Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Opět by mi to nevadilo. Vzbuzené mimino v kočárku řve skoro ve 100% - cizí, necizí. Nehledě na to, že měli kluci nařízené určitě při náznaku pláče, okamžitě přivezte kočár. Myslím, že to moc řešíš, u své mámy bys tohle neřešila, ale je to tchyně, tak se budeš ofrňovat při každé věci, že?
To je jako nějaký test Vadí/nevadí…?
Ano vadilo a ozvala bych se.
@Anonymní píše:
Moc to sem nepatří, ale prosím o zachování anonymity…Vadilo by vám, kdyby si babička vašeho miminka stahovala vaše fotky dítěte z FB a dávala je pod svůj profil? Aniž by vám něco řekla…
K.
Dala tam i fotky z naší svbatby, všechny… i ty, který bych já nezveřejnila (měla půjčené ncd s fotkama)
Pokud by mi to vadilo, tak jen z toho důvodu, že jsou fotky mého dítěte veřejně na FB, takže to bych je tam neměla ani já. Pokud by mi to vadilo z jiného důvodu, tak bych to řekla (pokud by to byla moje mamka, řekla bych jí to já, pokud tchyně, požádala bych manžela/partnera, aby to mamince řekl). A řekla bych i ty svoje důvody.
Pokud má někdo na FB fotky, které může kdokoliv stáhnout, tak si myslím, že holt musí počítat s tím, že toho někdo využije. Pokud je to babička dítěte, tak pořád lepší než někdo jiný
. Když sis vytvářela profil na FB, souhlasila jsi s podmínkami, mezi kterými je mj i to, že to, co tam dáš, už nebude výhradně tvoje vlastnictví, ale vlastnictví všech, takže i tvé babičky (nebo kohokoliv cizího, kdo se k fotkám dostane). Takže upřímně, nechápu, proč ti vadí, že zrovna babička stahuje fotky a dává si je na svůj profil
. Třeba se chce jen pochlubit vnoučátkem
.
@ynax píše:
Opět by mi to nevadilo. Vzbuzené mimino v kočárku řve skoro ve 100% - cizí, necizí. Nehledě na to, že měli kluci nařízené určitě při náznaku pláče, okamžitě přivezte kočár. Myslím, že to moc řešíš, u své mámy bys tohle neřešila, ale je to tchyně, tak se budeš ofrňovat při každé věci, že?
Já se neofrňuji, jen se ptám… nikomu jsem nic neříkala…
No ale nevím, mě ani babičce neřve, když nás vidí… A hlavně byli celkem daleko, cca 3km od domova… to, že měli půl hodiny zpoždění už asi ani neřeším… :-/
Jinak co se týká toho syna, moc zodpovědný není (v jiných věcech)
Okamžitě jí zakaž veškerý kontakt s dítětem, protože se chová naprosto nemožně a dítě by z toho ještě mohlo mít trauma. ![]()
@Anonymní píše:
Moc to sem nepatří, ale prosím o zachování anonymity…Vadilo by vám, kdyby si babička vašeho miminka stahovala vaše fotky dítěte z FB a dávala je pod svůj profil? Aniž by vám něco řekla…
K.
Dala tam i fotky z naší svbatby, všechny… i ty, který bych já nezveřejnila (měla půjčené ncd s fotkama)
Tak to by mi vadilo, tak si dávám pozor na to, co tam dávám…
Nevím, jak přesně to chodí na FB, ale pokud je možnost dát fotky tak, že je uvidí jen někdo, a ten někdo je zveřejní, tak bych se ozvala.
Já se FB bráním (zatím se bez něj obejdu a nemám potřebu to měnit) a když jsem zjistila, že moje sestra dává fotky mých dětí na FB (určitě ne ve zlém úmyslu, nejspíš se jen chtěla pochlubit neteřemi), tak jsem jí to řekla. Třeba to babičku nenapadlo, že by ti to mohlo vadit (a proč).
Co se týká vození kočárku, tak to by mi asi taky vadilo, že dítě svěřila někomu, koho neznám, ale nevidím problém v tom to babičce říct, příště by se zeptala a bylo by po problému.
@Anonymní píše:
K.
vadilo, a ještě víc mi vadí, když nejeví o vnuka zájem a jen se s ním při každé návštěvě vyfotí aby se mohla chlubit jaká je to babička roku
( a to jí musíme fotit i 3× než se jí fotka líbí. a pak mi ho vratí a jde si po svym ![]()
@backjay píše:
vadilo, a ještě víc mi vadí, když nejeví o vnuka zájem a jen se s ním při každé návštěvě vyfotí aby se mohla chlubit jaká je to babička roku( a to jí musíme fotit i 3× než se jí fotka líbí. a pak mi ho vratí a jde si po svym
Musíte?
Mně by to vadilo kdyby nekdo téměř cizí jezdil s miminem a jeste bůh ví kde
když kocar sverim babičce tak předpokládám, že s ním bude ona ![]()
Příspěvek upraven 19.01.14 v 10:02
@j.a.n.i1 skoro musíme, když odmítneme tak obchází všechny kdo jsou doma aby jí vyfotili ![]()
To prve by mi nevadilo, posielam im len fotky nezvadne..
takze ziadne kde som ja, kde je dieta nahe atd
ked by bez mojho dovolenia dali dieta dalsej osobe, uz by ho nedostali. Mozno radikalne pre niekoho ale dieta zverim len cloveku ktoremu doverujem a pokial ma sklamu, dovera skoncila
@backjay píše:
@j.a.n.i1 skoro musíme, když odmítneme tak obchází všechny kdo jsou doma aby jí vyfotili
No a co, tak ať si obchází, když nebude chtít nikdo, tak má smůlu…
tak to by me přímo nasralo