Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Rozumím ti, také jsem si jeden čas říkala, že kdyby mi bylo přes 30, chlap na obzoru žádnej kloudnej, že bych na to šla touto cestou… Jenomže život se mi změnil ze dne na den… Neporadím, protože tohle není fér ani vůči dítěti, ani vůči tomu muži. Mám kamaráda, který takhle nechtěně „posloužil“. Jednou se prostě s nějakou známou vyspal (v tu dobu byl volný) a že má dítě zjistil přes kamarády, když už byl holčičce asi půl rok. Bylo mu z toho dost na nic. Samozřejmě holčičku chtěl vídat, být s ní… Je to taková prekérka, protože s tou dotyčnou se nijak nesnesou. On jí tedy dává peníze, protože chce, bere malou na dovču, kupuje jí co potřebuje, ale chtěl by to jinak a asi i ta holčička…
A co takhle toho kterého chceš víc ![]()
pozvat třeba na „kávu“ …
Nevím jak moc dobře ty muže znáš,
ale tak asi víc jak „ahoj“ ste si už řekli,ne?
Svést chlapa je nejjednodušší.
Pokud to nepůjde, tak bych se ho narovinu osobně zeptala. Myslím, že může být zaskočenej, může odmítnout, ale jedno vím jistě - bude poctěn a bude mu to lichotit. Takže bych se nebála nějakého ztrapnění ![]()
Monika H. já osobně bych do toho taky jít nemohla,
už jen proto že je to nefér vůči tomu prckovy a chlapovy…
zakladatelko je to jen tvé rozhodnutí,
takže je na tobě jak si dítě pořídíš,
ale určitě to promysli ze všech stran
Nikdy jsem nebyla ve stejne situaci jako ty, a tak si nedokazu predstavit, jake reseni by napadlo me. Nechci te nijak odsuzovat, ale jen si predstav, jak vysvetlis svemu diteti, kde ma otce. Vymyslis si nejakou historku a budes mu lhat? Nebo mu reknes pravdu, ze jsi proste chtela dite za kazdou cenu a otce mu zapres, abys dostala slibu? Myslim, ze by se ti to mohlo jednou vymstit. Ja osobne bych se na svou matku hodne za tohle zlobila.
To ale neni odpoved na tvou otazku. Ja bych bych do tohodle zvlastniho reseni vlozila co nejvic uprimnosti, do budoucna si tim trosku zlehcis hodne neprijemnou situaci.
Lasicka píše:
A nemůžeš toho dotyčného prostě jen svést?
ja bych se taky priklanela k takovemu reseni ![]()
AdélaEMIMINO píše:
Svést chlapa je nejjednodušší.
Pokud to nepůjde, tak bych se ho narovinu osobně zeptala. Myslím, že může být zaskočenej, může odmítnout, ale jedno vím jistě - bude poctěn a bude mu to lichotit. Takže bych se nebála nějakého ztrapnění
Jako já také bych se ho na rovinu optala… Určitě je to férový.
Zákon je tady na prd, kdyby šlo alespoň umělý oplodnění ani by šlo pár…
Neodsuju to opradu ne, ale rozmysli si to. Chápu tvou touhu po dítěti, ale vžij se do dítěte, jak by bylo tobě i do toho muže, popř. jeho rodiny, když se to provalí…
Co si zajet na dovolenou?
Já jsem si přivezla Matyase ze zahraničí ( ale ne plánovaně, naopak).
5 sekund a je to.
Dítě budeš mít krásný ( můj chlapeček je důkazem:)) a nemusíš se bát, že by po Tobě někdo něco chtěl - naopak. ![]()
Prosím tě ber to s nadsázkou. ![]()
lucineeccka píše:
Co si zajet na dovolenou?Já jsem si přivezla Matyase ze zahraničí ( ale ne plánovaně, naopak).
5 sekund a je to.
Dítě budeš mít krásný ( můj chlapeček je důkazem:)) a nemusíš se bát, že by po Tobě někdo něco chtěl - naopak.
Prosím tě ber to s nadsázkou.
To máš štěstí, že sis dovezla jen dítě a né nějaký exotický svědivý bonus k tomu ![]()
sieta.m píše:lucineeccka píše:To máš štěstí, že sis dovezla jen dítě a né nějaký exotický svědivý bonus k tomu
Co si zajet na dovolenou?Já jsem si přivezla Matyase ze zahraničí ( ale ne plánovaně, naopak).
5 sekund a je to.
Dítě budeš mít krásný ( můj chlapeček je důkazem:)) a nemusíš se bát, že by po Tobě někdo něco chtěl - naopak.
Prosím tě ber to s nadsázkou.
Bylo to s kondomem.
Ale i tak jedna spermie prošla - i když do dneška nechápu jak.
![]()
Ale nemoc můžeš chytit i tady. ![]()
Já se před pár rokama v podobný situaci taky ocitla.Bylo mi 30,měla jsem vlastní byt,dobrou práci a byla jsem finančně zajištěná.A začala jsem panikařit,že jsem v tomhle věku bez chlapa a co když už nikoho nepotkám atd.Jenže u mě je ten problém,že musím na IVF.Mám jednoho kamaráda,v tý době co jsem začala jančit,byl volnej-zašli jsme spolu na víno,opili se a já se ho na rovinu zeptala.On mi bez rozmýšlení řek,že to pro mě udělá.Druhý den po vystřízlivění jsem si na náš rozhovor vzpomněla a říkala jsem si,že o tom už neví,že jsme byli opilí.Jenže on mi normálně zavolal a zeptal se mě,jestli platí to,co jsme si včera domluvili.Mile mě zaskočil,navíc se zeptal,jestli by moh to dítě občas vidět,jestli by to nebyl problém.
No,než jsme se na to IVF dostali,tak jsem se seznámila s chlapem a mám regulérní vztah,ale na toho kamaráda jsem normálně hrdá,protože ne každej chlap by do toho šel.Jo a do dneška se vídáme
Tento týden tu byla diskuse, že maminka má dítě právě z takového styku a dítě se ptá, kde mají tatínka… Chápu, že hodiny tikají, ale mysli i na toho broučka, jak se bude jednou cítit. Nebo co mu řekneš.
Popravdě ale, než jsem poznala manžela, uvažovala jsem stejně. Že bude jen dárce… Držím palce, ať ti vyjde, co sama chceš. ![]()
To je fakt těžká situace, na jednu stranu takhle prapodivně počaté dítě, které by se jednou určitě zeptalo, na druhou stranu docela hrozí, že nebudě dítě žádné, a to je docela smutné. Být v tvé situci, bez partnera a času na zplození čím dál tím méně, taky bych přemýšlela jako ty. Tak to s jedním z nich zkus, třeba z toho nakonec i něco bude, třeba ne, ale pokus o dítě by tam byl. Jinak já znám jednu kolegyni, co moc chtěla dítě, nikoho ale neměla, tak prostě sváděla a sváděla a nakonec to dítě měla. Z nějakého nezávazného sexu někde po diskotéce. Ale to bych ti neradila, to ne.
Tak ja se neovladnu,ja to zkratka odsuzuju,
taky mam tady jednu znamou,ktera si takhle upletla dite,protoze tikaly biologicke hodiny a to dite je chudak,pripada mi to,ze to je spise jako kdyby si poridila pejska,
pripada mi sobecke mit dite,protoze to chci,na to by totiz meli byt dva a deti by se meli plodit z lasky,
takze mam jedinou radu,nemyslet na sebe a pokud chci dite ,tak se vsim vsudy i s tatinkem,deti nejsou hracky
Holky, děkuji moc za odezvu a že jste mě neodsoudily. Problém ale je, že se s nima znám pracovně, ale každý je na druhém konci republiky,(Ostrava,Příbram) ale jak říkám, toho jednoho jsem poznala trochu víc, je to fajn chlap, ale takový typický blíženec, jeden den je tam druhý jinde, navíc je to funkcionář, vedoucí, inženýr, tak nevím, jak na něj jít. Ten druhý je něco podobného, ale je mu kolem třiceti,takže mladší než já.Tomu prvnímu je 35. Mně je 35.