Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zrcadlo Máme na to odlišný názor, to je v pořádku. Já bych do neperspektivního vztahu nešla. Pokud by mi řekl, nechci děti, budeš se starat o ty moje, tak velmi rychle odcházím.
@zrcadlo píše:
Mně přijde zase jako z jiného vesmíru si myslet, že 33letá dospělá ženská vleze do postele výhradně po příslibu budoucího oplodnění a myslí si, že odpověď poté, co spolu stráví pár hodin nebo max. dnů, je neměnná.
Ano.
@Popeladym píše:
Ze svého pohledu si neumím představit, že bych se po dvou měsících bavila s chlapem o dítěti. Musel by být úplně blbej, aby se v ten moment necítil jako pouhý,, oplodňovač,, a úplně pochopitelně zaskočen. Když vycouvá, dobře udělá.
proc uplne blbej? Existuje spusta chlapu, co chce zalozit rodinu, dokonce je jich vetsina. A rodina = partner/ka + deti, tohle uz maji lidi ve veku 30+ v hlave srovnane. Vsak to budou i jeho deti, tak jakypak „oplodnovac“?
A pokud si zena chce vyjasnit hned na zacatku vztahu, ze dotycny neni programovy odmitac rodicovstvi, tak na tom nevidim nic spatneho.
Klasicka slibotechna. Standart. Asi zrovnanejsi výhra do života. Dobry je že holka se z toho dostane je mladá. A ty stářím možná zapomeneš.
@par_z_prahy píše:
proc uplne blbej? Existuje spusta chlapu, co chce zalozit rodinu, dokonce je jich vetsina. A rodina = partner/ka + deti, tohle uz maji lidi ve veku 30+ v hlave srovnane. Vsak to budou i jeho deti, tak jakypak „oplodnovac“?A pokud si zena chce vyjasnit hned na zacatku vztahu, ze dotycny neni programovy odmitac rodicovstvi, tak na tom nevidim nic spatneho.
Po tak krátké době, nezná ani jeden druhého. Plány společné budoucnosti, by měly být tomu přiměřeně. Jinak se může snadno stát, že z nich sejde. A hlavně ženy, se pak cítí zklamané, nebo nedejbože zneužité, využité.
@Matt 02 píše:
Jako svym zpusobem máte pravdu, ale zas na druhou stranu je pochopitelný, že ona to vidí jinak. Ona to brala tak, že se nejak domluvili, pocitala s tím a tak se dá chápat, že v jejích očích je za hajzla a ze jí je to líto. Jo no, on k tomu měl duvod couvnout, je to logický, to všechno jo, ale zkuste se vcitit do ní.
Je to dospělá osoba, ne malé dítě. Neumím si představit plánovat dítě po 2 měsících vztahu a na něco takového se upínat. Za tak krátkou dobu to jsou ještě stále cizí lidé, kteří se neznají.
@Tomáš916 píše:
Je to dospělá osoba, ne malé dítě. Neumím si představit plánovat dítě po 2 měsících vztahu a na něco takového se upínat. Za tak krátkou dobu to jsou ještě stále cizí lidé, kteří se neznají.
Ten muž též není malé dítě a předpokládám, že po rozchodu měl dost času na to si ujasnit, co chce od života ve 40-ti letech. Přečtěte si to znovu, ona neočekávala po dvou měsících dítě, jen chtěla jednou i své vlastní. To zahrnuje právě to poznávání toho druhého a rozhodně to není proces na pár měsíců. Chtít rodinu není nic naivního, ani dětinského. Poměrně často se tu na emiminu setkávám s tím, že slova muže už nic neznamenají, vše se dá přeci rozmyslet. Tady to dopadlo dobře, mnohdy si to muž uvědomí až v průběhu těhotenství.
@nuklear90 píše:
Ten muž též není malé dítě a předpokládám, že po rozchodu měl dost času na to si ujasnit, co chce od života ve 40-ti letech. Přečtěte si to znovu, ona neočekávala po dvou měsících dítě, jen chtěla jednou i své vlastní. To zahrnuje právě to poznávání toho druhého a rozhodně to není proces na pár měsíců. Chtít rodinu není nic naivního, ani dětinského. Poměrně často se tu na emiminu setkávám s tím, že slova muže už nic neznamenají, vše se dá přeci rozmyslet. Tady to dopadlo dobře, mnohdy si to muž uvědomí až v průběhu těhotenství.
taky to chapu takhle. Neslo prece o to, ze ona by chtela zadelavat na mimino po 2 mesicich - tedy s nekym, koho poradne nezna, ale zkratka nechtela ztracet cas „poznavanim“ nekoho, kdo ty deti nebude chtit nikdy.
Na tom vyjasnit si zakladni zivotni postoje hned zkraje vztahu nevidim vubec nic spatneho. Samozrejme 20-leti tohle resit nemusi, ale jak je vam 30+, tak ten cas leti strasne rychle. Tam uz tech „pokusu“ zas tak moc nemate.
@Tomáš916 píše:
Ano je dospělá, ano je zvláštní plánovat s někým po 2 měsících dítě ALE takto to podle toho co píše zakladatel nebylo. Ona mu na rovinu (asi po zkušenosti s ex)řekla, že chce jednou dítě. Ne za 2 měsíce, ale jednou. No a on jí to odkýval. Že z toho couvnul mu asi nikdo kromě té paní nemá za zlé, uvedomil si to ještě včas, to všechno jo, ale já se snažím jen říct, že ona to logicky vidí úplně jinak. Ono se to člověku kecá, když se ho to netýká. Vidí to nezaujatě, střízlivýma očima, ale nikdo z vás nemůže vědět, jak by se citil na místě té paní. To že se cítí akorát využitá je v její situaci logický. A to nechci říct, že to tak je, nic proti zakladatelovi nemám, jen jí chápu, že ona si zřejmě říká využil mě, nasliboval hory doly, aby si užil a potom couvnul.
@Královna Kosmíru píše:
Klasicka slibotechna. Standart. Asi zrovnanejsi výhra do života. Dobry je že holka se z toho dostane je mladá. A ty stářím možná zapomeneš.
No tak to je zase moc, vy si dojděte k nějakému odborníkovi ať se pokusí vám pomoci s tou nenávistí k chlapům.
@Anonymní píše:
Ahoj, docela rad bych slysel nazor nezaujatych zen, protože ten, co „da kopacky“ je vetsinou ten spatnej. 2 dlouhe vztahy, z toho 14 let manzelstvi, rozvednej, je mi skoro 40, od 23 zivot s detma. Pred 2 mesici jsem si nasel pritelkyni, bezdetna a deti pro ni jsou prioritou, myslí si, ze uz ji pomalu ujizdi (33 let) vlak a deti chce brzy a kladla mi na srdce, ze se mnou nechce ztracet cas, pokud deti nechci. Hned na zacatku jsem ji rek, ze si dite jeste dokazu predstavit. Sedeli jsme si, jsem zamilovanej, ale opadlo to prvni velke poblouzneni a ja začal premyslet a uvedomil jsem si, ze dite uz asi ne. Skoro do 60 a vlastne cely aktivni zivot resit deti uz nechci. Takze pritelkyni jsem to rek s tim, ze bude lepsi kdyz se rozjedeme, aby se mnou neztracela cas, ze jeji chyba to neni, ze je to ve me.
Samozrejme padly varianty, ze jsem si chtel jen uzit a ze jsem si s ni nemel nic zacinat, ze jsem to vedel od zacatku nebo ze jsem k ni asi zas tolik necitil. Jsem z toho fakt spatnej, ale porad si to nejak omlouvam tim, ze jsem to ukoncil brzy, nez za nejaky rok, kdy uz by fakt treba na novy vztah a deti bylo pozde.
A kvuli tomu mas vycitky svedomi? Myslim, ze by jsi si mel kazde rano kleknout pred barak a rvat „nebudu se rozhodovat svobodne a vsem zenskym sveta a jejim nespolzenym detem se omlouvam“
@Anonymní píše:
Ahoj, docela rad bych slysel nazor nezaujatych zen, protože ten, co „da kopacky“ je vetsinou ten spatnej. 2 dlouhe vztahy, z toho 14 let manzelstvi, rozvednej, je mi skoro 40, od 23 zivot s detma. Pred 2 mesici jsem si nasel pritelkyni, bezdetna a deti pro ni jsou prioritou, myslí si, ze uz ji pomalu ujizdi (33 let) vlak a deti chce brzy a kladla mi na srdce, ze se mnou nechce ztracet cas, pokud deti nechci. Hned na zacatku jsem ji rek, ze si dite jeste dokazu predstavit. Sedeli jsme si, jsem zamilovanej, ale opadlo to prvni velke poblouzneni a ja začal premyslet a uvedomil jsem si, ze dite uz asi ne. Skoro do 60 a vlastne cely aktivni zivot resit deti uz nechci. Takze pritelkyni jsem to rek s tim, ze bude lepsi kdyz se rozjedeme, aby se mnou neztracela cas, ze jeji chyba to neni, ze je to ve me.
Samozrejme padly varianty, ze jsem si chtel jen uzit a ze jsem si s ni nemel nic zacinat, ze jsem to vedel od zacatku nebo ze jsem k ni asi zas tolik necitil. Jsem z toho fakt spatnej, ale porad si to nejak omlouvam tim, ze jsem to ukoncil brzy, nez za nejaky rok, kdy uz by fakt treba na novy vztah a deti bylo pozde.
Neznam te, mozna jses, mozna nejses.
Ale urcite nejses haj.zl kvuli tvemu vyse popsanemu pribehu.
@Ou píše:
No neuváženě si sliboval a ona se celkem logicky cítí podvedená.
A teda to že si to řekl hned, jak ti to došlo je naopak fer.Příště slibama šetři. Fakt nechceš říct cokoliv, jen aby ses dostal do kalhotek.
K tomu, aby ses nějaké dostal do kalhotek se používají mnohem sofistikovanější lži. Toto nebyla lež ani náhodou a srovnal si to v hlavě velmi rychle. Ne není hajzl.
@par_z_prahy píše:
taky to chapu takhle. Neslo prece o to, ze ona by chtela zadelavat na mimino po 2 mesicich - tedy s nekym, koho poradne nezna, ale zkratka nechtela ztracet cas „poznavanim“ nekoho, kdo ty deti nebude chtit nikdy.Na tom vyjasnit si zakladni zivotni postoje hned zkraje vztahu nevidim vubec nic spatneho. Samozrejme 20-leti tohle resit nemusi, ale jak je vam 30+, tak ten cas leti strasne rychle. Tam uz tech „pokusu“ zas tak moc nemate. [/cit@par_z_prahy píše:
taky to chapu takhle. Neslo prece o to, ze ona by chtela zadelavat na mimino po 2 mesicich - tedy s nekym, koho poradne nezna, ale zkratka nechtela ztracet cas „poznavanim“ nekoho, kdo ty deti nebude chtit nikdy.Na tom vyjasnit si zakladni zivotni postoje hned zkraje vztahu nevidim vubec nic spatneho. Samozrejme 20-leti tohle resit nemusi, ale jak je vam 30+, tak ten cas leti strasne rychle. Tam uz tech „pokusu“ zas tak moc nemate.Souhlasím.
@Matt 02 píše:
Ano je dospělá, ano je zvláštní plánovat s někým po 2 měsících dítě ALE takto to podle toho co píše zakladatel nebylo. Ona mu na rovinu (asi po zkušenosti s ex)řekla, že chce jednou dítě. Ne za 2 měsíce, ale jednou. No a on jí to odkýval. Že z toho couvnul mu asi nikdo kromě té paní nemá za zlé, uvedomil si to ještě včas, to všechno jo, ale já se snažím jen říct, že ona to logicky vidí úplně jinak. Ono se to člověku kecá, když se ho to netýká. Vidí to nezaujatě, střízlivýma očima, ale nikdo z vás nemůže vědět, jak by se citil na místě té paní. To že se cítí akorát využitá je v její situaci logický. A to nechci říct, že to tak je, nic proti zakladatelovi nemám, jen jí chápu, že ona si zřejmě říká využil mě, nasliboval hory doly, aby si užil a potom couvnul.
Souhlas. Ono taky vystrizliveni z pohadky zabere nejaky cas, pak poznavani dalsiho…a rok je v haji. Navic je blby, kdyz se tentyz problem opakuje. Holka si pak muze pripadat, ze TO ma napsane na čele. Kdyby to tenhle chlap rekl uplne hned, tak si zvesela podaj ruku a zadny zhrzeni by se nekonalo…
Za me teda 2 mesice jeste cajk (jak rikas: strizlive), ale zklamani te holky taky chapu.
A hlavne teda…nejak nechapu, proc zakladatel tady kvili a dozaduje se pochopeni sirokych mas…on naštve i ten rozchod samotnej, to ne ze ne…To je jakoby tady kazdy, kdo odesel ze vztahu musel byt pohlazen po hlavicce, ze vlastne dobry, druhej si to zaslouzil ![]()