Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@aquarian To nevím, ale myslím si, že pokud to některá ze slečen řekla, mají nějakou povinnost. Jsou tam určitě i výchovní poradci apod. Na druhou stranu na vysokou už chodí dospělí lidé, takže by se měli rozhodnout sami, škola nemá povinnost kontaktovat rodiče, když studentce je třeba 20 let… Ale myslím si, že nějaké kroky podstoupit škola měla ![]()
@Lištička20 výchovný poradce na VŠ?
To za mých studií teda nebylo.
@edding400 třeba ne
nejsem si vůbec jistá. Já na vysokou nešla, ale sestra ho měla. Je možné, že to byla jen výjimka a záleží to na škole ![]()
Minimalne je na fakulte nebo univerzite eticka komise, ktera krom podvadeni resi i sexualni obtezovani.
Na jednu stranu jsou na vysoké škole dospělí lidé, nikdo je tam nevodí za ručičku. Na druhé straně jde o prestiž školy a ta by si ji měla hájit. Na zahraničních univerzitách škola klidně vyloučí studenty, kteří se chovají nepatřičně a dělají škole špatnou reklamu.
@Petula306 tady to nebyl obyčejný nadržený student, ale politik, poslanec, zastupitel, černoch. To je hra na hodně tenkém ledě. Nejlepší je pro vedení školy dělat mrtvého brouka, nevím, neznám, neslyšel jsem, nikdo neříkal, nedoneslo se mi, ztratilo se v textu… a čekat, že to někde nevyskočí. Bohužel veřejné tajemství vyskočilo.
@mado píše:
@Petula306 tady to nebyl obyčejný nadržený student, ale politik, poslanec, zastupitel, černoch. To je hra na hodně tenkém ledě. Nejlepší je pro vedení školy dělat mrtvého brouka, nevím, neznám, neslyšel jsem, nikdo neříkal, nedoneslo se mi, ztratilo se v textu… a čekat, že to někde nevyskočí. Bohužel veřejné tajemství vyskočilo.
Představ si tu smršť, kdyby zkusili nějak řešit poslance, zastupitele, černocha za něco, čeho se údajně dopustil v soukromí, ne ve škole.
Navíc pokud by se mělo jednat o trestný čin, čímž se má zabývat Policie.
@Silverine247 píše:
Taky jsem na to koukala jak puk. Stejne tak mi prijde podivna ta story se sprchou. Je uplne jedno, ze slecna byla mimoprazska. Na me kdyby se nekdo sapal, tak proste zdrham, i kdybych mela sedet nekde v cekarne na nadrazi. Ne ze si jeste dam sprchu, protoze jsem tak pred spanim zvykla a neodradi me ani to, ze mi do te koupelny muze kdykoliv ten chmatak vpadnout. Pro me nepochopitelne chovani. Tim samozrejme nezlehcuju, ze ji do te sprchy nemel jakekoliv pravo lozit.
Jo, taky jsem si říkala, že bych okamžitě vzala nohy na ramena.
@Hlaholice píše:
Jako to mě taky zarazilo. Taky bych radši stála, než bych se nechala osahavat. Rozuměla bych tomu, že by třeba zazmatkovala. Nebo by se ho bála. Jako přeplněný vlak mi přijde docela bezpečný, tam by se asi pomoci od někoho dalo dát dovolat. Já se teda vždycky spíš bála jezdit vlakem, když v něm nikdo nebyl a snažila jsem si sednout tam, kde je víc rušno.
Já už jsem ve vlaku zažila leccos, několikrát jsem se kvůli nějakému chlapovi stěhovala z kupé
, několikrát ožrala s blbýma kecama, dvakrát honič.
Neumím si představit, že bych tam seděla a nechala se ošmatávat, když jsou kolem lidi, pro mě nepochopitelné a divné. ![]()
Prázdným kupé se taky vyhýbám, tam by si už člověk nepomohl, když ho chlap zavře a zatáhne záclonky..
Uz se vi, za co dostal „po cuni“ na kostu v Borsicich pred 2 lety? Prej Slovacko sa sudi aj nesudi aneb potycka mistniho charakteru ![]()
@MyJoy píše:
Uz se vi, za co dostal „po cuni“ na kostu v Borsicich pred 2 lety? Prej Slovacko sa sudi aj nesudi aneb potycka mistniho charakteru
Tak to by mě taky zajímalo ![]()
Ahoj. Téma mě nakonec docela zajímá. Rozhodně souhlasím s větou, že ženská nahá v posteli má právo říct Ne, už to nechci. Jenže spousta žen bylo někdy v situaci „tak teda jo, mně to nic neudělá a bude klid“. Já v takové situaci byla s přítelem, který už mě nepřitahoval, už se mi teda hnusil, ale párkrát jsem to před rozchodem ještě vydržela. A nedovedu si představit, že bych třeba teď šla na policii a řešila, že je to násilník. Nebo je?
Na jednu stranu si říkám, že jo, měl mě nechat a je to hnusnej slizak, zas ale to není úchyl, co určitě zítra přepadne ženskou v parku. Tak je ještě termín sexuální obtěžování vlastně. Znásilněna jsem nebyla, sexuálně obtěžovana ano. Ale myslela jsem si, že tak nějak mojim rozhodnutím. Je to takový zvláštní, když nad tím člověk víc hlouba ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Téma mě nakonec docela zajímá. Rozhodně souhlasím s větou, že ženská nahá v posteli má právo říct Ne, už to nechci. Jenže spousta žen bylo někdy v situaci „tak teda jo, mně to nic neudělá a bude klid“. Já v takové situaci byla s přítelem, který už mě nepřitahoval, už se mi teda hnusil, ale párkrát jsem to před rozchodem ještě vydržela. A nedovedu si představit, že bych třeba teď šla na policii a řešila, že je to násilník. Nebo je?Na jednu stranu si říkám, že jo, měl mě nechat a je to hnusnej slizak, zas ale to není úchyl, co určitě zítra přepadne ženskou v parku. Tak je ještě termín sexuální obtěžování vlastně. Znásilněna jsem nebyla, sexuálně obtěžovana ano. Ale myslela jsem si, že tak nějak mojim rozhodnutím. Je to takový zvláštní, když nad tím člověk víc hlouba
Já v tom vidím podstatný rozdíl… V té době jste ještě byli partneři, ale jestli to chápu dobře, tak on se se svými „oběťmi“ znal sotva několik hodin…
@Anonymní píše:
Ahoj. Téma mě nakonec docela zajímá. Rozhodně souhlasím s větou, že ženská nahá v posteli má právo říct Ne, už to nechci. Jenže spousta žen bylo někdy v situaci „tak teda jo, mně to nic neudělá a bude klid“. Já v takové situaci byla s přítelem, který už mě nepřitahoval, už se mi teda hnusil, ale párkrát jsem to před rozchodem ještě vydržela. A nedovedu si představit, že bych třeba teď šla na policii a řešila, že je to násilník. Nebo je?Na jednu stranu si říkám, že jo, měl mě nechat a je to hnusnej slizak, zas ale to není úchyl, co určitě zítra přepadne ženskou v parku. Tak je ještě termín sexuální obtěžování vlastně. Znásilněna jsem nebyla, sexuálně obtěžovana ano. Ale myslela jsem si, že tak nějak mojim rozhodnutím. Je to takový zvláštní, když nad tím člověk víc hlouba
Nepatrny rozdil bude asi v tom, ze te k tomu asi nijak nenutil nebo nasledne nevydiral… hrusky a jabka… ![]()
@Konys píše:
Nepatrny rozdil bude asi v tom, ze te k tomu asi nijak nenutil nebo nasledne nevydiral… hrusky a jabka…
Tak stala se mi ta samá situace se sprchou a zakončena větou, že na mě něco řekne
Ale já konkrétně Feriío hájit nechci, spíš že jsme asi jako společnost nastavený, že občas ženská musí i když se jí nechce ![]()