Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lilo: ja se uz taky tesim , az zacnu brat Puregon. Dnes beru posledni den Duphaston a v patek bych mela jit na injekci a pro Puregon. Mylsela jsem , ze si zacnu pichat hned jak je dostanu, ale podle toho co jsem tu cetla , tak asi az za cca 14 dni. No uvidime
ale uz se nemuzu dockat ![]()
Drzim palecky
KATI
Ahojky Kati, děkuju za tvoji odpověď, moc mi to pomohlo. Je to fakt na dlouho a tohle čakání mě děsně ubíjí. Je to hrozný. Já už si od pátku, což bylo 13, píchám gonal f a ještě k tomu decapeptyl (myslím). A zítra jedu na další kontrolu, tak jsem zvědavá jak nám to dopadne. Takže zatím moc děkuju, papa lucia
Isobell
Ahojky, holky jste moc hodný, že jste mi takhle odpověděly. Já už koukala na různé stránky, ale nic moc tam nepíšou. Takže moc děkuju Isobellko. Je krásný, že se vám to podařilo hned na poprvé. Doufám a moc si přejeme aby nám to taky vyšlo. Na miminko se těším už skoro tři roky. Je to děsný. Už jsem psala Kati, píchám si gonal f, takže myslím, že jsem tak v půlce IVF. Ale to čekání před tím, to bylo děsný. Pořád nám to nešlo a vždycky jsem si říkala, tak teď to vyjde … ale
No teď jsem snad v dobrých rukou a moc věřím v to že nám doktoři a sestřičky pomůžou. Holky děkuju a všem nám držím palečky. Papa Lucia
Holky já zapomněla. Už to tu jednou bylo psáno. Berete si nějaké vitamíny. Psaly jste že BABY PLAN. Je to dobré??? Mám si ho začít brát, když mi doktor řekl že není nic třeba? Nebo máte něco jiného?
Ahoj holky, představte si, že jsem měla v neděli dostat MS a jelikož mi už 3 roky po Utrogestanu chodí pravidelně, tak jsem to nevydržela a včera jsem si udělala test. Pozitivní. Udělala jsem si druhý test a byl taky pozitivní. Dnes jsem byla v centru na krev. JSEM TĚHOTNÁ.
A to prý jsme měli šanci jeden den plodný v roce a kombinace našich problémů prý byla hrozná. Dr. nám taky řekla, že my už pro přirozené otěhotnění nemůžeme dělat vůbec nic. A VYŠLO TO. Jsem ten nejšťastnější člověk na světě. Hlavně aby šlo všechno tak jak má. 30. 5. jdu na ultrazvuk. Zatím se držte a já se určitě ozvu. PA PA PA ![]()
Lilo, gratuluju, šetři se, dávej na sebe pozor! Aspoň někdo má tak obrovské štěstí!!!
Lucio,
podle mě, ti baby plan neuškodí. Já ho beru taky. Je podle mě dobrá hlavně kvůli kyselině listové, která se při běžném stravování nedostává do těla v dávkách, které by měly být. Doporučuju, pokazit tím nic nemůžeš, jedině ti pomůže!
Kati
Lilo moc blahoprejuuuuuu
Jinak , ja od nedele beru Puregon (tedy picham injekce). A taky zase musim uzivat Glucophage(Metfomin na PCO), ale jsem rada, ze se zase neco deje ![]()
Tak vsem drzim palecky v dalsim zdlouhavem snazeni a preju hezky den.
Jen pár řádků pro povzbuzení. Absolvovala jsem podobné záležitosti jako vy všichni. Lékaři dokonce IVF u mne nedávali příliš naděje a já to vzdala. Smířila jsem se s tím, že dítě nebude. A teď mám krásnou zdravou 8 měsíční holčičku, která přišla prostě bez varování. Jednoho dne jsem normálně, přirozenou cestou otěhotněla, přestože lékaři mínili, že je to ze zdravotního hlediska nemožné. Já jsem to akceptovala, ale někde uvnitř sebe jsem stále věřila, že to dítě prostě mít budu. Nevěděla jsem jak, nevěděla jsem kdy, ale věřila jsem, že příroda je mocná a nelze vše pragmaticky vypočítat a pochopit. A stalo se. Tak věřte! ![]()
Ahoj holky,
už pár dní pročítám tyto stránky a tak jsem si řekla, že se také připojím a něco o sobě napíšu. Tento měsíc jsem byla na mém prvním IVF+ICSI.Doktorka mi doporučila ICSI ikdyž nevím proč, protože manžel má spermiogram dobrý. U mě zatím nic nenašly, proč se stále nedaří, (nedaří se už 3 roky), tak jestli to tentokrát nevyjde, asi budu muset absolvovat laparoskopii. Jsem 25. DC a pobolívá mě bříško, jako kdybych to měla dostat. Toto pobolívání cítím už nejméně 5 dní a občas mě tam i píchne. Bolesti v prsou necítím, jen se mi trošku nalily, ale jen malinko. Ale takto se cítím před každou přicházející menzes. Tak nevím. Bojím se, že to zase nevyšlo. Poraďtě mi, kdy je vhodná doba si udělat testík? Zatím se mějte moc hezky a všem přeji hodně moc štěstíčka.
