Pobyt s rodiči, s malou vůbec nepomohou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6538
1.8.13 22:35
@Anonymní píše:
@mischelinka : byla jsem kvůli tomu i u psychologa…a diagnóza?..nesu si z dětství to že si lásku potřebují zaslouzit.. moc se snažím aby to tak nebylo… ale stejně pak jedu ve stejných kolejích.

každý máme něco :nevim: je těžké se zbavit toho, co je nám přirozené, tak to prostě přijmi, že jsi taková, jaká jsi a radši plánuj a zítra napiš, jak sis s malou užila den, má být krásně, tak hurá na nějaké pěkné místo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6284
1.8.13 22:41
@Timinka píše:
@Levandulina Ale ona je dospělá, a její rodiče nejsou vševědoucí. jak mají vědět co chce ona? Třeba to berou, že dostali od dcery poděkování za jejich výchovu. Osobně taky nemám v plánu stát dětem za zadkem, byť na společné dovolené (až budou dospělí) a pokud sami nepoprosí o hlídání, nebudu hlídat :lol: (ne že bych nechtěla, ale prostě se jim nebudu míchat do života )

Tak si tady pročítám diskuzi a tohle mě teda docela nadzvedlo. Tobě nabídka pomoci přijde jako míchání se někomu do života? Takže pokud si tvoje děti (rodiče, přátelé…) o něco neřeknou, tak nikomu pomoc nenabízíš? To mě nepřijde jako vyznávání svobody, ale jako čiré sobectví. Ale je to asi otázka výchovy a hodnot. Pro mne je nabídka pomoci samozřejmostí. Žijeme ve vícegenreačním RD, kde má každý svůj oddělený byt, ale vzájemná výpomoc v čemkoli je u nás tak nějak samozřejmostí. Myslím, že i to je jedním z kamenů, proč spolu tak dobře vycházíme a rádi spolu trávíme čas. Moji rodiče, moje babička a tchýně sami od sebe nabízejí pomoc s hlídáním, často nejen z důvodu, že mi chtějí pomoct, ale že si sami chtějí užít svoje vnouče. Jsem moc ráda, že je má malá tak ráda a ráda s nimi tráví čas. Ať už jen s nimi, nebo i se mnou (případně i s manželem) dohromady. Myslím, že zejména to dítě to hodně rozvíjí pro budoucnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
1.8.13 22:52
@CokeLady píše:
Po přečtení Tvých příspěvků mám pro Tebe radu: Vyser se na ně! Máš malýho kojence a ještě jsi tak s prominutím blbá, že je vozíš po okolí kam si usmyslej a oni se chovají k Tobě jako k cizí? Nasrat a rozmazat!

Přesně tohle mě napadlo…
Nevyčetla jsem, jestli jsou v ČR nebo v zahraničí, ale řekla bych:

Hele, vzala jsem vás na dovolenou, abych nebyla sama. Na večeři na mě nepočkáte, koupatr se se mnou nejdete, na pivo mě nevezmete, máte pořád se mnou nějaký problém. OK a já jsem pořád sama, tak se jede domů! Jedete se mnou? A když ne, tak bych je tam nechala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6284
1.8.13 22:52

A zakladatelko - já bych de zhluboka nadechla, počítalav duchu do deseti a pak bych jim to prostě řekla. Jednu konkrétní věc - třeba „příště bychom se šly rády vykoupat s vámi, koukli byste mi na malou chvíli na břehu, abych se mohla vykoupat?“ Nebo cokoli jiného z toho, co ti vadí. A pak bych se tvářila hodně vesele a hezky jim poděkovala. Buď jim to dojde a třeba se příště nabídnou sami, nebo na to prostě nejsou a budeš vědět, že co příště čekat (resp. nečekat). Ale stejně jako tebe by mi jejich přístup mrzel. Ne proto, že jim platíš dovolenou, ne jako nějakej revanš, ale proto, že nejsou schopni se do tebe vcítit, odhadnout tvoje potřeby a zřejmě ani nemají potřebu trávit čas s tebou a tvojí dcerou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
2.8.13 07:08

@aaya tebe to nadzvedlo :lol: a proč? Jako myslíš, že když, že když se nebudu ptát, jestli potřebují pomoc, ale řeknou to oni, že je mám míň ráda? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
30994
2.8.13 07:23

Zakladatelko, vzhledem k tomu, ze uz to s psycholozkou resis, nema cenu asi moc radit. Chovani Tvych rodicu v poradku neni. Dle meho mas nasledujici moznosti:

Rict jim klidne, zda by dcerku na hodinu nepohlidali, ze si chces jit zaplavat. Napoprve je asi tak zaskocis, ze ti vyhovi, pochuti jim to ale nebude a priste uz budou pripraveni a odmitnou nebo se budou vyhybat podobnym prilezitostem.

