Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Russet Určitě ano, ale nebudu je podporovat v něčem, co nemá budoucnost nebo v čem nejsou dobří. Třeba je naučit vědět na co mají a na co ne a na to se zaměřit.
@Anonymní píše:
@jahuhudka Nerozumím. Jak nerespektovali. Jediné, co jsme i s manželem chtěli bylo, aby oba vystudovali a pracovali. Dítě, i když je už dospělé, musíš vychovávat.
Promiň, ale toto teda fakt ne.
Teď už se nedivím, že nekomunikuje. Rychle si to v hlavě srovnej nebo přijdeš i o syna.
@Anonymní píše:
@Russet Nikdy se mi nesvěřovala. Jaké holčičí odpoledne?
teď si myslím, že paní? je TROLL, snaží se napodobit meh57
@Russet Vždyť jsme byli na nákupech, to ano. Chodili jsme spolu do města, vzala jsem jí sebou.
@Anonymní píše:
@jahuhudka Podle Vás je v pořádku vdát se a matku ani nepozvat, nic neříct?
Tak něco tomu předcházelo. Já s mámou super vztahy neměla, ale vše vycházelo z toho, jak se chovala, že domů tahala horší a horší individua, pila a byla prostě máma na baterky. Kdybych se vdávala v době, kdy jsme spolu vůbec nemluvily, asi bych jí poslala jen strohou zprávu. Musela bych mít velikánský důvod, jinak bych ji samozřejmě osobně pozvala.
@Anonymní píše:
@Russet Nikdy se mi nesvěřovala. Jaké holčičí odpoledne?
Já se mámě také nikdy nesvěřovala, chtěla to, ale jen v její režii a podle jejich scénářů a pak radila a radila a radila. Nevyžádaných rad mám od ní nepřeberné množství.
@Anonymní píše:
@jahuhudka Podle Vás je v pořádku vdát se a matku ani nepozvat, nic neříct?
To je spatne polozena otazka. Ja bych se ptala kde jsem udelala chybu, ze me tam vlastni dite nechce.
@stinga píše:
Jo, je divná. Ale i matky jsou prostě jiné než ty pečující, milující a štajf z vnoučat, jako moje kolegyně bývalá. Vždycky jsem tvrdila, že v příštím životě se chci narodit jim ![]()
@stinga píše:
Ano. Mam z toho stejny pocit.
@Anonymní píše:
@Russet Určitě ano, ale nebudu je podporovat v něčem, co nemá budoucnost nebo v čem nejsou dobří. Třeba je naučit vědět na co mají a na co ne a na to se zaměřit.
Ale dospělé dítě už musi vědět samo, co má dělat.
@Russet Já žiju s mužem šťastně už téměř 30 let, nikoho jsem si domů netahala, ani já ani manžel nepijeme, nikdy nebyla svědkem něčeho takového. Měla v nás dobrý vzor. Chodili jsme do práce, byli jsme zodpovědní.
@Ijen Moje dcera udělala spoustu chyb, hodně nás s manželem zklamala. Vždycky jsme jí dali šanci, vždyť je to naše dítě.
@Ou Souhlasím
A známe jen jednu verzi, bůh ví, jak se cítí dcera nebo cítila? Třeba ji mohla matka něčím tak „dusit“, že se to nedalo vydržet… Těžko říct, tady jen jeden úhel pohledu - vychovali jsme ji jak nejlíp jsme mohli, tak kde je chyba? Takže ano, uvědomit si, že problém můžu být i já.
Těžko říct takhle z několika tvých zpráv v čem je chyba. Já mám k mámě třeba velmi ambivalentní vztah. Vůbec to netuší. Má pocit, že pro nás děti udělala maximum a že nás miluje. Jenže: ona si vždy nárokovala můj život, celé dětství byla jedna velká manipulace, vše, co mi kdy dala (a nebylo toho málo), jsem musela vykupovat bezbřehou poslušností, vždy vše bylo o tom, co chce ona, nikoliv já a pokud jsem něco chtěla jinak, tak mě lámala tak dlouho, až jsem povolila, pokud jsem nepovolila, snažila se mě usměrnit a když se to nepovedlo, tak mi pak sdělila, že už mi to odpustila a když viděla, že jsem vyměkla, tak se mě snažila znovu přesvědčit. Celý život si s ní připadám jako lev v kleci. Takže s ní dnes komunikuji omezeně a snažím se o minimální kontakt.