Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já, problém neměla, mame dvojčata kluky jedni jméno jsem rekla já druhé tatka, řekli jsme si ze souhlasíme a bylo… jinak mame kubu a vojtu
@Levandulina píše:
Tak takhle to je i u nás. Nemůžeme se shodnout a vždy se pohádáme. Nevím, jak to dopadne, asi bude mít jména dvě. Jedno, co dám já, druhý co dá přitel…
Jo, to znám. A když dáš i na názor lidiček z rodiny, jména (dívčí ani chlapecké) bys nikdy nevyprala.
Můj přítel se pořád nemohl rozloučit se jménem Richard. Tak pokud budeme mít kluka, bude to Ríša. Jej, no, takhle zdrobněle to už nezní tak tvrdě. ![]()
@kolozubka píše:
Tak je napiš, abychom věděly, jaká nenavrhovat.
Bylo by lepší, kdyby ve jméně R nebylo. Nelíbí se nám Šimon, Tomáš, Sebastian, Maxmilián, Patrik.
@121quika píše:
Dobrý den, obracím se na Vás s prozbou o pomoc při výběru jména pro naše třetí dítě. Doma už máme Filipa a Matyáše. Zároveň Vás chci poprosit, aby jméno bylo české, jelikož naše přijmení je typické české. Děkuji
třeba Štěpán, Ondřej, David, Daniel, Vít, Vilém, Tomáš, Jakub, Zbyněk, Jáchym…
doufám že jsem se nestrefila moc do těch, cos vypisovala že se Vám nelíbí-cituju z min. stránky a tak to už nad sebou nevidím ![]()
@121quika píše:
Bylo by lepší, kdyby ve jméně R nebylo. Nelíbí se nám Šimon, Tomáš, Sebastian, Maxmilián, Patrik.
Jedna kamarádka mi nedávno říkala, že před porodem svého chlapečka se při své práci setkala s jedním psychotronikem nebo numerologem - už nevím. Ten jí naopak tvrdil, že jména s „r“ jsou silná a patří silným osobnostem. A doporučil jí jakou si knížku Jméno je tvůj osud (nebo tak- musela bych se doma podívat). Člověk si to ale musí přebrat podle svého. Někdo tomu věří, jiný ne. ![]()
Já teda bych nikdy neřešila, zda má někdo R i ve jméně i v příjmení…jo…u kluka to zůstane na furt..ale holka se nám vdá a třeba to R tam mít nebude v příjmení… mě se Děsně líbí Šarlotka a valerie…a u klučičích jen dvě z celého kalendáře a celé knížky od Knappové a to je Vincent a Oskar ![]()
@121quika píše:
Dobrý den, obracím se na Vás s prozbou o pomoc při výběru jména pro naše třetí dítě. Doma už máme Filipa a Matyáše. Zároveň Vás chci poprosit, aby jméno bylo české, jelikož naše přijmení je typické české. Děkuji
Já chtěla Štěpána ale ten mi byl zamítnut, že by se mu to blbě vyslovovalo
co třeba Domninik? My ho máme a je to krásné jméno ![]()
@121quika píše:
Mě se třeba líbí Kilián, Jonathan, Daniel, Adam, Lukáš. Mě třeba osobně se nelíbí, když jméno a příjmení mají stejný počet slabik, ale naopak různý.
@kolozubka píše:
Mě se třeba líbí Kilián, Jonathan, Daniel, Adam, Lukáš. Mě třeba osobně se nelíbí, když jméno a příjmení mají stejný počet slabik, ale naopak různý.
Kalián je nádherné jméno!! ![]()
My máme doma Hynka a Viléma
(Hynečka a Vilíčka
).
Potom se mi ještě líbí jména: Antonín, František, Jiří, Josef, Čeňek, Petr, Erik.
Antonie, Hana, Helena, Elena, Miloslava, Zoe, Žaneta, Sofie, Anna. ![]()
A ještě mě napadlo u holčičky se mi líbilo spojení jmen Sofie a Anna.. (Sofie Anna a Anna Sofie) ![]()
@Levandulina píše:
U nás se teď mluví o jméně Max (já) a William (přítel)
Williama má kamarádka. Krásné jméno ![]()