Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Tak stala se mi ta samá situace se sprchou a zakončena větou, že na mě něco řekneAle já konkrétně Feriío hájit nechci, spíš že jsme asi jako společnost nastavený, že občas ženská musí i když se jí nechce
No myslím, že to je nesrovnatelná situace, když manželka občas podrží manželovi, i když se jí nechce, protože ho má ráda nebo aby byl klid.
Ten kluk je divnej, ale celá situace také. Mám za sebou podobný zážitek a i po 20 letech špatný pocit. Jenže moje NE tehdy úplné NE nebylo, to si dost dobře vybavuji, tolik soudnosti ještě mám. Bohužel soudnost leckomu chybí, moje spolubydlící si kdysi přivedla domů kamaráda šéfa, vysloveně se mu nabízela, on ale v mé přítomnosti nechtěl a utekl. Ráno mi už tvrdila, že ji do té postele odvlekl, po roce už o něm mluvila jako o sukničkáři, co ji znásilnil.
Na kolejích leckdy holky vysloveně klukům lezly do postele a dokázaly se, když nechtěl, nebo se rozešli, šeredně mstít. Oplzlých kluků, co šmírovali ve sprše také. Sprchy jsme měli totiž společné pro 6 osob (bývalá kasárna). Já se chodila po jednom šíleném zážitku sprchovat už jenom ve 4 ráno, kdy tam nikdo nebyl. Za tím zážitkem ale nebyl cizinec, kterých tam bylo plno, ale holka-lesba. Jinak jsem nikdy problém neměla, vůči každému se dalo buď kategoricky vymezit, že jednoduše ne, nebo chodit jinudy či s kamarádkou. A to jsem byla velmi nesmělá dlouhovlasá blondýna se slovanskou postavou a dost let prožila v cizině. Jsem proto velmi opatrná, pokud lidé přijdou s takovýmto zážitkem roky poté.
@Anonymní píše:
Ten kluk je divnej, ale celá situace také. Mám za sebou podobný zážitek a i po 20 letech špatný pocit. Jenže moje NE tehdy úplné NE nebylo, to si dost dobře vybavuji, tolik soudnosti ještě mám. Bohužel soudnost leckomu chybí, moje spolubydlící si kdysi přivedla domů kamaráda šéfa, vysloveně se mu nabízela, on ale v mé přítomnosti nechtěl a utekl. Ráno mi už tvrdila, že ji do té postele odvlekl, po roce už o něm mluvila jako o sukničkáři, co ji znásilnil.
Na kolejích leckdy holky vysloveně klukům lezly do postele a dokázaly se, když nechtěl, nebo se rozešli, šeredně mstít. Oplzlých kluků, co šmírovali ve sprše také. Sprchy jsme měli totiž společné pro 6 osob (bývalá kasárna). Já se chodila po jednom šíleném zážitku sprchovat už jenom ve 4 ráno, kdy tam nikdo nebyl. Za tím zážitkem ale nebyl cizinec, kterých tam bylo plno, ale holka-lesba. Jinak jsem nikdy problém neměla, vůči každému se dalo buď kategoricky vymezit, že jednoduše ne, nebo chodit jinudy či s kamarádkou. A to jsem byla velmi nesmělá dlouhovlasá blondýna se slovanskou postavou a dost let prožila v cizině. Jsem proto velmi opatrná, pokud lidé přijdou s takovýmto zážitkem roky poté.
Muzu se zeptat, jak to vypada?
Jeste jsem ten vyraz neslysela, tak me to zaujalo.
Jinak s tou soudnosti a objektivitou mas pravdu.
@Silverine247 píše:
Muzu se zeptat, jak to vypada?Jeste jsem ten vyraz neslysela, tak me to zaujalo.
Jinak s tou soudnosti a objektivitou mas pravdu.
Podle mě krev a mlíko ve tvaru přesýpacích hodin…
@Magical-eyes píše:
Podle mě krev a mlíko ve tvaru přesýpacích hodin…
Taky jsem si to tak predstavila. Asi to neni Vestonicka Venuse ![]()
@edding400 píše:
já nechápu, že se holky svěřovaly nějakému senátorovi na PF, proč nešly na policii? nebo aspoň na katedru trestního práva?
Protože na katedře trestního práva sedí stejné prase co obtěžuje studentky už asi 20 let, a nikdo to neřeší ![]()
@ruzovasrnka píše:
A četla jsi ten článek? My jsme se s kamarády na SŠ taky běžně navštěvovali v bytě, jenže to jsou lidi, se kterými se dlouhodobě znáš. Ale tyhle holky se s Ferim seznámily na sociální síti, chvilku si psali, dali PRVNÍ rande, které skončilo pozváním do bytu. Tak bych předpokládala, že záměrem pozvání asi nebude recitovat mi básničkyTak když nechci, poděkuju za hezký večer a jedu domů…Asi jsem už opravdu jiná generace. S někým, koho vůbec neznám, bych prostě do bytu na prvním rande nevlezla. Připadá mi zajímavé, kolika lidem to tady připadá normální
Naprostá pravda, vypovídá to o chování všech, které vlastně vůbec nic neudělaly a najednou jsou obtěžovány v cizím bytě.
Vše je správně načasované, politika je hnus
Je snadné člověka pošpinit, bude trvat dlouho než se vše objasní, jestli vůbec. Toto nařčení je velice jednoduchý způsob jak někoho vypnout na několik roků.
Asi ví co se nyní někomu vůbec nehodí aby se dostalo na veřejnost.
@DanielaD píše:
Naprostá pravda, vypovídá to o chování všech, které vlastně vůbec nic neudělaly a najednou jsou obtěžovány v cizím bytě.
Vše je správně načasované, politika je hnus
Top 09 měla vyhrát volby a teď je nevyhraje? A nebo naopak vyhraje?
@Uslava píše:
Top 09 měla vyhrát volby a teď je nevyhraje? A nebo naopak vyhraje?
Obávám se, že je zase vyhraje ten zmetek
@DanielaD píše:
Obávám se, že je zase vyhraje ten zmetek
Buď je vyhraje zmetek a nebo je vyhraje ten, kdo se zmetkem stane. Je to v podstatě jedno.
@domt píše:
Protože na katedře trestního práva sedí stejné prase co obtěžuje studentky už asi 20 let, a nikdo to neřeší
Právě proto to pisu, jako paradox a ironii. A je stále tak aktivní? Přece jen už má taky léta…
@domt píše:
Protože na katedře trestního práva sedí stejné prase co obtěžuje studentky už asi 20 let, a nikdo to neřeší
Takže ty něco víš? Respektive se to ví, ale neřeší se to, protože se má každá postarat sama o sebe? ![]()
@edding400 píše:
Právě proto to pisu, jako paradox a ironii. A je stále tak aktivní? Přece jen už má taky léta…
Oceňuji dobrý vtip
Hele já už jsem dávno bývalá studentka, tak nevím jak se dědek chová dnes. Ale proste ty znaky s Feriho kauzou tam jsou, vždyť to bylo veřejné tajemství a která mohla tak se mu vyhýbala, sice se to jakoby vyšetřovalo, nějakou dobu nemohl zkoušet a jelo se dál. Nedávno se o tom diskutovalo ve skupině Ženy v právu na FB v souvislosti s tím, že dostal vyznamenání od Zemana a dost žen z toho bylo na
ty ženský jsou dnes soudkyně, advokátky atp a fakt o tom nebudou mluvit. A nevěřím, že Kuklík se o Feriho chování dozvěděl až z médií, když to věděl senát, tak naivní nejsme…
@domt píše:
Oceňuji dobrý vtipHele já už jsem dávno bývalá studentka, tak nevím jak se dědek chová dnes. Ale proste ty znaky s Feriho kauzou tam jsou, vždyť to bylo veřejné tajemství a která mohla tak se mu vyhýbala, sice se to jakoby vyšetřovalo, nějakou dobu nemohl zkoušet a jelo se dál. Nedávno se o tom diskutovalo ve skupině Ženy v právu na FB v souvislosti s tím, že dostal vyznamenání od Zemana a dost žen z toho bylo na
ty ženský jsou dnes soudkyně, advokátky atp a fakt o tom nebudou mluvit. A nevěřím, že Kuklík se o Feriho chování dozvěděl až z médií, když to věděl senát, tak naivní nejsme…
Díky. ![]()
na to vyznamenání od Zemana teda zírám…
Taky myslím, že vedení fakulty vědělo, co Feri dělá. Otázka je, co dělal v soukromí mimo fakultu a jak se choval přímo na fakultě a zda se našla alespoň jedna postižená, která si na jeho chování oficiálně stěžovala. Zatím z informací, které jsem četla, tak spíše ne. ![]()