Pobyt s rodiči, s malou vůbec nepomohou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8149
1.8.13 19:18

@Timinka
Mě ale spíš připadá, že zakladatelka je tam nějak odstrčená a dovolenou si neužívají společně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.13 19:21

@Timinka na nucené práce určitě ne. jen jsem chtěla pohlídat když se 10 minut budu koupat. 4, 5 měsíců jsem se v klidu nevykoupala. když si chci dat v klidu kávu ve městě na výletě aby to bylo bez keců. aby mi nabídli pojď s náma na pivo. to by mi úplně stačilo k mému štěstí.

• Citovat
  • Upravit
2401
1.8.13 19:22

@Timinka V tom se bohuzel neshodneme. Pokud by jela se samyma chlapama, tak ok. Ale jede se svoji mamou, ktera vi velmi dobre, co obnasi pece o dite a taky vi, ze zakladatelka je na tohle vsechno celej rok sama. Ze ji nema kdo pomoct.
A k tem dohodam dopredu…Pokud zaplatim rodicum dovolenou (zrejme proto, ze sami by si ji nemohli dovolit), tak je tim automaticky vuci sobe stavim do podrizeny pozice a pokud moji rodice nejsou vyzirky, ale maji nejakou hrdost, tak tim spis bych se snazila, aby ani naznakem to nebrali tak, ze jsou mi za to zavazani. Ikdyz samozrejme prave proto by se urcite sami od sebe mohli pretrhnout s pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
1.8.13 19:23

@Levandulina Ale ona je dospělá, a její rodiče nejsou vševědoucí. jak mají vědět co chce ona? Třeba to berou, že dostali od dcery poděkování za jejich výchovu. Osobně taky nemám v plánu stát dětem za zadkem, byť na společné dovolené (až budou dospělí) a pokud sami nepoprosí o hlídání, nebudu hlídat :lol: (ne že bych nechtěla, ale prostě se jim nebudu míchat do života )

• Citovat
  • Upravit
1908
1.8.13 19:24

@Sepishka vidíš a já zase byla vychovávaná v tom, že se věci mají říkat narovinu, aby nevznikaly nevyřčené konflikty (viz zakladatelka - čeká hlídání, o kterém rodičům neřekla a ti nejsou z těch, co by automaticky hlídali a už vznikly třecí plochy). Proto taky zastávám názor jako třeba Timinka, že to měla zakladatelka říci před odjezdem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401

@Timinka Nabidka pomoci (ktera muze byt klidne odmitnuta) neni michani do zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
@Anonymní píše:
@Timinka na nucené práce určitě ne. jen jsem chtěla pohlídat když se 10 minut budu koupat. 4, 5 měsíců jsem se v klidu nevykoupala. když si chci dat v klidu kávu ve městě na výletě aby to bylo bez keců. aby mi nabídli pojď s náma na pivo. to by mi úplně stačilo k mému štěstí.

chce to otevřít pusu vysvětlit, ujasnit si…

• Citovat
  • Upravit
2401
1.8.13 19:25

@Zuzlounek Jak rikam, kazdej jsme z jinyho hnizda. U nas tyhle elementarni veci jsou samozrejmosti aniz by si o ne kdokoliv musel nahlas rikat. Rodina neni byznys.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
1.8.13 19:27
@Sepishka píše:
Holky nezlobte se, ale jeji maminka taky mela maly dite, tak snad to je ten prvni clovek na svete, co by v tu chvili mel sam od sebe vedet, co nabidnout, ikdyby tusil, ze bude odmitnutej…Zakladatelko promin, ale tohle je fakt ukazka buranstvi.

Naprosto souhlasím, s mojí mámou mám stejnou zkušenost, když něco společně podnikneme, tak ji mám prostě jen do počtu a nemůže si ani o pomoc říct, když se na 5 minut vzdálí s dcerou, které jsou už čtyři roky, tak letí zpátky. Mě se tohle nelíbí, když o pocitech mluvím, tak ona to nevidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
1.8.13 19:27
@Sepishka píše:
@Timinka Nabidka pomoci (ktera muze byt klidne odmitnuta) neni michani do zivota.
:nevim: Já osobně budu žít svůj život s manželem (a to i o dovolené) a pokud některé z dětí poprosí o hlídání, pohlídáme (ne často a dlouho :mrgreen: na to máme moc dětí potencionálně tedy mnoooho vnoučat)
  • Citovat
  • Upravit
6538
1.8.13 19:28
@Timinka píše:
chce to otevřít pusu vysvětlit, ujasnit si…

nedá mi to nenapsat, já to vidím tak, že zakladatelka nechce jen hlídání, ale cítí se na dovolené sama a odstrčená. Jako když se rodiče chodí sami koupat, sami na pivo apod. a jí se ani nezeptají, jestli se nepřidá, tak to už mi přijde jako problém jinde. Ono být pořád sama s miminkem není nic moc, koneckonců proto tady furt vysedáváme a diskutujeme, ať jsme aspoň takhle s někým v kontaktu. A napsat někomu, kdo se cítí odstrčený a osamělý takové drsárny mi přijde fakt pod pás :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
1.8.13 19:29

@pepina12 kde neni srdce tam si stejne huba nepomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
1.8.13 19:31
@mischelinka píše:
nedá mi to nenapsat, já to vidím tak, že zakladatelka nechce jen hlídání, ale cítí se na dovolené sama a odstrčená. Jako když se rodiče chodí sami koupat, sami na pivo apod. a jí se ani nezeptají, jestli se nepřidá, tak to už mi přijde jako problém jinde. Ono být pořád sama s miminkem není nic moc, koneckonců proto tady furt vysedáváme a diskutujeme, ať jsme aspoň takhle s někým v kontaktu. A napsat někomu, kdo se cítí odstrčený a osamělý takové drsárny mi přijde fakt pod pás :nevim:

zakladatelka je dospělá. Má dítě. a rodiče již svou část,,práce,, odvedli. Tak proč by měli automaticky dovolenou trávit podlepředstav dcery, jen protože ji zaplatila? Byl to dar ne?

• Citovat
  • Upravit
3451

Já teda nechci být hnusná, ale oni přece nejsou povinni hlídat dítě, vím že to zní blbě, ale nemůžu přece rodiče pozvat na dovolenou a pak po nich chtít hlídání - navíc mi z toho co píšeš vyznívá, že nikdy na nějaký hlídání a pomáhání ti nebyli :nevim: tak proto nechápu že se tomu divíš :nevim: jestli to blbě chápu, tak se omlouvám :oops: jinak samozdřejmně chápu že tě to mrzí, ale aspoň budeš poučená pro příště - co třeba si příště vzít s sebou nějakou kamarádku (nebo dvě) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87

Hm to je smutne ze je to samotne nenapadne.To by me mrzelo. Kazdopadne zkus je POPROSIT o hlidani, ale opravdu slusne pozadat, preci jen, nebrala si je jako chuvu ne?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová