Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lili no jo to jsi měla řešit hned co bude platit on a co ty a žádné jednání v rukavičkách a prostě bych mu řekla že vše používá jako Ty tak má taky zaplatit, elektriku z něčeho asi platit musíš. nebo se ho zeptej jestli jde bydlet k vnukovi když mu odevzdává celý důchod. pěkně tě využívá ![]()
@catherine100 v byte se plati fond oprav a to bych musela platit to prepsat nejde… hypoteku se bojim vzit neni mi 20 a mam male deti najmy hsou tady nad moje pomery ja uz zvazila uplne vsechno navic byt mam darem a pry kdyz ho opustim muze pozadovat o vraceni ![]()
@Markéta80 jo vyuziva a blbe jsem si to nastavila ale ja chtela aby mu ty penize zustaly ze kdyz se o me staral at si je uzije koupi si veci ktere mu udelaji radost ale kdyz jsem zjistila jak tonz nej taha vnuk tak jsem myslela ze me klepne nena padlo by me ze by to bylo mozne
@JayLee cetla si celou diskuzi dekuji za nazor ano zavidm a jsemzla mrcha
@Lili no to by v 'závažných případech mohl, třeba mu o to jde ![]()
Pokud není samoobsluzny, domluv s lékaři LDN, pokud je, tak s nim holt vydrzre bydlet, ale nevarit, nestarat se, snad mu to docvakne…
@JayLee prosím te precti si diskuzi než budeš zas dulezita
@catherine100 taky me to napadlo jestli to nevymysleli
No pohybuje se po byte ale jak vyklada v nemocnici ze chodi denne na nakup to neni pravda nekdy cely mesic nevstane z postele jen najist a wc, on se me ani nepta jestli muze vzit jidlo vidi vareno nanda si odnese si zo do pokojea nazdar
@JayLee píše:
jiste k tomu ma sve duvody proc to dava jemu a ne tobe takze bych to nechala ciste jen na nem je preci svepravny a me prijde, ze jen zavidis a ta pravda je mozna uplne jina
@Dojcanis duvody ma snazi se si koupit prizen to je u senioru obvykle, chtela bych videt jak bys to davala jak tady pises kecas nesmysly Jay Lee
Ať se stará vnuk, když peníze jsou mu dobrý a bohužel by dědka hnala, starat se o něj, dělat mu vola jo, ale že by přispěl ne…
A pokud jsi s dětma sama, tak nemám slov.
@blabla123 joo to bych chtela a mam stejny nazor ale jak toho docilit nevim
@Lili píše:
@blabla123 joo to bych chtela a mam stejny nazor ale jak toho docilit nevim
Zbalila bych mu věci a odnesla mu je do nemocnice a že do doby než se začne slušně chovat, tak ať si hledá bydlení. Mimochodem, pokud je byt na tebe a on tam nemá nějaké právo, tak ti ho nemůže sebrat.
@blabla123 muze pry napadnout darovaci smlouvu ze se nechovam mravne
@Lili Je mi moc líto, že jsi v takové situaci. Musí to být těžké. Ale je nějaká hranice, kdy člověk už musí začít myslet především na sebe a na svou nejbližší rodinu. Ty si musíš zachovat psychické zdraví, kvůli dětem…nejde se nechat deptat do nekonečna. Stáří bývá smutné, ovlivňuje psychiku a chování. Je třeba starouškům v mnohém vyjít vstříc a pomáhat, ale ne na úkor svého zdraví. Já už bych to dál nezvládla. Stanovila bych dědovi přesná pravidla, včetně slušného chování ke všem, obzvlášť před dětmi. Pokud by nebyly vyslyšeny, nestarala bych se už, nebo bych péči omezila. Je to smutné, držím palce.