Co byste dělali?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2740
25.1.17 23:05

@brisco A proto jsem psala o 3 možnostech řešení. Rozumím tomu, že je to k zbláznění, ale není to cizí člověk, aby člověk prásknul dveřmi se slovy, když si takovej tak mě dál nezajímáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
25.1.17 23:15

@Sojkka Risknu, že budu za megeru, ale podle mě se člověk nejdřív musí postarat sám o sebe (tomto případě o svoje duševní zdraví) a pak až o ostatní. Spousta ženských se stará o všechny kolem až do roztrhání těla a když se složí, tak to pak stejně nikdo neocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
25.1.17 23:44

Zakladatelko necetla jsem celou diskusi ale narovinu, já bych mu řekla že buďto bude platit náklady na bydleni nebo bych mu našla nějaký pěkný duchodak kde bude konečně šťastný a spokojený nejlépe se svým vnouckem. Jasan chápu stareckou demenci ale tohle je moc.Ty ses o něj zadarmo starala, všechny peníze které ti měl dát na živobytí strkal vnukovi tak ať se postará vnuk.Jak jste tu psali že je normální starat se zadarmo o své staré rodiče že oni se o nás starali taky zadarmo tak stejné to rozhodně není. kdyby neměl peníze neřeknu nic ale jemu chodí důchod kterej pak dá vnukovi kterej mu pr.el neutira. A ještě je na zakladatelku zlej. Uvědomte si že péče o starého člověka je daleko horší než o mimino. Starý jsou zlí, říkají kolikrát věci co bolí, už jen ta váha když třeba musíte toho člověka někam přemístit, teď se pomoci, musíte to uklízet některý i prebalovat a do toho ještě má zakladatelka poslouchat urážky? opravdu to není stejné starat se o takto starého, mrzuteho člověka jako o malé dítě :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
26.1.17 00:09

@brisco Prd megera :) víš co, každý to máme posazený jinak a hodně to souvisí s rodin. vztahy. Když se každý budeme starat prioritně o sebe, tak na starý kolena skončíme všichni v síbrťáku. Pro někoho věc naprosto přirozená, pro někoho neakceptovatelná. Dneska jsou vztahy v rodinách šílené, když projedu některé diskuze, tak mi je z toho až nedobře.
Možná kdyby se zakl. dohodla se svými dětmi na nějaké pomoci, bylo by to všechno snesitelnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.17 00:17

Můj manžel má takhle zlou babicku, ona byla ale celý život taková. Nikomu nic nepřála, všechny nesnášela dokonce i své děti :zed: do teď nepochopim jak někdo takový může existovat. Mého muže a jeho bratra měla kupodivu ráda ale je pravda že švagra o hodně víc. Manžel jí celý život pomáhal sice ne s péčí ale hodně na baráku. Je hodně šikovný takže jí postavil garáž, opravil střechu, vystukoval pak jsme i barák malovali. Mě měla jeden čas i ráda ale je pravda že o ní člověk nikdy neví co si myslet na každého hází jen špínu. Jeden čas tam jezdil pomáhat každý vikend. Vracel se domů až večer. Když chtěl jeden víkend mít volno tak nadávala že nakonec jel. Nikdy si nevzal peníze, ani mu je sama nenabidla ani ho nenapadlo si o ně říkat je to přeci rodina. švagr nehnul u ní nikdy prstem ale že je chudinka zadluzenej tak mu dávala peníze na každé návštěvě :roll: Zaplatila mu dluh kolem 300 000 že mu hrozila exekuce až jsme se podivili kde ty peníze měla když před mužem říkala jak chudák nevystačí. Jednou řekla před mým mužem že jsem údajně zlatokopka a pěkná kur. a :mrgreen: ani nevím jak k tomu přišla. Ve finále si chlap vyslechl že jí nikdo s ničím nikdy nepomohl a nepomůže že je tam furt sama a musí si na všechno platit lidi :D když se ohradil že jí pomáhal opravovat barák tak si ještě stěžovala jak to udělal blbě :mrgreen: :zed: Přestal tam jezdit, jezdil si tam pro prachy jen švagr. Babka barák prodala aby ho nededily její vlastní děti a šla do duchodaku kde taky pořád nadává :mrgreen: peníze z prodeje darovala švagrovi ;) už tam jezdíme jen zřídka. Mě přestala zajímat úplně a chlap tam jezdí spíš z lítosti k ní. Já tě moc dobře chápu zakladatelko oni ti staří hodně rychle zapomínají kdo jim pomáhal ve stáří. Dej ho do duchodaku když je takový a neváží si tvé péče. Však on si tě zas začne vážit až ho budeš jen navštěvovat. Jinak prosím o zachování anonymu z rodinných důvodů jinak smazat prosím :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2740
26.1.17 00:24

@kacenka8 A co budeme s těmi starými lidmi dělat. Jakmile začnou být nemocní, nepříjemní, přítěží, tak jim jednoduše sdělíme: Neplatíš, buzeruješ, urážích, tak nazdar jedeš do síbrťáku. Jo a nezapomeň, že jednou za měsíc si tě přijdu zkásnout, abych si dorovnala cos mi za ta léta nedal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
26.1.17 00:41

@Sojkka já nevim jestli si četla celou diskusi ale zakladatelka psala že jí do teď nedal ani na živobytí. svému vnukovi dává celý důchod a jí není schopný platit energie a jídlo? Ještě je na ní hnusnej a i když se o něj několik let stará tak jí ponizuje před jejími dětmi???Víš co to musí být za psycho? upřímně chtěla bych vidět tebe, ono je lehké radit přes net a říkat je to přeci tvůj táta musíš se o něj postarat ale čeho je moc, toho je příliš. ať si ho vezme na starost jeho vnoucek ten dostane na prilepsenou od dedy celý důchod :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
26.1.17 00:47
@Sojkka píše:
@brisco Prd megera :) víš co, každý to máme posazený jinak a hodně to souvisí s rodin. vztahy. Když se každý budeme starat prioritně o sebe, tak na starý kolena skončíme všichni v síbrťáku. Pro někoho věc naprosto přirozená, pro někoho neakceptovatelná. Dneska jsou vztahy v rodinách šílené, když projedu některé diskuze, tak mi je z toho až nedobře.
Možná kdyby se zakl. dohodla se svými dětmi na nějaké pomoci, bylo by to všechno snesitelnější.

souhlasím s tebou že ty rodinné vztahy jsou hrozné. Je dobré si z toho vzít poučení a až budou mít naše děti vnoučata nezapomenout že i oni potřebují pohlídat když jdou do práce, trošku pomáhat. Dnešní babičky nehlidaji, není to o tom že chodí do práce ale přijde mi že nemají zájem. Já to mám taky tak.Na vše jsme sami, máma má volno ani nezavola nic a pak samozřejmě počítají s tím že je povinnost se o ně postarat ve stáří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
26.1.17 00:56

@kacenka8 Věř, že vím o čem mluvím a proto jsem si dovolila napsat i jiný pohled. Já jsem nikde netvrdila, že to není šílená situace. Nicméně zakl. psala, že s vnukem nekomunikují, no tak jak může vědět co komu a kolik tatínek dává. Já mám spíš pocit, že je to takové to nasr…, mě si nic na domácnost nedal, ale vnuk dostává. Tohle opravdu těžko hodnotit. No řekni mi jak bys to tedy řešila ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
26.1.17 01:05

@Sojkka Mě by to ale taky nasral. o kdyby me nic nedal a jemu kterej se o něj nestará jo. A ještě bude urážet před detma. Já bych mu prostě řekla že mi bude dávat peníze za energie a jídlo když si rozdává jinymu.Nebo bych ho dala do toho duchodaku. Zní to tvrdě ale musí to být fakt psycho starat se bez špetky vděku a ještě poslouchat ponižování. to přeci není žádný život to ještě nevíme jestli má zakladatelka manžela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
26.1.17 08:02

Holky já úplně chápu reakce typu „je to přece tvůj táta“ a většinou s nimi i souhlasím, ale kdyby šla dohledat ta starší diskuse, tak byste líp pochopily, že toto už několik let přesahuje běžné stařecké vrtochy… Jo, moje babička taky plivala jed na tátu, když si myslela, že ji nikdo neslyší, chodila si na úřady stěžovat, že ji týráme hlady, ale to je opravdu nic proti tomu, v čem žije zakladatelka a její děti. Už tehdy jí hodně holek radilo, ať odejde nebo ho někam odstěhuje, jinak ji to položí. Myslím si, že i další její diskuse úplně nesvědčí o dobrém psychickém stavu (psychosomatické potíže apod.) @Lili Partner je ještě s tebou, nebo už to neustál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
26.1.17 08:44

@Michelle_M ano jeste drzi ale nas vztah to hodne samozrejme poznamenalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
26.1.17 08:46

@Sojkka myslim si, ze vubec nevis o cem mluvis, nas… opravdu nejsem nemam na co, spis to zamrzi, kdyz vsude rika ze se stara sam o sebe… vis ja jsem taky jen clovek ano je to tata a proc se jako tata nechova???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
26.1.17 08:47

@kacenka8 jo psycho to je, dve deti v tom, ty mi nepomuzou chodi na prvni stupen zs a s duchodakem musi souhlasit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
26.1.17 08:50

@brisco ano ja s dr mluvila i se socialkou, ale obe mi rekly, ze muzou nabidnout pomoci, ale kdyz vse odmita nic moc neudelaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová