Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KackaDoup me stacilo se divat na strepiny o tom Osvetimu…proste des, nechapu jak tohle nekdo muze udelat.
Musím říct, že od té doby, co jsem byla v roce 2010 těhotná, mám opravdu strach z války a budoucnosti.
Nejvíce se bojím samozřejmě atomovky (díky branná výchovo v ZŠ v osmdesátých letech - pytlíky na rukou a pláštěnka a nohy směrem k výbuchu), protože ta neřeší, kdo je špatný a kdo dobrý.
Bojím se, protože žiji v hlavním městě.
Bojím se nemoci z ozáření (díky výbuchu v Černobylu).
Jsem z toho na prášky, čtu si bláznivé předpovědi pro 21. století a tím přilévám do ohně.
Bojím se o děti.
Ale kdyby se takhle bál každý, za druhé světové by se nenarodili naši prarodiče, ani za okupace v šedesátých letech naši rodiče, ani já za studené války.
Vždy tu bude nějaká hrozba. Jde o to prožívat každý den, jako by bl poslední. Nechci přežít vlastní dítě a nechci ho vidět trpět válkou. Bohužel JÁ s tím nic neudělám. Nevím, proč redakce nějakého časopisu kope do vosího hnízda, proč si mnoho lidí neumí spojit příčinu s následkem. Já chci jen přežít ve zdraví a umřít na sešlost věkem.
Někdy mě napadají i takové myšlenky, že když se rozbují to podhoubí strachu, které někdo přiživuje a začne se to tu nábožensky a etnicky mydlit mezi sebou, tak je dobrý důvod vojensky zasáhnout odjinud. Pak by přispěchala jedna západní velmoc na obranu svobody a demokracie… ovšem spíše s cílem celé to tu rozvrátit. Ukrajinu už má načatou, oheň třeba rozdmýchat i jinde. Jsme přece jenom Slované. Kdo ví, kam bychom se v případě nějakého konfliktu s Ruskem obrátili… jsme nespolehliví, třeba nás zničit. Ale možná to nechají na nás, my se zničíme sami.
![]()
@Emet píše:
Promiň…
Nemusíš se omlouvat za to, že já si sedím na vedení.
@Kaac píše:
Musím říct, že od té doby, co jsem byla v roce 2010 těhotná, mám opravdu strach z války a budoucnosti.
Nejvíce se bojím samozřejmě atomovky (díky branná výchovo v ZŠ v osmdesátých letech - pytlíky na rukou a pláštěnka a nohy směrem k výbuchu), protože ta neřeší, kdo je špatný a kdo dobrý.
Bojím se, protože žiji v hlavním městě.
Bojím se nemoci z ozáření (díky výbuchu v Černobylu).
Jsem z toho na prášky, čtu si bláznivé předpovědi pro 21. století a tím přilévám do ohně.
Bojím se o děti.
Ale kdyby se takhle bál každý, za druhé světové by se nenarodili naši prarodiče, ani za okupace v šedesátých letech naši rodiče, ani já za studené války.
Vždy tu bude nějaká hrozba. Jde o to prožívat každý den, jako by bl poslední. Nechci přežít vlastní dítě a nechci ho vidět trpět válkou. Bohužel JÁ s tím nic neudělám. Nevím, proč redakce nějakého časopisu kope do vosího hnízda, proč si mnoho lidí neumí spojit příčinu s následkem. Já chci jen přežít ve zdraví a umřít na sešlost věkem.
Tohle je presne ten strach o kterem mluvime, je iracionalni a nepodlozeny.
@Black Cat píše:
Někdy mě napadají i takové myšlenky, že když se rozbují to podhoubí strachu, které někdo přiživuje a začne se to tu nábožensky a etnicky mydlit mezi sebou, tak je dobrý důvod vojensky zasáhnout odjinud. Pak by přispěchala jedna západní velmoc na obranu svobody a demokracie… ovšem spíše s cílem celé to tu rozvrátit. Ukrajinu už má načatou, oheň třeba rozdmýchat i jinde. Jsme přece jenom Slované. Kdo ví, kam bychom se v případě nějakého konfliktu s Ruskem obrátili… jsme nespolehliví, třeba nás zničit. Ale možná to nechají na nás, my se zničíme sami.
Proc myslis, ze je CR clenem NATO?
Iracionální a nepodložený. Bohužel do mne byl vložen v dětství (nikdy nezapomenu na výchovný film, ve kterém školkové děti oblečené v oněch pytlíkách, pláštěnkách a plynových maskách cupkají po trávníku).
Bohužel dnešní média tento strach podporují a vyhrocují, za cenu větší sledovanosti a čtenosti. (viz včerejší článek http://tn.nova.cz/…muslimy.html ) ![]()
@Kaac píše:
Iracionální a nepodložený. Bohužel do mne byl vložen v dětství (nikdy nezapomenu na výchovný film, ve kterém školkové děti oblečené v oněch pytlíkách, pláštěnkách a plynových maskách cupkají po trávníku).
Bohužel dnešní média tento strach podporují a vyhrocují, za cenu větší sledovanosti a čtenosti. (viz včerejší článek http://tn.nova.cz/…muslimy.html )
A už jsme zase u toho Nostradama ![]()
@Black Cat píše:
@75tomas.novotny No rozviň trochu svoji myšlenku…
Jako clen NATO jsme chraneni jinymi staty NATO a mame povinnost prispechat jinemu statu NATO napomoc v pripade napadeni jinou velmoci. To, ze by nas Zapad obetoval Rusku je dost nepravdepodobna, ta doba je uz davno pryc. Proc myslis, ze pokazde, kdyz Ukrajina vznese narok na vstup do NATO Putin se ozve s nejakymi svymi nesmysly o svrchovanosti apod? V okamziku kdy Ukrajina vstoupi do NATO bude muset spolecenstvi zakrocit a vyresit radoby obcanskou valku ktera tam ted zuri.
Rozhodne bych nevidel v CR pudu pro nejake etnicke nebo nabozenske sarvatky ci cistky. Jako spolecnost nejsem az tak diverzifikovani aby zde vypukla obcanska valka jako v byvale Jugoslavii.
@Menora píše:
A už jsme zase u toho Nostradama
TV Zhovn@ muzou brat vazne pouze ctenari Blesku a Aha, to same plati pro TV Primeros
@75tomas.novotny píše:
TV Zhovn@ muzou brat vazne pouze ctenari Blesku a Aha, to same plati pro TV Primeros
Mě baví, jak vždycky někde něco vyhrabou, aby rozvířili vody. Nostradamus a Fouad Belkacem nikdy nezklamou.
@75tomas.novotny Těžko říct, jestli už západ prokoukl naši Švejkovskou mentalitu… A taky se nechci dívat na problém, jako že je Česko pupkem světa. Když chceš založit požár, tak podpálíš na více místech a pak přikládáš tam, kde se to dobře rozhořelo. Někde to přece chytnout musí…
Jen se chci na věc podívat prostě trošku obšírněji. Ono totiž všechno se vším souvisí, i když to tak na první pohled nemusí vypadat. Jen se snažím si dát tak trochu kostrbatě dvě a dvě dohromady. ![]()
Já to nějak nepochopila.