Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
Naprosto chápu, toto je téma, kde se pan Střídavka může vyřádit. Škoda jen, že nenapsal, jak by to jako ženská udělal (o co Vás všechny prosím za radu). Do ženské se neumí vcítit, to zřejmě žádný chlap.
Jako ženská bych si samozřejmě našla chlapa, se kterým utvořím rodinu a budeme dítě vychovávat společně. Jak prosté, že?
Možná jen bude potřeba zreálnit své nároky a smířit se s tím, že každý má nějaké chyby…
Zakladatelko, já tě rozhodně odsuzovat nechci, dost možná bych udělala to samé,ale já mám bohužel bolestnou zkušenost z té druhé strany … ![]()
my jsme spolu 12 let, je to skoro 3 roky, kdy jsem věčné uhýbání od miminka a svatby nevydržela rozešli jsme se… no… on hledal útěchu u své první lásky … ta, již zajištěná, vzdělaná ale sama, bez dítěte a partnera situaci využila… asi víte jak… lží… a my se po cca 3 měsících k sobě vrátili s tím, že bez sebe nemůžeme být a miminko si pořídíme, mě je ale už 37 , vloni na podzim přišla studená sprcha pro všechny, ona za jednou otěhotněla, nikomu nic neřekla, až když malému bylo 9 měsíců..... nechce ani peníze,ale co já? Nám to nejde, vztah se skoro rok pokoušíme zachránit svým miminkem,ale zatím marně…a celé roky jsem slyšela, ještě dítě nechci, necítím se na to, máš čas, to půjde, neboj… bojím se, bojím se, že neustojím, dívat se jak navštěvuje své jediné dítě u té …nemám slušné slovo, protože, to malé za maminky lest nemůže a na tátu má nárok,ale co já?! Děláme všechno, oba jsme zdraví a miminko k nám stejně nechce
Při každé MS ho opravdu nenávidím… ale jak jsem psala na jednu stranu tě chápu a dost možná bych udělala sobecky to samé, na druhou stranu z mé vlastní zkušenosti ne.
Střídavka 2 píše:Anonymní píše:Jako ženská bych si samozřejmě našla chlapa, se kterým utvořím rodinu a budeme dítě vychovávat společně. Jak prosté, že?
Naprosto chápu, toto je téma, kde se pan Střídavka může vyřádit. Škoda jen, že nenapsal, jak by to jako ženská udělal (o co Vás všechny prosím za radu). Do ženské se neumí vcítit, to zřejmě žádný chlap.
Ale ono to občas není tak lehký. ![]()
lucineeccka píše:Střídavka 2 píše:Anonymní píše:Jako ženská bych si samozřejmě našla chlapa, se kterým utvořím rodinu a budeme dítě vychovávat společně. Jak prosté, že?
Naprosto chápu, toto je téma, kde se pan Střídavka může vyřádit. Škoda jen, že nenapsal, jak by to jako ženská udělal (o co Vás všechny prosím za radu). Do ženské se neumí vcítit, to zřejmě žádný chlap.Ale ono to občas není tak lehký.
No tak když to nezvládne, dítě mít nebude. Aspoň bude na světě o jednoho polosirotka méně. Jak také píšu jinde, ono by to často chtělo při výběru partnera zreálnit své nároky.
Zakladatelko já bych měla spíš strach, že ten otec nezvládne ti jen udělat dítě a uplně zapomenout. Já být chlap a někde udělat dítě, tak bych začla být zvědavá, chtěla ho vidět jestli je mi podobné atd
Což tobě by asi nebylo uplně po chuti pokud jsem to dobře pochopila.
To, že s tímhle tvým rozhodnutím nesouhlasím je čistě můj problém, nicméně NIKDY bych to neudělala podrazem či lží - takže bych se jednoduše s dotyčným někde trochu připila (ale ne do němoty aby si to pak ani jeden nepamatoval) a pak mu svůj záměr řekla a pokud by souhlasil, tak třeba zrovna na to vlítla
Ono by se to stejně asi nepovedlo napoprvé, takže byste se museli chvíli stýkat no a třeba by to přerostlo i v něco víc než jen v plození dětí, člověk nikdy neví ![]()
Anonymní píše:
Zakladatelko, já tě rozhodně odsuzovat nechci, dost možná bych udělala to samé,ale já mám bohužel bolestnou zkušenost z té druhé strany …my jsme spolu 12 let, je to skoro 3 roky, kdy jsem věčné uhýbání od miminka a svatby nevydržela rozešli jsme se… no… on hledal útěchu u své první lásky … ta, již zajištěná, vzdělaná ale sama, bez dítěte a partnera situaci využila… asi víte jak… lží… a my se po cca 3 měsících k sobě vrátili s tím, že bez sebe nemůžeme být a miminko si pořídíme, mě je ale už 37 , vloni na podzim přišla studená sprcha pro všechny, ona za jednou otěhotněla, nikomu nic neřekla, až když malému bylo 9 měsíců..... nechce ani peníze,ale co já? Nám to nejde, vztah se skoro rok pokoušíme zachránit svým miminkem,ale zatím marně…a celé roky jsem slyšela, ještě dítě nechci, necítím se na to, máš čas, to půjde, neboj… bojím se, bojím se, že neustojím, dívat se jak navštěvuje své jediné dítě u té …nemám slušné slovo, protože, to malé za maminky lest nemůže a na tátu má nárok,ale co já?! Děláme všechno, oba jsme zdraví a miminko k nám stejně nechce
Při každé MS ho opravdu nenávidím… ale jak jsem psala na jednu stranu tě chápu a dost možná bych udělala sobecky to samé, na druhou stranu z mé vlastní zkušenosti ne.
Tak to je mi líto, ale doufám, že miminko přijde
,držím Ti pěsti. Snaž se přes všechno trápení přenést, vím, že se mi to lehce řekne. Mne ta moje věc taky dost trápí. Já dotyčné rozhodně svádět nechci ani nebudu, já jim to chci říci na rovinu, ale nevím, jakým způsobem. Karty vyložím na stůl, a když nebudou mít zájem zařídím se jinak,ale rozhodně to není konec světa. Upínat se na dítě znamená, že pak nepřichází…,mám to tak v okolí.
ppetra píše:
Zakladatelko já bych měla spíš strach, že ten otec nezvládne ti jen udělat dítě a uplně zapomenout. Já být chlap a někde udělat dítě, tak bych začla být zvědavá, chtěla ho vidět jestli je mi podobné atdCož tobě by asi nebylo uplně po chuti pokud jsem to dobře pochopila.To, že s tímhle tvým rozhodnutím nesouhlasím je čistě můj problém, nicméně NIKDY bych to neudělala podrazem či lží - takže bych se jednoduše s dotyčným někde trochu připila (ale ne do němoty aby si to pak ani jeden nepamatoval) a pak mu svůj záměr řekla a pokud by souhlasil, tak třeba zrovna na to vlítla
Ono by se to stejně asi nepovedlo napoprvé, takže byste se museli chvíli stýkat no a třeba by to přerostlo i v něco víc než jen v plození dětí, člověk nikdy neví
Peťo, to je pěkný názor, já žádné podrazy dělat nechci a ani nebudu. Nevím s tím pitím,on je problém, že jsou to oba intelektuálové a já nevím, jak na ně mám jít…Ale tvůj názor se mi fakt líbí ![]()
Střídavka 2 píše:lucineeccka píše:Samozřejmě, že otec a matka jsou ti, kdo dítě zplodí. O tom nelze vůbec diskutovat. A samozřejmě, že pro dítě je lepší, když vyrůstá s oběma rodiči, i když ti se zrovna nemilují. Feministické podporovatelky rozvodů budou pochopitelně obhajovat opak, ale i Plzák říkal, že dítě se nezajímá až tolik o vztahy mezi rodiči, jako o jejich vztahy k němu a hlavně aby mu oba zůstali. Proto jsme také na Střídavce ostře proto falešným obviněním z tzv. domácího násilí a dalším úskokům, které provádějí rozvoduchtivé ženy snažící se připravit dítě o otce. Samozřejmě ale, že jsme proti skutečnému násilí.
Myslíš, že otec je ten kdo dítě zplodí?????? Dítě je ten kdo dítě vychová a dá mu lásku.Kdyby mi teď naši řekli, že táta není můj biologickej táta, tak toho biologickýho hledat nebudu,protože tenhle táta mě vychoval, miluje mě a já miluju jeho, stejně tak bylo i s mámou.A ještě se zeptám co si myslíš o umělém oplodnění? Třeba když je pár, kde je muž neplodnej, žena se nechá oplodnit cizí spermií.To, taky ten co ho vychová vlastně není biologický otec.
Navíc nechápu co v týhle diskuzi děláš??? Podle vaše stránky jsou plné nenávisti vůči ženám, domácí násilí je tam brané jako něco normálního.Prostě dva rodiče spolu musí být za každou cenu i když si nerozumí.Stejně tak žena, které jsou darovaný vajíčka, to je vlastně taky taková macecha.
