Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Maminanamatersky Přesně tak, přirozeně, že mě zajímalo jestli chodí do práce, obzvlášť když jsem věděla, že ne.
@lucenka To je přeci něco jiného. Bylo to ještě díte a já chtěla aby byla normální. Aby chodila do práce a myslela do budoucnosti.
Taky se jí nedivím. Kontrolovat dospělou dceru, jestli chodí do práce, je hodně přes čáru a už tady tě mělo zarazit, že nemáte dobrý vztah. Asi se s Tebou nedá jinak vyjít, než Tě odříznout. Možná nastal čas si přiznat i své chyby, nejen poukazovat na to jak je dcera divná a nevděčná.
Máte jen tuto dceru?
Někdy se děti nevyvedou podle představ rodičů. Dost často nejsou rodiče podle představ dětí.
Asi tě to mrzí, ale s tím nic neuděláš. Je to její rozhodnutí.
Jinak i na tomto příběhu je vidět, jak je naivní si myslet, že když si člověk pořídí děti, že se ve stáří o něj postarají jak se tu občas argumentuje v některých diskuzích.
@Anonymní píše:
@lucenka To je přeci něco jiného. Bylo to ještě díte a já chtěla aby byla normální. Aby chodila do práce a myslela do budoucnosti.
není to něco jiného. V té době už byla dospělá stejně jako ty. Nebo kdy se podle tebe stala dospělou? ![]()
@Anonymní píše:
@jahuhudka Vám to přijde normální nechodit do práce a doma říkat, že byla v práci? Mě tedy ne. Proto jsem chtěla vědět, jak to je.
Znala jsem taky takovou.. Ta ale byla jeste vyssi level..
Bydleli u rodicu, nahore mela, svuj byt.. Jeste zvala rodice domu na večeře atd. Hostila je.. Taky odchazela z domu a prichazela jakoze z práce.. No a pak přišli na to, ze utratila veskery peníze ze sporeni, coz si brala jako svuj plat a za to nakupovala vsechno to jidlo ![]()
No, ale myslím, ze pak uz nikdy nejak nepracovala.. Dvakrát se vdala, dvakrát ovdovela ![]()
@Anonymní píše:
@jahuhudka Vám to přijde normální nechodit do práce a doma říkat, že byla v práci? Mě tedy ne. Proto jsem chtěla vědět, jak to je.
Normální, nenormální, byla dospělá a vy jste prekrocili hranici.
@DoktorkaZorkaHorká Mám ještě syna. Obě děti se nevydařili, nevím, kde jsme s mužem udělali chybu. Já i manžel jsme pracovití, já snad nebyla bez práce déle, než týden-dva. Nevím po kom ty děti jsou.
@lucenka Vám přijde normální lhát, že chodíte do práce když to tak není?
@Anonymní píše:
@DoktorkaZorkaHorká Mám ještě syna. Obě děti se nevydařili, nevím, kde jsme s mužem udělali chybu. Já i manžel jsme pracovití, já snad nebyla bez práce déle, než týden-dva. Nevím po kom ty děti jsou.
Děti jsou nejspíš normální, respektive byli, než jste je pochroumali vychovou
@lamicina Co jiného jsem měla udělat? Několikrát jsem ji já nebo někdo z rodiny viděli ve městě v čase, kdy měla být v práci. Vy byste co dělali? Nechali to být? Dítě přece musíte vychovávat.
@Anonymní píše:
@lucenka Vám přijde normální lhát, že chodíte do práce když to tak není?
Ty tomu nerozumíš viď. Jestli jí bylo 20+ bylo ti velké prd do toho jestli a kde pracuje.
@jahuhudka Promiňte, ale to je už trochu přes čáru, ne? My jsme je vychovávali dobře. Měli dobrý vzor, oba s manželem jsme pracovití a čestní. Nikdy jsme nelhali.
Myslím, že není všechno tak, jak jsi popsala. Možná by bylo dobře slyšet i dceřin názor. Dospělou dceru bych bych asi nekontrolovala, zda chodí do práce. Ale vyžadovala bych od ní příspěvek na bydlení. Takže by pracovat musela, aby měla z čeho platit.
Mrzelo by mě její odříznutí, kdybych byla přesvědčená, že jsem nechybovala. Ale to tak jediné, co se dá dělat. Pozvala bych ji třeba někdy domů a doufala, že přijede i s mužem ![]()