Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kocourek88 Jen si užívej, zasloužíš si to
A co přítel? Ten musí být úplně v extázi, po těch nervech, co?
@Ba-stet no objal mě, dal mi pusu a pak se mi smál, stylem „kdo tvrdil, že budetestovat nejdřív o víkendu a nevydržel to??“
tím to tak nějak zhaslo. Pak jsme šli oba do práce a on má večer firemní bowling, takže se ani neuvidíme
myslím, že on bude pak až prožívat třeba UTZ atd. Ty dvě čárky jsou podle mě pro chlapi takové nedostačující ![]()
Děvčata zdravím Vás všechny ![]()
Nejprve ooobr gratulace @kocourek88
děvče je to bomba
já su tak ščastná aj za Tebe
jen tak dal ,kdy budeš zkoušet další test? A kdy máš jít na krev?MOc na Tebe stejně jako ostatní budu myslit
Jinak to s tím proteinem je zajímavé
kolik tech drinku za den jsi pila? Jinak myslim ze Tvuj kocicak bude na roztrhani-minimalne ja bych si ho půjčila abych si provedla také kočiči terapii
![]()
@Payus gratuluji
a zítra na Tebe budu moc myslit a neboj cim vice jich budes mit tim vetsi je sance a to ze bezvadne nadstandartne reagujes je jasne podle toho množství a velikosti-je to individuální a naopak dobře ![]()
@kiki0709 k te AMH ja i s ohledem na to jak to kolisa treba zrovna me bych to vedet chtěla
budes vedet jak moc mas ,,tlacit“ na pilu apod. Nevedomost by Te za chvili stejne dohnala k nervozite a drive nebo později by jsi hodnotu chtěla vedet. A hodnotu mas docela vysokou neboj zase tolik to jiste nekleslo. ![]()
Já se zkousela dívat na novelu a od 1.1.2019 se zatím nic co se týká věku neměnilo ![]()
@Ba-stet @Kiki0790 Na pojišťovnu zkusim něco napsat jakoze třeba vyjímku nebo tak něco –musím si pozjistovat vím že moje argumenty jsou sice pádné ale víme jak giganti jako jsou pojištovny se k čemukoli co nezapadá do jejich tabulek staví .
Ve stredu jdu na kratkou konzultaci snad do te doby nedostanu MS abych zacala tedy klasicky IVF. Do toho méně invazivního a taky levnějšího nemá moc smysl jít
Každopádně ceny se +- pohybují všude stejně-zkusím si pak ještě dohledat které nemocnice v Pze to provádějí a za kolik jestli v tom bude rozdíl oproti těm soukromým. Takže uvidím na čem se s Dr. Visnovou dohodnu a holt si prachy nekde seženu-vezmu to pokud možno na poprvé útokem
takže bych chtěla i MACS a PICSI nepredpokladam ze by měli splátkový kalendář nebo tak něco.
A dle výsledku se pak s partnerem dohodneme do kolika těch 100tis pokusů pujdem a kam až s financema budeme moci zajít ![]()
Každopádně ať můj ,,román" nekončím smutně
-děvčata držte se teď myslím hlavně na @kocourek88 a @Payus
![]()
@kocourek88 Neboj je to jak píšeš možná se taky bojí a tak si to ,,nepřipouští"-neboj jistě bude na měkko až uvidí UZ nebo vysledky krve a neboj JÁ to dnes oslavím a zapiju za Tebe
![]()
@Tečka1 Tu pojišťovnu zkus, ať máš jistotu, žes udělala všechno. Já o tom moc nevím, ale nedávno jsem četla o ženě, které udělili výjimku na (v podstatě jen paliativní) léčbu rakoviny. Jasně, je to úplně jiná situace, ale kdyby mně zamítli léčbu, nenapadlo by mě žádat o výjimku, myslela bych, že je to konec. A evidentně nějaké možnosti jsou.
Držím Ti palce, jsi skvělá, že se tomu stavíš čelem a nevzdáváš se!
