Kauza Feri

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4998
27.5.21 16:08
@Freeandwild píše:
Svoje dcery ucte, at nepijou, nechodí k cizim lidem do bytu ani k sobě nezvou nikoho, koho pár let neznají, at se neoblikaji vyzyvave, nosi u sebe peprak a tak dále.
A nebo se chytte za nos a zkuste spis ucit syny, že byt prase není ok a že NE znamená NE.

Ano, tohle je jediná cesta, učit ty holky, aby si to nenechaly líbit a taky aby tomu nešly naproti. Výchova synů obdobně, akorát ty starý prasáky (Uzel, různí profesoři na fakultách) už nikdo nepřevychová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
27.5.21 16:11
@ruzovasrnka píše:
@Hlaholice mně snad ještě větší úlet připadá ta, co se údajně nechala osahávat ve vlaku plném lidí, protože si nebylo kam sednout :lol: Asi se jí teda nechtělo stát v uličce. Ruku cizího chlapa mezi stehny bych asi považovala za větší diskomfort než stát ve vlaku :nevim: Tak třeba měla urvaný vazy v koleni :)

Jako to mě taky zarazilo. Taky bych radši stála, než bych se nechala osahavat. Rozuměla bych tomu, že by třeba zazmatkovala. Nebo by se ho bála. Jako přeplněný vlak mi přijde docela bezpečný, tam by se asi pomoci od někoho dalo dát dovolat. Já se teda vždycky spíš bála jezdit vlakem, když v něm nikdo nebyl a snažila jsem si sednout tam, kde je víc rušno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
27.5.21 16:12
@Freeandwild píše:
Jasně, a kdyby jí někdo přepadl samotnou v noci v Praze, tak si za to taky může sama! Měla pěkně sedět na zadku a ne někde courat po nocích v cizím městě.
To je fakt síla, co píšeš.

Předpokládat, že se lidi kolem budou chovat slušně, je naivní. To je ostatně přesně podstata všech hate free iniciativ. Svět je džungle a život je boj a ohledy od nikoho čekat nemůžeš. Takže samozřejmě, že to nelze zjednodušit tak, že si za to můžou samy, ale hodně naproti tomu šly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
27.5.21 16:16
@dicentra píše:
Souhlasím, přitom by odstoupení mělo být něco běžného, bohužel v poslední době se stalo normou „neodstoupit za žádnou cenu“ :roll:

Za to ale nemůže Feri, že ta laťka je tak nízko. IMHO si myslím, že klidně mohl jen na podzim nekandidovat a mandátu se vzdávat nemusel, v tom marasmu na naší politické scéně se k tomu aspoň postavil čelem. I když např. takové bezpohlavní amébě jako je třeba Fiala podobný skandál nepochybně nehrozí, takže těžko říct, co by udělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
27.5.21 16:38
@Julča001 píše:
Za to ale nemůže Feri, že ta laťka je tak nízko. IMHO si myslím, že klidně mohl jen na podzim nekandidovat a mandátu se vzdávat nemusel, v tom marasmu na naší politické scéně se k tomu aspoň postavil čelem. I když např. takovébezpohlavní amébě jako je třeba Fiala podobný skandál nepochybně nehrozí, takže těžko říct, co by udělal.
:mrgreen: :lol: to je fakt pana profesora Fialu si jako predátora slídícho fakultou neumím představit :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148684
27.5.21 16:43
@aquarian píše:
Já bych si tipnul, že nikdo neměl odvahu nechat se osočit z rasové diskriminace.Na běžného nemenšinového studenta by asi nebyl problém trochu zatlačit, ať se zklidní.

Vidíš, tenhle úhel pohledu mě nenapadl, ale může na tom cosi být.

Příspěvek upraven 27.05.21 v 17:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148684
27.5.21 16:52
@AvajBr píše:
me prislo teda nechutny to vypraveni nejaky holky, jak mel u nich na gymplu politickou debatu a po ni se vyzadoval oralu. Nejak si teda neumim predstavit ty situace, ale loudit na gymplu u deti, pro ktery je vzor, je sileny. Jsem zvedava, co z toho nakonec vyjde. A me teda z toho jeho omluvneho prohlaseni celkem vyplyva, ze uplne cisty svedomi teda nema. :nevim: To opevovani, jak je Feri ferovej :mrgreen:, ze se vzdal mandatu, nechapu. Jakoby tak nejak slo do pozadi, kvuli cemu odstoupil. :roll:

Určitě si za to mohla sama, neměla lézt na ten gympl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.21 16:55

@Petula306 ony se neobrátily na média, ale média na ně na základě tweetu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38937
27.5.21 16:57
@Anna766 píše:
Určitě si za to mohla sama, neměla lézt na ten gympl.

jo, to je vlastne fakt. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.21 17:07

Líbí se mi ti odborníci tady..„proč to nenahlásily hned? Proč až teď“ Ví vůbec některá z vás, která vede tyhle řeči, jaké to je být v kůži znásilněné ženy? Co vše se dotyčné honí hlavou, jak se cítí apod? Já sama jsem si přiznala, že mi přítel vlastně znásilnil až po 4 měsících a rodině jsme to řekla po roce. Na policii bych ani nešla, kdyby si mě sami nepředvolali. Doteď si neumím představit, že bych na tu policii šla a vše tam řekla a to už je to 5 let od toho dne, kdy se to stalo. Tak si prosím nechte tyhle řeči, když vůbec nevíte, jaké to je a jak se dotyčná osoba cítí..

• Citovat
  • Upravit
148684
27.5.21 17:10
@Hlaholice píše:
Jako to mě taky zarazilo. Taky bych radši stála, než bych se nechala osahavat. Rozuměla bych tomu, že by třeba zazmatkovala. Nebo by se ho bála. Jako přeplněný vlak mi přijde docela bezpečný, tam by se asi pomoci od někoho dalo dát dovolat. Já se teda vždycky spíš bála jezdit vlakem, když v něm nikdo nebyl a snažila jsem si sednout tam, kde je víc rušno.

A já když se nad tím zamyslím, tak bych se bála jít někam stranou, kam by za mnou mohl jít něco mi udělat, když si mezi lidmi dovolí tohle…nechápu jak to někdo může vyčítat holce, která se ho asi bála, není to její vina že ve vlaku se vyskytl kus vola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.21 17:15
@aquarian píše:
Já bych si tipnul, že nikdo neměl odvahu nechat se osočit z rasové diskriminace.Na běžného nemenšinového studenta by asi nebyl problém trochu zatlačit, ať se zklidní.

Já si spíš myslím, že se holky bály, že jim nikdo neuvěří. Přece jen jde o Dominika Feriho. Prezentuje se jako člověk, který by neublížil ani mouše. Tváří se jak sympaťák. Copak by někdo jako on byl schopen takového činu? :D Kort jestli to ty holky řekly a Fakulta to zaměřila pod koberec, nedivím se, že s tím nešly ven. Navíc člověk se musí nejdřív s takovou událostí vypořádat sám a pak teprve o tom mluvit. Někomu to trvá dva týdny, někomu roky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
27.5.21 17:17
@Lištička20 píše:
Já si spíš myslím, že se holky bály, že jim nikdo neuvěří. Přece jen jde o Dominika Feriho. Prezentuje se jako člověk, který by neublížil ani mouše. Tváří se jak sympaťák. Copak by někdo jako on byl schopen takového činu? :D Kort jestli to ty holky řekly a Fakulta to zaměřila pod koberec, nedivím se, že s tím nešly ven. Navíc člověk se musí nejdřív s takovou událostí vypořádat sám a pak teprve o tom mluvit. Někomu to trvá dva týdny, někomu roky :nevim:

Já zas nechápu, jak píší, že bály jeho vlivu. To jako že Feri kývne a vyhodí je z fakulty? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.21 17:22

@Julča001 To jsem právě pochopila tak, že se bály, že jim neuvěří..Feri byl očividně na Fakultě oblíbenec. Řekne, že si to dotyčná vymyslela, protože ho třeba pozvala ven a on neměl zájem. Studenti mu uvěří a z holky si začnou utahovat apod, že je ubohá, když si něco takového vymyslí, jen proto, že ji odmítl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38937
27.5.21 17:26
@Julča001 píše:
Já zas nechápu, jak píší, že bály jeho vlivu. To jako že Feri kývne a vyhodí je z fakulty? 8o

No, vyhodit je nevyhodili. Ale ocividne to zametli, kdyz ty stížnosti na nej na fakulte uz driv byly. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová