Jak se vyrovnat se situací s tchyní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1502
27.8.19 12:02
@Lara Farseer píše:
@MP Krista
Maminka z nás vychovala slušný lidi, i když na to kolikrát doplácíme. Manžel měl taky hodně prorodinnou výchovu. Ale třeba svému otci nedám ani na slanou vodu. Vykašlal se na nás, neplatil alimenty, pak stejný jména pro další děti, pak je dal do decaku a nakonec proti mě obrátil babičku a přiměl ji vyhodit myho dědu v 80 letech z bytu :cert:

O to víc pro vás asi rodina znamená a vaše postoje jsou opravdu obdivuhodné, vážně. Je dobře, ze mate deti, takoví lidé se mají množit. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.19 12:03

@Lara Farseer no to je prostě neuveritelne. Máš můj velký obdiv a i tvůj muž :kytka: :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
3990
27.8.19 13:05

@MP Krista

@Anonymní píše:
@Lara Farseer no to je prostě neuveritelne. Máš můj velký obdiv a i tvůj muž :kytka: :potlesk: :palec:

Holky, já to fakt neberu jako něco extra. Rodina je rodina. Teď čekáme druhého synka a moc doufám že je také vychovam ve slušné lidi… Bohužel máme z otcovy strany spoustu patologickeho chování. Teta se s rodiči 30 let nebavila, svy dceri řekla že jsou mrtví, otec gambler, lhář a manipulator, na čtyři deti se vykašlal :nevim:. Babi hodně preferuje chlapy v rodině, uprednostnovala otce i mého bratra…

Tak douf že to konečně pretneme. S manželem je to pro nás oba první vztah, jsme spolu skoro 15 let, od mých 18 a zatím to klape.

Já měla dost bouřlivé dětství a pubertu (chudák maminka) ale snad jsem své dědictví po otci překonala. V jistým směru jsem i otci vděčná, že se na nás vykašlal, když vidím jak zprasil druhého syna. Bohužel se k nám dostal až ve 12 a je to prostě nezvladatelnej, sobeckej a drzej hajzlik, kterej lze, krade a manipuluje přesně jako tatínek. Tři roky snahy, terapii, psychologů a nervů k ničemu. Když on nechce, můžete se na hlsvu stavět, tak teď půjde do péče matky. Mrzí mě to, ale to už opravdu nešlo. A může za to otec, protože on ho pokrivil a vstipil mu svoji „morálku“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
29.8.19 10:21
@Anonymní píše:
@Letiště upřímně nevím co by se delo kdybychom peníze nedali.. Určitě by se tím rozpadla rodina.. buď by platil někdo ze širší rodiny coz pochybuji nebo by tchýně asi šla pod most.. ona už několikrát říkala že si i něco píchne a že se zabije aby nebyla nikomu na obtíž, takže možná by to dopadlo tak.. Ale nikdy jsme tohle neresili, bylo automatické ze se postaráme.. dneska si ještě s mužem sednu, chci to s ním nějak probrat jestli by nás nějaká možnost ještě nenapadla třeba..

Zakladatelko, jak to dopadlo? Vymysleli jste s manželem něco?

Ještě mě napadlo třeba tchyni jezdit na nákupy, mít tak ty výdaje více pod kontrolou…

Když jsme ještě s otcem jakžtakž vycházelo a on měl děti u sebe, furt po mě chtěl peníze… Protože hrál automaty a myslím že hraje doteď a kouří, nikdy jsem mu nic nedala ale koupila, ty potřebné věci nebo přímo zaplatila dětem soustředění atp… Tak to je taky cesta…

Jestli máte strach z dluhů (a penále je vždy zbytečný výdaj navíc) tak si některé platný na sebe převedte rovnou, třeba i ty popelnice. Stej e to platíte vy a takhle to bude včas a bez penále… Jinak mě moc nenapadá…

Obecně asi neumí hospodařit, takžebych co nejvíc plateb stáhla na sebe a jí dávala do ruky co nejmíň… Platíte to tak jako tak, takhle by byla větší kontrola a dá se to rozpocitat měsíčně a třeba se tím pak eliminují nebo aspoň omezí ty nenadaly výdaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.19 10:52

