Pobyt s rodiči, s malou vůbec nepomohou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8149
1.8.13 18:47

Ty myslíš, že kdyby jsi jim nekupovala věci, dovolený apod., že tě odvrhnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Možná jsem i čekala že je to napadne samo. protože já jsem taková že se hned nabídnu když vidím že potřebuje pomoci.

• Citovat
  • Upravit
43039

PRISTE mozna radeji zaplat dovolenou nejake chuve, myslim, ze nejaka babca na to s radosti kyvne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
1.8.13 18:48

Až se ozve Jdeme se koupat, tak zavolej super, jdeme s váma. Podrž mi malou, než to zabalím, aspoň se jednou v klidu vykoupu taky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064
1.8.13 18:49

Teda to je smutný, že to rodičům není blbý, vlastně jsi na tom úplně stejně, jako kdyby jsi jela s dcerkou sama, měla si vzít spíš nějakou kamarádku, ta by určitě nechodila k vodě a na jídlo sama. Mamce to řekni otevřeně, že si chceš taky oráchnout a jestli by věnovala čas svojí vnučce, když s vámi jeli. Jestli chtěli mít soukromí, aby jste je neobtěžovaly, měli jet sami a za svý. Tak bych to klíďo podala, vždyť to je přece samozřejmost na rodinné dovolené trávit čas a zážiky spolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
1.8.13 19:02

Taky jsme byli letos na dovolené s babičkama, vše jsme také platili my, poukaz od nás dostaly jako vánoční dárek. Ale dopředu jsme si s nimi vyjasnili, zda chtějí jet a zda tam budou v rolích „hlídacích babiček“ - dopředu tedy věděli co a jak a mohly se samy rozhodnout, zda pojedou za těchto podmínek či ne. Dovolenou jsme si všichni moc užili a dokonce se babičky chodily ptát, zda nehlídají málo a zda si nechci více odpočinout :D Proto radím mluvit, mluvit, mluvit, řekni jim to, že jsi čekala více pomoci, na druhou stranu pokud jste se nedomluvili předem, že ti budou s malou pomáhat, neměla bych jim to za zlé, asi nebudou z těch prarodičů, co pomáhají rádi tak nějak automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
1.8.13 19:06
@Anonymní píše:
Ahoj, pozvala jsem na dovolenou moje rodiče. pobyt platím já. jezdi se po výhledech mým autem. výlety vymýšlím já. mám tu 4, 5 měsíční mimimiminko, naší mi vůbec s ničím nepomohou. chodi se koupat mě to ani nenabidnou, jen zatýkání na můj pokoj a řeknou „jdeme se koupat“… jak jim mám říci že by si mohli více všímat malé či mě… nechci aby malou hlídali celý den.. ale jen pomoci. jsem samozivitelka a zde jsem si chtěla odpočinout. místo toho mám na starosti výlety finance atd. táta mě furt popohani ať delam že se s malou loudam. moc mě to od nich mrzí…vzala jsem je především proto abych nebyla sama… teď je to tu ještě horší. děkuji

8o pozvalas je na dovolenou nebo na nucené práce? 8o

• Citovat
  • Upravit
43039
1.8.13 19:06

Jako me taky mama s nicim nepomuze a tatik tak 2× za rok, ale dovolenou by si teda zaplatit nenechali.
Ale na druhou stranu jsem slysela o rodicich, co chteli po detech dil z vyplaty jako splasky za to, co do nich bylo investovano v detstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
1.8.13 19:09

Co když tvoji rodiče mají strach, že by sis jejich zájem, nabídky pomoci nebo tak vyložila, jakože tě buzerují, otravují nebo tak?
Tady se často setkávám s tím, že když rodiče nebo tchýně (a od těch obzvlášť) projevují zájem být s vnoučetem často, už s tím mají matky problém, že to vypadá, že jsou neschopné a že si dokážou poradit bez rady starších.
Prostě jim to řekni, že tě mrzí, že tě přehlížejí, sama uvidíš, co ti na to řeknou. Jak jim to říct? Normálně, jako jsi to řekla nám.

• Citovat
  • Upravit
2401
1.8.13 19:11

@Zuzlounek Teda nezlob se, ale me tyhle obchody v ramci rodiny prijdou trochu sileny :-( Ale asi jsem holt byla vychovana jinak. Ja bych si nikdy nedovolila svoji mamu urazet timhle zpusobem a na druhou stranu vim, ze kdykoliv potrebuju pomoct, tak to neni otazka protisluzby. Pokud bych je chtela pozvat na dovolenou, tak bych to nicim nepodminkovala a presto bych si mohla bejt jista, ze mi sami a radi pomuzou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8149
1.8.13 19:11
@Timinka píše:
8o pozvalas je na dovolenou nebo na nucené práce? 8o

Tak na nucené práce asi ne, ale mohli by k ní být trošku vstřícnější a tolerantnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
1.8.13 19:13

@Levandulina Ti rodiče dostali nabídku od dcery k dovolené, jak mají tušit, že čekala hlídání?

• Citovat
  • Upravit
2401
1.8.13 19:14

@Timinka Ale to, ze by je mohlo napadnout, ze se chce taky vykoupat nebo ze nechce travit cely dny sama s ditetem, pokud pozvala i je…ti by jim snad mohlo dojit samotnym, ne? Nebo vam by nekdo takovy zakladni veci musel vysvetlovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Crystalline
1.8.13 19:15

Za dobrotu na zebrotu. Rekla bych jim naprimo, at se o decko postaraji. Divim se, ze jim neni blby nechat si od tebe zaplatit dovolenou - v tvoji situaci a neposkytnou ti protisluzbu

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
1.8.13 19:16

@Sepishka podle mě jim to měla říct před odjezdem na dovolenou. Hele jedem dohromady, já platím a očekávám, že pohlídáte miminko 1-2 hodky denně. Myslím, že prarodiče vůbec nemusí napadnout, že 3 měsíční miminko by chtěla zakladatelka hlídat :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová