Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Merry Jane
No já tam taky bohužel nic nevidím.
Tak zkus testnout ještě za dva dny. ![]()
@Nicky B píše:
@Merry Jane promiň, jsem po ránu trochu natvrdlá - z hlediska těhotenství je důležitý DPO, to jsem chtěla napsat. To je ale zase hezké, jak se vaši doktoři nevzdávají
ahojky DPO jsem 19, pokud teda byla ovulka 26.10. zde je můj graf ![]()
@Nicky B
24.10. jsem píchala Ovitrelle, po té mi vylítla ta teplota, pak už jsem nezaznamenala, že by mi ji Utroš zvedal, měřím bazálku již 6-tý cyklus a teploty mám na stejno, při MS 36,60 po ovulce 36,90-37 až do MS opět klesne na 36,60 tak já vůbec nevím. Měla jsem tam dvě vajíčka, přemýšlím zda nemohlo dojít k ovulce později, ale to by mi byla inseminace asi k ničemu, ta proběhla 12DC a to 26.10.
Cyklus mám pravidelný 28DC - tudíž zatím zpoždění jen třetí den, ale vzhledem k inseminaci 12DC si myslím, že už by mělo být něco vidět ![]()
tak co myslíš?
@Nicky B píše:
@Merry Jane promiň, jsem po ránu trochu natvrdlá - z hlediska těhotenství je důležitý DPO, to jsem chtěla napsat. To je ale zase hezké, jak se vaši doktoři nevzdávají
24.10. jsem píchala Ovitrelle, po té mi vylítla ta teplota, pak už jsem nezaznamenala, že by mi ji Utroš zvedal, měřím bazálku již 6-tý cyklus a teploty mám na stejno, při MS 36,60 po ovulce 36,90-37 až do MS opět klesne na 36,60 tak já vůbec nevím. Měla jsem tam dvě vajíčka, přemýšlím zda nemohlo dojít k ovulce později, ale to by mi byla inseminace asi k ničemu, ta proběhla 12DC a to 26.10.
Cyklus mám pravidelný 28DC - tudíž zatím zpoždění jen třetí den, ale vzhledem k inseminaci 12DC si myslím, že už by mělo být něco vidět ![]()
tak co myslíš?
@Merry Jane Jasné, no, jestli jsi už takhle dlouho od inseminace, taky bych tomu už šanci nedávala, obzvlášť, když na testu není ani stínek. Ono se sice uvádí, že embryo může hnízdit až do desátého dne, ale to už by i tak dost dlouho produkovalo hcg. 19 DPO jsem měla // čárky na testech už i při neprosperujících těhotenstvích, kdy bylo hcg extrémně nízké. Ale respektovala bych rozhodnutí svého CARu, holt to ještě vydrž - a nebuď smutná, příště to vyjde. U inseminací krásně narůstá pravděpodobnost s jejich opakováním.
Holky asi tím budu někoho třeba otravovat , ale chtěla jsem se zeptat jak jste unesla každá ,ze to nevyšlo … už teď přemýšlím nad tím co bude, když to nevyjde … Můj manžel je takový nevím nechce o tom slyšet … (Policista) všechno je pro nej jiný … Tak jsem chtěla vědět jak jste to vy zvládli ?
@Dudlik123 Hele, inseminace docela dobře, tam jsem si prostě dopředu stále opakovala statistiky pravděpodobnosti úspěchu, takže jsem se na to dobře připravila
Inseminace jsou takto „stavěné“ - nevyjde jedna, může vyjít druhá, třetí, pátá… A že to takhle opravdu vychází, stačí pročíst diskuze. Horší byl potrat v sedmém týdnu, to už jsem se na to miminko tak psychicky vyladila, že jsem dostala opravdu zabrat. V nemocnici jsem potají bulela jako želva a pak jsem měla pocit, že se dítěte už nikdy v životě nedočkám. Ale i to pak přešlo.
Podle posledních výsledků evropských studií byla úspěšnost IUI 12% u žen před 40. rokem života a 9% u žen po čtyřicítce. Pravděpodobnost početí se navíc zvyšuje s rostoucím počtem cyklů IUI. Po prvním cyklu je úspěšnost 10%, po druhém již 20%, po třetím cyklu 28% a po čtvrtém dokonce 37%.
s inseminací se to navíc musí brát tak, že ne každé vajíčko je kvalitní a schopné oplození. S rostoucím věkem máme čím dál více těch špatných vajíček, které se prostě nechytnou, i kdyby se v CARu stavěli na hlavu. Takže záleží i na osudu, který cyklus tu inseminaci zkoušíme… Někdo může mít ještě i na jedné straně horší průchodnost, takže zase statistika - dobré vajíčko + ovulace zrovna z té správné strany
S každým dalším pokusem se tedy zvyšuje pravděpodobnost, že teď už to bude ok.
Na inseminace se člověk vůbec nesmí upínat - u té první je pravděpodnost, že to NEVYJDE, 88%
Nejlepší je jen lehce doufat a těšit se, už jen z toho, že to může vyjít.
@Nicky B
Jojo taky to nechci tak nějak moc brát vím ,ze pravděpodobnost je menší
když mě nějak vrtalo včera večer hlavou furt ![]()
@Nicky B Ahoj Nicky, můžu se prosím zeptat (působíš jako odborník
. Když jsem byla na první IUI minulý pátek, folikul bez předchozí stimulace měl 16 mm, píchli mi ovitrelle a 3 hodiny rovnou IUI, tak nebylo to moc brzo? Psala jsi, že se to má dělat při velikosti 20-22..co by mi teoreticky vyšlo někdy na pondělí-úterý......to asi není moc pravděpodobné,že by se u nás zadařilo
. Ovu test jsem si nedělala a teplotu přestala měřit, abych se zbytečně nestresovala, ale stejně na to nemůžu přestat myslet…
![]()
@Triixy děkuju ![]()
No, teoreticky to brzy je. Nicméně, folikul roste cca 2mm denně, to znamená, že na prasknutí by byl opravdu v neděli. A je velice pravděpodobné, že to ovitrelle do té neděle podržel - funguje jako „blokátor“ ovulace, ale zároveň podpoří dozrání folikulu. Jenže v neděli by ti asi inseminaci neudělali, a pondělí by bylo zase možná pozdě (někomu opravdu praská už při 20mm), tak hádám, že zvolili kompromis.
Nicméně, úplně bledě bych to neviděla, i v přirozeném cyklu se uvádí, že největší šance na otěhotnění je 2 dny před samotnou ovulací… To je i doba, kdy se na ovulačním testu většinou objeví dvě čárky. Spermie mají životnost až 48h, někdy ale i déle, uvádí se i spermie, co přežily např. 5 dní. A tím, že jsi je dostala rovnou do dělohy, jsi jim napomohla - nemusí řešit hlen a mikroflóru v pochvě, takže mohou v klidu čekat až několik dní na správnou dobu
Takže šanci rozhodně máš, teprve až při problémech - apoptóza atd. se časuje inseminace opravdu velice těsně k ovulaci.
A jinak při inseminaci jsou ovulační testy zbytečné, beztak ti je zkreslí i pregnyl. Tam se prostě můžeš spolehnout, že folikul praskne za 24 - 48h max, ale nejčastěji je to opravdu těch 36h.
@Nicky B Děkuji Nicky, takhle nějak jsem to chápala a myslela si, tak jsem ráda, že mi to i někdo řekl
.....