@Tečka1 moc děkuju zlato!! No já bych chtěla testovat ob den, ale když tak koukám na mojí morálku (že jsem chtěla vydržet do zítřka a prdlačku), tak se musím přiznat, že asi budu testovat teď už každý den
prostě mě zajímá, jestli to bude sílit nebo co.
Jinak ještě mě ohledně Tvé situace napadlo takové malé šméčko - nevím, jestli je to reálné, ale co zkusit se ještě ohledně tto studie přihlásit do Gynemu, kde probíhá taky a zkusit to jetě tam? Třeba zrovna AMH bude dobré a půjde to? ![]()
Kočičku bych Ti ráda půjčia, ale ona se s nikým jiným než se mnou a s přítelem nemazlí, takže myslím, že by Ti moc dobře neposloužila
a taky je to pěkně uřvaná a rozmazlená můra
![]()
jo a já moc proteinů nepila, protože jsem moc vajíček neměla - tak mi hyperstimulák skoro vůbec nehrozil. Takže jsem si koupila jen 2× v den OPU a po.
@Ba-stet Kočko děkuji
mě taky bohužel nic jiného nezbývá -zkusit to chci jen nevím zda to adresovat nějakému ombudsmanovi
pokud pojistovna někoho takového má ??? nebo na koho?
protože posílat to aby se tomu řadový zaměstnanec (ne)věnoval myslím by nemělo smysl
Každopadně já taky slyšela o vyjímce u léčby kterou zamítli a následně snad někdo vysoudil…Ale taky to byl vážnější případ
NO uvidím jsem rozhodnutá podstoupit tolik pokusů kolik naše finanční situace zvládne (máme velkou hypotéku
) nemít ji možná bych se zamítnutí studie nebyla tak ,,zdrblá"
Každopádně se do toho opřu a zkusím vsadit vše na jednu kartu
![]()
@kocourek88 Testuj a raduj se klidně každý den
Já tedy mám docela pevnou vůli a byla jsem jako Kiki že jsem si test nedělala do te doby než byla na krev. Ale ono to dost nema na nic vliv
Její krev byla pozitivní a víme jak to nakonec dopadlo
Takže děvče klidně sleduj zda je proužek silnější
Jinak šméčko napadlo už Payus a psala to
jenže ještě než Tě dají do studie tak do systému studie dají všechna data a podle mě kdyby mě tam zadali už by viděli že jsem tam zadaná respektive pokud ne napsali by jim z toho Dánska že ne že moje AMH nevyhovuje…S kočindou to byl spíše vtip je mi jasný že podšívka by za mnou možná ani nešla
Jinak u hyperstimulace myslím uváděli že studii ukončí pokud nastane…každopádně to u mě asi ani nehrozí
Každopadně dej vědět jak dopadl další testík ![]()
@Tečka1 hmmm to máš pravdu, že to asi jen tak snadno očůrat nepůjde. Safra to je prekérka
strašně moc mě to mrzí
popravdě si myslím, že u pojišťovny nemáš šanci. Ale nevzdávej to, třeba to půjde, ale moc tomu nevěřím. Viděla bych to něco na ten způsob, že Ti řeknou, žes neměla jen slepě poslouchat dr a hledat si info i sama a bla bla…nevím no je to těžké ![]()
Minimálně bych si šla zařvat do toho pitomce doktora, co Ti to takhle podělal a chtěla po něm nějaké řešení, jestli třeba může na základě žádanky nebo něčeho takového něco třeba udělat?
Jinak vtip jsem samozřejmě pochopila
a taky jsem v papírech četla, že hypertimulák studii ukončuje, tak snad to Payus bude mít dobré ![]()
@kocourek88 Aby bylo jasno, já si taky nemyslím, že ta pojišťovna je samospasitelná. Ale zkusila bych to jako možnost. Žádost o výjimku z léčby je legální způsob a evidentně ho využívají i úplně beznadějné případy (což Tečka zdaleka není, ale paní s nevyléčitelnou rakovinou jo, a té to klaplo). Aby Tečka1 třeba za rok (a o sto tisíc později) třeba nezjistila, že to někdo zkusil a vyšlo to.
@Tečka1 Snažila jsem se najít komu to poslat a těžko říct. Vytištěný dopis bych poslala do centrály a mailem klidně nějakým vyšším managerům. Já takhle kdysi poslala stížnost na jednání pracovníka plynárny na všechny mailové adresy kontaktech (vpodstatě jen proto, abych si zchladila žáhu) a odpovědělo mi překvapivě vysoké procento oslovených. Jak říkám, je to prostě možnost. Každopádně Ti budu moc držet palce, aby to případné placené IVF stačilo jen jedno… ![]()
@kocourek88 gratulace!!! To už není žádný dušík!!! To je regulerní pozitivní test 👍🏻
@kocourek88 @Ba-stet Děvčata já vím že to nejspíše nevyjde-ani s tím nepočítám jako že bych čekala co oni na to a pak volila postup. Předpokládám že řeknou že pokud byla diagnoza měl mě na specializ. pracoviště odkázat ošetř. lékař (za lékaře nemohou)-a když půjdu za doktorem řekne mi v závěru že nevěděl že je to tak,,akutní"
nebo že hranici posunuli…
Jako je mi jasný můj podíl viny
a měla jsem dát na svoji intuici a řešit to jinde-vím že mě to neomlouvá ale když vám doktor furt tv rdí že je na vše čas že vše dobře vypadá že tam nevidí nějaký problém…
No sebeobviňováním nic nevyřeším a nikam se neposunu-leda tak propadnu zoufalství
Zkusím a uvidím budu doufat že to vyjde napoprvé (i když už je to asi naivní
) Anebo půjdu do tolika pokusů kolik nám banka umožní-zní to hrozně a takto napsáno je to snad ještě horší aneb jaká je cena dítěte…?
Nu nebudu filozofovat musím jít dle slibu zapíjet kocourkovu,,čárku"
A zítra doufám že vše proběhne OK a budu moct pro změnu oslavit Payus a hladký průběh
![]()
@Tečka1 je to hrozně To takto psát no. Třeba to zrovna vyjde i s tou pojišťovnou a bude. Hrozně moc bych to to přála!
![]()
@Milikub děkuju moc
doufám, že ta druhá čárka bude pěkně sílit
![]()
Juu tady je zivo,am co procitat
holky ja se celej den povalu, od vcera beru ty antibiotika a nejak mi nesedi…pokazde co si to vezmu se do pul hodky pozvracim (vzala jsem vcera jeden a dnes jeden a pokazdy stejny
), nevim jestli mi to delaji ty antibiotika nebo ta listovka…nevim..mozna i nervy
uz se tesim az usnu a zbudim se a pojedem ![]()
Tecce preju at se stane zazrak
a narazi na v pojistovne na nejakyho srdcare…asi jedine tak bych videla nadeji.. Taky bych vse vsadila na " jednu kartu" …na druhou bych uz nemela finance
jsou to nemaly penize.
Kocourkovi at testy dal krasne sili, jsem rada, ze muzu byt toho soucasti a radovat se s tebou. ![]()
Vsem ostatnim krasny vikend ![]()
Krásný den všem už z Paříže!
včera jsem jen narychlo stihla poslat krátkou obrázkovou gratulaci @kocourek88 tak ještě jednou pořádně: je to skvělý a testuj klidně každý den!
z té fotky mi to taky přijde jako regulérní pozitivní test!
srdíčko mi z toho plesá, jen ať to jde takhle pěkně dál! ![]()
@Payus holčičko zvládni to dneska, ať je spousta krásných vajíček! A taky ať je ti brzy po anestezii dobře.
Je zajímavý jak reaguješ na ATB, mně po nich nikdy nic nebylo. Spíš to jsou nervy.
Napiš pak jak se cítíš!
@Tečka1 já myslím, že pojišťovny ombudsmany mívají. Zkus to pohledat. Jinak jsem moc ráda, že to nevzdáváš
a že (se mnou) půjdeš do normálního cyklu. Budeš si taky nechávat dělat tu PGD? Nesmíme to podcenit a vyzkoušet všechno, přesně jak píšeš.
Krásný úspěšný víkend všem, holky! ![]()