Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mnoo je nevim…já jsem asi divná, ale nesdílím názor většiny. Já bych si vzala max pár drobných a když už bych si teda měla vzít „pár stovek“ (což podle mě není nějaká zanedbatelná částka), tak bych mu určitě u peněženky nechala lísteček, nebo bych mu napsala smsku, že jsem si ty prachy vzala, aby si to přečetl, jakmile se vzbudí a nebylo mu to třeba divný. Beru to podle sebe - kdyby to udělal on mě, tak nejspíš ho pak někde u pokladny v duchu vraždím, jelikož já všechno platím kartou a když už mám nějakou hotovost v peněžence, tak to mám připravený na nějakou platbu, kde nemají terminály. Zlodějka nee, ale nepřijde mi to moc slušný.
No a to, že to rozmazává v hospodě atd, to je vůl, ale to už by bylo na jinou diskuzi…Omlouvám se, nečetla jsem všechny příspěvky.
@Anonymní píše:
Zakladatelka:holky, děkuju.. a nezlobte se za anonymitu, ale je to pro me docela intimní..
k věci: jak tady někdo psal, asi jsme úplně špatně začali, ale s přítelem to moc dobře nejde řešit. Bydlíme v baráku, který si koupil hned po našem seznámení, já jsem zainvestovala peníze do nové kuchyně a nakoupila celkem dost věcí do domácnosti.. ale i tak při každé hádce slyším, jak je to jeho dům, že plácám jeho vodu a elektriku - a že nic neplatím. Což není pravda. Platím veškeré jídlo, potřeby do domácnosti, pro mě i pro malou, občas benzín, telefon + co je třeba. Auto kupoval taky on a když se zrovna nechovám podle představ nebo se hádáme, tak mi bere a schovává klíče apod. On má auto svoje, takže ho v tu chvíli ani nepotřebuje. Je to už docela nesnesitelná situace
tak od takového šulína bych teda okamžitě odešla, hnoják jeden, že se nestydí ![]()
@Jasněnkaa píše:
No nevím za co by jsi se měla stydětchápu že se třeba lekl, kouká a peníze nikde, ale když jsi mu to hned vysvětlila tak co řeší
![]()
Já už kolikrát vybrala chlapovi peněženku, když třeba spal a odešla. On se vzbudil a chtěl někam jet, kouká prachy nikde, tak zavolá a já mu to řeknu, problém nevidíme ani jeden
A taky už se mi stalo, asi 2× že jsem mu vzala kartu a nic mu neřekla, on odjel třeba do práce, zastavil se na benzínce, načerpal a koukákarta nikde
tak tam nechal občanku a dojel si za mnou, jako nadšenej taky nebyl, ale že by na mě křičel nebo mi nadával to ne.
a kde se sháněj takoví chlapi? Můj by mě seřval. Ale já jeho taky, na tři doby. Tohle mi přijde fakt moc..
@Anonymní píše:
Zakladatelka:holky, děkuju.. a nezlobte se za anonymitu, ale je to pro me docela intimní..
k věci: jak tady někdo psal, asi jsme úplně špatně začali, ale s přítelem to moc dobře nejde řešit. Bydlíme v baráku, který si koupil hned po našem seznámení, já jsem zainvestovala peníze do nové kuchyně a nakoupila celkem dost věcí do domácnosti.. ale i tak při každé hádce slyším, jak je to jeho dům, že plácám jeho vodu a elektriku - a že nic neplatím. Což není pravda. Platím veškeré jídlo, potřeby do domácnosti, pro mě i pro malou, občas benzín, telefon + co je třeba. Auto kupoval taky on a když se zrovna nechovám podle představ nebo se hádáme, tak mi bere a schovává klíče apod. On má auto svoje, takže ho v tu chvíli ani nepotřebuje. Je to už docela nesnesitelná situace
Chová se k tobě nadřazeně, jak kdyby si byla jeho děcko, které vychovává a né rovnocená partnerka
![]()
No, upřímně my doma třeba neřešíme moje a tvoje peníze, jsou prostě společný, ale asi bych taky byla překvapená, kdyby mi najednou z peněženky zmizely prachy. Většinou chlap řekne, když třeba nestačí vybrat nebo ještě nemá výplatu na účtě, já to samý. I když o něm pochybuju, že by si toho všiml, že mu něco chybí
to já jsem doma ta „počítací“. Každopádně, když by se to někdy stalo, netrápilo by mne to, zapomenout může každý. Takže to, že to frajer vytahuje v hospodě a stěžuje si není zrovně normální. Ale buď v klidu, problém je na jeho straně, ty určitě zlodějka nejsi. Zkuste si to ještě jednou pořádně vysvětlit ![]()
@marg No hele, jdu ráno do práce, potřebuju něco koupit, chvátám, sbalím jedinou tisícovku, co tam má. Nestihnu mu napsat ani sms, on si jde pro barvu na plot, neberou tam karty, v obchodě kouká jak jojo, v duchu mě vraždí, přijdu domů, zeptá se mě, jestli jsem si od něj nevzala peníze, řeknu, že jo, případně se omluvím, že jsem způsobila problém a tím ta debata skončí. Jenže, všude je to jiný, no. Tady muž má ty peníze „jeho“. Jeho je i celý dům a všichni to vědí. I v hospodě. Blb.
Ale když se to tam tak zažilo, že každý za svý. ![]()
Mně by to vadilo, ale rozhodně bych manžela nikde nepomlouvala a za zloděje jej nepovažovala.
Za dob, kdy nebyly karty, jsem zjistila, že mám díky manželovi prázdnou peněženku u poklady supermarketu. Trapas ![]()
@marg píše:
![]()
![]()
a kde se sháněj takoví chlapi? Můj by mě seřval. Ale já jeho taky, na tři doby. Tohle mi přijde fakt moc..
a k čemu by mu bylo, že by na mě řval?
však píšu že nadšenej nebyl, prostě jsem zapoměla, to se stát může ne? nebo třeba říkal že nikam nejede a jel, fakt nevím ![]()
Já spíš ukazuju, že se to dá řešit v klidu, ne řvát sprostě a ještě o tom vypravovat po hospodách ![]()
Nemyslím si že jsi zlodějka spíš jemu hrabe, my teda s přítelem to máme tak že na jídlo apod. věci dáváme rovným dílem oba já mám tedy rodičák jen na dva roky takže 11500,– tak mě to nějak nevadí, pleny a vše pro dítě kupuje on, když já něco potřebuji a nemám peníze tak on mě řekne hele běž a vem si kreditku a běž si to koupit ale prosímtě at mě tam něco zbyde
když jdu na nákup tak si vezmu i bez jeho dovolení nebo ptání peníze z peněženky a jdu nikdy mě nic nato neřekl máme spolu dítě, žijem spolu tak to neřeší, třeba dneska mě psala kamrádka že si potřebuje koupit nějaké tričko jestli jdu sní já už nemám penízky na utrácení tak jsem mu řekla že bych taky potřebovala nějaké tričko a on mě řekl tak si vem z peněženky peníze jsou tam 2000 a pro jistotu ještě kreditku kdyby náhodou ale krot se
takže on je nějakej divnej.
@marg píše:
![]()
![]()
seřval by tě? Dej pokoj… díky bohu za mého muže…
@Anonymní píše:
Aha, tak už to dočítám. No tak to je fakt šulin. Kdybych čistě hypoteticky s někým podobným byla a nedejbože měla dítě, tak si ty prachy snad taky vyndám bez uzardění…
Jinak mi ale nepřijde normální brát si peníze a platební karty z peněženky partnera/manžela bez jakéhokoliv oznámení.
@Anonymní píše:
zakladatelko, to je tedy blbec… to už stojí za zamyšlení, proč si k tobě tohle vše dovoluje a jestli mu to dobrovolně trpíš… on si totiž tím vším jen zvyšuje své vlastní sebevědomí, potřebuje si cosi dokázat… no, nechtěla bych takhle žít…
@marg samozřejmě že mu řeknu, že si beru, on mě taky, ale může se stát že zapomeneš, já nevím, letíš k doktorovi, nebo ti jede autobus cokoliv a jsi ráda že si nezapomeneš dítě doma ![]()
Prostě ano, omluvím se, to je samozřejmost, způsobila jsem nepříjemnost, ale tím to pro mě končí. Já mu taky nevyčítám že před 10 lety blbě vypral prádlo a bylo obarvené, nebo že připálil maso.
@Regina Hero píše:
seřval by tě? Dej pokoj… díky bohu za mého muže…
Já se nestačím divit, jak benevolentně to mnozí mají nastavené. Já myslím, že slušné je oznámit, když si beru z peněženky partnera nějaký peníz, ale asi jsem jediná. Vztah mám hezký, bezproblémový, fajn chlapa…ale probůh, za tohle by mě opravdu sjel, ale stejně tak já jeho, kdyby mi to udělal. Tak nevím, asi to mám nějak jinak nastavené..
To už jsme ale mimo téma zakladatelky…
Asi jsem prehlidla jestli zakladatelka psala o jak velkou castku slo? ono naky 200 bych neresila, ale i presto jak jsem psala jak to mame doma my, tak kdyby si vzal treba 1000 tak to uz by mi volal jestli uz jsme vzhuru a ze si vzal tolik a tolik. A jeste by mi rekl na co to potrebuje. No chova se k tobe vazne hrozne.na tvym miste bych nepremyslela o tom, jestli jsem zlodejka, ale nad tim, kam pijdu s ditetem bydlet-bez nej.