@Lara Farseer trošku jsme si o tom popovídali.. dohodli jsme se, že se pokusíme líp sledovat její finance. Třeba že příští měsíc ji konci jedna půjčka, takže ji hned říct, že ty peníze, co dávala na splátky, tak si přidá na nájem a o to min dostane od nás. Ona tohle nikdy sama nenabídne. Zvykla si, že peníze doneseme my v kazde situaci. Nebo když ji vrátí například přeplatek z energií. Přiznávám, že do teď jsme prostě každý měsíc dali peníze a víc se nezajimali, jestli ji náhodou nějakým způsobem nezbyly z minulého měsíce. Její složenky brát na sebe určitě nebudeme. Na nákupy ji jezdí druhé dítě. Neřekla bych, že vyhazuje za zbytečnosti. Nekouří, nepije. Sedí doma, nikam nechodí. Kupuje věci v akci. Sem tam dá pár korun vnoucatum. Prostě to sama jen neutahne. Platí právě několik dluhů, tak ji důchod nepokryje výdaje na život. Přítel slíbil, že si s ní a rodinou o tom promluvi, do této situace se dostala sama svou vinou a ač ji pomáháme jak se dá, bude se muset začít snažit víc zapojovat i ona když to bude možné..

• Citovat
  • Upravit
3392
29.8.19 11:20
@Anonymní píše:
@Lara Farseer trošku jsme si o tom popovídali.. dohodli jsme se, že se pokusíme líp sledovat její finance. Třeba že příští měsíc ji konci jedna půjčka, takže ji hned říct, že ty peníze, co dávala na splátky, tak si přidá na nájem a o to min dostane od nás. Ona tohle nikdy sama nenabídne. Zvykla si, že peníze doneseme my v kazde situaci. Nebo když ji vrátí například přeplatek z energií. Přiznávám, že do teď jsme prostě každý měsíc dali peníze a víc se nezajimali, jestli ji náhodou nějakým způsobem nezbyly z minulého měsíce. Její složenky brát na sebe určitě nebudeme. Na nákupy ji jezdí druhé dítě. Neřekla bych, že vyhazuje za zbytečnosti. Nekouří, nepije. Sedí doma, nikam nechodí. Kupuje věci v akci. Sem tam dá pár korun vnoucatum. Prostě to sama jen neutahne. Platí právě několik dluhů, tak ji důchod nepokryje výdaje na život. Přítel slíbil, že si s ní a rodinou o tom promluvi, do této situace se dostala sama svou vinou a ač ji pomáháme jak se dá, bude se muset začít snažit víc zapojovat i ona když to bude možné..

Myslím, že jste to vyřešili elegantně a snad to bude fungovat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
29.8.19 11:24
@Anonymní píše:

Tak sledovat ty dluhy a ať je řádně splácí… Kolik toho tak odhadem celkem má? Jakmile ji nějakej skončí, tak o to snížit okamžitě platby (a domluvit se s manželem že si tyhle peníze „navíc“ dáte stranou, vy taky potřebujete vytvářet rezervy).

Pokud má těch dluhu víc, není možná nějaká konsolidace?

Zkusit ji vysvětlit, že pro vnoučata ať nic nekupuje, že nejvíc vám prospěje tím, že ji nebudete muset dávat toliko penizu a dítě si obstarate…

Drzim palce…

No já teď celý den z dovolený obcolavam tchanovi doktory, preregistrovat jsme mu praktickýho, u toho původního přes deset let nebyl a teď musím všude vyziskat dokumentaci a ještě ho předobjednávat protože nikam nechodí :roll:.

Holt nádech výdech a zvládneme to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.19 11:29

@Mysticlipstick no nevim.. přijdu si trošku jako ta zla, co nechce pomoc a navadi přítele proti máme.. padl i návrh, že by bylo řešení přestěhovat ji k nám coz tedy na plné čáře odmítám a i když mě to mrzí, řekla jsem, že jestli tchýně půjde k nám, tak beru dítě a. stehuju se k našim.. Já prostě s takovým člověkem žít nechci A nedokážu. Může tu být ještě dalších 20 let a i když jsem asi sobec tak vím, že to bych prostě nezvládla.. kdyby to byla fajn ženská tak bych o tom přemýšlela. Ale v tomhle případě to prostě nedokážu. Na druhou stranu chci být podpora pro chlapa v dobrém i ve zlém.. nevím, strašně se to ve mě míchá všechny pocity co je a není správné..teď to asi necháme pár měsíců dýchat. Dokud budu brát mateřskou tak to pořád půjde. Pak až budu brát jen rodicak, tak se teprve uvidí. Chlap chce brát přesčasy atd, jako asi to zvládneme, musíme, lidi jsou na tom mnohem hůř. Jen ten vztah k ní už mám asi těmi penezmi ovlivneny a nedokážu se přes to přenést…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.19 11:39