Ahoj holky,moc dobře vím,jaké je to trápení.Pokoušeli jsme se o mimi normálně asi přes 2 roky a nic.Na doporučení gynekologa jsme se objednali v ARTU centrum asistované reprodukce v Českých Budějovicích.Ujal se nás pan doktor Mayer.Asi měsíc jsme procházeli vyšetřením jako spermiogram u partnera a já krev,ultrazvuk atd.Pak zjistili,že je problém na obou stranách a začalo se jednat.Vybrali nám metodu právě IVF ICSI.Mě vyvolali injekcema Gonal F ovulaci,píchala jsem si je sama doma do břicha,tedy prostřednictvím kamarádky podle rozpisu a pravidelně docházeli na kontrolu,kde mi dělali ultrazvuk a píchali injekci do stehna,ale bohužel si již nepamatuju přesný název.Když byla příhodná doba,nastoupili jsme na odběry.Já v krátké narkoze a partner na odběr spermií.Po narkoze jsem asi ještě ležela 2hod.sanatoriu.Nabídli nám ještě službu takzvanou prodlouženou kultivaci vajíček,ze kterých pak vybrali 2 nejlepší.Za 5 dnů po odběru jsem opět nastoupila na transfér,který probíhal bez narkozy a vůbec nic jsem necítila.Pak jsem asi 2hod musela ležet s podloženým zadečkem a pak mě propustili domů.Měla jsem se ozvat pokud dostanu menstr.Jáměla nepravid.normálně,tak jsem tomu moc nevěřila.Pořád nic až mi sami zavolali a dojednali jsme si kontrolu.Jela jsem celá nervozní a vyplašená co se bude dít.Nejdříve mi odebrali krev na HCG a pak odpol.ultrazvuk.I teď skoro po 2letech mám v očích slzy,když si vzpomenu,jak nám oznámili-HURÁ,BUDETE MAMINKOU.Uchytily se obě,ale jedno samovolně odešlo aniž bych to postřehla.A tak jsme měli tak krásné vánoce 2003 s tím že jsem v 8tt.Teď na mě šibalsky pokukuje naše zlatíčko,které je pro mě zázrak.Jmenuje se Nicolka a nyní máme 9,5měsíce.Je to nádhera a všem vzkazuju,všechny nervy a snažení za ten poklad stojí.Hodně štěstí.N a Niki
Ahoj Narcisku,
už si sice asi testovala a víš výsledek. Testovat by jsi mohla až tak 14 den po transferu. Což už ti asi vyšlo na včerejšek nebo dnešek. Dej vědět jak jsi dopadla.
Nicolette,
krásný příběh. Jak to tak pročítám, zjišťuji, že je to jeden krásný a neskutečný příběh vedle druhého, snad nemine i nás, chystáme se na 2.pokus.
Všem držím palce Kati
Ahoj děvčata, chtěla bych se zeptat, jestli užíváte nějaké vitamíny?
První transfert se nám nepodařil a zanedlouho jdu na KET, tak se jen ptám, zda si mám koupit nějaké vitamíny, popřípadě jaké?Moc děkuji,.
Všem přeji hodně moc štestíčka!!!!! Mili
Ahoj Mili,
já jsem podstoupila IVF+ICSI před 2 lety a 2 měsíce před jsem užívala Calibrum Babyplan.Je dobré užívat též kyselinu listovou,ale ta je v odpovídající dávce obsažená právě v těchto vítamínech.Vyšlo to na 1pokus=zázrak.
Držím všem palečky a myslíme s mojí Niki na Vás.
Hodně štěstí N+N
Ahojky Milli, já jsem po 1 nezdařeném IVF. Nebrala jsem žádné vitamíny, doktor říkal, že to není třeba. Teď už 1 měsíc jím Calibrum Baby plan, který je prý dobrý při plánování rodičovství. V lékárně říkali, že kyselina listová je prímo v tomto přípravku obsažená, tak jak má, a že by to mělo dodat organismu vše co potřebuje v jedné tabletě na den. Takže si to určitě kup, tím nic nezkazíš. Držím Ti palečky ať ti to dobře dopadne. Ahojky
Nikoletka …jsi moc šťastnej človíček. Je vidět, že zázraky se pořád dějí. Snad příjdou brzy i k nám. Krásný den.