Hlavně, že jsou spolu,že?
Kdo myslíš, že má horší startovní pozici do života?Dítě z rodiny, kde jsou spolu rodiče jenom kuli dítěti a jejich vztah nefunguje, nebo dítě, které bude sice jenom s matkou, ale bude vychovávané s láskou?
S timhle jdi do haje. Jsem z rozvedenyho manzelstvi a musim napsat, ze diky bohu! Ted maji nasi vztahy skvely, ja je mela s tatou vzdycky. Ale kdyby se nerozvedli, bylo by to peklo (tata byval chorobny zarlivec). A budes se divit, ale deti jeho soucasny manzelky mu rikaly a rikaji stale tati, i kdyz je jejich nevlastni…a nikomu to nevadilo
Jsi opravdu neskutecne zaujaty, ale chapu, ze k tomu mas zrejme duvod. jenze nezapomen, ze lidi jsou ruzni!
Anonymní píše:Anonymní píše:Tak to je mi líto, ale doufám, že miminko přijde
Zakladatelko, já tě rozhodně odsuzovat nechci, dost možná bych udělala to samé,ale já mám bohužel bolestnou zkušenost z té druhé strany …my jsme spolu 12 let, je to skoro 3 roky, kdy jsem věčné uhýbání od miminka a svatby nevydržela rozešli jsme se… no… on hledal útěchu u své první lásky … ta, již zajištěná, vzdělaná ale sama, bez dítěte a partnera situaci využila… asi víte jak… lží… a my se po cca 3 měsících k sobě vrátili s tím, že bez sebe nemůžeme být a miminko si pořídíme, mě je ale už 37 , vloni na podzim přišla studená sprcha pro všechny, ona za jednou otěhotněla, nikomu nic neřekla, až když malému bylo 9 měsíců..... nechce ani peníze,ale co já? Nám to nejde, vztah se skoro rok pokoušíme zachránit svým miminkem,ale zatím marně…a celé roky jsem slyšela, ještě dítě nechci, necítím se na to, máš čas, to půjde, neboj… bojím se, bojím se, že neustojím, dívat se jak navštěvuje své jediné dítě u té …nemám slušné slovo, protože, to malé za maminky lest nemůže a na tátu má nárok,ale co já?! Děláme všechno, oba jsme zdraví a miminko k nám stejně nechce
Při každé MS ho opravdu nenávidím… ale jak jsem psala na jednu stranu tě chápu a dost možná bych udělala sobecky to samé, na druhou stranu z mé vlastní zkušenosti ne.,držím Ti pěsti. Snaž se přes všechno trápení přenést, vím, že se mi to lehce řekne. Mne ta moje věc taky dost trápí. Já dotyčné rozhodně svádět nechci ani nebudu, já jim to chci říci na rovinu, ale nevím, jakým způsobem. Karty vyložím na stůl, a když nebudou mít zájem zařídím se jinak,ale rozhodně to není konec světa. Upínat se na dítě znamená, že pak nepřichází…,mám to tak v okolí.
Víš, ona ta věc má opravdu dvě stránky. Přítel malého smí vidět po zavolání hodinu týdně, trápí ho to, protože je to jeho krev, ikdyž s onou dámou není, jak říká, je to dobrá kamarádka,ale alkohol udělal své a opravdu za jednou zničila život 3 lidem, mě, tomu malému i příteli. Takováhle věc nejde vrátit, nejde si to rozmyslet, nebo se omluvit, takže, upřímně, když jim to řekneš, podle mě couvnou, ať už ti tu holky psaly cokoliv, není mi 20 abych byla naivní a chlapi jsou v tomhle srabi, byla by to zodpovědnost o kterou dobrovolně stojí málokterý, ve vztahu je to jiné,ale takhle ne, takže, asi bych si zjistila, jestli opravdu někde není nějaká partnerka a pokud ne, asi bych to moc neřešila, ve 35 letech už opravu nemáš moc času hledat, chodit, poznávat se… není ti 20
ale připrav si historku pro to malé, historku,které sama uvěříš,aby jsi nežila ve lži i ty. Je to těžké rozhodnutí,ale já bych tedy nic neřekla. Nakonec, dítě stejně na 90% vychovává máma, a ať si tady tatínkové píší co chtějí, najít pořádného chlapa v 35 letech a nevzít VŠECHNO CO ZBYLO není jednoduché v tomhle věku, v tomhle postavení už máš určitou úroveň a proč si ji snižovat, když by takový vztah byl nejspíš stejně jen na chvilku a možná ještě k ničemu? Ne, naivní fakt už nejsem…ani „zapšklá“ ale jen realista.
Takže, hodně štěstí, ať už se rozhodneš jakkoli, chlap, i sebelepší může odejít, může ti ublížit, to dítě ti zůstane celý život a bude takové jaké si ho vychováš a rozhodně je lepší vychovávat sama, než ve vztahu, kde to neklape, ty děti to vnímají a podle toho se pak vyvíjí i jejich psychika. Já tvrdím, že je lepší žádný tatínek než špatný tatínek. ![]()
Anonymní píše:
Takže, hodně štěstí, ať už se rozhodneš jakkoli, chlap, i sebelepší může odejít, může ti ublížit, to dítě ti zůstane celý život a bude takové jaké si ho vychováš a rozhodně je lepší vychovávat sama, než ve vztahu, kde to neklape, ty děti to vnímají a podle toho se pak vyvíjí i jejich psychika. Já tvrdím, že je lepší žádný tatínek než špatný tatínek.
Pardon, ale to je otřesný názor. Takové názory vedou jen k další rozvodovosti, k dalším svobodným matkám a k dalším polosirotkům bez otce.
Střídavka 2 píše:Anonymní píše:Pardon, ale to je otřesný názor. Takové názory vedou jen k další rozvodovosti, k dalším svobodným matkám a k dalším polosirotkům bez otce.
Takže, hodně štěstí, ať už se rozhodneš jakkoli, chlap, i sebelepší může odejít, může ti ublížit, to dítě ti zůstane celý život a bude takové jaké si ho vychováš a rozhodně je lepší vychovávat sama, než ve vztahu, kde to neklape, ty děti to vnímají a podle toho se pak vyvíjí i jejich psychika. Já tvrdím, že je lepší žádný tatínek než špatný tatínek.
Já si ale taky třeba myslím, že radši neúplná rodina bez hádek, než úplná bez lásky
Střídavka 2 píše:Anonymní píše:Pardon, ale to je otřesný názor. Takové názory vedou jen k další rozvodovosti, k dalším svobodným matkám a k dalším polosirotkům bez otce.
Ne, takový je názor normální samostatné ženské a ne chudinky, která bude s chlapem,který jí žádnou radost do života už nepřináší a myslet si, že když se nerozvedu, dítě bude šťastnější je nesmysl, je krásná představa, že to funguje, nicméně, kolik takových vztahů oproti těm dysfunkčních každý ve svém okolí máme? Víc a není to pěkné,ale taková je doba.
Ale být s partnerem, který mi nevyhovuje, jen proto, že s ním mám dítě? Ne, díky, v takovém vztahu zůstane opravdu jen nesebevědomý jedinec,který se bojí jít dál a doufat, že příště to bude lepší. Každý máme tady jen nějaký čas a jak s ním naložíme je na každém z nás,ale ztrácet roky ve vztahu,kde opravdu už nic hezkého nepřijde je hloupost, děti vyrostou, odejdou a čekat vděk, že jsem ztratila 20 let života pro pochybný pocit, že jsem zachovala rodinu, co je to za hloupost? Nikdo mi nikdy nevrátí ani jediný den, ani hodinu života, tak proč jím mrhat?
A pojďme se podívat na různá představení, tréninky, kroužky, kolik je tam otců?! Na prstech jedné ruky bych je spočítala a v dnešní době bohužel už ani neplatí, že alespoň přinesou více peněz domů…
I matka samoživitelka vychová zdravého a v naší společnosti životaschopného člověka, ano, možná se vám to nelíbí,ale i bez vás chlapů to jde a leckdy mnohem lépe.
sieta.m píše:Střídavka 2 píše:Já si ale taky třeba myslím, že radši neúplná rodina bez hádek, než úplná bez láskyAnonymní píše:Pardon, ale to je otřesný názor. Takové názory vedou jen k další rozvodovosti, k dalším svobodným matkám a k dalším polosirotkům bez otce.
A ano, pojďme se na to podívat očima dítěte, co je lepší?
Uplakaná matka, hádky, řev a stres?
Nebo klid, pohoda a klidné dny? Když to nejde, tak to nejde a nemá smysl lámat něco přes kolena.
V podstatě, v této diskuzi šlo zakladatelce o to, zda to má pánům říct či ne. Polemizovat o kvalitě vztahů nemá smysl,každý vztah je unikátní.