Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, docela rad bych slysel nazor nezaujatych zen, protože ten, co „da kopacky“ je vetsinou ten spatnej. 2 dlouhe vztahy, z toho 14 let manzelstvi, rozvednej, je mi skoro 40, od 23 zivot s detma. Pred 2 mesici jsem si nasel pritelkyni, bezdetna a deti pro ni jsou prioritou, myslí si, ze uz ji pomalu ujizdi (33 let) vlak a deti chce brzy a kladla mi na srdce, ze se mnou nechce ztracet cas, pokud deti nechci. Hned na zacatku jsem ji rek, ze si dite jeste dokazu predstavit. Sedeli jsme si, jsem zamilovanej, ale opadlo to prvni velke poblouzneni a ja začal premyslet a uvedomil jsem si, ze dite uz asi ne. Skoro do 60 a vlastne cely aktivni zivot resit deti uz nechci. Takze pritelkyni jsem to rek s tim, ze bude lepsi kdyz se rozjedeme, aby se mnou neztracela cas, ze jeji chyba to neni, ze je to ve me.
Samozrejme padly varianty, ze jsem si chtel jen uzit a ze jsem si s ni nemel nic zacinat, ze jsem to vedel od zacatku nebo ze jsem k ni asi zas tolik necitil. Jsem z toho fakt spatnej, ale porad si to nejak omlouvam tim, ze jsem to ukoncil brzy, nez za nejaky rok, kdy uz by fakt treba na novy vztah a deti bylo pozde.
Nejsi. A je dobře, že sis to ujasnil ještě včas. Jsou ženy, které vlastně hledají hlavně proto, aby měly dítě, než aby jim šlo o partnerství. Do dítěte se natlačit nenech, když ho nechceš.
Jste spolu jen dva měsíce, nejsi hajzl. Ten bys byl třeba po dvou letech vztahu, kdybys jí vodil za nos.
Rekls ji to brzy a na rovinu, to je fajn.
Na druhou stranu trosku nechapu, ze pred 2 mesici dite ano a ted dite ne.
Nic se prece nezmenilo.
Spis to vypada, ze klapla postel, dosahl jsi sveho, a teprv ted ti doslo, do ceho se zenes.
Velke pouceni pro priste, abys zenu neoblboval s „mozna“, kdyz uvnitr davno vis, ze „ne“.
@ludmilaadamkova píše:
Tak já se nedivím že ti řekla že jsi hajzl… Pro ni jsi s tím neuděláš nic. Řekl jsi jí to co nejdřív lépe to udělat nešlo.
Promiň, ale já si nemyslím, že dotyčná má právo vyvolávat v zakladateli pocit viny a zlobit se na něj. To, že ona zalozeni rodiny celou dobu neřešila není jeho problém. On jí to řekl včas. A tohle je právě to riziko, za které si je zodpovědná ona sama. Je jasný, že v tomto věku už je většina chlapů usazených, mají rodiny, případně jsou po rozchodu, ale mají závazky(děti)a po dalsich netouží. Těch svobodných bez závazků už je minimum. To samozřejmě nevylučuje, že to co hledá nepotká, ale uz to bude mít těžší. Zakladatel opravdu nemá povinnost jí udělat mimino, že ona si usmyslela. Nejsme plemenní hřebci.
@Tomáš916 A já někde píšu že tu povinnost? Naopak píšu že se zachoval správně. Dupni si ještě botičkou a paní určitě změní názor
a vezme za slova zpět ![]()
Naopak, podle mě ses rozhodl včas a férově jsi jí to řekl. Já tě rozhodně jako hajzla nevidím. Ale taky nejsem 33 co jí ujíždí vlak, tam bude vidění situace jiné. Časem jí dojde, že tvé chování bylo dobré i pro ni, včas jsi vycouval a dal jí možnost hledat jinde. Jsou chlapi, co „se rozmýšlí“ i několik let a ženská promarní možnost mít děti v „rozumném“ věku.
@Tomáš916 píše:
Promiň, ale já si nemyslím, že dotyčná má právo vyvolávat v zakladateli pocit viny a zlobit se na něj. To, že ona zalozeni rodiny celou dobu neřešila není jeho problém. On jí to řekl včas. A tohle je právě to riziko, za které si je zodpovědná ona sama. Je jasný, že v tomto věku už je většina chlapů usazených, mají rodiny, případně jsou po rozchodu, ale mají závazky(děti)a po dalsich netouží. Těch svobodných bez závazků už je minimum. To samozřejmě nevylučuje, že to co hledá nepotká, ale uz to bude mít těžší. Zakladatel opravdu nemá povinnost jí udělat mimino, že ona si usmyslela. Nejsme plemenní hřebci.
Ač nejsem muž, souhlasím se vším napsaným.
@Lucie_Sx píše:
Rekls ji to brzy a na rovinu, to je fajn.Na druhou stranu trosku nechapu, ze pred 2 mesici dite ano a ted dite ne.
Nic se prece nezmenilo.
Spis to vypada, ze klapla postel, dosahl jsi sveho, a teprv ted ti doslo, do ceho se zenes.
Velke pouceni pro priste, abys zenu neoblboval s „mozna“, kdyz uvnitr davno vis, ze „ne“.
V podstate je to tak, jak jsi napsala. Nejdriv jsem si rikal „proc ne“ a ze by mi to nevadilo. Ale s tim vztahem, kdy uz jsem byl k tomu diteti bliz (nerikam, ze ho chtela pocit hned) jsem proste hodil zpatecku.
Já si zase nedovedu představit, že bych takto hned na začátku vztahu na někoho utočila dítětem, i když ho chci… a byli jsme spolu dva měscíe ![]()
Hele je to na tobě co uděláš a co si o tom myslí ona je druhotný. Podle mýho názoru jsi jí férově řek že to nechceš.
Jinak 33 a 40 zas není takovej rozdíl a já bych třeba do mimina ve čtyřiceti šel - ale je to tvůj život a určitě lehce najdeš babu která po tobě nebude chtít děti.
@Janasas píše:
Já si zase nedovedu představit, že bych takto hned na začátku vztahu na někoho utočila dítětem, i když ho chci… a byli jsme spolu dva měscíe
Tak to neni, za tu dobu, co jsme byli spolu intezivnejc o diteti nepadla rec. Jen nez jsme si spolu zacali, tak rikala, ze se rozesla s pritelem kvuli tomu, ze nechtel dite a pak jen rekla, ze jestli nechci dite ja, tak to nema cenu si neco zacinat.
Jako byl si k ní upřímný. Hajzlovina by byla, kdybys jí děti pořád sliboval a odkládal. Takhle asi není zrovna nadšená, ale má šanci najít si někoho jiného. ![]()