Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Julča001 píše:
Takových už bylo, co ho včas nevyndali
To asi jo, ale pokud ma o sex zajem a vazne to jen na tomhle?
@Julča001 píše:
Musí si najít chlapa, kterému guma nevadí. Nebo jak píše, po dětech sterilizace / vasektomie. Tu si ale taky moc chlapů udělat nenechá, i když jinde je to běžné a je to banální zákrok.
Porad nechapes pointu. Proc by chlap jak jedno tak druhe delal, kdyz muze soulozit s nekym jinym kdo tohle vyzadovat nebude? Tady jde o ten prvotni poznavaci prvek, pokud mne tohle zenska rekne na prvnich setkanich, tak to rovnou odpiskam, protoze vidina do budoucna jsou jen problem bud guma nebo zakrok. Proste zbytecne komplikace.
@akavi píše:
Ano, hodně žen trne strachy, aby ho včas vytáhnul.
A i pro mnoho chlapů to je nepřípustné. Kamarád mého muže mi kdysi vysvětloval, ze on si prece nenechá připravit o to nejlepší na sexu (tj. vyvrcholení dovnitř), takze ať si antikoncepci zařídí ženská (on je ale blb i z jiných důvodů, tak mě tenhle jeho postoj nijak nešokoval).
Nevim jestli vetsina muzu prahne po ejakulaci dovnitr. Za me to je nechutne a mnoho zen po tom take netouzi, ze z nich nejaky cas po sexu porad sperma vytejka. To je asi o tom co za vola sukate s dovolenim, protoze u nekoho obrazne normalniho ktery nufuni pri prvnim zasunu se da predpokladat ze svou ejakulaci ovlada. Kdo neni schopny svou ejakulaci ovladat, tak stoji za zvazeni navsteva lekare.
@Pavlik Morozov píše:
Porad nechapes pointu. Proc by chlap jak jedno tak druhe delal, kdyz muze soulozit s nekym jinym kdo tohle vyzadovat nebude? Tady jde o ten prvotni poznavaci prvek, pokud mne tohle zenska rekne na prvnich setkanich, tak to rovnou odpiskam, protoze vidina do budoucna jsou jen problem bud guma nebo zakrok. Proste zbytecne komplikace.
ale však to je přece dobře. však ty jsi taky přesně ta zbytečná komplikace, kvůli které je dobré takový vztah odpískat
pokud vím, že mi HA nedělá zdravotně dobře, tak přece nebudu pokračovat ve vztahu s někým, komu je můj zdravotní stav u zadele. partnerství se sobcem není kvalitní partnerství. a pokud hledám chlapa jenom na jednu noc nebo na občasný sex, tak tím spíš bych si nic nezačala s někým, kdo tu gumu nenatáhne, protože v tu chvíli je pro mne zdravotním ohrožením on sám, bez ohledu na můj postoj k HA.
EDIT: a přerušovaná soulož není antikoncepce, to je něco jako loterie. buď vyhraju, nebo ne
pokud nechci dítě, tak statisticky vzato je lepší volit jiné metody ochrany.
@Pavlik Morozov píše:
Však jo, ona píše, že hodně chlapů to tak má, já pointu chápu od začátku
A od začátku píšu, že si musí najít takového, kterému to nevadí.
@Anonymní píše:
S partnerem chodím už skoro rok a on stále používá při sexu kondomy. S bývalým přítelem jsme kondomy přestali používat asi po třech měsících vztahu, potom co jsme si oba zašli na testy. Když jsem to před nějakou dobou navrhla současnému příteli, tak mi řekl, že to není potřeba. Prý s manželkou používal kondomy celou dobu co spolu byli a to spolu byli dvacet let! Je na ně zvyklý a asi to nechce měnit. Mně to ale s kondomem úplně nevyhovuje a přijde mi škoda používat ho v trvalém vztahu. On je tedy teprve můj třetí sexuální partner, takže nemám moc co porovnávat, ale podle minulého partnera soudím, že i on si to samozřejmě bez kondomu užíval více. Máte zkušenosti s tím, že je muž na kondomy zvyklý a nechce je přestat používat? Jak to máte u Vás?
Co bych za to dala kdyby všichni moji chlapi který sem kdy měla chtěli použít kondom
já bez gumy už s nikým bych nešla, když pominu i ty testy…buď ráda…a guma cítit není, minule jsem ani nepoznala, že ji má…kde je zakopanej pes?
@Pavlik Morozov píše:
Nevim jestli vetsina muzu prahne po ejakulaci dovnitr. Za me to je nechutne a mnoho zen po tom take netouzi, ze z nich nejaky cas po sexu porad sperma vytejka. To je asi o tom co za vola sukate s dovolenim, protoze u nekoho obrazne normalniho ktery nufuni pri prvnim zasunu se da predpokladat ze svou ejakulaci ovlada. Kdo neni schopny svou ejakulaci ovladat, tak stoji za zvazeni navsteva lekare.
