Manželova matka mě nesnáší, mám se o ni starat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.10.17 21:10

Nestíhám teď odepisovat jednotlivě. To odepíšu později. Tak jen k prognóze… Přežití této nemoci je hodně malé, vyléčení takřka nemožné a bude to čím dál horší a vyvrcholení této nemoci není vůbec nic hezkého.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.17 21:12

Víte, je mi jí líto, že je nemocná. I když vím, že mě nemá ráda tak toto jí rozhodně nepřeju. Moc bych jí přála, aby se vyléčila což se zřejmě nestane. Necítím vůči ní už vztek, ale toho zlého bylo tak moc, že prostě nemůžu.

• Citovat
  • Upravit
8282
15.10.17 21:17
@Anonymní píše: Nestíhám teď odepisovat jednotlivě. To odepíšu později. Tak jen k prognóze… Přežití této nemoci je hodně malé, vyléčení takřka nemožné a bude to čím dál horší a vyvrcholení této nemoci není vůbec nic hezkého.

jenom poznamku k LDN a podobne, az ji budou chtit pstit z nemocnice, budou vam vypravet, ze to je jen na kratko, nez s epresune do LDN a podobne bachorky, v zadnem pripade se nenechte zviklat a povolit neco takoveho,
pak uz urady, LDN a vsichni s ena to vykaslou a ani po roce nebude misto, takze pozor na to, kdyz proste nema kam jit, daji ji jinam, nevim jak to maji klasifikovano, tam jsou limity tri mesice, pak, kdyz nebudou mit misto v LDN, tak ji proste presunou na jine provizorium, takze pozor na to, uz jsem pred nejakym rokem resil neco podobneho, nikoli primo angazovan, ale potvrdilo s emi, ze je to trik, nez s enaslo misto, bylo to pul roku, dva provizorni presuny,
krute, ale je to reseni pro vsechny a donuti to nemocnici a urady, aby jednaly,
odlozenim k vam uz je nebude nic nutit, aby vasi situaci resili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8282
15.10.17 21:18
@Anonymní píše: Víte, je mi jí líto, že je nemocná. I když vím, že mě nemá ráda tak toto jí rozhodně nepřeju. Moc bych jí přála, aby se vyléčila což se zřejmě nestane. Necítím vůči ní už vztek, ale toho zlého bylo tak moc, že prostě nemůžu.

tak tohle je zcela jasne, jinak bys to neresila a nemeditovala nad tim, zda je ci neni to fer, zamkla bys dvere a hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.17 21:45

Takže teď jsem měla rozhovor s manželem. Samozřejmě si myslel, že jak švagři budou chtít oddych tak že jí vezme sem. Tak mu říkám a jak to budeš zvládat když chodíš do práce kdo se o ní bude denně půl dne starat tak mi řekl tak snad jseš doma ty. No tak super no. Takže počítal s tím, že se o ní budu denně 10 hodin starat a když s tím počítal on tak to samozřejmě bude i tchyně a švagři. Narovinu mu říkám nezlob se na mě, ale ne. Zaprvé bych to až to hodně pokročí nezvládla, zadruhé za to všechno prostě nemůžu a za další co bych dělala jak by se jí přitížilo když tu mám malé dítě? To se má dívat na to jak řve bolestí což velké bolesti tuto nemoc i přes silnou medikaci provázejí a já jí budu držet misku u pusy jak bude zvracet a to dítě bude stát ve dveřích a dívat se na to? Navíc k té nemoci jí zjistili i něco v hlavě a neví se na jaké centrum to tlačí, takže může mít záchvaty agrese, může blouznit, upadnout do kómatu nebo prostě cokoliv a co já bych v tu chvíli s ní s batoletem za zadkem dělala. Vážně se teď obávám toho, že prostě jí sem přiveze a mě postaví před hotovou věc i přes mé ne. Protože když jsem byla těhotná a musela jsem mít klidový režim, protože jsem měla brzo čípek strašně zkrácený a hrozil mi předčasný porod tak po mě chtěl ať mu pohlídám dítě z prvního manželství, že chce jít na přesčas. To jsem odmítla, že se prostě bojím kdyby něco a to dítě co chvíli něco chce a nedá člověku spočinout a necítím se celkově dobře tak mi řekl, že v pořádku. A v pátek večer mi řekl, že bohužel hlídat budu muset, že ten přesčas má povinný a od 5 od rána do 4 odpoledne prostě hlídat musím, že ex je mimo město a tchyně nemůže. A za týden z něj vypadlo, že ho povinný neměl, že se jen šéf zeptal a on mu na to kyvnul. Takže s teď svým i když radikálním ne nejsem vůbec jistá zda bude akceptovat.

• Citovat
  • Upravit
14642
15.10.17 21:51
@Anonymní píše:
Takže teď jsem měla rozhovor s manželem. Samozřejmě si myslel, že jak švagři budou chtít oddych tak že jí vezme sem. Tak mu říkám a jak to budeš zvládat když chodíš do práce kdo se o ní bude denně půl dne starat tak mi řekl tak snad jseš doma ty. No tak super no. Takže počítal s tím, že se o ní budu denně 10 hodin starat a když s tím počítal on tak to samozřejmě bude i tchyně a švagři. Narovinu mu říkám nezlob se na mě, ale ne. Zaprvé bych to až to hodně pokročí nezvládla, zadruhé za to všechno prostě nemůžu a za další co bych dělala jak by se jí přitížilo když tu mám malé dítě? To se má dívat na to jak řve bolestí což velké bolesti tuto nemoc i přes silnou medikaci provázejí a já jí budu držet misku u pusy jak bude zvracet a to dítě bude stát ve dveřích a dívat se na to? Navíc k té nemoci jí zjistili i něco v hlavě a neví se na jaké centrum to tlačí, takže může mít záchvaty agrese, může blouznit, upadnout do kómatu nebo prostě cokoliv a co já bych v tu chvíli s ní s batoletem za zadkem dělala. Vážně se teď obávám toho, že prostě jí sem přiveze a mě postaví před hotovou věc i přes mé ne. Protože když jsem byla těhotná a musela jsem mít klidový režim, protože jsem měla brzo čípek strašně zkrácený a hrozil mi předčasný porod tak po mě chtěl ať mu pohlídám dítě z prvního manželství, že chce jít na přesčas. To jsem odmítla, že se prostě bojím kdyby něco a to dítě co chvíli něco chce a nedá člověku spočinout a necítím se celkově dobře tak mi řekl, že v pořádku. A v pátek večer mi řekl, že bohužel hlídat budu muset, že ten přesčas má povinný a od 5 od rána do 4 odpoledne prostě hlídat musím, že ex je mimo město a tchyně nemůže. A za týden z něj vypadlo, že ho povinný neměl, že se jen šéf zeptal a on mu na to kyvnul. Takže s teď svým i když radikálním ne nejsem vůbec jistá zda bude akceptovat.

Chjo, tak to ti teda nezávidím. Je rozdíl pohlídat dítě na jeden den, a postarat se o těžce nemocného člověka třeba několik měsíců v kuse. Už bych začala obvolávat LDN-ky, a podobné zařízení. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.17 21:51
@Monchichik píše:
@Ellusa Taky je otázka, jestli je k tomu tchyně svolná nebo chce být jen na střídačku u dětí :think:.

U dětí. I to každému říká, že děti si jí vezmou. Ona špatně snáší i hospitalizaci v nemocnici natož nějaké dlouhodobé zařízení.

• Citovat
  • Upravit
14642
15.10.17 22:05
@Ellusa píše: Úplně vidím tu diskuzi, co tu běžela před měsícem :roll:. Zakladatelko, věřím, že nejen já tě plně chápeme, že si na to netroufáš, navíc k tomu po tom všem nemáš ani chuť, to je taky jasné - zjistila bych si ty LDN, hospic, domov asi u vás už nebude dle toho, co píšeš, bohužel padat v úvahu :think:, a tlačila bych na chlapa, že to musí řešit takto. Navíc péče o ležáka je hrozně fyzicky náročná sama o sobě, proleženiny, otlaky, musíš je polohovat, zvedat, přebalovat, krmit, to prostě nejde, abys dělala sama, navíc ještě s malým dítětem doma.

Taky jsem si na tu diskuzi hned vzpomněla. Je zajímavé, že vlastní děti to mnohdy nezvládají, ale přitom jsou tlaky na někoho jiného, a ještě v tomto případě na zakladatelku, kterou tchýně celou dobu pomlouvala a nesnášela jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32036
16.10.17 07:24

Tak podle toho, jak zakladatelka průběh nemoci popisuje, stejně by ani nebylo v jejích silách tohle zvládnout, natož když má malé dítě. Manželovi bych řekla, že pokud přes můj protest přivede matku k nám domů, tak v tu chvíli odcházím já. Další chytrej, kterej slíbí matce, že se o ní postará a automaticky to hodí na ženskou :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40377
16.10.17 07:47
@Anonymní píše:
U dětí. I to každému říká, že děti si jí vezmou. Ona špatně snáší i hospitalizaci v nemocnici natož nějaké dlouhodobé zařízení.

