Jsem hajzl?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silverine247
26.5.21 12:07

Od chlapa kolem 40 bych cekala, ze to bude mit v hlave trochu vic srovnane nez za 2 mesice zmenit nazor na tak zasadni vec, v podstate jakmile se mu krev presune zpatky do mozku. Hajzlem bych te nenazvala, ale naprosto chapu zklamani te zeny.

• Citovat
  • Upravit
4998
26.5.21 12:14
@Kutil Tom píše:
No a většina z nich si to dítě fakt pořídila, ale s nějakou jinou :D
To je klasika těch přechozených vztahů, kdy 10 let nic, jen zvyk, a tou novou má dítě po roce. :dance:

No, to jo, tenhle případ je teda trochu jiný, ale obecně to platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
26.5.21 12:17
@Silverine247 píše:
Od chlapa kolem 40 bych cekala, ze to bude mit v hlave trochu vic srovnane nez za 2 mesice zmenit nazor na tak zasadni vec, v podstate jakmile se mu krev presune zpatky do mozku. Hajzlem bych te nenazvala, ale naprosto chapu zklamani te zeny.

Já to zklamání taky chápu, ale zas ji neudržoval v mylném názoru několik let, aby s ním zůstala co nejdýl. A jinak žen kolem 40, které racionálně dítě už nechtějí, ale najednou se jim splaší hormony kvůli novému kolouškovi a nekoukají nalevo, napravo, znám hned několik ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
26.5.21 12:27
@Julča001 píše:
Já to zklamání taky chápu, ale zas ji neudržoval v mylném názoru několik let, aby s ním zůstala co nejdýl. A jinak žen kolem 40, které racionálně dítě už nechtějí, ale najednou se jim splaší hormony kvůli novému kolouškovi a nekoukají nalevo, napravo, znám hned několik ;)

Vsak proto pisu, ze bych ho nenazvala rovnou hajzlem. Ale kdybych byla na jejim miste a rozesla se s pritelem presne kvuli detem a rekla to zakladateli, ktery si deti „dokazal predstavit“ a zmenil nazor velice brzy pote, co me osustil, tak bych si proste podvedena pripadala, o tom zadna.

• Citovat
  • Upravit
4998
26.5.21 12:39
@Silverine247 píše:
Vsak proto pisu, ze bych ho nenazvala rovnou hajzlem. Ale kdybych byla na jejim miste a rozesla se s pritelem presne kvuli detem a rekla to zakladateli, ktery si deti „dokazal predstavit“ a zmenil nazor velice brzy pote, co me osustil, tak bych si proste podvedena pripadala, o tom zadna.

Určitě, a taky bych se sama sebe zeptala, proč se mi to téma už podruhé v životě opakuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
26.5.21 13:34
@Julča001 píše:
Určitě, a taky bych se sama sebe zeptala, proč se mi to téma už podruhé v životě opakuje.

Já bych v tom naopak nic prudce ezoterického nehledala. Ono stačí zapojit trochu matematiky (pravděpodobnost) a hned je jasné, že šance narazit na chlapa, který bude 100% sdílet moje plány a představy budoucího života, je velice malá.
Navíc se ani podle mého názoru nedá říct, že by se jí něco v životě opakovalo. Kdyby ji zakladatel „vodil za nos“ také 10 let, pak ano, souhlasila bych. Ale oni se dva měsíce v podstatě oťukávali a poznávali… a ono to neklaplo. To je ani ne riziko, jako spíš normální průběh každého vztahu.

@Silverine247 píše:
Od chlapa kolem 40 bych cekala, ze to bude mit v hlave trochu vic srovnane nez za 2 mesice zmenit nazor na tak zasadni vec, v podstate jakmile se mu krev presune zpatky do mozku. Hajzlem bych te nenazvala, ale naprosto chapu zklamani te zeny.

Nejen z tohoto příspěvku, ale i z těch předchozí vyznívá, že zakladateli šlo jen o sex. Zaprvé, jeho přítelkyně nebyla žádná náctka, u které by se ještě dal čekat upejpavý až mírně neurotický přístup k sexu, ale už ženská v letech, tak upřímně nechápu, proč z toho dělat takovou záležitost. Kdyby s ním nechtěla spát, nemusela, a pokud řekla ano, určitě z toho plynuly i nějaké ty benefity pro její osobu.
Zadruhé úplně stejně nevalně to mohlo dopadnout i bez toho tématu „dítě“. Nastala by nějaká okolnost, která by změnila přístup účastníků k celé věci. Tak například by mohl zakladatel po dvou měsících randění dostat pracovní nabídku v zahraničí a jeho přítelkyně by nechtěla vztah na dálku ani se přestěhovat s ním… Nebo by se u zakladatele projevila nějaká nemoc, přišel by o práci a neměl příjmy, spadl do insolvence… Anebo by prostě a jenom stačilo, že by u ní nalezl vlastnost, která by mu úplně neseděla, a tím pádem by dítě (už) nepovažoval za dobrý nápad. Kdo by byl v tomto případě onen padouch? To by se taky hned ohánělo ošustěním a úprkem?
Zatřetí, kdyby tomu tak bylo a on byl v tomto směru cynik, tak sem určitě nepíše a už dávno by si svoje počínání odůvodnil a případné výčitky racionalizoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
26.5.21 14:12
@Hecate píše:
Nejen z tohoto příspěvku, ale i z těch předchozí vyznívá, že zakladateli šlo jen o sex. Zaprvé, jeho přítelkyně nebyla žádná náctka, u které by se ještě dal čekat upejpavý až mírně neurotický přístup k sexu, ale už ženská v letech, tak upřímně nechápu, proč z toho dělat takovou záležitost. Kdyby s ním nechtěla spát, nemusela, a pokud řekla ano, určitě z toho plynuly i nějaké ty benefity pro její osobu.
Zadruhé úplně stejně nevalně to mohlo dopadnout i bez toho tématu „dítě“. Nastala by nějaká okolnost, která by změnila přístup účastníků k celé věci. Tak například by mohl zakladatel po dvou měsících randění dostat pracovní nabídku v zahraničí a jeho přítelkyně by nechtěla vztah na dálku ani se přestěhovat s ním… Nebo by se u zakladatele projevila nějaká nemoc, přišel by o práci a neměl příjmy, spadl do insolvence… Anebo by prostě a jenom stačilo, že by u ní nalezl vlastnost, která by mu úplně neseděla, a tím pádem by dítě (už) nepovažoval za dobrý nápad. Kdo by byl v tomto případě onen padouch? To by se taky hned ohánělo ošustěním a úprkem?
Zatřetí, kdyby tomu tak bylo a on byl v tomto směru cynik, tak sem určitě nepíše a už dávno by si svoje počínání odůvodnil a případné výčitky racionalizoval.

Ale ona prave zadna nova okolnost nenastala, pan si to proste rozmyslel (na coz ma samozrejme pravo). Ja nepisu, ze ona z toho „osusteni“ nemela zadny benefit, ale je dost mozne, ze pokud se rozesla s byvalym pritelem kvuli tomu, ze nechtel deti, tak kdyby vedela, ze u zakladatele je situace stejna, tak by do toho (kor ve svem veku) proste nesla, pripadne mela by na vyber si ho nechat jako kamarada s benefity (a)nebo si hledat nekoho se stejnymi hodnotami, plany do budoucna. Jak uz jsem psala, u chlapa kolem 40 bych ocekavala, ze bude mit v takovych vecech jasno a pokud by nahle zmenil nazor po 2 mesicich, na miste te zeny by mi minimalne probehlo hlavou, ze to s temi detmi mohlo byt soucasti jeho strategie, jak me sbalit - a ted uz netreba v tom pokracovat. I kdyz by asi prevladla uleva z toho, ze to na me vybalil uz ted a ne az bych treba otehotnela, to kazdopadne.

• Citovat
  • Upravit
12741
26.5.21 14:19
@Silverine247 píše:
Ale ona prave zadna nova okolnost nenastala, pan si to proste rozmyslel (na coz ma samozrejme pravo). Ja nepisu, ze ona z toho „osusteni“ nemela zadny benefit, ale je dost mozne, ze pokud se rozesla s byvalym pritelem kvuli tomu, ze nechtel deti, tak kdyby vedela, ze u zakladatele je situace stejna, tak by do toho (kor ve svem veku) proste nesla, pripadne mela by na vyber si ho nechat jako kamarada s benefity (a)nebo si hledat nekoho se stejnymi hodnotami, plany do budoucna. Jak uz jsem psala, u chlapa kolem 40 bych ocekavala, ze bude mit v takovych vecech jasno a pokud by nahle zmenil nazor po 2 mesicich, na miste te zeny by mi minimalne probehlo hlavou, ze to s temi detmi mohlo byt soucasti jeho strategie, jak me sbalit - a ted uz netreba v tom pokracovat. I kdyz by asi prevladla uleva z toho, ze to na me vybalil uz ted a ne az bych treba otehotnela, to kazdopadne.

V podstatě souhlas.
Já ji třeba chápu v tom, že může cítit cosi jako promrhanou emoční investici. Prostě jak už tu někdo psal: že se zamilovala a teď jí zakladatel „zlomil srdce“ a jí bude trvat nějakou dobu, než se z toho oklepe. Zatímco kdyby jí hned řekl, že dítě rozhodně ne, tak se žádné zamilování možná nekonalo.
Jenže ono k tomu zamilování někdy dojde sakra rychle (a to i bez sexu) a člověk si v tom moc neporučí. Konec konců, pro to rozčarování a zklamání kolikrát stačí i jen zjištění, že zrovna chlap, kterého třeba ve všem ostatním považovala za naprostý ideál, nemá zájem a ze vztahu vycouval.
To jsou všechno hodně nepříjemné věci a zklamání se nejde úplně ubránit, to by byla robot. Současně to ale jsou věci, které se bohužel dějí a spousta vztahů takhle končí už v zárodku, a důvodů je celá řada. Hledat za každou cenu viníka ničemu nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
26.5.21 14:21
@Hecate píše:
V podstatě souhlas.
Já ji třeba chápu v tom, že může cítit cosi jako promrhanou emoční investici. Prostě jak už tu někdo psal: že se zamilovala a teď jí zakladatel „zlomil srdce“ a jí bude trvat nějakou dobu, než se z toho oklepe. Zatímco kdyby jí hned řekl, že dítě rozhodně ne, tak se žádné zamilování možná nekonalo.
Jenže ono k tomu zamilování někdy dojde sakra rychle (a to i bez sexu) a člověk si v tom moc neporučí. Konec konců, pro to rozčarování a zklamání kolikrát stačí i jen zjištění, že zrovna chlap, kterého třeba ve všem ostatním považovala za naprostý ideál, nemá zájem a ze vztahu vycouval.
To jsou všechno hodně nepříjemné věci a zklamání se nejde úplně ubránit, to by byla robot. Současně to ale jsou věci, které se bohužel dějí a spousta vztahů takhle končí už v zárodku, a důvodů je celá řada. Hledat za každou cenu viníka ničemu nepomůže.

Nepomuze, ale tady se prisel zakladatel obhajit na maminkovske forum, aby si ulevil svedomi, takze asi sam tak nejak citi, ze to nebylo z jeho strany koser. ;)

• Citovat
  • Upravit
Kutil Tom
26.5.21 14:25
@Silverine247 píše:
Nepomuze, ale tady se prisel zakladatel obhajit na maminkovske forum, aby si ulevil svedomi, takze asi sam tak nejak citi, ze to nebylo z jeho strany koser. ;)

Z toho bych nedělal zase takové drama, že se tu zeptal. Já jeho pocity docela chápu. Když jsem se měl rozejít s někým já, bylo mi z toho regulérně špatně, kdežto když jsem dostal košem, byl to sice šok, ale otřepal jsem se z toho nepoměrně rychleji a líp.

• Citovat
  • Upravit
12741
26.5.21 14:28

@Silverine247 NJN, ale ony ty rozchody málokdy jsou úplně košer, tedy černobílé. Vždycky se na to dá podívat z více stran a najdou se jak důvody, proč se sebemrskat, tak ty, proč výsledek hodit na druhou stranu.

A i ten, kdo se rozchází (z koho to rozhodnutí pomyslně vzešlo), to často nemá lehké. Může pochybovat o správnosti svého rozhodnutí, může mu být líto, že druhému ublížil… Málokdo je tak bezpáteřní, aby mu ten druhý byl úplně lhostejný.

Navíc zakladatel sám psal o té slečně velice hezky, nic špatného nezaznělo, dokonce psal o vzájemné souhře. Když si představím sebe v té situaci, tedy že bych měla „pustit“ někoho, s kým je mi hezky, jen proto, že mu nechci nebo nemůžu dát to, co chce, tak mi teda vůbec není dobře, a na rovinu říkám, že nevím, jestli bych byla tak uvědomělá a nesobecká. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
26.5.21 14:29
@Silverine247 píše:
Nepomuze, ale tady se prisel zakladatel obhajit na maminkovske forum, aby si ulevil svedomi, takze asi sam tak nejak citi, ze to nebylo z jeho strany koser. ;)

Možná ho opravdu jen zajímalo, jak toto prostě vidí ženy. Mně nepřipadá, že si chce ulevovat a hladit po hlavičce. Kdyby byl opravdu tím, nač se ptá, zda je, tak žádnou takovou diskuzi zakládat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
26.5.21 14:30
@Kutil Tom píše:
Z toho bych nedělal zase takové drama, že se tu zeptal. Já jeho pocity docela chápu. Když jsem se měl rozejít s někým já, bylo mi z toho regulérně špatně, kdežto když jsem dostal košem, byl to sice šok, ale otřepal jsem se z toho nepoměrně rychleji a líp.

To je zajímavé…

Kdybych to měla porovnat já, pořád mi přijde horší ty kopačky dostat. Ale rozhodně to neznamená, že když jsem se s někým rozcházela já ze svého popudu, že to pro mě bylo jednoduché. Vůbec ne. Kromě strachu, že budu litovat (což nakonec nepřišlo, aspoň teda zatím), jsem špatně nesla to, že se ten dotyčný (možná) trápí, měla jsem strach, aby si něco neudělal nebo aby nesklouzl po šikmé ploše, atd. Kdybych měla v moci lusknout prsty a v témže okamžiku ho učinit šťastným (s někým jiným), tak to určitě udělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
26.5.21 14:41

@Hecate Ezotericky jsem to nemyslela. On psal: „rozesla s pritelem kvuli tomu, ze nechtel dite a pak jen rekla, ze jestli nechci dite ja, tak to nema cenu si neco zacinat“. Čili z mého pohledu chce dítě za každou cenu a už jí kvůli tomu skončil 2. vztah (u toho 1. nevíme, jak dlouho trval, ale podle mě to nehraje až takovou roli). Zeptala bych se sama sebe, jestli je priorita mít dítě nebo fungující vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
26.5.21 14:46

@Julča001 Teoreticky lze mít oboje, nadto dokonce je víc než žádoucí mít k tomu prvnímu to druhé. :nevim:
Takže nevím, jestli je dobré to stavět jako „buď x anebo“.
Ona zatím ještě pořád není ve fázi, kdy by musela dělat takovou volbu, byť se tomu okamžiku bohužel už pomalu blíží.

Každopádně myslím si, že mít dítě bez funkčního vztahu, je min. z evolučního hlediska větší úspěch než mít funkční vztah bez dítěte. Pro obě pohlaví teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí