že je stvořil k obrazu svému…
@Black Cat
V první knize Genesis, když had svede Evu a ta pak i Adama, Bůh potrestá všechny tři. Hada tim, že se bude od te doby plazit po břiše a zrát prach. Takže měl had před tim nohy? ![]()
@Black Cat nohy mu bůh sebral za trest
„Za to, cos udělal, budeš zlořečený
mezi vším dobytkem i divokými zvířaty.
Genesis 3
a
3 Gen 2:17
4
Po všechny dny svého života polezeš po břiše
a žrát budeš prach.
@Menora píše:
@Black Cat
V první knize Genesis, když had svede Evu a ta pak i Adama, Bůh potrestá všechny tři. Hada tim, že se bude od te doby plazit po břiše a zrát prach. Takže měl had před tim nohy?
V této diskuzi bych dodala už jenom to, že pokud máte jakékoliv dotazy tohoto typu, tak by měly být adresovány někomu jinému a ne mě.
@Black Cat
To, prosim, neber vazne, jen legrace.
.Nedávno jsem viděla dokument, kde se zcela vazne zase resilo, zda ten Bůh v Bibli a Koranu není vlastně UFO. A dávali dost slusne argumenty
.
@Reginaa píše:
V této diskuzi bych dodala už jenom to, že pokud máte jakékoliv dotazy tohoto typu, tak by měly být adresovány někomu jinému a ne mě.
dotaz nebyl adresován tobě. A ty máš zakázáno se smát?
@Menora Zcela určitě to tvrdili „příznivni teorie o archeoastronautech“… ne? Sem tam to taky sleduju na Prima Zoom ![]()
@blecha72 píše:
dotaz nebyl adresován tobě. A ty máš zakázáno se smát?
Ježíš se tedy nikde v evangeliu nesmeje. Je vazny, smutný, rozzlobeny, karajici, pláče, ale nikdy se nesmeje.
@Menora píše:
Jenomže toto je právě ta logika věřícího člověka. Pokud si otevřu Bibli SZ, tak vidím, že Bůh je sice milosrdný, ale především ke svému národu, ostatní mají smůlu. Nabádá Izrael je strašlivým činům a Izrael je ve jménu Božím dělá. Končí SZ a přichází NZ a najednou je všechno rádoby jinak, ten zlý Bůh je najednou hodný a vše je v pořádku. Odhlédnu od toho, že v samotném NZ je mnoho nesrovnalostí a chyb. To vše mě jen usvědčuje v tom, že Bůh Koránu i Bůh Bible je tentýž. Protože i Korán má mnoho veršů o úctě k druhým, o lásce k Bohu i lidem a také mnoho protichůdných a zlých. Skoro si začínám být jistá, že Muhammad se inspiroval právě u křesťanů a židů, s kterými žil a tak vznikl Korán. Směs toho, co je na Bibli zlého i dobrého + historických souvislostí během, kterých různé koránské verše vznikaly a jsou na ně navázané.
Jen bych ještě doplnila otázku kdo, nebo CO jsou cherubové. Ezechielovi cherubové jsou fascinující a svádí k opravdu fantastickým představám.
@BlueFairy píše:
Když se tu tak hádate o náboženství, mám jednu otázkuPokud Adam a Eva byli prvními lidmi stvořenými Bohem, proč teda mají na všech vyobrazeních pupíky???
Tys tady chyběla
![]()