Někomu přijde nechutné, když se mu uděláš na břicho, záda nebo kdovíkam
Nakonec ta guma má i výhody
Jinak nevím, s kolika chlapama jsi spal ty, ale poměrně dost jich ukapává ještě než se udělá a to už není o sebeovládání. Pokud někdo tento problém nemá, může se spolehnout na přerušení, chce to sebeovládání a důvěru, ale znám páry, co to tak praktikují celý život ![]()
@Russet píše:
Nevěří ti a chce to prostě mít pod kontrolou. To je celé.
Přesně
takovejch kočiček, kterým selhala antikoncepce už tady psalo…
@HulaHoop píše:
No ale co mam delat, kdyz u me maji hormony dost zasadni vedlejsi ucinky? Mam zit jak jeptiska? Nekdy si rikam ze vynalez horm. antikoncepce mi byl cert dluzen.Dost me to znevyhodnuje… no ale holt s tim nic nenadelam…
Jeden partner který si dokáže dávat „pozor“. Nebo ten kondom. ![]()
Představa že chlap odmítá gumu hned od začátku tak je mi jasný, že gumu nemá nikdy a s nikým, pak bych takovýmu přála narazit na pořádnou chlamydiovou infekci a to při nejlepším
příště si rozmyslí strkat ptáka všude vesele do všech dír bez pláštěnky.
@Anonymní píše:
To já chápu, ale já beru HA a většinou používáme i spermicidní gel. Dítě nechceme ani jeden.
To, že on používá kondom, je o tom, že chce mít kontrolu nad chodem věcí budoucích (= tvou plodností). To už Ti tady napsaly uživatelky snad v každém druhém příspěvku. Co na tom proboha pořád nechápeš?
@HulaHoop píše:
No ale co mam delat, kdyz u me maji hormony dost zasadni vedlejsi ucinky? Mam zit jak jeptiska? Nekdy si rikam ze vynalez horm. antikoncepce mi byl cert dluzen.Dost me to znevyhodnuje… no ale holt s tim nic nenadelam…
Tělísko jsi nezkoušela?
@Pavlik Morozov No tak pro mě je teda ejakulace dovnitř hyper rajcovní a že pak něco teče ven? C'mon. Problém mám spíš s ejakulací jinam.., jsou určité části těla, kam by mi přišla dokonce i ponižující (obličej, vlasy, záda), takže se připojuju k @Julča001.
Samozřejmě kondom má své limity a nejsem z něj úplně odvázaná, ale když si vezmu, kolik chlapů s ním má problém (ať už kvůli erekci nebo prožitku) a bylo by nejraději, kdyby všechno zařídila ženská (včetně cpaní se hormony, o němž vysoce pochybuju, že se obejde bez následků), tak tleskám každému, kdo je ochotný ho bez keců používat.
@sagina Pak existuje ještě metoda plodných a neplodných dnů, nazývaná jako Vatikánská ruleta. ![]()
@sagina píše:
ale však to je přece dobře. však ty jsi taky přesně ta zbytečná komplikace, kvůli které je dobré takový vztah odpískatpokud vím, že mi HA nedělá zdravotně dobře, tak přece nebudu pokračovat ve vztahu s někým, komu je můj zdravotní stav u zadele. partnerství se sobcem není kvalitní partnerství. a pokud hledám chlapa jenom na jednu noc nebo na občasný sex, tak tím spíš bych si nic nezačala s někým, kdo tu gumu nenatáhne, protože v tu chvíli je pro mne zdravotním ohrožením on sám, bez ohledu na můj postoj k HA.EDIT: a přerušovaná soulož není antikoncepce, to je něco jako loterie. buď vyhraju, nebo ne
pokud nechci dítě, tak statisticky vzato je lepší volit jiné metody ochrany.
Pokud je to narazovka, tak ochranu vyzadovat je pochopitelne. Pokud se jedna o dlouhodoby vztah, tak ti garantuji ze jen velmi malo jedincu bude akceptovat gumu. Hodne stesti pri hledani. Prerusovana souloz je kompromis. To ze je riziko vetsi nez u HA je pochopitelne. Vsechno je riziko. Kdybys takhle uvazovala, tak si nemuzes dat ani pusu.
@Julča001 píše:
Však jo, ona píše, že hodně chlapů to tak má, já pointu chápu od začátkuA od začátku píšu, že si musí najít takového, kterému to nevadí.
To je dost nepravdepodobne, aby se ti setkalo ze bude to akceptovat, bude ji pritahovat, nebude to debil. a bude mit stejne priority. Tim prvni si diskvalifikujes rovnou 90% mozna i vice.