@Lara Farseer upřímně? Ty dluhy vůbec netusim.. sama nám to neřekne. Kolikrát nám do očí říkala že nic nesplácí, pak se za měsíc přede mnou prerekla, že splácí někde přes 4tis. Hned jsem se ptala chlapa. Ten na ni uhodil a řekla mu že přece splácí, ale jen 1200kc. Asi před půl rokem měla exekutora, to jsme se dozvěděli asi po mesici. Smlouvy žádné nemá, poštu vyhazuje a dělá mrtvého brouka. Každému říká něco jiného. Je to vcelku rozumná ženská, ale každého kritizuje a pak sama u sebe toto.. jednou jsme se dozvěděli že po telefonu uzavřela smlouvu měsíčně za 1000kc na internet. Přitom nemá ani pc, ani chytrý telefon ani tv. Dozvěděli jsme se to na poslední chvíli že se to rychle jelo zrušit. Když se jí zeptáš z čeho to chtěla platit, tak že neví.

• Citovat
  • Upravit
26747
29.8.19 11:42

@Lara Farseer kdyby o vás běžel seriál, tak ho upřímně hltám :kytka: :mrgreen: hele, jenže bez manžela IT byste taky byli víš kde :nevim: nebo prostě bez dobře placené práce :think: alespoň máte to štěstí ve všem tom neštěstí, že máte peníze :palec: jinak my máme příjmy taky slušný, ale mít doma další dvě děti puberťáky a otcům posílat desítku, tak to opravdu bychom těžko zvládali a mohli bychom být tisíckrát slušně vychování a hodní.

Příspěvek upraven 29.08.19 v 11:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
29.8.19 11:44
@Anonymní píše:
@Mysticlipstick no nevim.. přijdu si trošku jako ta zla, co nechce pomoc a navadi přítele proti máme.. padl i návrh, že by bylo řešení přestěhovat ji k nám coz tedy na plné čáře odmítám a i když mě to mrzí, řekla jsem, že jestli tchýně půjde k nám, tak beru dítě a. stehuju se k našim.. Já prostě s takovým člověkem žít nechci A nedokážu. Může tu být ještě dalších 20 let a i když jsem asi sobec tak vím, že to bych prostě nezvládla.. kdyby to byla fajn ženská tak bych o tom přemýšlela. Ale v tomhle případě to prostě nedokážu. Na druhou stranu chci být podpora pro chlapa v dobrém i ve zlém.. nevím, strašně se to ve mě míchá všechny pocity co je a není správné..teď to asi necháme pár měsíců dýchat. Dokud budu brát mateřskou tak to pořád půjde. Pak až budu brát jen rodicak, tak se teprve uvidí. Chlap chce brát přesčasy atd, jako asi to zvládneme, musíme, lidi jsou na tom mnohem hůř. Jen ten vztah k ní už mám asi těmi penezmi ovlivneny a nedokážu se přes to přenést…

Nejsi zlá. My pro tchana děláme hodně, mohli bychom ušetřit, kdybychom se sestěhovali - ale jen přes moji mrtvolu. Naštěstí to manžel vidí stejne. Už tak nám volá několikrát denně, poslední dobou protože se nemůže vykakat :zed:. Volá i v se ráno (manžel vstává tak v půl devátý).

Nejsi zlá, budete mít dítě, příjmy se sníží. A tchyně není chudák důchodkyně, která nemá ale finančne negramotny člověk a vy ji pomáháte. Ale aby s vámi muž byl mnohem méně a mohl na ni vydělávat… To je velký dopad na vaši rodinu.

Takže podporovat ano ale s mírou. To co píšete je rozumný, víc ji kontrolovat, mimořádný výdaje po vás chce ale mimořádný příjmy si nechá :cert:. Jakmile doplatí úvěr, snížit příspěvek. Dělat si rezervu i pro sebe. A popřemýšlet zda by se nedala ta konsolidace. A hlavně hlídat ať ty dluhy fakt platí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
29.8.19 11:53

@Bubla Bůčková
Tak jasně, že jsme na tom finančně dobře a bez toho by to šlo hůř ale i když v rodině (po rozvodu rodičů, otec neplatil) nebylo, maminka furt dělala co mohly třeba s tetou si pomáhaly navzájem (hlídat, společný vaření atp).

Ano, máme štěstí, že manžel pracuje v IT a tam penize vždycky budou. Já i na tel půl úvazek mám taky slušný plat (teď se 2 dětmi už asi pracovat při RD nebudu a bude nám to hodně chybět).

Já se taky nevalim doma, před RD jsem pracovala v jiném oboru a končila jsem se 42 hrubého, což je taky hodně. Makame oba a nic nam jen tak nepadlo do klína. Já třeba pracuji od půl roku malého, můžu ho mít s sebou, baví mě to a dá se tom k tomu jsem ale absolvovala několik odborných kurzů. Teď mě čeká další, budu ho dělat skoro do porodu. To samý manžel, furt nějaký certifikace atp.

Jen tak za nic ty peníze nebereme. Jen prostě i díky pomoci rodině to fakt není na to abych si mohla rozhatovat jak chci. A že bych si občas chtěla dopřát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.19 11:53

@Lara Farseer je to taková blbá situace. Je mi jasný, že kdyby se jednalo o moji mamku, pohled bych měla nejspis jiný. Muz se své mamce snaží pomáhat, ma ji rád. Já už k ní respekt asi ztratila a vidím tu praktickou část a zabezpečení své rodiny a dítěte. Ale přesto vím že chlap se o nás postará, jen to bude na úkor něčeho, času, zdraví, volného víkendu.. brzy budeme mít hotový pokoj pro hosty takže si ji přítel občas chce vzít k nám na víkend. A já už teď mám strach jak to bude probíhat. Švagrová si ji vzala na 3 dny a nakonec ji musela po 3 týdnech sama sbalit a dovézt domů jinak se k odchodu prostě neměla. A nakonec ji máma pomluvila že ji vyhodila. Já neměla slov. A už si maluju v hlavu takové nejhorší scénáře a jsem otravena už dopředu :D ale souhlasim že o vás by měl běžet seriál :lol:

• Citovat
  • Upravit
3990
29.8.19 11:55
@Anonymní píše:
@Lara Farseer upřímně? Ty dluhy vůbec netusim.. sama nám to neřekne. Kolikrát nám do očí říkala že nic nesplácí, pak se za měsíc přede mnou prerekla, že splácí někde přes 4tis. Hned jsem se ptala chlapa. Ten na ni uhodil a řekla mu že přece splácí, ale jen 1200kc. Asi před půl rokem měla exekutora, to jsme se dozvěděli asi po mesici. Smlouvy žádné nemá, poštu vyhazuje a dělá mrtvého brouka. Každému říká něco jiného. Je to vcelku rozumná ženská, ale každého kritizuje a pak sama u sebe toto.. jednou jsme se dozvěděli že po telefonu uzavřela smlouvu měsíčně za 1000kc na internet. Přitom nemá ani pc, ani chytrý telefon ani tv. Dozvěděli jsme se to na poslední chvíli že se to rychle jelo zrušit. Když se jí zeptáš z čeho to chtěla platit, tak že neví.

No to je ale hodně hodně zlý… Z toho se pak prostě nevyhrabe… Hele. Zřídit ji datovku a mít přístup plus ji pravidelně projíždět v centrální evidenci exekuci… Zkusit udělat výpis z BRKI, NRKI a Solusu. Ať to máte pod kontrolou. Protože tohle he fakt malér..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
29.8.19 11:59

@Bubla Bůčková
Hele ať nejsem za chudáka. Na ty sourozence dostávám peníze a velkou část výdajů z toho pokreju. Takže doplácím že svého relativně málo. Když jsem si je vzala, měla jsem je přes půl roku zadarmo, stát mi nazpět nic nevyplatil a soud se prostě tahnul. Ale to jsem byla v práci a peněz bylo fakt hodně.

A nedávno ty dávky v pestounce zvedli, tak to taky pomohlo.

No ale veselé je, že teď konečně proběhl soud a mladej jde zpět k matce, přestanu dostávat peníze ale furt na to vydělám, chlapec měl neskutečnou spotřebu všeho. A krom toho budu mít klid, rak to se dicela těším. Fakt je se snažili ale nedalo se to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová