Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Slečna byla na začátku upřímná, vy ne. Po dvou měsících, kdy se vám vrátila krev zpět do mozku jste začal přemýšlet?
Obhajujete si to tim, že jste jí netahal za nos moc dlouho. Kdybyste byl upřímný hned, tak by s Vámi neztrácela čas, třeba už se zamilovala.
Takže podle mě, ano, jste.
@Matt 02 píše:
Jo ale to nevylučuje to, že ona to ted bere jako zradu, vždyť to je prece pochopitelný. On měl pravo couvnout, ona má pravo být na něho naštvaná
Ze svého pohledu si neumím představit, že bych se po dvou měsících bavila s chlapem o dítěti. Musel by být úplně blbej, aby se v ten moment necítil jako pouhý,, oplodňovač,, a úplně pochopitelně zaskočen. Když vycouvá, dobře udělá.
@Venetia píše:
Pokud to na tebe vybali hned na začátku, tak hledá otce nikoliv partnera
Příspěvek upraven 25.05.21 v 21:01
@Janasas píše:
Já si myslím, že slečna právěš dělá tu chybu, že hned upozorní na to, že chce dítě.. Myslím, že tohoto se,, zalekne každý chap a je jedno, jestli dítě chce a nebo nechce..
Taky myslim
@Popeladym píše:
Ze svého pohledu si neumím představit, že bych se po dvou měsících bavila s chlapem o dítěti. Musel by být úplně blbej, aby se v ten moment necítil jako pouhý,, oplodňovač,, a úplně pochopitelně zaskočen. Když vycouvá, dobře udělá.
Přesně tak
@Popeladym
Ale ona se nezačala po dvou měsících bavit o dítěti. Jen na začátku vztahu věděla, že má děti a narovinu mu řekla, že bude chtít mít i své dítě. On jí řekl, že jo a po dvou měsících si to rozmyslel. To je rozdíl.
@nuklear90 píše:
@Popeladym
Ale ona se nezačala po dvou měsících bavit o dítěti. Jen na začátku vztahu věděla, že má děti a narovinu mu řekla, že bude chtít mít i své dítě. On jí řekl, že jo a po dvou měsících si to rozmyslel. To je rozdíl.
I to mi přijde v pořádku a fér. Rozmyslel si to po dvou měsících, ne po dvou letech.
V tomhle ji vazne nechci krivdit. Záleží, koho si nabrnkne. Pokud bych byl bezdetny, stejne stary, tak by to treba nezminila. Ale nabrnkla si me, ja deti mam, jsem starsi, tak se to asi hodilo zminit. A fakt jsem se o tom nejak nebavili. Maximalne zminila, ze v jejim okoli uz ma kazda dite.
Ona o tom, že chce dítě říkala hned na začátku (=už při prvních schůzkách). Zakladatel jí řekl, že si dítě ještě dokáže představit.
Po dvou měsících si zakladatel uvědomil, že žádné dítě už nechce.
Navíc mu hned říkala, že se s minulým přítelem rozešla, protože ex nechtěl dítě.
@Anonymní píše:
Tak to neni, za tu dobu, co jsme byli spolu intezivnejc o diteti nepadla rec. Jen nez jsme si spolu zacali, tak rikala, ze se rozesla s pritelem kvuli tomu, ze nechtel dite a pak jen rekla, ze jestli nechci dite ja, tak to nema cenu si neco zacinat.
@Popeladym Mně příjde, že si jen potřeboval „vyklepat pytlík“ a využil ji, to mi v pořádku nepřijde. Asi jsem z jiného vesmíru, protože jako jedna z mála dotyčnou chápu. ![]()
No neuváženě si sliboval a ona se celkem logicky cítí podvedená.
A teda to že si to řekl hned, jak ti to došlo je naopak fer.
Příště slibama šetři. Fakt nechceš říct cokoliv, jen aby ses dostal do kalhotek.
Tak môj mažel je odomňa o 16 rokov starší. Keď sme sa spoznali bol dlho predlho rozvedený, dve deti už dospelé. Láska medzi nami vzplanula veľmi rýchlo, jasné že som chcela mať deti, rodinu… Možno mu to na začiatku nebolo celkom pochuti, ale povedal mi že o mňa kvôli tomu nechce prísť a bolo by od neho chrapúnstvo keby mi tie deti nedoprial a hľadel len na svoje pohodlie. Deti sme však nemohli mať. Ale čuduj sa svete takmer v jeho 50-tke, nemal problém ísť na reprodukčnú kliniku. Podarilo sa. A v jeho 51 rokoch sme dočkali bábätka, ja 35. Že by to bol problém, nemyslím, je to zlatíčko, tatinko ho neskutočne zbožňuje a užíva si ho plnými dúškami. Ako on vraví, až teraz si konečne užíva dieťa. Ked mal deti v 20tich rokoch, bolo to také… sám bol ešte také dieťa, ani nevie ako deti vyrástli, vtedy bola taká doba, že otcovia nekočíkovali, ani neprebalovali, ani sa nijak špecificky nevenovali výchove. Niekedy síce má také dni že stráca nervy keď je stále na ňom zavesený a nekonečne uškriekaný…Ale to aj ja. Len som ti chcela povedať, aby si nerobil unáhlene závery. Ak ju máš skutočne rád… možno zistíš že nájdeš nový zmysel života, že dieťa si môžeš skutočne užiť aj vo vyššom veku… Netreba myslieť na to že zas od znova zažívať uplakané prebdené noci, nekonečné stohy plienok a pod. my sme žiadne prebdené noci nezažili a aj s tými plienkami to je niekedy sranda. Aby si potom neľutoval. Život nieje len o pohodlí pri pivečku s kámošmi. Môj manžel je spokojný, za nič na svete už určite neľutuje že sa dal nahovoriť na dieťa.
@nuklear90 píše:
@Popeladym Mně příjde, že si jen potřeboval „vyklepat pytlík“ a využil ji, to mi v pořádku nepřijde. Asi jsem z jiného vesmíru, protože jako jedna z mála dotyčnou chápu.
Nevim no, dáma už není puberťačka a k,, vyklepáváni,, byla svolná. Pokud ji k tomu stačilo, že si zakladatel,, ještě dovedl představit dítě,, je to, mírně řečeno, naivní.
No jo, ono v tomhle věku a životní situaci budou děti téma vždycky. Ať už tvoje, nové partnerky nebo jako v tomto případě bezdětná, co děti chce. Už to nikdy nebude úplně “čistý”, bude to lepená rodina. Po rozvodu jsem měla vztah s mužem s dětmi a už bych to nechtěla. Je to moc komplikované, když jsou děti na obou stranách. Nakonec jsem měla štěstí, můj druhý muž byl svobodný, bezdětný, ochotný se starat i o moje dva puberťáky, já byla zase ochotná s ním mít ještě rodinu. Dítě nás spojilo a je to fajn. Pro tebe bude jediné řešení žena, která děti nechce a zároveň bude fungovat nějak s těmi tvými. Hodně štěstí, to myslím upřímně. A pro slečnu bude ve výsledku lepší partner bez závazků. Takže jsi jí udělal vlastně službu. ![]()
@nuklear90 píše:
@Popeladym Mně příjde, že si jen potřeboval „vyklepat pytlík“ a využil ji, to mi v pořádku nepřijde. Asi jsem z jiného vesmíru, protože jako jedna z mála dotyčnou chápu.
Mně přijde zase jako z jiného vesmíru si myslet, že 33letá dospělá ženská vleze do postele výhradně po příslibu budoucího oplodnění a myslí si, že odpověď poté, co spolu stráví pár hodin nebo max. dnů, je neměnná. ![]()