Je tohle babička?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13837
10.9.12 08:50

Nevidím na tom nic divného, naše jedna babička o malou zájem nejeví vůbec a druhá si pořád stěžuje, že jí Míšu nedávám, ale ještě nikdy se sama neozvala, že by jí chtěla vidět (bydlí od nás asi 10min), takže jí musím volat/ stavět se na návštěvu jen já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7680
10.9.12 09:02

Postýlky existují i cestovní složená je hned, v autě zase tolik místa nezabere a když už byste jeli na návštěvu tak má prcek kde spát. Nehledě na to, nezabírá nikomu místo když tam nejste :mrgreen:.

Odkládání pláčícího dítěte - to též znám, všichni si ze mě dělali legraci, když mi tetka šoupla bratránka a jakmile začal nabírat barvu a krabatit čelo, tak už jsem ho rychle vracela mimince. Nikoli však proto, že bych ho neměla ráda, ale proto, že jsem byla prostě přesvědčena, že u ní se má líp :mrgreen:

Ono až prcek povyroste, tak třeba bude mít úplně jiný přístup :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.9.12 09:11
@Anonymní píše:
Ahoj,
chci se vás optat, zda máte podobné zkušenosti s tchýní?
Mám 3měsíčního chlapečka, a tchyně už před porodem vykřikovala, že k nim (ona a její manžel, mají barák se zahradou, my panelák malý byt) stejně nebudeme jezdit, že spíš budeme u našich. Už dopředu věděla, jaká bude babička?? Není to její první vnouče!
  1. Má doma postýlku po svých dětech, a já ji řekla, at ji postaví že tam můžeme někdy i s malým a manželem přenocovat - (máme to k nim asi 50 km, stejně jako k našim).Před pár dny mi řekla, že ji stavět nebudou, že tam spát stejně nebudeme.. :nevim:
  2. Když jí nechám malého pochovat, tak se s ním mucká, ale jenom do tý doby než začne brečet nebo kňourat… to řekne, ať si ho vezmu, že brečícího ho nechce, že by si to pak malý pamatoval :roll:

(Tak teda jezdíme spíš k našim, kde postýlka stojí, mamka si prcka vezme i když brečí a utěšuje ho.. atd..) Těch situací je víc…

Snažím se s ní vycházet, ale prostě nad její chování mi občas hlava nebere :nevim:

Je tohle babička??? :think:

Není to tak hrozné. Proč by měla chovat ječící mimino, když nejlíp se uklidní u matky a postýlku jste si měli u ní smontovat sami. Jestli je těch situací víc, tak chápu, že 100 x nic umořilo vola, ale spíš se mi zdáš moc přecitlivělá ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
10.9.12 09:12

Taky jsme takovou měli, malou jako miminko moc nepobrala / to byla její druhá vnučka / ale co je Mája starší běhací batole tak už je to vpoho, ale ve mě to furt je, že jí jako mimi nechtěla, takže asi tak, bude to lepší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
10.9.12 09:37

Tak jestli řešíš jen tohle :)))) Víš jakou já jsem měla rádoby babičku? Vzala si mě jen jednou jedinkrát v kočárku, každou středu donesla pribiňák a hned zase šla…Nikdy si nevzpomněla na moje narozeniny, svátek a na Vánoce nám řekla, že Ježíšek není a že ona musí šetřit na dovolenou… Nikdy jsme u ní nesměli přespat… a když teď má od své druhé dcery děti, tak prohlásila, že se konečně dočkala prvního vnoučete…a klidně to řekla před náma… Jo a musela jsem jí do svých 12-ti let vykat a říkat paní, protože se necítila na to, být babičkou… Tohle je peklo a tohle není žádná babička… Ale kvůli postýlce? Tu jsme si koupili cestovní a jednou za čas, když dorazíme k mému dědovi(to není manžel od téhle rádoby báby), tak ji tam rozbalíme, pak sbalíme a nikomu nic nevadí… Tak co řešíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
10.9.12 09:41

Každý jsme vychován v ěnjaém modelu, Měly jsme své matky a své babičky a dá s epředpokládta, že pokud ten model byl kladný (my ho vnímaly kladně - ikdyž byly máma a babička špindíry, ale byly láskyplné, neměly jsme důvod je nemít rády, ne?), že se tak budeme chovat i my a že budeme předpokládat, že právě takhle se má hcovat matka či babička. A s tím bincem, naopak, pokud máma i babička byly hospodyně de luxe, kde bylo na infarkt mít drobek pod stolem, asi tm budeme drobet poznamenaný taky. Takže problém bude se srazit s jiným „modelem“. Pojmenujeme-li ho přesně - tchýně. A později - snacha.

Babička ti řekla, že jste víc u vašich. A ty, že víc jezdíte k vašim. Tak zkuste jezdit i ke tchýni. Třeba jí to mrzí. Třeba ty její „kecy“ jsou jen trochu neukočírovaný povzdech, že jí to mrzí, že dáváš přednost svým rodičům. A že ti hned dává řvou mimino? To těžko řáct, ale já když chovám mimi, které začne řvát, taky mám z toho pocit, že se mu u mně nelíbí, že chce mámu, a chovám dál jen v případě, mi bylo doslova do náruče uloženo po dobu, kdy si máma potřebuje dojít na záchod nebo prostě jen odpočinout od věčného chování uřvaného mimna… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.12 10:11

Mohla bys to mít tak, že tchyně neustále brečí, že tam každý týden nestrávíte aspoň jedno celé odpoledne, že jí tam postýlka stojí ladem a měli byste tam jezdit ideálně i přespat, a když by jí dítě začalo brečet, nechtěla by ho za nic na světě vydat. Polož si sama otázku, jestli bys to takhle chtěla. Já teda ne, jenže jsem to zrovna takhle měla.

• Citovat
  • Upravit
233
10.9.12 11:24

Proč ne? Tchýně jsou samostatná kapitola :D a nezapomínejme, že i většina z nás budeme tchýně… Jsem zvyklí na hlídací, rozmazlovací, podstrojovací a vnoučat chtěcí typ, ale zapomínáme, že tohle není žádná povinnost. Každá babička prostě odvázaná není a to neznamená, že je špatný člověk. Moje první tchýně nám taky jednou střelila -děcka jeďte domů, já na vás dnes nemám náladu. A svět se i přesto nezbořil. Prď na to, buď vděčná, že vám to funguje na druhé straně a užívej každého dne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
10.9.12 12:50

No a není to tak, že nestaví postýlku, protože vás tam ani na spaní nechce? Zval vás vůbec někdo?
Mě by tedy ani nenapadlo jen tak oznamovat: Ahoj, přijedeme na návštěvu a budeme tam spát, postavte postel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
16.9.12 09:41

Každá babička má svůj vlastní přístup - a kecy typu „nepostavim postýlku, STEJNĚ k nám jezdit nebudete“ zavání urážlivostí a lítostivostí, nebo jak to napsat, to nesouvisí se vztahem k prckovi, ale s osobností jako takovou… že se zbavuje brečícího mimina, to mi přijde celkem normální :lol: mě taky většina lidí začne malýho vracet, když se náhodou rozbrečí…

tvoje máma to bude brát vždy jinak, než tvá tchýně, tak to prostě je… :srdce:

nechala bych jí být, když si potřebuje hudrat, ať si hudrá, a pokud to bude přes čáru, tak bych jí řekla, ať nevyhrožuje, nebo jezdit fakt přestanete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
20.7.13 11:34

Ahoj, zajímalo by mě, jestli tu má někdo babičku, která nechce vnoučátka na prázdniny??? Moje tchýně je nechce, ještě tam nebyli přes noc - kluci 6 a 1 rok. Chjo :( Bylo by super aspoň trošku vypnout… jenže ona se nechce starat, vím, jsou to moje děti, ale… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
20.7.13 11:38

Když nechce, tak nechce. Má svůj život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
20.7.13 11:39

Tak je vyšli k druhé babičce, popřípadě jestli máš sourozence, tak k nim a na oplátku si pak vezmeš jejich děti. My máme naštěstí obě babičky hlídací, co se víkend co víkend domlouvají, která si tentokrát synka vezme a už uvažujou i nad dcerou - 10 měsíců. O prázninách jezdí syn na týden k jedné a pak na týden k druhé. No ale pokud tchýně děti na prázdniny nechce, nedá se nic dělat, nemrzelo by mi, že si neoddychnu, ale že si děti s babičkou neužijou prázdniny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
20.7.13 11:40

Jo. Moje tchýně má alzheimera, takže nepřichází v úvahu. A moji rodiče, ačkoliv mají děti rádi, nejsou zrovna „hlídací typy“, nehlídají mi. Takže jsme na děti s manželem sami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.7.13 11:43
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mě, jestli tu má někdo babičku, která nechce vnoučátka na prázdniny??? Moje tchýně je nechce, ještě tam nebyli přes noc - kluci 6 a 1 rok. Chjo :( Bylo by super aspoň trošku vypnout… jenže ona se nechce starat, vím, jsou to moje děti, ale… :roll:

ale to přeci není povinné, dávat je k babi na noc.. Moje, kdyby nechtěla, tak jí nenutím.. určitě má své důvody.. pokud chceš vypnout, najmi chůvu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová