Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@beruska9 To snad nemyslíte vážně? Dali jsme dětem všechno, jediné, co jsme chtěli bylo to, aby pracovali a dokázali se o sebe postarat. Nic jiného od nich nechceme. Dcera tedy chtěla studovat, ale tak já jako její matka vím, že prostě na školu nemá, vždyť střední proplouvala průměrnými známkami a z matematiky propadala. Tak jsme jí s manželem řekli, až jde raději pracovat.
chudák dcera. Místo abyste ji podporovali, tak jste jí akorát sráželi ke dnu. Představ si, že jsou vysoké školy, kde matika není potřeba. A že je zvládnou vystudovat i lidi, co měli na střední průměrné známky.
@Anonymní píše:
@jahuhudka Ne, nepřispívá na domácnost. Nemá z čeho když nepracuje. Rodina také nad nima kroutí hlavou.
Ale do toho vám taky nic není, stanovte částku co bude přispívat nebo termín vystěhování.
@Anonymní píše:
@zuzikka Mě to rodiče taky neříkali a přesto jsem věděla, že mě milují. Činy jsou víc než prázdná slova.
A uvědomuješ si, že to někdo může mít naopak?
@Anonymní píše:
@lucenka Pro mě jsou činy víc než pouhá slova. To, že je máme rádi museli cítit i beze slov. Vždyť jsme se o ně starali, vychovávali.
No já bych si taky myslela, že mě nemáš ráda ![]()
@lucenka Kolik Vám je let? To nemůžete myslet vážně co tady píšete, přece nebudu dítě podporovat v nesmyslech co si zamane, vím co je pro ní dobré a vím na co má a na co ne. Přece jí nebudu říkat, že z ní bude druhý Albert Einstein když na to prostě nemá. Je potřeba vědět zhodnotit na co mám předpoklady a když to dítě neumí samo, pak musí rodič zasáhnout.
@Anonymní píše:
@beruska9 To snad nemyslíte vážně? Dali jsme dětem všechno, jediné, co jsme chtěli bylo to, aby pracovali a dokázali se o sebe postarat. Nic jiného od nich nechceme. Dcera tedy chtěla studovat, ale tak já jako její matka vím, že prostě na školu nemá, vždyť střední proplouvala průměrnými známkami a z matematiky propadala. Tak jsme jí s manželem řekli, až jde raději pracovat.
Tak když se na to cítila, tak proč si ji proboha nepodpořila? Mohla to aspoň zkusit.
@Anonymní píše:
@lucenka Kolik Vám je let? To nemůžete myslet vážně co tady píšete, přece nebudu dítě podporovat v nesmyslech co si zamane, vím co je pro ní dobré a vím na co má a na co ne. Přece jí nebudu říkat, že z ní bude druhý Albert Einstein když na to prostě nemá. Je potřeba vědět zhodnotit na co mám předpoklady a když to dítě neumí samo, pak musí rodič zasáhnout.
ne nebudeš jí říkat, že z ní bude Einstein. Ale pokud bude chtít jít na VŠ, tak to mu dítěti umožním. A ne že ho naženu do nějaké továrny.
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
A proto tě děti nenávidí, nevidíš v nich nic pozitivního
Nechtěla by ses podívat na nějakou přednášku s Duškem o dětech? Třeba by ti něco docvaklo.
@lucenka A ani do továrny se jí nechtělo. Já věděla, že tu školu by neudělala, tak proč ztrácet čas když může pracovat. Je důležité vědět zhodnotit svoje možnosti a vědět jestli na něco mám nebo nemám. Podpořím ji ráda, ale ne v nesmyslech.
@Anonymní píše:
@jahuhudka Promiňte, ale to je už trochu přes čáru, ne? My jsme je vychovávali dobře. Měli dobrý vzor, oba s manželem jsme pracovití a čestní. Nikdy jsme nelhali.
To je prave ono. Jestli jste porad pracovali, todle vtloukali do hlavy, tak hrnicek pretekl a chteli za kazdou cenu delat opak toho, co vy jste jim rikali.
Jednoducha rovnice ![]()
Nech ji bejt a neres ji. Ona prijde sama.
@Anonymní píše:
@lucenka A ani do továrny se jí nechtělo. Já věděla, že tu školu by neudělala, tak proč ztrácet čas když může pracovat. Je důležité vědět zhodnotit svoje možnosti a vědět jestli na něco mám nebo nemám. Podpořím ji ráda, ale ne v nesmyslech.
já se jí nedivím, že se jí nehctělo do továrny. Taky by se mi nechtělo jít makat do továrny, když bych chtěla studovat VŠ. Fakt chudák holka, když má takovou matku, která ji v ničem nepodpoří a akorát ji sráží.
Hnus! Ja sve dceri rikam, ze kdyz bude chtit dokaze vsechno na svete. Samozrejme vidim, ze nektere veci ji jdou mene, jine vice. Jenze kdyz ji to bavi, tak ji podporim. Muj cil je vychovat hlavne cloveka stastneho a naplneneho. I v jejich 5 letech chodime sami do kina, na “kafe” apod. Rikam ji, ze ji s tatou milujeme. I manzel ji rekne, ze ji ma rad a ona to velmi vnima.
Ty absolutne odmitas jen pripustit, ze by cast chyb mohla vzejit od tebe. Odmitas dceru prijmout takovou jaka je a s takovou se ti proste nikdy nevrati. Proste jsi to delala v dobry vire, ale bohuzel jste vztah matka/dcera neprohloubily. Byla jsi takova tetka v kojenaku. Tam se taky postaraji dobre no… Ale po psychicke strance to dobre neni.
@stinga píše:
teď si myslím, že paní? je TROLL, snaží se napodobit meh57
A jo. Skoda namahy. Pokud to neni samotna meh.
@balkanka Je to smutné, nechápu to. Doufám, že to bude dobré. Děkuji za podporu.