Já si také myslím, že to ani nemůžete doma zvládnout.
Ozvlášt když je pravděpodobné, že bude mít silné bolesti a bude to mít náročný konec :?
Opravdu by bylo nejlepší, aby hned z nemocnice pokračovala do LDN a pak ten hospic, bude tam o ni lepší postaráno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.17 07:58
@Anonymní píše:
:( Vůbec ti to nezávidím. Držím palce, ať to dobře dopadne, buď tedy že to s tchyní doma bude probíhat v klidu, nebo že manžel to pochopí a začne hledat řešení. Bohužel mám zkušenost s tím, jaké to bylo hrozné, tchyně kromě nemoci se předávkovávala léky, pak jsme ji našli v bezvědomí ležet na zemi, lidé s těžkou nemocí někdy hrozně vyvádí a je těžké i pro příbuzné, se kterými měli za normálního života pěkný vztah, s nimi vyjít. Myslím, že pro ty, se kterými ani předtím nevycházeli, je to skoro nemožné, leda že bys měla svatozář. :hug:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.17 10:59

Do noci jsem o tom všem přemýšlela. Mám strašné výčitky vůči manžela, ale prostě neustoupím. Nechci a ani nemůžu. Po tom co mi včera manžel řekl, že když on bude v práci tak doma jsem přeci já tak mám opravdu neblahé tušení, že tam všichni počítají s tím, že pak půjde sem a jak bude manžel v práci budu se starat. Manželovi jsem své stanovisko řekla jasně tak by bylo i dobré kdyby to přetlumočil dále. Akorát pokud by i přes můj nesouhlas jí sem přivezl a nechal mi jí tu tak já opravdu nevím. Asi by mi nezbylo nic jiného než sbalit sebe a dítě a prostě jít s mámě nebo někomu z rodiny. Jenže se taky bojím, že to moje radikální ne a neústupnost mezi mě a manžela nevrazí něco co už nejde napravit. I když tvrdí, že mě chápe, ale po tom co jsem mu řekla, že se musí zařídit jinak tak byl skleslý. Ptala jsem se jestli se na mě zlobí tak prý ne. Jinak jeho matka na LDN nikdy nepřistoupí, do DD jí nevezmou a na hospic je prozatím ještě brzo.

• Citovat
  • Upravit
32036
16.10.17 12:41

No prostě musíš být neústupná. Ty se sice bojíš toho, že když na tom budeš trvat, tak se třeba může pokazit váš vztah, ale když se budeš starat o jeho matku a padat u toho na ústa, tak to taky k ničemu dobrýmu nepovede. On bude chodit vesele do práce a ty se můžeš zbláznit, přece si doma, tak co. No to bych s ním vyběhla rychle. Matka na to bude muset přistoupit, nic jiného jí nezbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
16.10.17 13:33

Zakladatelko já ti tedy nezávidím. Samozřejmě není co závidět. Opravu mě udivuje, jak zde psala @nostress, že ty, trpěné nutné zlo, teď máš mít její blaho ve svých rukách. NAvrhla bych manželovi pomoc sehnat tu ošetřovatelku nebo ať si upraví práci tak, aby se mohl o matku starat. Docela mě šokuje, že ty, v podstatě cizí člověk máš toto břemeno na sebe vzít zcela automaticky, aniž bys vlastně byla požádána, zbytek JEHOrodiny s tím prostě počítá…A ty a tvoje dítě a tvůj volný čas a tvoje budoucnost a zaměstnání je jako kde??? :zed: :zed: :zed: Je to vrchol ignorace a držím ti palce abys tomu vydržela vzdorovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40377
16.10.17 14:42
@Anonymní píše:
Do noci jsem o tom všem přemýšlela. Mám strašné výčitky vůči manžela, ale prostě neustoupím. Nechci a ani nemůžu. Po tom co mi včera manžel řekl, že když on bude v práci tak doma jsem přeci já tak mám opravdu neblahé tušení, že tam všichni počítají s tím, že pak půjde sem a jak bude manžel v práci budu se starat. Manželovi jsem své stanovisko řekla jasně tak by bylo i dobré kdyby to přetlumočil dále. Akorát pokud by i přes můj nesouhlas jí sem přivezl a nechal mi jí tu tak já opravdu nevím. Asi by mi nezbylo nic jiného než sbalit sebe a dítě a prostě jít s mámě nebo někomu z rodiny. Jenže se taky bojím, že to moje radikální ne a neústupnost mezi mě a manžela nevrazí něco co už nejde napravit. I když tvrdí, že mě chápe, ale po tom co jsem mu řekla, že se musí zařídit jinak tak byl skleslý. Ptala jsem se jestli se na mě zlobí tak prý ne. Jinak jeho matka na LDN nikdy nepřistoupí, do DD jí nevezmou a na hospic je prozatím ještě brzo.

Zeptala bych se manžela, jestli má tu péči doma nějak promyšlenou?
Jestli máte jeden pokoj, aby měla nemocná klid a ticho?
Jestli pořídí polohovací postel s postranicemi, aby nemocná pak občas nespadla z postele a něco si nezlomila?
Kdo Ti bude pomáhat, až budeš několikrát za den převlékat postel a pak třeba i léčit proleženiny?
Kdo Ti bude pomáhat s tchýní do koupelny a jak ji pak dostanete do vany?
Jak se budeš starat o dítě a domácnost, když budeš trávit celý den jen převlékáním postele a hlídáním tchyně?
Já si myslím, že on si neumí představit, co ta péče bude obnášet, jinak by trval na té LDN.
A bude hůře, bude pak vyžadovat inj. proti bolesti třeba po třech hodinách a bude i agresívní… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová