Jak na děti nekřičet a nevyhrožovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1342
23.7.14 21:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
@BohunkaP píše:
Já taky počítám - ale nevyhrožuju fyzickým trestem.

Až napočítám do tří, nastane něco, o čem předem vědí, že to nastane - pokud to jde, tak důsledek toho, co dělají. Pokud to nejde (činnost nemá důsledek okamžitý nebo je ten důsledek příliš nebezpečný), nastane něco, s čím předem počítají.

U semaforu nejezdíme na koloběžce - slez z ní dolů. Na TŘI si koloběžku vezmu a ponesu ji v ruce až domů.
Na gauči neskáčeme, prasknou v něm pera - na TŘI Tě přijdu sundat a pak odcházíš do pokojíčku. Tam můžeš skákat na koberci.
S jídlem se nedělají blbosti a kdo je dělá, asi nemá hlad - počítám do tří, ty přestaneš patlat ten chleba po stole, jinak na TŘI odnáším talíř.

Možností jsou stovky.

U nás by odnesení talíře udělalo ještě další peklo. Syn by začal ječet, že má hlad a že mu nedám najíst. A to jsem docela důsledná. Mám tak svéhlavé dítě, že jsem někdy totálně v koncích. Většinou je s ním domluva, ale podobné řešení by u nás vyvolalo boj o moc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
@Niqitka píše:
@KPKristy uz vim proč některý matky na mateřský chlastaj :D :D

No, řeknu ti, že kdyby mi alkohol chutnal, tak v tom už dávno jedu. Jenže vím, že je mi zle i po jedné skleničce, takže to fakt nezkouším. Zase nepotřebuji co večer blinkat…
Ale když kluci usnou, okamžitě letím na balkón a dávám si jednu cigaretu (po víc bych blila též…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
@Clementine píše:
No já si tak představuju, příklad - ukliď si ty hračky, párkrát to řeknu normálně a pak řeknu, začni uklízet, než napočítám do tří, 1-2-3 a dítě stojí nad hračkami a kouká na mě, co jako bude.
Přece na začátku muselo něco být, trest nebo něco, aby vědělo, co přijde po trojce :think: jak jinak může počítání fungovat?

No to si právě představuješ špatně, toto je na nic :mrgreen: Ukliď si hračky, raz, dva, tři, my jsme bratři, tralalalalalala, tancovala žížala, to si můžeš říkat cokoli :lol: Lepší mi přijde „ukliď si hračky, nebo…“ (je hodím z okna :mrgreen: ). Tak říkáš jasně, co po trojce přijde. SAmozřejmě pak to musíš dodržet a brát to tak, že dítě se rozhodlo, že než by hračky uklidilo, bude je mít pod oknem - OK, jeho věc. Proto neslibovat nic, co nechceš dodržet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
23.7.14 21:55

@KPKristy ja taky přesně! večer jednu slimku a je mi fajn! těšim se na ni pul dne! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
23.7.14 21:55
@KPKristy píše:
Ježíši, čau!! I ty, Brute?? :hug: :hug:

Holka, už i já :nevim:. A už jsem z toho začala i kouřit :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
23.7.14 21:57
@Kaczenka píše:
U nás by odnesení talíře udělalo ještě další peklo. Syn by začal ječet, že má hlad a že mu nedám najíst. A to jsem docela důsledná. Mám tak svéhlavé dítě, že jsem někdy totálně v koncích. Většinou je s ním domluva, ale podobné řešení by u nás vyvolalo boj o moc :think:

To není „boj o moc“ - jedině v případě, že to dovolíš. Že mu to jídlo budeš vracet. To je jeho problém, že má hlad - kdo má hlad, jí. A když nejí - nebo u toho dělá blbosti - tak u stolu nemá co dělat, u stolu se pouze jí. Jako, jasně, že to není bez vztekání, to u nás taky nikdy není - ale prostě každá situace nejde vyřešit, aniž by došlo k dětskému vzteku. To ani není cílem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
23.7.14 21:57

@KPKristy Dneska jsme na zastavce čekaly na trolejbus a dceruška vzala autičko a jezdila starší paní, babičce po ruce. až na krk. Řekla jsem ji, že je to neslušny a nedela to. A stejně to dělala. Tak sem ji ho vzala a ječela. Prostě ma mě u zadku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.14 21:58
@Clementine píše:
No já si tak představuju, příklad - ukliď si ty hračky, párkrát to řeknu normálně a pak řeknu, začni uklízet, než napočítám do tří, 1-2-3 a dítě stojí nad hračkami a kouká na mě, co jako bude.
Přece na začátku muselo něco být, trest nebo něco, aby vědělo, co přijde po trojce :think: jak jinak může počítání fungovat?

U nás - párkrát řeknu - ukliď hračky. Když se nic neděje, tak ukliď hračky, než napočítám do tří, jinak dneska nepůjdeš do bazénu. Neuklidí, tak prostě nejde do bazénu. Všichni se rácháme, ona ne. Večer to probereme, jestli jí to stálo z to. Usoudí, že ne a pár dní funguje uklízení spolehlivě.
Nebo - nepřečtu večer pohádku, nebudeš dnes jezdit na odrážedle…

Říct dopředu, co se stane. A pak to prostě dodržet. Dítě za dva, tři pokusy zjistí, že si neděláš psinu.

• Citovat
  • Upravit
50725
23.7.14 21:58
@Niqitka píše:
Nevim, jevi se jako rozmazlena, ale když vidim jak jine maminky vychovaji oproti mně dosti ležerně své děti. Tak pod moji vychovou by museli byt v pozoru. Viš co tim chci řict, jsem přisna, ale stejně zlobi…

To si někdy taky říkám, jestli je zbytečně nebuzeruju… Myslím si, že ne, ale třeba - jdu v Lidlu, matka s cca 5-6letým klukem, kluk šplhá na ten vícepatrový drátěný koš - nohy už má na rantlu toho spodního regálu. Já bych svého napomenula, protože si myslím, že takto se v obchodě nechová - ona s ním normálně konverzuje, neřekne mu nic :nevim: Tak pak neřve a je v klidu, že - sice děcko se chová jak hovádko, ale není po něm křičeno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
23.7.14 21:59

Ano, počítání opravdu pomáhá. Mám to odzkoušené na třiceti dětech, pracovala jsem v družině :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
23.7.14 22:01

Skvělá diskuze. Já také počítám do tří, třeba s tím úklidem. Už nemají měsíc polovinu hraček a je jim to jedno. Starší 7, ten uklidí. Mladší 3 mi je pomůže naházet do pytle. Jemu je jedno i když je vyhodím.
@Niqitka scéna z koupelny mě pobavila :mrgreen:. Ale neboj mám to doma v bleděmodrém. Jen jsem si myslela, když mají rozdíl 4 roky, že to bude fajn. Ale denně se minimálně 5× servou a zhádají. A já ač je miluju nadevše mám občas chuť je vzít za nohy a praštit s nima o zeď. Taky chápu, ty co začnou chlastat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
23.7.14 22:02

@Angua ta moje zase leze na bezpečnostni ramy v kaufu u pokladen, tak to ji hned sundam a vylifruju na vzduch. Sama ale viš, že jedno ditě se da zvladnout- vychovavat, okřikovat, byt dusledna atd. Jak jsou dvě děti, tak prostě třeba v kramě mam co dělat, abych je donesla domu v pořadku a neco někde nerozbily. Nemam oči všude. Ale jak vidim, že děla něco takovyho jak popisuješ, hned zasahuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
23.7.14 22:02
@Kaczenka píše:
U nás by odnesení talíře udělalo ještě další peklo. Syn by začal ječet, že má hlad a že mu nedám najíst. A to jsem docela důsledná. Mám tak svéhlavé dítě, že jsem někdy totálně v koncích. Většinou je s ním domluva, ale podobné řešení by u nás vyvolalo boj o moc :think:

Boj o moc je v pořádku. Podstatné je, aby vyhrával rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
23.7.14 22:04

@Janafugi hele ja rezignuju a v patek jedu na damskou jizdu na machač, tak at si ty svoje princeznulinky užije tatinek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí