Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Právě proto se jim to bojím říci. abych nezkazila dovolenou. je mi to moc líto. prostě mi řeknou jdeme se koupat a jdou..projdou mi to říci oblečení v plavkách. takže nemám šanci se rychle s malou pobalit…
Ale to je o komunikaci - když řekneš jé, počkejte, my bysme šly taky, tak nepočkají? Nebo když se jich zeptáš, kam jdou, že za nima přijdete… ![]()
Moc dobře vztahy s nima nemám už od mala… jenže víte co se říká..že děti odstrkovane mají své rodiče nejraději, protože si je malují v hezkých barvách… nepoužívají mi ji ani když jdu do sprchy. a mě je hloupé se je ptát a koryt potom co mi matka řekla že je to moje dítě. hlídala mi ji dnes ráno jinak bych nestihla snídani…řekli mi ať pohnu ať mi to dlouho netrvá.
@Anonymní píše:
Moc dobře vztahy s nima nemám už od mala… jenže víte co se říká..že děti odstrkovane mají své rodiče nejraději, protože si je malují v hezkých barvách… nepoužívají mi ji ani když jdu do sprchy. a mě je hloupé se je ptát a koryt potom co mi matka řekla že je to moje dítě. hlídala mi ji dnes ráno jinak bych nestihla snídani…řekli mi ať pohnu ať mi to dlouho netrvá.
Co pises me vubec neprekvapuje, tohle neni otazka nejaky zavadny komunikace.
Samozivitelka pozve rodinu na dovolenou, vse plati, vymysli jim program a nikoho nenapadne samo od sebe pomoci…
Jak rikam, jsi chytrejsi pro priste, bohuzel.
@Anonymní píše:
Aha tak toto je zas celkem divné… Ale když mamka tobě říká takové věci na rovinu, tak bych jí to řekla asi taky
Minimálně se ti uleví ![]()
To je mi moc lito
Rekla bych jim to a priste bych je na dovolenou uz nebrala:/
@Klementyna píše:
Asi bych se normalne zeptala: „Mami, muzes prosim te pohlidat malou, ja bych si potrebovala…“, mami, tati, muzete vzit prosim malou ven s kocarem, ja zatim udelam to a to…"
Asi je moc nezadas o pomoc a aktivne nezapojujes, tak maji pocit, ze o pomoc nestojis, fakt je to jen o tom otevrit pusu
naprostý souhlas
@Sepishka píše:
Holky nezlobte se, ale jeji maminka taky mela maly dite, tak snad to je ten prvni clovek na svete, co by v tu chvili mel sam od sebe vedet, co nabidnout, ikdyby tusil, ze bude odmitnutej…Zakladatelko promin, ale tohle je fakt ukazka buranstvi.
naprostý nesouhlas
Naší si zvyklí že hodně vydělávam. pokud něco chtějí mají to. asi se bojím reakce. máma nafucena táta hnusnej…a já bych byla zas sama..
Je mi te lito, taky bych ocekavala automaticky pomoc, kdyz to platim a organizuji. Zjevne se to melo vsechno probrat jeste pri odjezdu „mami, tatti, co kdybych vas vzala na dovolenou a vy byste mi tam pomohli s deckem?“. ten nezbyva, nez si opravdu promluvit, ale bude to trapne na obou stranach.
@Sepishka píše:
Holky nezlobte se, ale jeji maminka taky mela maly dite, tak snad to je ten prvni clovek na svete, co by v tu chvili mel sam od sebe vedet, co nabidnout, ikdyby tusil, ze bude odmitnutej…Zakladatelko promin, ale tohle je fakt ukazka buranstvi.
No s tim souhlasim, ale i tak je jedine reseni, ze maminku a tatu proste pozada o pomoc, kdyz je to samotne ani nenapadne ![]()
Furt lepsi, nez aby drzela pusu a byla celou dovolenou na rodice nastvana.
Bohužel u večeře nic nevysvetlim protože chodím sama s malou.
@Anonymní píše:
Naší si zvyklí že hodně vydělávam. pokud něco chtějí mají to. asi se bojím reakce. máma nafucena táta hnusnej…a já bych byla zas sama..
Tak ale to jsi snad musela vedet predem, jake mate vztahy, tak ze se tomu ted divis? Proste jsi to podelala uz tim, ze jsi to takhle vymyslela a zorganizovala. I kdyz je mi te samozrejme lito ![]()
Ja myslim. ze domluvy asi vyznam mit nebudou. Tipla bych si, ze se urazi a bude tam jeste vetsi dusno nez ted. Me je te fakt lito, ale mela bys vuci nim dospet, coz znamena nenechat se uz vyuzivat. Pripada mi to jakoby sis chtela koupit jejich lasku a pozornost, coz je naprosto pochopitelny, ale prinese ti to jen dalsi bolest. ![]()
@Anonymní píše:
Bohužel u večeře nic nevysvetlim protože chodím sama s malou.
No ale někde spolu jste, ne? Nebo můžete být… Večeře byla možnost, ale může to být i jinde
Každopádně pokud to nechceš hrotit, tak neřeš, co bylo, ale co bude.
@Anonymní píše:
Ty si kupuješ jejich lásku??? Jsou to tvoje rodiče..!!! Pokud máte takové vztahy, raději bych příště jela s nějakou kamarádkou a navzájem byste si pohlídaly děti…nebo klidně s sebou nějakou šikovnou holčinu na hlídání (pokud nemáš finanční problémy, jak píšeš)…raději tohle, než sedět v hotelu, brečet a utápět se v sebelítosti…drž se a příště už JINAK…!!!
Já vím je to moje chyba..když já tak furt nějak vnitřně doufala že se to změní. jsem věcna hloupa optimistka…