Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hvezdicka727 hele, řekla bych že ani ne.. Já testovala od 8 dne.. A to už tam byl duch.. A pak už jen silil.. Koukni 😊
@Lenka123981 Jee dekuju :smiling_face_with3_hearts: ☺️ drzim vam palce ![]()
@lapaletka a test uz jsi zkousela? Genetiku nemame, ale nevim v cem to spociva presne a jestli to delaji vzdy.. my uz jedno dite mame.. vim ze nekdy se na genetiku posilaji ty embryja, ale detaily neznam
Ted 25DC zacinam malinko spinit, takze to spis vypada ze MS dorazi drive :/
@kopre_tina535 Test jsem nezkousela, ale mam nutkani si jej udelat. Testujes vzdycky jen rano? A s tou genetikou asi mas pravdu, kdyz deti uz vlastne mate.
Ja taky uplne presne nevim, jak to funguje, v patek to zjistim a dam vedet)
A pokud se ms nerozjede uplne, tak porad jeste sance je! ![]()
Holky ja na genetice byla. Genetika se dela z krve trva to cca 6-8 tydnu vysledky. Dela se vam a partnerovi. Zdarma je 1 za zivot. Zaroven nam tam resili i dalsi nemoci, v rodine, diktovala jsem tam nemoci rodinnych příslušníků. Vysla ok. Genetika embryí PGT se dela, nam ji nedoporučuji - zjistuje se tam pouze down apod. Takovy ty nemoce co v 1. Trimestru a my potrebovali vyloučit srdecni vady a to neumi
ale genetika z krve je zaklad. Je na pojistovnu, zdarma
@Hvezdicka727 Dekujeme za info ![]()
Jinak jsem si teda udelala test, a vice bily uz byt ani nemuze. A ovitrell uz vyprchal.
Ja si dneska 7 dni po ovitrelle udelala test at vim jestli se 14 Dc mam tesit z duchu, a je to tak silny, ze ja budu mit ovitrelle v sobe jeste asi pekne dlouho….a ty si dneska lapaletko teprve 10 den ne? Treba jeste zacne byt duch videt
jeste bych vydrzela
Joo a k te PgT genetice embryii ta se plati
stoji 80 to nam chtela proplatit pojistovna, ale nakonec jsme to nedali presne kvuli cemu jsem psala. A ta to snad proplaci jen kdyz je indikace napr vic abortu coz jsem mela ja. Zaroven nas doplatek se vsim vsudy v ivf pak byl nakych 40 coz nebylo tak hrozny, nebo je to hrozny ale oproti ivf klasicky u mi prislo ze uz je to jedno
@Hvezdicka727 jj ja jsem teprve 10dpo.
a 12 dni po Ovitrelle.
A na tu genetiku se zeptam v caru, co by bylo teda potreba k nasemu IVF.
A jinak holky, z jineho soudku. Do Caru, co chodim ja chodi i znama a jeji manzel je strasna drbna a ja se uplne hrozim, kdy ji/je tam potkam. Nejradsi bych bud jezdila jinam, ale to je casove docela nerealne a nebo se pri objednani zeptala sestricek, jestli by me mohly objednavat jindy nez ji. ![]()
My jsme to totiz s manzelem nikomu nerikali a chteli bychom, aby to tak zustalo. Opravdu by mi bylo neprijemne, aby se o nas bavila cela rodina a znami. Pri te predstave se mi uplne otvira nuz v kapse
Neresila jste to nektera? ![]()
Příspěvek upraven 14.10.24 v 14:54
@Hvezdicka727 aha diky za info! A ta genetika se tedy dela vzdy? Za jedno kolo IVF jste tedy doplaceli 40k? To je masakr 🙈 ale co by clovek do deti nevrazil 😄 co vsechno navic jste priplaceli? Ja asi zkusim tenhle mesic jeste IUI a rovnou se pri ultz objednam a konzultaci k IVF, aby mi rekli co vse to obnasi
@lapaletka to bohuzel neresili, me je to asi jedno kdyby me tam nekdo potkal, resim to s kamoskama normalne, s rodinou jsem to neprobirala, ale kdyz na to tema prijde, tak reknu jak to je
aspon nebudou mit blby kecy proc to druhy tak odkladame
jako v teorii je nepravdepodobne, ze bys tam znamou potkala, ale kdyz se toho budes bat, jako na potvoru si to privolas 😅 nevim jak velky mate CAR a jak mile recepcni, ale u nas jsou zlate - asi bych se jich zkusila zeptat zda by slo objednat na jiny termin nez znama, abys nebyla ve stresu ![]()
Kopretinko nevim jestli vzdy ale genetika z krve je zadarmo, ukazuje pocet chromozomu tvuj a tveho partnera, myslim ze v meziprostoru a cekani ji mohli udelat. Zaroven nam ji delali po tech potratech. Na tom testovani embryí a ivf celkove my zatim nebyli protoze nam rekli ze to u nas nema vyznam stejne je riziko nemocného ditete nebo ztráty, odkazali nas na darce, ale ceny nam ukazoval doktorka jeste predtim a to ze 39 bychom hradili my - cyklus bez leku a 80 pojistovna. Ze za ty ztráty by nam to uhradila, musi k tomu testovani embryí mit nejaky duvod. 7 ztrát uz pro ne bylo ok. Ale vzhledem k tomu ze nam to nepomuze zkousime iui s darcem
s manzelem jsem prirozene otehotnela nekolikrat, prislo by mi to ze by to mohlo vyjit. Tak uvidime.
Tady posilam cenik PgT najdete dole ale nam davali jinej kde na nas bylo 39 vcetne ivf bez leku, ale nevim zda ho doma jeste mam mrknu az prijdu z prace a dystak poslu… a naka castka co by zradila pojistovna vycházela na 80 ![]()
Ahoj, jen taky pridam zkusenost s tou genetikou. Byli jsme na te 1× zazivot na pojistovnu. Odeslali nas hned prvni den v CARu. A na vysledky jsme cekali celkem dlouho cca 3mesice protoze nas oba testovali na to co vzdy testujiu, akorat je to v necem i rozdeleny a u me zjistili naruseny chromozon takze jsem prenasec geneticke nemoci, takze museli na tohle same jeste dotestovavat manzela krev a ten nastesti je v poradk. Jinak jsem byla informovana pokud bych nekdy v budoucnu menila partnera ze se musi jit taky otestovat. Ale je usmevne ze tuhle informaci nikdo (gynekolog) ani nepreda, ze to mate jednou za zivot zdarma..
Ahoj my na tom byli v krci a 8 tydnu cca
kazdopadne nam tu informaci předávali, proto to mame s manzelem okopirovane doma.