Pokud jim vse sectes, jak se k Tobe chovaji cely zivot, jak Tebe maji jen na penize, nikdy jim nebylo nic dost dobreho, co jsi udelala, patrne zpusobis sok, na cas se prestanete bavit, ale je sance, ze jim to dojde. Udelala bych to klidne na te dovolene, to je Dle meho idealni prilezitost, aby to vzali vazne a nejen Te opet zesmesnili. Klidne za cenu, ze odjedu sama s dcerkou domu, jim tam maximalne necham penize, aby se dopravili zpet.

Prijde me ujete, aby nechodili s Tebou na veceri. Neberou to treba Tak, ze jste spolu cely den a ze si chcete odpocinout? U nas i kdybychom travili kazdy den oddelene, tak na veceri na sebe pockame a jdeme spolu jako rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jedna s 3 dětma 123
2.8.13 11:06

Proč jezdíte spolu na dovolenou, když jste tam stejně každý zvlášť?
Jeď na dovolenou příště sama a máš pokoj…

• Citovat
  • Upravit
295
2.8.13 20:29
@aaya píše:
Tak si tady pročítám diskuzi a tohle mě teda docela nadzvedlo. Tobě nabídka pomoci přijde jako míchání se někomu do života? Takže pokud si tvoje děti (rodiče, přátelé…) o něco neřeknou, tak nikomu pomoc nenabízíš? To mě nepřijde jako vyznávání svobody, ale jako čiré sobectví. Ale je to asi otázka výchovy a hodnot. Pro mne je nabídka pomoci samozřejmostí. Žijeme ve vícegenreačním RD, kde má každý svůj oddělený byt, ale vzájemná výpomoc v čemkoli je u nás tak nějak samozřejmostí. Myslím, že i to je jedním z kamenů, proč spolu tak dobře vycházíme a rádi spolu trávíme čas. Moji rodiče, moje babička a tchýně sami od sebe nabízejí pomoc s hlídáním, často nejen z důvodu, že mi chtějí pomoct, ale že si sami chtějí užít svoje vnouče. Jsem moc ráda, že je má malá tak ráda a ráda s nimi tráví čas. Ať už jen s nimi, nebo i se mnou (případně i s manželem) dohromady. Myslím, že zejména to dítě to hodně rozvíjí pro budoucnost.

Moooooc ti závidím takovou rodinu. Považuj si toho. Je to nádhera, dle mého názoru, by to takhle mělo být. Moje máma i když může, tak si za měsíc prázdnin dceru vzala na jeden den na 6 hodin, mrzí mě to strašně, pracujeme oba, je to náročné. Dnes mi oznámila, že jestli půjdeme k vodě o víkendu, tak by šla s náma. Pak teda, že by šla s dcerou, pokud je někam dovezu a odvezu. No, je mi z toho smutno, vůbec o takové vztahy nestojím. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.13 21:08

@pepina12 : mrzí mě že to máš jako já…

• Citovat
  • Upravit
50725
2.8.13 21:19

A jak to dopadlo? Řeklas něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.13 21:36

Řekla jsem to dnes ráno pri snídani…jak to dopadlo? v životě nebudu mít chlapa a když ho budu mít tak ho upřímně litujou už teď.

• Citovat
  • Upravit
30994
2.8.13 21:51
@Anonymní píše: Řekla jsem to dnes ráno pri snídani…jak to dopadlo? v životě nebudu mít chlapa a když ho budu mít tak ho upřímně litujou už teď.

Ach jo, tak hlavne jim never a neechej si vsugerovat podobne blbosti. Co si sakra mysli? Vzhledem k tomu, ze platis potreby cele rodine a zvladas se starat o malou dcerku budes asi hoooodne schopna. Nenechej sebou orat, soustred se na to, co za Tvoji pozornost stoji a to je Tva dcera. Jim se nezavdecis. Je mi to lito, rodice si casto neuvedomuji, jak poskozuji svym chovanim deti po zbytek zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
2.8.13 21:53
:hug:
@Anonymní píše: Řekla jsem to dnes ráno pri snídani…jak to dopadlo? v životě nebudu mít chlapa a když ho budu mít tak ho upřímně litujou už teď.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.13 21:55

@Cuddy : děkuji…hned se mi srdce sevrelo a hned jsem začala přemýšlet co je na mě zlého. zda na tom není něco pravdy když jsem s malou sama.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.8.13 21:55

@brisco : děkuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky