Je tohle babička?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.7.13 11:44

Holky, je tu někdo, kdo to má stejně jako my?? ;)

• Citovat
  • Upravit
17014
20.7.13 11:45
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mě, jestli tu má někdo babičku, která nechce vnoučátka na prázdniny??? Moje tchýně je nechce, ještě tam nebyli přes noc - kluci 6 a 1 rok. Chjo :( Bylo by super aspoň trošku vypnout… jenže ona se nechce starat, vím, jsou to moje děti, ale… :roll:

Se ji nedivím :lol: taky by mě hlídání dvou rarachů a z toho jedno roční nijak neuchvacovalo :lol: :lol: Je to velká zodpovědnost, třeba se bojí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.7.13 11:46
@Anonymní píše:

moje tchýně byla nemocná, jsem ještě musela pečovat já o ní. O hlídání jsem si mohla nechat taky zdát.. žádné kámošky, nic. Téměř 3 roky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
20.7.13 11:46

Dcera je ještě malá, ale vím, že ani jedna babička si ji na týden nikdy nevezme. Prostě to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
20.7.13 11:48
@Anonymní píše:

já jo. Tchýně bydlí vedle nás a ani mi nepohlídá, když potřebuju někam… Jako když jí řeknu, tak teda milostivě jde chvilku pohlídat, ale ty kecy okolo… Vím, že to není její povinnost, ale někdy něco potřebuju chlap, když je na služebce, tak mám smůlu. Kolikrát jde o hlídání, kdy už malej spí, takže sedí a dívá se na teklu, což by dělala i doma

• Citovat
  • Upravit
674
20.7.13 11:51

Neboj, nejsi v tom sama.
My máme obě babičky takové, že si žijí raději svůj vlastní život a seberealizují se, než aby se radovaly z vnoučátek. :nevim:
Vím, docela to zamrzí, ale myslím, že se tak ochuzují je ony samy. Časem to možná poznají, ale to nevím, jestli ještě naše děti budou jevit o babičky zájem. :think:
Teď je to i pro nás těžší, že jsme na všechno sami, ale zvládáme. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
20.7.13 11:52

Naše malá nechce u tchýně spát a u našich nechci zase já, aby byla, protože mám špatný vztah s otcem. Navíc tchýně bydlí v Praze, tak mi přijde ujetý, aby dcerka trávila prázdniny v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
20.7.13 11:53
@babice píše:
Neboj, nejsi v tom sama.
My máme obě babičky takové, že si žijí raději svůj vlastní život a seberealizují se, než aby se radovaly z vnoučátek. :nevim:
Vím, docela to zamrzí, ale myslím, že se tak ochuzují je ony samy. Časem to možná poznají, ale to nevím, jestli ještě naše děti budou jevit o babičky zájem. :think:
Teď je to i pro nás těžší, že jsme na všechno sami, ale zvládáme. ;)

přesně tak. Je to jejich chyba až třeba budou mít zájem, nebo chuť, až třeba nebudou mít sílu na jiné aktivity, tak už zase ty děti nebudou mít zájem o babičky

• Citovat
  • Upravit
14335
20.7.13 11:53

Anonymní.. já třeba na hlídání občas dám, ale je to třeba na půl dne. Kluk ´je na babičku zvyklý - teda jedná se o mámu..A i přesto mi máma nikdy nezvala kluka na týden.. Ani bych ji asi neřekla, přijde mi to docela dlouho- nemyslím,, že bych bez dítěte nevydržela, nebo tak.. Na noc byl uní asi třiktár a to jednu a te´d v létě má slíbeno, že půjde přes noc- 4,5 let..
Já si prostě myslím, že se ty babičky na to necítí a je rozdíl jestli je aktivní a nebo babička sedící a celý den si čte, plete. naše máma do práce nechodí, hledá, ale i tak mají hodně domácího zvířectva a práce, tak by to stejně na týden neklaplo :mrgreen:
Tcýně siho nebere vůbec, musíme říct, a tak to taky spíš vidím, že neni hlídací typ.. Návštěva to jo, dát skadkého, pochlubit se ostatním co vnoučata, ale toď vše- má to tak ale i ke švagrové, že děti na prázdniny nejezdí- 5,8 let..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
20.7.13 11:56

@monca114 s tímto naprostou souhlasím.. vidím, že kluk nemá vůbec vztah k babičce a to i když normálně nemám problém tchýni ho dát a nebo prostě když přijedem na návštěvu, klidně může okolo něj- teda dřív, hrát si a nevím co.. ale ona raději vařila, uklízela po obědě a něco než by si k nám sedla a pak si pila kávu a pak něco a nakonec vlastně s klukem nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
20.7.13 12:03
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mě, jestli tu má někdo babičku, která nechce vnoučátka na prázdniny??? Moje tchýně je nechce, ještě tam nebyli přes noc - kluci 6 a 1 rok. Chjo :( Bylo by super aspoň trošku vypnout… jenže ona se nechce starat, vím, jsou to moje děti, ale… :roll:

to přece není její povinnost. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2907
20.7.13 12:16

Když nechce tak je to její věc. Nijak bych to nehrotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.13 12:30

@andy266 Přece to nijak nehrotím, ani nikoho k ničemu nenutím, jen jsem chtěla vědět, že v tom nejsem sama!!!

Ono mě to tak napadlo, páč manžel by je k nim pořád chtěl dávat, (on často trávil čas u babi..), no ale ona nechce!! A prostě nám lže, že ani volno nebude mít, přitom ho má! No a když to tak sleduju-ten její odpor, tak bych ji ty děcka, tuším, ani nesvěřila!!! A vůbec s tím zájmem o děti je to tak, jak píše kvaček..

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
20.7.13 12:35

Ty tchýně jsou fakt zlý, vopravdu. Moje máma si vnoučata taky nebere, maximálně pětiletou neteř na dvě noci, protože mají zahradu, byt a barák a o oboje se s tátou musí starat vlastníma silama o volném čase. Holt nehrozí, že by kvůli našim dětem odvolali například výměnu oken nebo zarovnání podlah, protože my si chceme dáchnout. Ne, nepřijde mi na tom nic divného. Když přijedeme, kafe si s náma dají, posedí, ale zdržovat je taky nejezdíme.

• Citovat
  • Upravit
2907
20.7.13 12:39
@Anonymní píše:
@andy266 Přece to nijak nehrotím, ani nikoho k ničemu nenutím, jen jsem chtěla vědět, že v tom nejsem sama!!!Ono mě to tak napadlo, páč manžel by je k nim pořád chtěl dávat, (on často trávil čas u babi..), no ale ona nechce!! A prostě nám lže, že ani volno nebude mít, přitom ho má! No a když to tak sleduju-ten její odpor, tak bych ji ty děcka, tuším, ani nesvěřila!!! A vůbec s tím zájmem o děti je to tak, jak píše kvaček..

Mě to příjde, že jo. Je to každého věc :) Chápu, že je potřeba si odpočinout, ale stejně s tím nic nenaděláš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová