Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vsichni tady davaji za priklad, ze kdyby se to stalo jejich dceri…
Co kdyby se stalo vasemu synovi, ze ho nekdo falesne obvini? At uz zhrzena pritelkyne, slecna, kterou odmitl, nebo mu nekdo jen zavidi?
A kazdy by se na nej svezl ze je to hnusny nasilnik…
Myslim ze nikdo z nas nema pravo soudit, nikdo z nas jim u toho nesvitil, takze pravdu vedet nemuzeme. K tem holkam by se nikdo nemel chovat jakoze lzou stejne tak jako k Ferimu by nikdo nemel pristupovat jako k nasilnikovi.
Krom toho ze najit dukazy po x letech bude sranda. Ty holky si mohly najit „svedky“ o tom co se stalo, stejne tak si takove svedky muze najiz Feri.
A nevim, ale kdyby se to stalo me, i kdybych byla v jakemkoliv.soku, tak to resim hned. Uz jen z duvodu, aby se pachatel co nejdrive zastavil a nemohl ublizovat dal. To cekani na jednu stranu proste nepochopim. Bat se ze jim nekdo nebude verit… Myslim, ze v dnesni dobe se na takove veci prijde celkem snadno, kdyz se to ovsem neresi po letech.
@ruzovasrnka Tak já si sice myslím, že ne znamená ne a přes to nejede vlak. Ale zase na druhou stranu je mi jasné, že svět není ideální a jsou lidé, kterým je nějaké „ne“ u pr.dele. A že když se pak něco stane, tak to budu já, kdo bude trpět a bude se s tím muset vyrovnat. Takže ve vlastním zájmu mi přijde vhodné se vyhýbat rizikovému chování. Tady u těch holek mi přišlo, že se některé chovaly docela řekněme naivně a v některých případech fakt nepochopitelně.
Je to asi podobný jako třeba s krádeží. Krást se taky nemá, ale neznamená to, že si nebudu hlídat věci, na některých místech více, na některých méně.
Nemyslím si vyloženě, že by si za to holky mohly sama. Ne je opravdu ne. Ale myslím si, že různé chování nese různá rizika. Když chodím do bytu s cizím člověkem, jehož chování se mi nelíbí, je zde značné riziko, že v bytě se bude chovat ještě hůř a ublíží mi. Když s takovým člověkem vlezu do postele, je zde riziko, že se minimálně o něco pokusí. Takže za to, že je někdo násilník, za to vážně nemůžou. Ale za to, že podcenily situaci (nebo se v některých situacích rozhodly jednat poněkud divně), tak za to si samy můžou. Byť v ideálním světě by se jim ani tak nemělo nic stát. Ale svět není ideální. Samozřejmě nelze úplně vyloučit veškeré riziko a navíc člověk se musí i bavit, ale tady v tom článku jsem teda několikrát nad chováním těch holek kroutila nechápavě hlavou. A celkově vůbec teda nechápu to popisované prostředí na VŠ, že se s ním co „všichni“ chtěli tak kámošit.
@Uslava píše:
Učíš svoje kluky chovat se jako pan Feri? To asi nebude dobře, co myslíš?
Nevím jak se chová pan Feri, ale skutečností je, že holek měl v posteli hodně a to se počítá.
@Anonymní píše:
Vsichni tady davaji za priklad, ze kdyby se to stalo jejich dceri…
Co kdyby se stalo vasemu synovi, ze ho nekdo falesne obvini? At uz zhrzena pritelkyne, slecna, kterou odmitl, nebo mu nekdo jen zavidi?
A kazdy by se na nej svezl ze je to hnusny nasilnik…Myslim ze nikdo z nas nema pravo soudit, nikdo z nas jim u toho nesvitil, takze pravdu vedet nemuzeme. K tem holkam by se nikdo nemel chovat jakoze lzou stejne tak jako k Ferimu by nikdo nemel pristupovat jako k nasilnikovi.
Krom toho ze najit dukazy po x letech bude sranda. Ty holky si mohly najit „svedky“ o tom co se stalo, stejne tak si takove svedky muze najiz Feri.
A nevim, ale kdyby se to stalo me, i kdybych byla v jakemkoliv.soku, tak to resim hned. Uz jen z duvodu, aby se pachatel co nejdrive zastavil a nemohl ublizovat dal. To cekani na jednu stranu proste nepochopim. Bat se ze jim nekdo nebude verit… Myslim, ze v dnesni dobe se na takove veci prijde celkem snadno, kdyz se to ovsem neresi po letech.
A jaky je duvod k anonymu? @admin
@zoidberg píše:
Nevím jak se chová pan Feri, ale skutečností je, že holek měl v posteli hodně a to se počítá.
z vyprávění poškozených jsem pochopila, že to bylo často mezi dveřmi spíše než v posteli ![]()
@edding400 píše:
z vyprávění poškozených jsem pochopila, že to bylo často mezi dveřmi spíše než v posteli
Důležitý je zářez.
@Hlaholice píše:
@ruzovasrnka Tak já si sice myslím, že ne znamená ne a přes to nejede vlak. Ale zase na druhou stranu je mi jasné, že svět není ideální a jsou lidé, kterým je nějaké „ne“ u pr.dele. A že když se pak něco stane, tak to budu já, kdo bude trpět a bude se s tím muset vyrovnat. Takže ve vlastním zájmu mi přijde vhodné se vyhýbat rizikovému chování. Tady u těch holek mi přišlo, že se některé chovaly docela řekněme naivně a v některých případech fakt nepochopitelně.
Je to asi podobný jako třeba s krádeží. Krást se taky nemá, ale neznamená to, že si nebudu hlídat věci, na některých místech více, na některých méně.
Nemyslím si vyloženě, že by si za to holky mohly sama. Ne je opravdu ne. Ale myslím si, že různé chování nese různá rizika. Když chodím do bytu s cizím člověkem, jehož chování se mi nelíbí, je zde značné riziko, že v bytě se bude chovat ještě hůř a ublíží mi. Když s takovým člověkem vlezu do postele, je zde riziko, že se minimálně o něco pokusí. Takže za to, že je někdo násilník, za to vážně nemůžou. Ale za to, že podcenily situaci (nebo se v některých situacích rozhodly jednat poněkud divně), tak za to si samy můžou. Byť v ideálním světě by se jim ani tak nemělo nic stát. Ale svět není ideální. Samozřejmě nelze úplně vyloučit veškeré riziko a navíc člověk se musí i bavit, ale tady v tom článku jsem teda několikrát nad chováním těch holek kroutila nechápavě hlavou. A celkově vůbec teda nechápu to popisované prostředí na VŠ, že se s ním co „všichni“ chtěli tak kámošit.
já nechápu, že se holky svěřovaly nějakému senátorovi na PF, proč nešly na policii? nebo aspoň na katedru trestního práva
?
@Wani píše:
No zrovna u tebe me prekvapuje, ze to tak zlehcujes. Znam sama osobne dokonce jednu slecnu, kterou dost nevybirave obtezoval. I behem jeho studii na nej bylo mnoho stiznosti u akademickeho senatu, sam senat UK to potvrdil.
Ja to ale vůbec nezlehcuju. Ja chci zjistit, zda je prase.
No asi to vypadá, že je
@Wani píše:
A jaky je duvod k anonymu? @admin
Osobni prani?
Ne, jako fakt, nehodlam se zastavat anu jedne strany. Ale rict - takovw nazory, pak se nedivte, ze to holky nechteji rict…
Jako sorry, ale pokud ty dukazy fakt nemaji, tak muzou kecat. Klidne Feri muze byt nevinny.
Jako pokud nekdo nechce, at je k nemu pristupovano jako ke lhari, tak to prostw ma resit hned, ne ze si po letech vzpomene ze se mu neco stalo. Osobne znam taky slecnu, ktera byla obeti sexualniho napadeni. A kdyby to resila po trech letech tak nevim jak uspesna by u soudu byla.
Hlavne kdyz nasilnika znaji a nemusi ho identifikovat, to je daleko snadnejsi nez hledat nekoho v masce.
@edding400 píše:
já nechápu, že se holky svěřovaly nějakému senátorovi na PF, proč nešly na policii? nebo aspoň na katedru trestního práva?
To taky nechápu. I když vrchol je pro mne holka, kterou se nejdřív pokusí znásilnit, ona se výmluvi na menstruaci (to s ním šla ještě, tuším, na schůzku poté, co na ní byl ve zprávách vulgární, protože psaný text zkresluje a osobně je to jiné). A pak se najednou rozhodne, že si z něj nakonec udělá milence. A pak se strašně diví, že si uprostřed sexu sunda kondom a i přes její protesty pokračuje dál. Nevím no, asi bych neměla potřebu se scházet s někým, kdo je na mne vulgární. A když už, tak po tom prvním úniku bych byla ráda, že to dopadlo tak, jak to dopadlo, a rozhodně bych v nějakých schůzkách nepokračovala. Jako divit se tomu, že ji znásilnil pak někdo, kdo se o to už předtím pokusil. Mně to teda hlava nebere.
@Hlaholice mně snad ještě větší úlet připadá ta, co se údajně nechala osahávat ve vlaku plném lidí, protože si nebylo kam sednout
Asi se jí teda nechtělo stát v uličce. Ruku cizího chlapa mezi stehny bych asi považovala za větší diskomfort než stát ve vlaku
Tak třeba měla urvaný vazy v koleni ![]()
@Veveří píše:
Podle mě musí mít Feri černé svědomí
Třeba ho očerňují neprávem ![]()
Učíš svoje kluky chovat se jako pan Feri? To asi nebude dobře, co myslíš?